Najbolji bh. sportista all time
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
Maminjo
#1 Najbolji bh. sportista all time
Konkurencija je izuzetno jaka, a najveći favoriti su zvijezde dva sporta: košarke i rukometa.
Dakle, evo mog spiska za razmišljanje i nadopunjavanje:
Mirza Delibašić
Dražen Dalipagić
Razija Mujanović
Nebojša Popović
Abas Arslanagić
Đoko Lavrnić
Ratko Radovanović
Svetlana Kitić
Jasna Merdan
Mersada Bećirspahić
Milorad Karalić
Vera Đurašković
Ante Josipović
Naravno, ima i ih još:
Sabit Hadžić
Emir Mutapčić
Vesna Bajkuša
Mara Lakić
Slađana Golić
Ibro Biogradlić
Miroslav Brozović
Muhamed Mujić...
Prvi kriterij u ovom izboru su nastupi na olimpijadama i, naravno, osvojene medalje.
Dakle, evo mog spiska za razmišljanje i nadopunjavanje:
Mirza Delibašić
Dražen Dalipagić
Razija Mujanović
Nebojša Popović
Abas Arslanagić
Đoko Lavrnić
Ratko Radovanović
Svetlana Kitić
Jasna Merdan
Mersada Bećirspahić
Milorad Karalić
Vera Đurašković
Ante Josipović
Naravno, ima i ih još:
Sabit Hadžić
Emir Mutapčić
Vesna Bajkuša
Mara Lakić
Slađana Golić
Ibro Biogradlić
Miroslav Brozović
Muhamed Mujić...
Prvi kriterij u ovom izboru su nastupi na olimpijadama i, naravno, osvojene medalje.
-
lola181
ja sam za jedno 5 ovih sa spiska cula ,a za ostale nemam pojma ko su...
ja ne znam za ostale sportove ali vam iz podrucija karatea mogu dati dvoje mladih ljudi koji su osvojili nebrojeno mnogo medalja i koji ce biti tu jos dugo vremena. te dvije osobe su mensur cakic i vanja begic
za cakica su ja mislil culi svi kojima je iole dostupan bilo kakav medij,a li vanja je nesto posebno... nosilac crnog pojasa prvi dan od decembra 2004 vanja je u 11 godina koliko se bavi ovim sportom osvojila oko 20 medalja drzavnog prvaka u cetri kategorije, kate ekipno,borbe ekipno, kate pojedinacno i borbe pojedinacno. njen otac je nosilac crnog pojasa 5 dan i vodi karate klub ,,gazija'' kao trener.vanja je u ovoj godini od pocetka osvojila 3 medalje a najvaznija je titula drzavnog seniorskog prvaka u cazinu u martu... ostale su sa kupa jadran u splitu,zlatna i za ovu trecu e znam odakle je...ali znam da je zlatna...sada se ona i njne kolegice iz kk gazija mostar i jablanica(dva ogranka kluba) pripremaju za europsko prvenstvo u lajpcigu, a prosle godine su u bratislavi odnijele 4 ili 5 mjesto ne znam sada sigurno...
kata tim cine vanja begic,djana maric i saudina cilic.cure su uspjesne i tako ce nastaviti...jos je mnogo toga pred njima
ja ne znam za ostale sportove ali vam iz podrucija karatea mogu dati dvoje mladih ljudi koji su osvojili nebrojeno mnogo medalja i koji ce biti tu jos dugo vremena. te dvije osobe su mensur cakic i vanja begic
za cakica su ja mislil culi svi kojima je iole dostupan bilo kakav medij,a li vanja je nesto posebno... nosilac crnog pojasa prvi dan od decembra 2004 vanja je u 11 godina koliko se bavi ovim sportom osvojila oko 20 medalja drzavnog prvaka u cetri kategorije, kate ekipno,borbe ekipno, kate pojedinacno i borbe pojedinacno. njen otac je nosilac crnog pojasa 5 dan i vodi karate klub ,,gazija'' kao trener.vanja je u ovoj godini od pocetka osvojila 3 medalje a najvaznija je titula drzavnog seniorskog prvaka u cazinu u martu... ostale su sa kupa jadran u splitu,zlatna i za ovu trecu e znam odakle je...ali znam da je zlatna...sada se ona i njne kolegice iz kk gazija mostar i jablanica(dva ogranka kluba) pripremaju za europsko prvenstvo u lajpcigu, a prosle godine su u bratislavi odnijele 4 ili 5 mjesto ne znam sada sigurno...
kata tim cine vanja begic,djana maric i saudina cilic.cure su uspjesne i tako ce nastaviti...jos je mnogo toga pred njima
-
lola181
postoje posebne kategorije za muskarceibnHome wrote:nevezano za temu...ko su predstavnici medju muskarcima?kata tim cine vanja begic,djana maric i saudina cilic.cure su uspjesne i tako ce nastaviti...jos je mnogo toga pred njima
- lejlica
lola181 wrote:ja sam za jedno 5 ovih sa spiska cula ,a za ostale nemam pojma ko su...
-
winetou
Vjerovatno Dalipagić ako se računa u Bosance
Ako ne onda bi to bio Arslanagić.
Nisam gledao njihove igre a one bh sportiste što sam i gledao nisu bili ništa posebno premda sam neko vrijeme mislio da je Zdravko Radulović Bosanac.

Ako ne onda bi to bio Arslanagić.
Nisam gledao njihove igre a one bh sportiste što sam i gledao nisu bili ništa posebno premda sam neko vrijeme mislio da je Zdravko Radulović Bosanac.
- NeKi_LiK
A ovo bi trebalo biti smiješnoJBT wrote:Elvir Krehmic. Najbolji na svijetu u skokovima u vis ispod letvice.
Elvir Krehmić je 1998 sa nikakvim uslovima treniranja išao 2.32
Samo važnije je bilo ulagati u poluinvalidne fudbalere nego u nekog atletičara...
-
Šandor
Fakat. Krehmic je imao vrhunski rezultat. Drzavni rekord koji ce tesko neko srusiti u narednih par decenija.
To je rezultat koji u tom sportu garantuje cak i medalju ponekad. Na evropskim i svjetskim prvenstvima i olimpijadama. 2000. godine u Sidneju taj rezultat bio je dovoljan za medalju. A ako se ne varam i prosle godine u Atini.
To je rezultat koji u tom sportu garantuje cak i medalju ponekad. Na evropskim i svjetskim prvenstvima i olimpijadama. 2000. godine u Sidneju taj rezultat bio je dovoljan za medalju. A ako se ne varam i prosle godine u Atini.
-
lola181
ma sta ti znas...lejlica wrote:lola181 wrote:ja sam za jedno 5 ovih sa spiska cula ,a za ostale nemam pojma ko su...
kata tim cine vanja begic,djana maric i saudina cilic.cure su uspjesne i tako ce nastaviti...jos je mnogo toga pred njimaznam nesto sto ostali ne znaju...
![]()
![]()
![]()
-
FortunaBela
Mirza Delibašić...definitivno