izvinite sto zagalamim povremeno
Najbolji Ex-YU glumci ?
Moderator: _BataZiv_0809
- shuriken
#26 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
radko polič. petre prličko. ljuba tadić. zijah sokolović. rejhan demirdzic. miodrag krivokapic. martin sagner. marija kohn. bora stjepanovic. SEMKA SOKOLOVIĆ BERTOK!!! zvonko lepetić. papa rogoz. petar kralj. emina elor. ita rina. PERO KVRGIĆ!!!
- azurna_obala
#27 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Mustafa Nadarvić..................
-
Timotije
#28 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Najbolji tumac ustase yu-filma- Zvonko Lepetic!
- shuriken
#29 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
istina, ali i masu drugih uloga u pozoristu, TV i filmuTimotije wrote:Najbolji tumac ustase yu-filma- Zvonko Lepetic!
jel ko spomenuo borisa dvornika i bozidara oreskovica, ivicu vidovića, karla bulića
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#30 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
A Valter?Lud i ponosan wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
uz svo poštovanje,otkud ti bojanić među ovom velikom četvorkom?![]()
Subjektivna ocjena, obozavam Zikinu DInastiju i tu mi je prosto bio genijalanI nista drugo, vrijedno pomena, nije ni snimio, nazalost.
-
Pera Trta
- Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.
#31 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
E vala nellingtone, malo si me sa ženama razočarao...
Od ovih sa slika jedina je Mirjana Karanović prava glumica širokog spektra uloga, ove tri ostale uglavnom su uvijek igrale iste likove, tj. sama sebe: Savićka-lujke, Sabljićka-alapače, Furlanka- žene lepa tela i male pameti
Od ovih sa slika jedina je Mirjana Karanović prava glumica širokog spektra uloga, ove tri ostale uglavnom su uvijek igrale iste likove, tj. sama sebe: Savićka-lujke, Sabljićka-alapače, Furlanka- žene lepa tela i male pameti
- nellington
#32 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Evu si preskočioPera Trta wrote:E vala nellingtone, malo si me sa ženama razočarao...![]()
Mah, Mira Banjac mi je broj 1, ali u tom trenutku ovako odlučih da postavim
-
Pera Trta
#33 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Aleksandar Berček je po meni možda i najraznovrsnijeg spektra glumac od svih, barem kada je njegova generacija u pitanju. Dok se mnogi drugi talentovani domaći glumci vežu za određen tip uloga, on ih je, s uspjehom probao sve. Evo, recimo, uporedite Ljupčeta iz Specijalnog vaspitanja), gdje jedva izgovori dvije rečenice (to i jeste plot point), sva gluma je u izrazu i govoru tijela, sa Miškom iz Ko to tamo peva, pa onda stavite pored njih studenta režije ("Kako montiraaaa...") iz Nacionalne klase, buntovnog Slobodana Miloševića iz Dečka koji obećava. Pa na kraju sve njih zajedno uporedite sa serijom Vuk Karadžić...u kojoj on ne da je majstorski odglumio, on je praktično BIO knez Miloš Obrenović. Ima istorijskih ličnosti kojima se potrefi glumac koji ne samo da se pretvori u njegov lik, već je i fizički sličan, tako da ja od tada tu ličnost uvijek zamišljam u liku glumca koji ga je odigrao. To je slučaj sa Berčekovim Milošem, ali i sa Markom Nikolićem u ulozi Karađorđa u istoj seriji, Branislavom Lečićem kao Aleksa Šantić, Milan Žutić-Draža Mihailović, Marko Todorović-Josip Broz Tito, Ivan Bekjarev-Svetozar Vujković itd.
- shuriken
#34 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
nisi ti onda puno toga gledao, moj sinkoPera Trta wrote:E vala nellingtone, malo si me sa ženama razočarao...![]()
ali cinjenica da fali zena, hajde, predlazi.
ines fancovic. zdravka krstulovic. ljubica jovic. djuro utjesanovic. ivo serdar.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#35 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Ima li iko od Bosanaca i Hercegovaca da valja? Ja zapazih samo Mustafu Nadarevića da navodite.
-
Pera Trta
#36 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Ma Eva meni nije ni blizu vrha nikad bila, samo neke mučenice glumilanellington wrote:Evu si preskočioPera Trta wrote:E vala nellingtone, malo si me sa ženama razočarao...![]()
Mah, Mira Banjac mi je broj 1, ali u tom trenutku ovako odlučih da postavim
A Mira Banjac-najbolja sredovječna domaćica Yu-kinematografije
Renata Ulmanski joj je jedina konkurencija
-
Pera Trta
#37 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
"Sinko" je pregledo sve što vrijedi na ovim prostorima, ali i dosta smećashuriken wrote:nisi ti onda puno toga gledao, moj sinkoPera Trta wrote:E vala nellingtone, malo si me sa ženama razočarao...![]()
ines fancovic. zdravka krstulovic. ljubica jovic. djuro utjesanovic. ivo serdar.
- shuriken
#38 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
sjeca li se neko gospode fahre konjhodzica i ugljese kojadinovica?
obojica bosanci i zagrebacka gospoda dramski prvaci
obojica bosanci i zagrebacka gospoda dramski prvaci
-
Haettenschweiler
#39 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Ja baš, evo da ispravimo tu grešku.Entropio wrote:Ima li iko od Bosanaca i Hercegovaca da valja? Ja zapazih samo Mustafu Nadarevića da navodite.
Emir Hadžihafizbegović

- shuriken
#40 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
tim gore po tebe ako poslije opusa dramskih uloga gore navedenih dama samo ovo znasPera Trta wrote:"Sinko" je pregledo sve što vrijedi na ovim prostorima, ali i dosta smećashuriken wrote:nisi ti onda puno toga gledao, moj sinkoPera Trta wrote:E vala nellingtone, malo si me sa ženama razočarao...![]()
pa i ako su ih reziseri odabirali za neke uloge koje su im odgovarale
(nije se na balkanu bas napisalo nesto zenskih uloga)
moras znati da iza svake od njih jos stoje deseci pa i stotine uloga u kazalistu
Ofelije, Petrunjele, Desdemone, Gospodje ministarke, Pokondirene tikve...
-
radostan dan
#41 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
.
Last edited by radostan dan on 22/10/2011 20:01, edited 1 time in total.
-
fireman
#42 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Nada Pani broj jedan, pa opet Nada Pani!
- medaaa
#43 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
moj nekadasnji komsija

-
fireman
#44 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Al da se ne zavaravamo,sve su to vrhunski glumci samo je pitanje koji te glumac impresionirao u nekom filmu ili seriji.fireman wrote:Nada Pani broj jedan, pa opet Nada Pani!
-
Mali Aga
#45 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?

ili
To je to! Slijedeca tema!
-
sarlo
#46 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Mustafa Nadarevic (i pozorisni i filmski)..Vec vidjeno
Danilo Bata Stojkovic (i..i..)
Zoran Radmilovic (i..i..)
Sonja Savic.....intelektualka...nesto posebno
Emir Hadzihafizbegovic....konj ali kvalitetan.
Aleksandar Bercek.
..jeste autsajder ali...Selma Alispahic - Ay Carmela,
Danilo Bata Stojkovic (i..i..)
Zoran Radmilovic (i..i..)
Sonja Savic.....intelektualka...nesto posebno
Emir Hadzihafizbegovic....konj ali kvalitetan.
Aleksandar Bercek.
..jeste autsajder ali...Selma Alispahic - Ay Carmela,
-
Pera Trta
#47 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Bravo! Šicer je najbolji negativac Yu filma po meni, a obrazložiću i zašto, sada nemam vremenaradostan dan wrote:Evo mojih 5 negativaca![]()
- therrarrius
#48 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Rade, Miki pa ostali.
- polfudbal
#49 Re: Najbolji Ex-YU glumci ?
Senad Bašić
Saša Petrović
Davor Janjić
Admir Glamočak
Haris Burina
Branko Đurić
Saša Petrović