Legendarni topic o biciklima rise againe

...CapriHolo vs. DžeeTee i nasmješeni & uslužni Ciclocentar stuff sa obiljem supporta
Dobar GT 3.. evo vozim ga već tri sedmice neprekidno, i da ponovim, uporedo ima Meridu(brend koji se prodaje uz Capriolo) od nekih 650 km...Moj lični utisak (i dvojice vjernih drugova):
GT je laganiji i nešto robusniji, prilagođen za više različitih terena-posebno za livade,makadam i brdo, jednostavnog i prepoznatljivog dizajna, i trenutno popularniji..amortizeri su bolji od Meridinih glede ivičnjaka i rupa...
Merida je brža, udobnija i više prilagođena dugim turama kroz grad i prigradske dijelove.Nešto malo je teža, možda kilogram dva.
Bilo je ovdje dosta prenemaganja i navijanja za modele ove ili one firme, argumenta jedne ili druge ekipe, ali uvijek pobjeđuje trend-a trend je GT bez obzira na relativnu jednakost sa istim cjenovnim razredom drugih marki.Koliko para toliko muzike, što ti prodavci veoma bezobrazno ponavljaju u svakoj od dvije najrazvikanije prodavnice u Sarajevu.
Naime, toliko se prodaje da su ljudi izgubili osjećaj da im daješ prilično teško zarađene pare, a ni ove godine se nisu uopšte udostojili(niko od njih) da podignu servis i podršku na veći nivo koji toliki promet i zarada zaslužuje.Dakle, otvorena arogancija.Kupi biciklo koje god i nećeš se sigurno pokajati, ali ne očekuj nikakav trud oko daljnih aktivnosti sa bicem.Sve je na tebi jer je svaka ekipa začahurena i moraš se sam raspitati i dosađivati za eventualne ture.
Postavka je --mi trebamo vama, a nama treba vaših 600 do 2000 maraka.Kupi i snalazi se.Uzmi sav sitni pribor odmah, a šta ti tačno treba pitaj internet kako ne bi čekao pola sata u zagušljivim prodavnicama da dobiješ bilo kakav savjet.Ako trebaš savjet on će glasiti najčešće Pojma nemam, ili već ovisno o raspoloženju ekipe.
Jučer dok sam kupovao rukavice ,za 20 minuta, prodata su tri komada GT-a, a prije toga još tri.Podatak koji govori za sebe.
Momak je došao odnekud, mislim po akcentu odnekud sa juga, autom, i siromah gužva u džepu bunt novčanica.Pita neodlučno šta će...gt 2 ili gt 3, može li na rate ovako onako.U pravilu ima pravo na rate jer to stoji kao opcija.Prodavač i vlasnik dobijau osip kad vide karticu i želju za kreditom jer ne umiju sa bankama, pa se priča svodi na TEKU.Daj sad pola i ličnu kartu, pa pola za mjesec.Raja također vara i laže i pokušava da prođe sa istih pola iznosa
Siromah hoda i razmišlja naglas ,zagleda bickla, računa...Gazda počinje priču kako je od običnog u mladosti došao do bicikla od 4500 maraka.Onda priča kako je u SAD vozio nekakve zvijeri od 5-6 i 10000 dolara.Momak očito daje posljednje pare koje ima(skromno obučen dečko bez šminkerskih detalja i arogancije), i volio bi gt2, ali razlika od 200-300 maraka je ključna mada ih on ima( što je neoprezno odao

).Dok on konta, odoše još dva bicikla.Ja rovim i dosađujem Hasi Ciklošampionu oko rukavica od 12 maraka dok on naplaćuje već drugu hiljadu km...I na koncu uzima GT 3 avalanche kao i prethodnih 7 mušterija tog dana
Ljudi odoše ispraćeni kao da su popili čašu vode( doduše jedan je dobio čitavu bocu hladne vode, a bocu je netom kupio),a ja sam maksimalno upeglao osoblje i na koncu kupio svoje skromne rukavice.
Tolika je potražnja za opremom da je pametno tražiti sve sitnice odmah po narudžbi bicikla samoga.Kupite rezervne gume, skidač guma, pumpu i komplet imbusa.Dobro pregledajte tutoriale o popravkama na internetu kako ne bi za svaku sitnicu ovisili o zagriženim biciklistima-sportistima koji radom u tim firmama sebi obezbjeđuju dragocjene i preskupe vozilice i support u djelovima, dok ih vaš sitni kvar i upitnik iznad glave užasno nervira.
Toliko..