NAJBOLJI GRAFFITI CRTAČ U SARAJEVU
-
Imer
#1 NAJBOLJI GRAFFITI CRTAČ U SARAJEVU
KO JE PO VAMA NAJBOLJI
-
Stitch__
99% tih "umjetnika" su najobicniji vandali i huligani. ova 2 grafita, ne pripadaju toj kategoriji. zapravo drugi ima jednu ruznu osobinu - necitkost, ali je sve lijepo sredjeno i ne izgleda ruzno. posebno me nerviraju natpisi od po 5-6 "slova" koje niko zdrav ne moze procitati, i koja su tako nakaradno napisana...uf
al najgore mi je sto se likovi koji to rade furaju da su nekakvi..."umjetnici"...aaaaaaaaaaaa grozota 
kad se sjetim prije rata na garazama u Pejtonu na Ilidzi...likovi iz Alan Forda...al ja jos ne mogu da vjerujem da ih je neko onako dobro nacrtao...
vise to, na zalost, ne postoji
vidio sam i u Zg nekoliko lijepih...mada i kod njih ima bruku sranja, tih nazovi slova, zvrljotina...joooooooj kak me nerviraju
kad se sjetim prije rata na garazama u Pejtonu na Ilidzi...likovi iz Alan Forda...al ja jos ne mogu da vjerujem da ih je neko onako dobro nacrtao...
vidio sam i u Zg nekoliko lijepih...mada i kod njih ima bruku sranja, tih nazovi slova, zvrljotina...joooooooj kak me nerviraju
-
and_outA
"..natpisi od 5-6 "slova"..." su potpisi (tag) crtaca koji nastaju u par sekundi (najcesce na ne dozvoljenim mjestima) i mogu se procitati ako bolje pogledas... a isti ti koji prave "nakaradne" natpise, prave i ovakva umjetnicka djela.. samo je stvar u vremenu, za ovakav gore su potrebni dani!
hmm...na ovom drugom, nisam sigurna za prvu rijec al ovo ostalo pishe "? JE LIJEP DAN.."
naj grafiteri STFcrew, UTRcrew...nemone, marik, orne, patu, nel, sun...
hmm...na ovom drugom, nisam sigurna za prvu rijec al ovo ostalo pishe "? JE LIJEP DAN.."
naj grafiteri STFcrew, UTRcrew...nemone, marik, orne, patu, nel, sun...
- cartman
eh tesko je to ustanovit ko je najbolji u Sa... nevjerujem da postoji neki "king",svi momci se na svoj nachin istichu ! Od STFa UTRa,NK stara skola,Score ima super 3D, Nemo koji je vjerovatno najjachi writer u BiH cak mozda i na Balkanu, pa sve do malo mladje raje od Seka,Koika,Ba3,Zena sa svojim antistyle-om itd.. mislim svi su za pohvalit,jest da je scena malo klimava ,dosta se svadja al ono..bit che bolje..
Sto se tiche pesimizma i nekakvom omalozavanju graffiti ART-a, mislim da pokusate vi nesta nacrtat da je priblizno dobro kao neki dobar graffit! Jeste da ima vandalizma, al to je samo umjetnicko izrazavanje !
Sto se tiche pesimizma i nekakvom omalozavanju graffiti ART-a, mislim da pokusate vi nesta nacrtat da je priblizno dobro kao neki dobar graffit! Jeste da ima vandalizma, al to je samo umjetnicko izrazavanje !
-
broj1
Meni je OK kada postoji poruka....ne znam....tipa one "Madona i Paravac" ili "J*bo berzu ispred vjecne vatre".....to razumijem....
ali ne kontam sta je smisao zvrljotina, u npr prolazu prema Siranu....i to tek sto su ga malo upristojili......mozda jednino adekvatna scena za lik "gaca, carapa...".....sta hocu reci.....to mi lici na propali pokusaj, odbaceno platno slikara.....*ebi ga.....ne mozes bas za prvi rad tup u centar grada.....vjezbaj malo gdje imas vremena, pa kad izgradis stil, brzinu i vjestinu...kad imas sta pokazati, uljepsati.....bujrum brate od moje zgrade, pa nadalje...
ali ne kontam sta je smisao zvrljotina, u npr prolazu prema Siranu....i to tek sto su ga malo upristojili......mozda jednino adekvatna scena za lik "gaca, carapa...".....sta hocu reci.....to mi lici na propali pokusaj, odbaceno platno slikara.....*ebi ga.....ne mozes bas za prvi rad tup u centar grada.....vjezbaj malo gdje imas vremena, pa kad izgradis stil, brzinu i vjestinu...kad imas sta pokazati, uljepsati.....bujrum brate od moje zgrade, pa nadalje...
-
mali_kavkaz
pise:DANAS JE LIJEP DAN ZAR NE?100_KA wrote:ni meni nije bas sasvim jasno, nekad stanem i razmisljam al ne mogu da odgonetnemQler wrote:ne mogu da provalim sta pise
to sam i ja tek nedavno odgonetnuo.
- cartman
broj1 wrote:Meni je OK kada postoji poruka....ne znam....tipa one "Madona i Paravac" ili "J*bo berzu ispred vjecne vatre".....to razumijem....
e pa sad sve zavisi od ukusa, graffitis su tesko razumljivi za osobe izvan "hiphop kulture". Nekom te zvrljotine kao sto ti kazes su hele-kewl, a nekom ne, al se apsolutno slazem da se graffiti nebi trebali crtat svukuda a posebno ne na novijim fasadama ili novijim zgradama il sta vech, al to je opet do kulture crtacha. I ja mislim da bi se trebao sagradit neki zid il prostor za legalno crtanje, da nebi bilo puno gloopih graffova po gradu od strane neke nafurane djechurlije koja u adolescentnom dobu misle da ako znaju povuch chizu il dvije na zidu ,da ce tako lakse impresionirat cure...to je debilizam,al na kraju krajeva samo oni pravi i iskreni ljubitelji graffita ostaju... to je sve
-
everybody hurts
Bolji mi je od ovog ovdje sto ste stavili onaj grafit skroz desno na ovom zidu, odmah pored Tite, sivo-zeleni....a inace, slazem se sa stitchom....
-
Stitch__
ja ne pokusavam nacrtat nesto kao ova 2 ovdje prikazana grafita jer NE ZNAM, iz istog razloga ni 99,99% njih ne bi trebali pokusavat!cartman wrote:eh tesko je to ustanovit ko je najbolji u Sa... nevjerujem da postoji neki "king",svi momci se na svoj nachin istichu ! Od STFa UTRa,NK stara skola,Score ima super 3D, Nemo koji je vjerovatno najjachi writer u BiH cak mozda i na Balkanu, pa sve do malo mladje raje od Seka,Koika,Ba3,Zena sa svojim antistyle-om itd.. mislim svi su za pohvalit,jest da je scena malo klimava ,dosta se svadja al ono..bit che bolje..
ti vandalizam pravdas "umjetnickim" izrazavanjem??????????????
- cartman
Stitch__ wrote:ja ne pokusavam nacrtat nesto kao ova 2 ovdje prikazana grafita jer NE ZNAM, iz istog razloga ni 99,99% njih ne bi trebali pokusavat!cartman wrote:eh tesko je to ustanovit ko je najbolji u Sa... nevjerujem da postoji neki "king",svi momci se na svoj nachin istichu ! Od STFa UTRa,NK stara skola,Score ima super 3D, Nemo koji je vjerovatno najjachi writer u BiH cak mozda i na Balkanu, pa sve do malo mladje raje od Seka,Koika,Ba3,Zena sa svojim antistyle-om itd.. mislim svi su za pohvalit,jest da je scena malo klimava ,dosta se svadja al ono..bit che bolje..
Sto se tiche pesimizma i nekakvom omalozavanju graffiti ART-a, mislim da pokusate vi nesta nacrtat da je priblizno dobro kao neki dobar graffit! Jeste da ima vandalizma, al to je samo umjetnicko izrazavanje !![]()
ti vandalizam pravdas "umjetnickim" izrazavanjem??????????????
Kljuchno je da ti nekontas hiphop kulturu i tebi je to za kooratz i vandalizam a meni suprotno od toga... i da graffiti su umjetnicko izrazavanje urbane generacije. Bolje to nego da se drogiraju...
obrati pozornost na pozadinu tj na fasadu :

meni je ovo milion puta bolje nego da je zid onakav ostao...
-
Stitch__
he vidis meni nije. to je upravo ono o cemu sam govorio. a ovaj zid je savrsen za nesto poput onoga sa prve dvije slike. ne bi mi to sekunde zasmetalo, naprotiv. a ove ZVRLJOTINE su RUGLO mrtvo. ne kontam koja je poenta? dva kockastoglava narkomana uzela sprej i hajmo mi bit zajebani povuc crtu tamo crtu vamo.
- joj jesmo kul, alaha mi.
- paša hoš povuć malo
- nemoj sestre ti čekaj da škrabnem još malo
fuj.
- joj jesmo kul, alaha mi.
- paša hoš povuć malo
- nemoj sestre ti čekaj da škrabnem još malo
fuj.
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
http://users.skynet.be/J.Beever/pave.htmStitch__ wrote:ako su ovo fakat crtezi a ne photoshop onda kapa doleod ovog se turisticka atrakcija moze napravit. fakat je super
http://www.kurtwenner.com/
-
ztluhcs
- Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
- cartman
Stitch__ prvo da razjasnim da ti momci nisu narkomani zato jer ih lichno znam ! Drugo... postoji vise vrsta crtanja graffita.Simple,3d,wildstyle etc etc. Ono sto je momak postavio , one slike , ono bas i nespada u urbane graffite o kojim diskutujemo, ono je nesta sasvim drugo ! dalje, nechu se vise prepirat s vama jer sva ima svoja misljenja sa svoje tacke gledista,i na kraju krajeva radi se o ukusima a o ukusima se neraspravlja. tako da ,arivecerchi

http://www.stfcrew.tk/

http://www.stfcrew.tk/