Najbolji BH nogometas/fudbaler svih vremena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Najbolji je:

Poll ended at 22/07/2004 11:53

Mehmed Bazdarevic
2
4%
Safet Susic
32
64%
Ivica Osim
7
14%
Blaz Sliskovic
1
2%
Sergej Barbarez
5
10%
Predrag Pasic
1
2%
Semir Tuce
1
2%
Josip Bukal
1
2%

Total votes: 50

leticija

Post by leticija »

Tacno je, ljepota je prolazna, ali ruznoca, nazalost, nije. (Bernard So)
A gdje su Sabanadzovic, Sljivo, M.Smajlovic... :-x :-x
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:) Safet Susic je dosao iz Zavidovica da igra nogomet, a ne da se bavi knjizevnoscu. I to je dobro obavio. :)
:) Dervis Susic je dosao iz Vlasenice da se bavi knjizevnoscu i nije imao pojma sa nogometom. :P
k@me

Post by k@me »

:)
scott

Post by scott »

Poceli ste se zajebavati na Susicev racun.
Nedijeli se ovdje ZLATNO PERO :(

Safet Susic je najbolji (po mom misljenju)igrac BiH i EX YUG svih vremena.
U njegovo vrijeme bio je jedan od najbolji igraca Evrope.
:) :) :)
BECHO

Post by BECHO »

Pape, Hase, Osim, Vaha, BMV (Bajevic, Mladic, Vladic), Tuce, Kajtaz, Hadzibegic! A sta je sa Secerbegovicem i Mulahasanovicem, legendama Tuzlanske Slobode? Sa ove liste bi definitivno izdvojio Papeta iako je za mene Hase Ferhatovic ubjedljivo najbolji BH-igrac svih vremena! :)
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Rekoh jos jednom TUTUCI JEDNI!!!!

Biram igrace koji su bili dobri na terenu, BOLI ME KURAC KAKVI SU BILI VAN NJEGA!!!

Dakle tehnicare, koji su npr. igrali odlicno i lijevom i desnom nogom. Jebali te i Secerbegovic i Mulahasanovic, mozda su oni tebi legende, meni nisu.

BMV? Mozda sam pogrijesio sto nisam stavio i Duska Bajevica, bez kojih ni M ni V ne bi bili to sto su bili.

Kame, ne filozofiraj nego otvori temu najuspjesniji igraci.

Edhem Sljivo je bio dobar igrac ali ni blizu kao gore navedeni- imam snimke njegovih partija

Sabanadzovic je bio odlican centarhalf ali nije bio tip igraca koji potezom rjesava utakmicu(daleko da je bio los)

Isto kao i Radmilo i Skoro i ostali.

Pogledajte Mesin gol protiv Dinama iz Minska i vidjeti cete koliko odskace od ovih svih.Gledali ste tekmu Engleska-Argentina?Sjecate li se Maradoninog gola rukom?A drugog Maradoninog gola?- E Mesa zabi jos bolji, od centra do gol linije, nanizao 6 igraca.

Pape iako je igrao u omrazenom klubu jeste majstor i boli me kurac kako je pricao, bio je virtuoz(sto i ova anketa pokazuje)

Neki_lik Barbareza sam stavio zato da bar netko bude od ovog novog vala, vidim da sam se zajebao.No ima on kvalitetu i jeste igrac koji sam rjesava tekme.
Stari

Post by Stari »

h&d:
Jebali te i Secerbegovic i Mulahasanovic

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:

:D :D A mozda: Verlasevic, Hukic.... :D :D
BECHO

Post by BECHO »

hd:
Jebali te i Secerbegovic i Mulahasanovic, mozda su oni tebi legende, meni nisu.
------------------------------------------------------------------------------------

Naravno da nisu kad nisu iz Sarajeva! :-)

Zezam se tutuku jedan, ja samo navodim koji su po meni najbolji igraci iz BiH! Kapishi? :zzzz:
Stari

Post by Stari »

Apropo M. Bazdarevica...nedvojbeno velikog igraca, i njegovih pogodaka...Jos uvijek se zivo sjecam dva njegova udarca jedan u obracunu DDR-a i YUg (u kvalifikacijama za SP '86 u Mexicu) i drugog u utakmici izmedju Danske i YuG (kvalifikacije za EP '92 u Svedskoj).

Oba puta sut sa distance i to iz igre (a ne iz slobodnog udarca) sto je, priznat cete, nesto teze za izvesti. Nije mi jasno zasto ga ni u Zeljeznicaru a ni poslije u Sosou nisu forsirali da vise puca ...covjek je ocito imao famoznu desnu nogu.
horns&drums

Post by horns&drums »

Ma Bechire, razmemo se :wink:

Stari i lijevom je isto znao potegnuti kao i desnom.Znao je poslati bombu iz koljena.To neki godinama treniraju, on se rodio s tim.

Inace, ona generacija Zeljeznicara je trebala vise biti zastupljena u reprezentaciji.Tek kada je Osim dosao na kormilo malo se stanje popravilo.Nazalost kasno...

FOREVER BLUE:

Skrba, Berjan, Baljic, Sabanadzovic, Komsic, Capljic,

Bahtic, Skoro, Mihajlovic, Bazdarevic, NIKOLA NIKIC
Stari

Post by Stari »

Dolaskom I. Osima na mjesto selektora YU reprezentacije se promjenilo to da su u ekipu uvrstavani ponekad i M. Baljic, R. Sabanadzovic iz Zeljeznicara kao i F. Hadzibegic i D.Jozic iz FK Sarajevo.
Medjutim to sto ja hocu reci je da je M. Bazdarevic u toj istoj reprezentaciji imao mjesta i u vrijeme Todora Veselinovica i nesto docnije Milosa Milutinovica dok ovi ostali to nisu.

Ni Veselinovic ni Milutinovic ga nisu mogli tek tako izostaviti(ili zamjeniti nekim drugim) ...sto svjedoci o klasi M.Bazdarevica.
horns&drums

Post by horns&drums »

Malo je tu i on kriv.Bio je jako prgav i emotivniji od ostalih.Sjeti se protiv Sj Irske kad pljunu sudiju na ocigled punog stadiona(zato nije otisao na Evropsko prvenstvo, no nije nitko ali to je druga prica).

Kao i svi veliki igraci koji su svjesni da su veliki, bio je hirovit.

Uvijek kazem, imao sam veliku srecu gledati ga uzivo nekoliko sezona.Bas kao i Susica(doduse manje posto na Kosevo odlazim jedino kada igra Zeljo ili reprezentacija)(ili kad hocu u zooloski vrt hehehe)
Stari

Post by Stari »

Sjecam se te utakmice makar nerado bas te epizode kad je Bazdarevic pljunuo Nemoglua. Radije se sjecam one predivne "pedale" M. Baljica kojom je "poslao po burek" dvojcu iraca i prekrasnog centarsuta na kojeg nalijece...hm ovdje me sjecanje pocinje izdavati ...jel ono bi ...F. Vokri ili S.Katanec ...nisam vise siguran.
horns&drums

Post by horns&drums »

Vokri je zabio.Bio sam na jugu tada, klinac koji je glumio odraslog :D

Baljiceva pedala je bila...Uvijek je obarao protivnike na isti fol...
Stari

Post by Stari »

h&d:
Baljiceva pedala je bila...Uvijek je obarao protivnike na isti fol...

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Pogotovu ako protivnici dolaze iz ujedinjenog kraljevstva... :D ...sad sam se naime sjetio....koju godinu ranije od maloprije opisanih dogadjaja...na stadionu Maximir u Zagrebu ista slika samo je protivnik bio Skotska a zabio je ovog puta cini mi se ipak S. Katanec.....a izvodjac pedale i centarsuta kao i njen efekat je bilo isti kao i na Grbavici.
Licno sam prisustvovao tom momentu ....
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: Da, da .... Mesa je hrakno sudiju, (balkanska posla) .... samo protiv Norvezana, a ne protiv Iraca. 8) :P
horns&drums

Post by horns&drums »

napisah protiv norvezana pa pobrisah...bio sam sigurniji da je protiv iraca...nebitno...

kod nas je uvijek bilo budalastina.Kad nestade struje na Kosevu, reprezentacija gubi i CAK!!! :D :D

mene stari(bioloski, ne forumski hehe) jedva poveo na utakmicu, to su bile molbe i molbe...
Stari

Post by Stari »

Eto sto ti je starost ja bih se bio zakleo da je ona pedala i Vokrijev go bio protiv Iraca ...Al' sad kad jedan takav autoritet kao sto je pape kaze da to bilo Norveska...hajd nek vam bude
RoDnEy

Post by RoDnEy »

ja cu govoriti o fudbalerima koje pamtim...iako sam navijač želje, meni je pape vazda bio igrač prema kome sam gajio najveće simpatije...ide odmah tu baždarević iza njega......
starije generacije su ja mislim najviše gotivile Haseta, Katalinskog, Blaževića i naravno Švabu 8-) ....golmane nešto i nisam nešto gotivio jer kao dijete gdje ćeš idola tražiti u golmanu pored toliko legendi, iako kako mi stari priča, Škrba (golman Želje) je bio dobar, al ja ga nešto i nisam usadio u memoriji nešto pretjerano.... :D
dariosa

Post by dariosa »

Ja ne mogu da glasam ako nema Haseta rahmetli...
Hladni_sa

Post by Hladni_sa »

Ma Pape definitivno...Maradonu po cevape baco:))))
live

Post by live »

alen skoro :lol: salim se zamene je od ovih sto sam gledo salihamidzic nemogu pricat za one koje nisam nikad uzivotu gledo ali pape je kazu legenda ko tito
burek202

Post by burek202 »

:D Pitari ne svađajte se :D jedan je Hase :D ali Pape kako klupskom kolegi možeš ovo reći :D
K@me, .... yebo te ....... Hasan Salihamidzic.
Ja sam :shock: :shock: :D
Haber

Post by Haber »

Jedan je Pape :-D :-D :D :D :D
jel'de Komi 8-) 8-)
mrmot

Post by mrmot »

Od onih koje sam gledao uživo -- Baka i Pape.

Ne među najbolje, ali u konkurenciju za tim snova stavio bi i Škoru, Baljića, i Hadžibegića.
Po pričama i Mišo Smajlović je bio dobar. (Osim kaže - najbolji kojeg je on uživo gledao)
Post Reply