Najbolji bicikl

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Najbolji bicikl

Scott Aspect 50
2
9%
GT Avalanche 3.0
10
43%
Specialized Hardrock XC
4
17%
Neki drugi(napisi u postu koji)
7
30%

Total votes: 23

Alfons Kauders

#26 Re: Najbolji bicikl

Post by Alfons Kauders »

saniisani wrote:Vozdra raja...

javljam se iz 35C pretoplog Chicaga....

evo kako sam se ja pocastio prosle godine

http://www.abikestore.com/Merchant2/mer ... e_Code=abs

a od mountain bajk-a imam jedan 4 godine star Trek Mountain Jumper.

Ovaj Lamborghini Dolce Vita nisam platio $2200 jer nisam po glavi izgorio da tolike pare dajem, vec sam uhvatio radnju pred zatvaranjem i prodavali ga za $900. Kontam ga malo provozati pa na prodaju.

inace sto se tih brandova tice u Bosni, Specialized je extra marka, kao i Schwin. Ali za poluprofesionalne i amaterske bajkove meni nema dalje od Trek -ovih bajkova. Extra kvlaliteta, kugageri traju i po 20 godina a da ne skripe, extra dobre kocnice, najbolji mjenjaci (Shimano Extremgear) i tako dalje i tako dalje...

Haj drago mi je da su nasa raja tako zagrijana za biciklizam ... to ja pravo super. :thumbup:
ovaj lambo bi i clarkson rado provozao... mozda i stig... :D

7.5 jebenih kila... sta reci... usrecio si se za te pare, malo je reci...
Abacija

#27 Re: Najbolji bicikl

Post by Abacija »

A koliko ima do vrha Vratnika (km i razlike u visini)?
qwxéùトカラ

#28 Re: Najbolji bicikl

Post by qwxéùトカラ »

Image

cijena, hm....
nesto malo vise od 11000, al vrijedi !
vratnik

#29 Re: Najbolji bicikl

Post by vratnik »

tataratira wrote:

@vratnik

i dan danas on pretiče vozila preko 5t, uz 10% nagiba
Sejo je stvarno legenda amaterskog biciklizma
njemu je Nino trebao platiti da vozi ovo biciklo :wink:
Znaci on je!
Kralj. Znam koliko smo se puta u sportskom centru Kovaci (u raji poznat kao Centar) cudili kako frajer ide UZ Kovace istom brzinom kao mi NIZ iste. :)
Prijedlog: ako je on nedavno uzeo ovo biciklo (i ja se stvarno nadam da je ovo dobio na poklon, ne mogu zamisliti bolju reklamu), neka ga ovi iz Sarajeva malo prate; ako bike to prezivi recimo osam mjeseci, onda to prosjecan biciklista moze koristiti pola zivota.
:thumbup:
@Abacija: pa ne znam tacno koliko ima visinske razlike od Bascarsije do Vratnika (a to je tvoje pitanje?) ali postoji jednostavno rjesenje: krenes na google earth od polazne stanice za kombije kod Topa i ides uz Koovace prema Vratniku. I pratis nadmorsku visinu. Kad to uradis onda ce ti biti jasno kako covjek vozi. I to bez dopinga, samo na bureku. R.E.S.P.E.C.T
Mahalac

#30 Re: Najbolji bicikl

Post by Mahalac »

Biciklizam uzeo maha vidim, drago mi je zbog toga.
Ja bi iskoristio ovu temu da pitam gdje bi mogao naci servis ili ljubaznog gospodina :D kojem bi se obratio s 2-3 stara bicikla da mi sastavi jedan ispravan, uz moju nadoknadu :D
Dakle nista fency samo imam neke rage kojima ponesto fali pa bi sastavio jedan solidan da se nadje.
Negdje sam procitao za neki servis na Ilidzi kod aleje??? jel ima ko kakvu preporuku?
muz66

#31 Re: Najbolji bicikl

Post by muz66 »

Mahalac wrote:Biciklizam uzeo maha vidim, drago mi je zbog toga.
Ja bi iskoristio ovu temu da pitam gdje bi mogao naci servis ili ljubaznog gospodina :D kojem bi se obratio s 2-3 stara bicikla da mi sastavi jedan ispravan, uz moju nadoknadu :D
Dakle nista fency samo imam neke rage kojima ponesto fali pa bi sastavio jedan solidan da se nadje.
Negdje sam procitao za neki servis na Ilidzi kod aleje??? jel ima ko kakvu preporuku?
Mogu ti ja to odraditi ako si zainteresovan. Tako sam sastavio i svoj nekadasnji bajk :D
cute poison

#32 Re: Najbolji bicikl

Post by cute poison »

Alfons Kauders wrote:za 650km neces dobiti nista za voznju niz stepenice... cak ni ako si gradjen kao manekenka...

mislim da u tim parama razlike izmedju brendova nisu toliko bitne, ali gt ima malo veci izbor do 650km...
Ja sa svojim GT 2.0 letim bukvalno, stepenice su mi uobicajen dio voznje :D
kurty

#33 Re: Najbolji bicikl

Post by kurty »

Mahalac wrote:Biciklizam uzeo maha vidim, drago mi je zbog toga.
RUF MICH AN :-D :-D
kurty

#34 Re: Najbolji bicikl

Post by kurty »

Usput jedna korisna informacija...
U ciklocentru snizenje bicikala cca. 10%... Sad to vidjeh na CC forumu...
sedma_7

#35 Re: Najbolji bicikl

Post by sedma_7 »

Želim da promijenim sjedalo na biciklu, pošto je ovo sadašnje koje imam iskrzano (gornji dio tj koža je sva isparana, i na jednom dijelu fali pjene).

Ja sam tu kozu zgulila jer sam htjela da mi neko skroji novu, no pošto je ta solucija otpala, sad imam samo pjenu preko koje sam zavezala elastično platno, koje preružno izgleda.

Eh sad bih uzela novi sic preko aliexpressa.

https://www.aliexpress.com/item/WEST-BI ... st=ae803_3

ili ovo:
https://www.aliexpress.com/item/Zacro-B ... st=ae803_3

Zanima me (pošto sam amater totalni), da li ima nekakve razlike u montazi sica od bicikla do bicikla, tj može li bilo kakav na bilo koji bajs.
Ja imam nekakv MTB, stariji doduše. :D Pitam iz razloga da ne krhnem 30KM dzaba, a na kraju ispadne da ne moze na ovaj moj.
Druga solucija je ova navlaka za koju znam da moze, al izgleda mi nekak bezze (preveliko).

I koja vrsta sjedala je udobnija za ženu, uže, šire?
maliq53

#36 Re: Najbolji bicikl

Post by maliq53 »

Ako ti je standardni MTB onda ne vidim razlog da ti ne mogne ovaj sic sa linka... A sto se tice samog oblika, pa ne mozes nikada znati koji ti oblik odgovara dok vise njih ne isprobas... Svako ima drugacije oblikovanu karlicu i reci da jedan oblik odgovara svima je glupo, tako da isprobas vise i vidis sta ti odgovara... Imas ljude sa vecom kilazom pa im bolje odgovara uzi sic jer imaju nesto uzu karlicu i obratno.

Image

Ja imam ovakav i prilicno je dobar zbog no pressure zone, ali nisam nesto sirokih kukova pa bi svakako volio da je nesto tanji sa strana ali je opet solidan...
sedma_7

#37 Re: Najbolji bicikl

Post by sedma_7 »

maliq53 wrote:Ako ti je standardni MTB onda ne vidim razlog da ti ne mogne ovaj sic sa linka... A sto se tice samog oblika, pa ne mozes nikada znati koji ti oblik odgovara dok vise njih ne isprobas... Svako ima drugacije oblikovanu karlicu i reci da jedan oblik odgovara svima je glupo, tako da isprobas vise i vidis sta ti odgovara... Imas ljude sa vecom kilazom pa im bolje odgovara uzi sic jer imaju nesto uzu karlicu i obratno.

Image

Ja imam ovakav i prilicno je dobar zbog no pressure zone, ali nisam nesto sirokih kukova pa bi svakako volio da je nesto tanji sa strana ali je opet solidan...
Okey,hvala. Pa onoliko koliko se ja razumijem mtb je, samo što mu ima desetak godina, i nije nekakva bog zna marka, eto, najobičniji bicikl, pa ajd, u to doba, a ima i više od 10 godina, plaćen oko 500-600 stoji. hvala ti na odgovoru.
Post Reply