Najbolji BH nogometas/fudbaler svih vremena

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Najbolji je:

Poll ended at 22/07/2004 11:53

Mehmed Bazdarevic
2
4%
Safet Susic
32
64%
Ivica Osim
7
14%
Blaz Sliskovic
1
2%
Sergej Barbarez
5
10%
Predrag Pasic
1
2%
Semir Tuce
1
2%
Josip Bukal
1
2%

Total votes: 50

horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

#1 Najbolji BH nogometas/fudbaler svih vremena

Post by horns&drums »

Po vama, to je...

Izabrao sam 8 ricu, nemojte mi zamjeriti ako sam nekoga preskocio, konkurencija je opaka
Last edited by horns&drums on 13/04/2004 13:26, edited 1 time in total.
smib

Post by smib »

Ja mislim da ovdje Pape ima neprikosnovenu riječ, ma kako god da okreneš.
horns&drums

Post by horns&drums »

Bravo seko :-D

Jos nesto, naj fuzbaler do sada. Znaci mozda ce se u buducnosti roditi ili odgojiti neki koji ce nadmasiti ovu gospodu koja su po meni the best of the best.Mada, koliko se ulaze danas u skolu fudbala/nogometa, to mi se cini bar 10 svjetlosnih godina daleko...

I dvoumim se izmedju Mese i Bake, srce kaze Mesa, mozak kaze Baka.Jos cu malo razmisliti...
horns&drums

Post by horns&drums »

smib wrote:Ja mislim da ovdje Pape ima neprikosnovenu riječ, ma kako god da okreneš.
Sreca da si rekla pape(posto ga je Sloboda odgojila ) :D . Je l' tako pitari?

:D :D :D :D :D :D
igla

Post by igla »

u slobodi naucio osnove a u sarajevu stekao majstorsko zvanje :-D
Stari

Post by Stari »

ja bih , ako se smije, dopunio spisak velikana sa slijedecim:

Josip, Katalainski
Dusan, Bajevic
Enver, Maric
Miralem, Zjajo
Edhem, Sljivo
Vahid, Halilhodzic
.
.
.
ima ih jos
smijem li nastaviti?
horns&drums

Post by horns&drums »

Jajajaja appsolutno, u Sarajevu se afirmirao

On jeste igrac Sarajeva, stoji to...I majstor je, fakat, no meni je npr. Baka bolji za 5 kopalja

Samo sto ga nisam puno gledao uzivo za razliku od Mese pa sam sada na velikim mukama...
horns&drums

Post by horns&drums »

Stari wrote:ja bih , ako se smije, dopunio spisak velikana sa slijedecim:

Josip, Katalainski
Dusan, Bajevic
Enver, Maric
Miralem, Zjajo
Edhem, Sljivo
Vahid, Halilhodzic
.
.
.
ima ih jos
smijem li nastaviti?
Rekoh, ne mogu sve stari 'bem mu misha...

Za Marica, eto postavi ti anketu s golmanima(zaboravis li Cobu gadjati cu te saxijom) :D :D
Stari

Post by Stari »

h&d:
Cobu

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
Vjerovatno zato sto nisam iz Sarajeva (niti sam ikad tu boravio) ne poznajem nadimke fudbalera zato bih te molio da objasnis: "Coba" ???
Ime i prezime

A sto se golmana tice ....tu konkurencija, barem po meni, nije ni izbliza tako opaka kao kad se radi o ostalim fudbalerima. Sve se naime svodi na 5-6 imena, ostali su stojali na golu "ni krivi ni duzni".
horns&drums

Post by horns&drums »

Slobodan Janjus, Cobo

Dragan Skrba, Maca (Bog i batina za penale) :D
Stari

Post by Stari »

OK
Obojce se sasvim dobro sjecam i bili su dovoljno dobri da se nadju u drustvu: E. Marica, F.Omerovica....i nekolicine drugih
Danguba

Post by Danguba »

uh,tesko pitanje(anketa) :roll:

glasao sam za... 8-)

ma svi su bili dobri :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Mehmed Buza!
Danguba

Post by Danguba »

Bobi wrote:Mehmed Buza!
Buza spasa Olimpia :D :D
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Neponovljivi Asim Ferhatović 8)
van dyk

Post by van dyk »

Vaha definitivno tu mora da bude!
k@me

Post by k@me »

Vahidin Musemic i Hasan Salihamidzic su najvise postigli u njihovim karijerama i po meni su najbolji. Rezultati koje su postigli to govore. Ne govori sve igra na terenu vec i rezultati.

Pomenuo bih jos Dusana Bajevica, Envera Marica, Vahida Halilhodzica.....i naravno...Haseta..... :P
k@me

Post by k@me »

Od onih koje je izabrao Horns niko nije dostigao nivo na kom su bili (Hasan je jos) Vahidin Musemic i Hasan Salihamidzic. Nivo koji su dostigli imali su samo rijetki na prostoru citave bivse SFRJ.....Drazen Jerkovic, Predrag Dzajic, Vladimir Jugovic, Dejan Savicevic, Predrag Mijatovic, Srecko Katanec, Robert Prosinecki, Zvonimir Boban, Davor Suker.....i jos par njih.....ono sto su oni postigli u karijeri moze samo sanjati 95% aktivnih fudbalera u svijetu.
neutralac

Post by neutralac »

Igrao sam protiv Tuce-a kao junior 1983 u Mostaru i tada je bio veliki igrac( dribler) a kasnije je to samo potvrdio.U njegovoj generaciji su bili jos i Glavovic i Tufek od poznatijih.
Inace, moj glas za naj nogometasa ide Safetu Susicu iako je bio malo polijen kao i vecina Bosanaca kad je u pitanju trcanje.Njegova tri gola protiv Rumunjske se ne mogu zaboraviti. Sajo je isto tako veliki COVJEK.
Bosna je uvijek imala dobrih nogometasa, ali njih su uvijek bogatiji kupovali.Zvezda je kupila Zjaju da joj sjedi na klupi samo da ga Hajduk ne kupi.
horns&drums

Post by horns&drums »

k@me wrote:Od onih koje je izabrao Horns niko nije dostigao nivo na kom su bili (Hasan je jos) Vahidin Musemic i Hasan Salihamidzic. Nivo koji su dostigli imali su samo rijetki na prostoru citave bivse SFRJ.....Drazen Jerkovic, Predrag Dzajic, Vladimir Jugovic, Dejan Savicevic, Predrag Mijatovic, Srecko Katanec, Robert Prosinecki, Zvonimir Boban, Davor Suker.....i jos par njih.....ono sto su oni postigli u karijeri moze samo sanjati 95% aktivnih fudbalera u svijetu.
Koja si ti pegla od covjeka kame...

Anketa nije ko je najvise postigao nego ko je najbolji.Znaci cisto ono, dribling, skok, peta, dupli pas kuzis?

Svaka cast Hasetu, no necu birati humanitarca godine...

Musemic?Osim skoka sta je on imao?Vaha?Gledao sam ga, imam i na kasetama par sati Velezovih utakmica.Tuce je Bog, skok, prodoran, tehnicar.

Hasan Salihamidzic?Je l' on tehnicar?Dobar je po boku i to je to.Od ovih sto sam pobrojao svi su bili kompletni igraci, znali su igrati s obje noge,znali su jednim potezom rijesiti utakmicu.
Barbareza sam stavio zato sto i jeste trenutno najbolji od nasih.Bukala i Osima nisam gledao, oslonio sam se na price starijih.

Spomenuo si gore Zvonu Bobana.Znas ko je Bobanu uzor i za koga je rekao "Ja tako nikada necu znati"?

Hajd pogodi
Stari

Post by Stari »

k@me:
Predrag Dzajic,

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
stari:
Gledao sam svojevremeno, poprilicno davno, momka sa identicnim prezimenom, u dresu C.zvezde kao i Bastie i SFRJ reprezentacije, na poziciji lijevog krila s' brojem 11 na ledjima. Bio je dobar dribler, prodoran s' lijevog krila, a imao je i odlican centarsut. Kasnije je bio i direktor gore pomenutog prvoligasa iz istocnog susjeda BiH. Rekoh kao fudbaler je bio vise nego solidan o tom diskusije ne bi trebalo biti...razlog moje replike je da se taj o kojem pisem ipa zvao Dragan ....a kojem Predragu je rijec ?
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

:roll: :shock:

K@me, ... shokiran sam, .... :shock: ... zaista!?!?
Vahidin Musemic je bio odlican fudbaler, prefinjen, vrstan golgeter .... no, .. daleko od majstorstva jednog ..... Safeta Susica - Papeta. 8)
Jel` nas to zajebavas sa .... Salihamidzicem? :roll: :)
Salihamidzic je solidan, brz, zahvalan igrac na krilnoj poziciji, ali tu se zavrsava sva prica o njemu. Uporedjivati ga sa Papetom, ..... K@me, ... zajebavas se. :roll:
Jesi li ti covjece ikada gledao Papeta? Odgovori, ... molim te.
Kame, bolan ne bio, .... to, ... to je bila rapsodija, ..... to ti je ugodjaj k`o kad se uvalis trebi iz svojih snova, ..... to ti je k`o visestruki, .... dugotrajni orgazam koji te ne pusta po par minuta. :-) :-) :-)
K@me, .... yebo te ....... Hasan Salihamidzic. :roll: :lol: :P
smib

Post by smib »

:oops: Rekoh ja odmah, al mene niko ne sluša :P :D :D
Stari

Post by Stari »

pape:
dugotrajni orgazam koji te ne pusta po par minuta.

uporedi sa...

smib:
Rekoh ja odmah, al mene niko ne sluša

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Stari:
Ovaj dan je prepun iznenadjujucih saznanja. Ne znam... ljudi moji... ali ta slika : smib u sobi sa prigusenim svjetlom i laganini muzikom gleda prenos utakmice Yugoslavija -Rumunija....i S.Susica u prodoru kroz sredinu terena.....

Jos samo zvuk fali :D
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Stari wrote: dugotrajni orgazam koji te ne pusta po par minuta.
Hej, ... Stari, al` .... zamisli, .... i to tako :P ... tri puta. :-) :-) :-)
Post Reply