Najbolji ex-yu fudbaler svih vremena....

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

gavrilo

Post by gavrilo »

mostarac wrote:najbolji fudbaler kojeg je dala Bosna i Hercegovina u vrijeme Jugoslavije je bio Dusan Bajevic.
:D je l' to slucajno... princ sa neretve :D
mrki medvjed

Post by mrki medvjed »

Predrag Peđa Mijatović
King_Bosna

Post by King_Bosna »

Jedan od najboljih je Savicevic,sto sam gledo dok je igro u Milanu,ne znam sta da kazem.

Nas Elvir Baljic je mogo biti najbolji ali nije iskoristio svoj talenat nazalost
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Pape i igraci slicnog profila su dodavali magicnu notu fudbalskoj igri i zbog njih su mase dolazile da uzivaju u tome. Najveci madjionicar od njih je, naravno, Pape.
shadow

Post by shadow »

NEKA VIDI TOZA KAKO PAPE VOZA :-D
nash

Post by nash »

U skoroj proslosti Baljic i Mijatovic su napravili jedne od najskupljih transfera. Savicevic, Mihajlovic, Boban, Mijatovic, Jugovic i Salihamidzic imaju najvise trofeja. Iz dalje proslosti najvise se spominju Pape, Dzajic i Katalinski. Najbolja ljevica je Tuce. Najubojitiji napadaci Kodro, Suker, Pancev, Bolic. Najbolji izvodjaci slobodnjaka Piksi, Prosinecki, Pape, Mesa i Mihajlovic. Najbolji defenzivni vezni Jugovic. Najbolji bocni Salihamidzic. Najbolji golman Maric. Najbolji trener Osim. Najbolji neuspjeli talent Baljic.
water

Post by water »

Eh bas ste me zaintrigirali evo mali doprinos:
Ovo su najbolji igraci koje sam ja gledao i pamtim:
Prvi Tim:
1. Maric
2. Fazlagic
3. Stepanovic
4. Oblak
5. Katalinski
6. Peruzovic
7. Susic
8. Stojkovic
9. Musemic
10.Vladic
11.Dzajic

MVP: Dijele Pape i Dzaja

Drugi Tim:
1. Dragan Pantelic
2. Buljan
3. Dz. Hadziabdic
4. Pavlovic
5. Paunovic
6. Bogicevic
7. Petkovic
8. V. Petrovic
9. Bajevic
10.Osim
11.Savicevic

MVP: Osim i Savicevic

Treci Tim:
1. Curkovic
2. Tesan
3. E.Hadziabdic
4. Katanec
5. Zajec
6. Holcer
7. Popivoda
8. Sljivo
9. Bukal
10.Bazdarevic
11.Surjak

MVP: Zajec i Holcer

u konkurenciji ostali:
Muzinic, Nenad Stojkovic, J. Jerkovic, Halilhodzic, Hadzibegic, Gudelj, Olja Petrovic, Janjus, Zungul, Vukotic, Dule Savic, Zlatko Vujovic i Predrag Pasic
ed0

Post by ed0 »

Najbolji neuspjeli talent Baljic.
Da mi je biti tako neuspjesan kao Baljic, a da na racunu imam 15-tak mil. Eura. [/quote]
Neelix

Post by Neelix »

a stevan stojanovic :? (izuzimajuci kiks protiv olimpika :D )

jel se ono tako zvao :?
lampard

Post by lampard »

duuleee savic :D :D :D
nash

Post by nash »

ed0 wrote:
Najbolji neuspjeli talent Baljic.
Da mi je biti tako neuspjesan kao Baljic, a da na racunu imam 15-tak mil. Eura.
[/quote]

Nisam mislio financijski vec sportski gledano. Cisto sumnjam da je toliko zaradio...?
talijan

Post by talijan »

Pape.
Njemu se nikad nije zvizdalo.
Neelix

Post by Neelix »

al fakat mi je smijesno trpat hasana i mijatovica ovdje :D
basicman

Post by basicman »

kad smo vec kod hasana da kazem jos dvije lahke o njemu. Mislim da nije nikad dao sve od sebe kad je za reprezentaciju kao sto je igrao za bajern.Sarajlija sam i zivim od 13. godine u minhenu i bio sam na pocetku njegove karijere u bajernu ponosan na njega. Al ruku na srce nikad nije za bosnu igrao kao za bajern. Za bajern se lomi, nervira, gine i daje golove. Za bosne trckara, doda koju loptu i to je to.Naravno da ce sad svi rec, da tamo ima bolje suigrace al jednostavno se vidi da za nas ne daje sve i kad nam je najpotrebniji bio ko protiv dankse nigdje ga! Hrvatska ima prsu koji ih je u odlucujucim kvalifikacijama za portugal spasio golovima protiv slovenije. Srbi imaju kezmana koji je ultranacionalista (ko sto je i bio mihajlovic i svi drugi) al isto daje golove kad su najpotrebniji. ja bi volio da je hasan bio taj sto nas salje na evropsko ili svijetsko moj mostarac al nigdje ga nije bilo kad je bilo odlucujuce. Tu se vidi razlika izmedju solidnog igraca i legende.
lul

Post by lul »

basicman wrote:kad smo vec kod hasana da kazem jos dvije lahke o njemu. Mislim da nije nikad dao sve od sebe kad je za reprezentaciju kao sto je igrao za bajern.Sarajlija sam i zivim od 13. godine u minhenu i bio sam na pocetku njegove karijere u bajernu ponosan na njega. Al ruku na srce nikad nije za bosnu igrao kao za bajern. Za bajern se lomi, nervira, gine i daje golove. Za bosne trckara, doda koju loptu i to je to.Naravno da ce sad svi rec, da tamo ima bolje suigrace al jednostavno se vidi da za nas ne daje sve i kad nam je najpotrebniji bio ko protiv dankse nigdje ga! Hrvatska ima prsu koji ih je u odlucujucim kvalifikacijama za portugal spasio golovima protiv slovenije. Srbi imaju kezmana koji je ultranacionalista (ko sto je i bio mihajlovic i svi drugi) al isto daje golove kad su najpotrebniji. ja bi volio da je hasan bio taj sto nas salje na evropsko ili svijetsko moj mostarac al nigdje ga nije bilo kad je bilo odlucujuce. Tu se vidi razlika izmedju solidnog igraca i legende.
jarane ti valjaš gluposti.

Naravno da ce sad svi rec, da tamo ima bolje suigrace al jednostavno se vidi da za nas ne daje sve i kad nam je najpotrebniji bio ko protiv dankse nigdje ga!
on je bio na utakmici protiv Danske i to ubjedljivo naš najbolji igrač,tu je pokazao ko je klasa igrač,tu tekmu je igrao na tri poziciji,počeo na lijevoj strani kao krilo,valjo ih pa prešao na desnu gdje je nabacio Boli za gol pa igrao desnog beka.
Srbi imaju kezmana koji je ultranacionalista (ko sto je i bio mihajlovic i svi drugi) al isto daje golove kad su najpotrebniji
ovo ne kontam,zapravo smisao rečenice :?
Hrvatska ima prsu koji ih je u odlucujucim kvalifikacijama za portugal spasio golovima protiv slovenije
to je Pršin posao davati golove

e sad da ti napišem o Brazzi nešto a i dotiče se teme ex Yu igrača da je on bio kapiten Reprezentacije pionirske tadašnje nam zajedničke države i da je Miljan Miljanić dao mu tu traku i bio oduševljen njegovim igračkim kvalitetama što je naravno kasnije i dokazao.

Za bosne trckara, doda koju loptu i to je to.Naravno da ce sad svi rec, da tamo ima bolje suigrace al jednostavno se vidi da za nas ne daje sve
eto vidi ko će ti naredni period davati sve od sebi mislim naravno na 13 ovih potpisnika pa ti je sve jasno,prvi je taj koji je javno pokazao da ne štima kod nas ništa pa su tek nakon njega krenuli ostali.
basicman

Post by basicman »

drug mislim da si ipak ti taj koji je neupucen i koji nema pojma o cemu prica. Mozda te ne treba covjek ni optuzivati jer mozda nisi u prilici da gledas cesto utakmice bajerna. Salihamidic koji igra za bajern je totalno drugi igrac. Ima daleko vise kontakta s loptom, namjesta vrlo cesto golove, dribla i daje golove. Ono sto je protiv danske namjestio jedan go to je za mene nedovoljno!!! Prsin poso jest da daje golove al ih u najvaznijoj utakmici da !!! Hasanov posao je i da namjesta golove a i da ponekad zabije go , kosto u bajernu cesto pokazuje . Kad je krajem 99e bajern gostovao u barceloni i kad im je samo pobjeda bila potrebna, tu je hasan zabijo odlucujuci go, kad je sam izdriblao odbranu barce i odlucio tekmu, koju bajern nije zasluzio da dobije jer su usrano i kukavicki igrali bez ijedne sanse skoro.Upravo to ocekujem kad igra za nas. Da pokaze ono sto zna i da odluci situaciju i da namjesti tri gola ako treba il da da jedan go u tako vaznoj utakmici ko protiv danske koja nam je znacila sve.
Bio sam sto puta u prilici da cujem ljude koji komentarisu hasanovu igru za bosnu, i koji djele moje misljene. Za nas igra sa pola snage, a kad se vrati u München onda ga svabe skroje disciplinom da pretrci duplo vise, da se stalno vraca u odbranu po ljevoj strani i da probija u napad i namjesta golove. Tako za BiH ne igra, a nazalost si sljep da to vidis, ako mozda i gledas bajernove tekme.Covjek koji igra, koji je ustvari nazalost zavrsio karijeru za BiH je barbarez. On je razvaljivao u njemackoj ligi al je i razvaljivao jedini uz bolica i za BiH. Barba je igrao za nas ko i za svabe i nije se stedio nikad!!!!!!!!!!!
muha_sa

Post by muha_sa »

mnogo je fudbalera koji mogu ponjet ovu titulu--Gledao sam-Šekularca-Haseta-Džajića-Osima , Papeta............
--za mene je najbolji Safet Sušić.-
Murat Sabanovic

Post by Murat Sabanovic »

basicman wrote:drug mislim da si ipak ti taj koji je neupucen i koji nema pojma o cemu prica. Mozda te ne treba covjek ni optuzivati jer mozda nisi u prilici da gledas cesto utakmice bajerna. Salihamidic koji igra za bajern je totalno drugi igrac. Ima daleko vise kontakta s loptom, namjesta vrlo cesto golove, dribla i daje golove. Ono sto je protiv danske namjestio jedan go to je za mene nedovoljno!!! Prsin poso jest da daje golove al ih u najvaznijoj utakmici da !!! Hasanov posao je i da namjesta golove a i da ponekad zabije go , kosto u bajernu cesto pokazuje . Kad je krajem 99e bajern gostovao u barceloni i kad im je samo pobjeda bila potrebna, tu je hasan zabijo odlucujuci go, kad je sam izdriblao odbranu barce i odlucio tekmu, koju bajern nije zasluzio da dobije jer su usrano i kukavicki igrali bez ijedne sanse skoro.Upravo to ocekujem kad igra za nas. Da pokaze ono sto zna i da odluci situaciju i da namjesti tri gola ako treba il da da jedan go u tako vaznoj utakmici ko protiv danske koja nam je znacila sve.
Bio sam sto puta u prilici da cujem ljude koji komentarisu hasanovu igru za bosnu, i koji djele moje misljene. Za nas igra sa pola snage, a kad se vrati u München onda ga svabe skroje disciplinom da pretrci duplo vise, da se stalno vraca u odbranu po ljevoj strani i da probija u napad i namjesta golove. Tako za BiH ne igra, a nazalost si sljep da to vidis, ako mozda i gledas bajernove tekme.Covjek koji igra, koji je ustvari nazalost zavrsio karijeru za BiH je barbarez. On je razvaljivao u njemackoj ligi al je i razvaljivao jedini uz bolica i za BiH. Barba je igrao za nas ko i za svabe i nije se stedio nikad!!!!!!!!!!!
PA NI JEDAN IGRAC NE DOPRINESE ISTO U REPREZENTACIJI I KLUBU.
(RONALDINHO VISE DOPRINESE BARCI NEGO BRAZILU)
NEMOJ SAMO GLEDATI S KIM HASAN IGRA,NEGO POGLEDAJ I SAVEZ ,TRENERA ,TE SISETEM.ON JE HTJEO JE DOPRINIJETI MAKSIMALNO.ALI MU MI NAVIJACI,SAVEZ ,A I SUIGRACI NISU DALI.
ZA KOGA DA TRCI,DA SKODI SVOM ZDRAVLJU-MOZDA ZA KERKEZA,BAJICA ili VJECITOG DIREKTORA SVIH REPREZENTACIJA.
DAJ BA LJUDI, PRESTANIMO PISATI GLUPOSTI!!!
tema:ipak pape i dzajic su bili mrak u svoje vrijeme,dok je ovo ostalo
za njima zaostajalo svjetlosnu godinu
basicman

Post by basicman »

murate da me ne shvatis pogresno, ja mrzim ljude u savezu iz dna duse :) i podrzavam nase igrace da istraju, do kraja i ne vrate se dok svi karinasi iz saveza ne odu. Al s druge strane, ne moze se samo neuspijeh opravdavati pogresnim vodstvom i je glupost ako tvrdis da je samo savez kriv. barbarez je igrao pod istim okolnostima kao hasan za taj isti savez, pod istom nepravdom ali se je ipak slamao do kraja, cak i poslje hasanovog odlaska iz reprezentacije je pokusao dalje. Igrac treba po meni da ostane karakter prema publici i prema svojoj drzavi.Ja bi istinski volio da se hasan vrati da ponovo igra za bih, al zelim da isto gine za nas kosto gine za bajern.Po meni bi samo ti igraci trebali da igraju koji daju MAXIMUM od sebe, a ne oni koje ce najlaksi vjetric odpuhati.
Ne zelim vise da odlazim dalje od teme najboljeg igraca, jer za ovu temu postoji drugi segment ovog foruma :)
max_power

Post by max_power »

Of topik
Sto se tice Salihamidzica u reprezentaciji, po mom misljenju nije to toliko do suigraca koliko do trenera. Imao je on vrlo dobrih utakmica za BiH ali mislim da ga nijedan trener osim Muzurovica nije maksimalno iskoristio. Velika je razlika kad te trenira strucnjak kao sto je Magath ili Hitzfield ili neki amater koji Barbareza postavi da mu igra libera. :-)
Baka jednostavno nije znao sta ce sa njim. A koliko je trener vazan mozemo viditi na primjeru Ronaldinha, nije ni on blistao dok nije dosao kod Rajkarda. Sjedio je na klupi u PSG-u...

On topik
Svaka je generacija imala svoga genijalca.
Prosinecki a prije njega Pape, dalje se i ne sjecam
lul

Post by lul »

[quote="nobody"]Of topik
Sto se tice Salihamidzica u reprezentaciji, po mom misljenju nije to toliko do suigraca koliko do trenera. Imao je on vrlo dobrih utakmica za BiH ali mislim da ga nijedan trener osim Muzurovica nije maksimalno iskoristio. Velika je razlika kad te trenira strucnjak kao sto je Magath ili Hitzfield ili neki amater koji Barbareza postavi da mu igra libera. :-)
Baka jednostavno nije znao sta ce sa njim. A koliko je trener vazan mozemo viditi na primjeru Ronaldinha, nije ni on blistao dok nije dosao kod Rajkarda. Sjedio je na klupi u PSG-u...

Velika je razlika kad te trenira strucnjak kao sto je Magath ili Hitzfield ili neki amater koji Barbareza postavi da mu igra libera. :-)
Baka jednostavno nije znao sta ce sa njim

tako je :thumbup:
crnjak

Post by crnjak »

lul wrote:
nobody wrote:Of topik

Velika je razlika kad te trenira strucnjak kao sto je Magath ili Hitzfield ili neki amater koji Barbareza postavi da mu igra libera. :-)
Baka jednostavno nije znao sta ce sa njim

tako je :thumbup:
potpisano
a najbolji igrac safet bez premca
Edin H.

Post by Edin H. »

Uglavnom sam gledao sve gore navedene fudbalere i situacija je kristalno jasna:

Sergej Barbarez, pa Dejo Savicevic

Haseta, Sekularca, Mitica, Cajkovskog, Bobeka, Brozovica itd nisam gledao, pa o tome ne mogu suditi.
Post Reply