Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

GuitarWorld

#26 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by GuitarWorld »

..........
Last edited by GuitarWorld on 04/02/2011 10:55, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#27 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by DaysleepeR »

površno brate, loše otpjevano, ko vas angažuje i plati bacio je lovu, još puno puno puno vježbe i rada

ovo je najjaci acoustic cover koji sam cuo, ovako se to radi

SanskiBiser

#29 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by SanskiBiser »

Ovo je bolje od originala, malo vise od samog cover...

I to lik odradio dok je bio gost u nekoj radio emisiji... :lol:
iMacak

#30 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by iMacak »

Layne wrote:Ako je to najbolje, šta je onda ovo :roll:

:thumbup:
HaHaHa2

#33 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by HaHaHa2 »

Vernes_AMG

#34 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by Vernes_AMG »

E raja moze li par linkova ovih covera ali pjesme kao sto je ova iznad Love the way you lie , znaci neki rnb , pop , ili cak hip hop :)
SundanceKid

#36 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by SundanceKid »

@Kaver bend

Ovo je iskreno...dosta lose.. Treba poceti od toga da su dvije gitare razlicito nastimane, pa do opceg sluha za melodiju (preslusah Miljacku od Halida, i jasno mi je da je to cover band, ali se jasno cuje da to nije ni blizu originalnoj melodiji)..itd... Zelim vam dosta srece, ali je ovo daleko jos uvijek i od nekog sviranja na sijelima , a kamo li nastupa...
Ridjobrki

#37 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by Ridjobrki »

Ako im je ovo marketing nek komotno otpuste savjetnika. :lol: :lol: :lol:

Pa majku mu ako kontate višati pjesme na youtube dajte ih uvježbajte i odsvirajte kako treba. :-) :-) :-) Ja vas prema viđenom za dječji sunet ne bih angažovao. Možda vi na one klipove i fazone pojašete kakvu trebicu ali ono se sa ozbiljnom svirkom ni u putu susrelo nije...

(nisam hater već iz najbolje namjere skrećem pažnju da je ono pristojna dernekli muzika ali ozbiljna prezentacija je nešto sasvim drugo, može biti i da vi i znate svirati samo nam to niste pokazali...)
xsk

#38 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by xsk »

SanskiBiser wrote:Ovo je bolje od originala, malo vise od samog cover...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
urbanix

#39 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by urbanix »

xsk wrote:
SanskiBiser wrote:Ovo je bolje od originala, malo vise od samog cover...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Evo nesto od mene na istu foru:
http://www.youtube.com/watch?v=GPh6oCCoJvY
Ridjobrki

#40 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by Ridjobrki »

Mene je Presnyakov oduševio, samo šteta što ne pjeva ili nema nekog da pjeva uz onu pratnju. Jes da on svira vokalnu dionicu ali opet...

Ovaj Daughtry je super a ona obrada Stinga iako sjajno zvuči meni i nije baš obrada jer je i original akustičan.

To je dobra svirka, ono od Kaver benda možeš u svakoj mahali naći. Urbanix :thumbup: , samo našto fali... Ili neka mol šestica, mol sedmica ili neki dim ili maj... Malkice nekog "zajebanog zvuka" ako me kontaš...

edit: ma super je ono, meni samo nešto fali na recimo dijelu 1:10 u onom prelazu, preslušaj pa ćeš me skontati. Svaka čast za vokal ako si ono ti. :thumbup: Koja je gitara, Washburn neki?
urbanix

#41 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by urbanix »

Ridjobrki wrote:Mene je Presnyakov oduševio, samo šteta što ne pjeva ili nema nekog da pjeva uz onu pratnju. Jes da on svira vokalnu dionicu ali opet...

Ovaj Daughtry je super a ona obrada Stinga iako sjajno zvuči meni i nije baš obrada jer je i original akustičan.

To je dobra svirka, ono od Kaver benda možeš u svakoj mahali naći. Urbanix :thumbup: , samo našto fali... Ili neka mol šestica, mol sedmica ili neki dim ili maj... Malkice nekog "zajebanog zvuka" ako me kontaš...

edit: ma super je ono, meni samo nešto fali na recimo dijelu 1:10 u onom prelazu, preslušaj pa ćeš me skontati. Svaka čast za vokal ako si ono ti. :thumbup: Koja je gitara, Washburn neki?
Hvala ti na pohvalama, Ridjobrki. Gitara je Fender DG-7, a pohval za vokal cu prenijeti jaranu, jer ja sam samo na gitari.
A ono za sestice i sedmice, koristio sam citavo vrijeme "zajebanije" akorde nego standard, moralo bi se cuti to ;-) Da sam svirao samo normalni Em, Cdur i Ddur ne bi zvucalo onako. Mozda zato i zvuci kao Washburn ;-)
Ridjobrki

#42 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by Ridjobrki »

urbanix wrote:
Ridjobrki wrote: edit: ma super je ono, meni samo nešto fali na recimo dijelu 1:10 u onom prelazu, preslušaj pa ćeš me skontati. Svaka čast za vokal ako si ono ti. :thumbup: Koja je gitara, Washburn neki?
Hvala ti na pohvalama, Ridjobrki. Gitara je Fender DG-7, a pohval za vokal cu prenijeti jaranu, jer ja sam samo na gitari.
A ono za sestice i sedmice, koristio sam citavo vrijeme "zajebanije" akorde nego standard, moralo bi se cuti to ;-) Da sam svirao samo normalni Em, Cdur i Ddur ne bi zvucalo onako. Mozda zato i zvuci kao Washburn ;-)
Ma primijete se one sedmice, kako da ne, zato sam i editovao post. Samo onaj dio kao što je na 1:10 u klipu mi je nekako siromašan ili mu nije pravi akord, ili je možda do mene nešto. Nemam gitaru uz sebe pa da isprobam šta bi to moglo biti. Javim ti kad probam!
urbanix

#43 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by urbanix »

Ridjobrki wrote:
urbanix wrote:
Ridjobrki wrote: edit: ma super je ono, meni samo nešto fali na recimo dijelu 1:10 u onom prelazu, preslušaj pa ćeš me skontati. Svaka čast za vokal ako si ono ti. :thumbup: Koja je gitara, Washburn neki?
Ma primijete se one sedmice, kako da ne, zato sam i editovao post. Samo onaj dio kao što je na 1:10 u klipu mi je nekako siromašan ili mu nije pravi akord, ili je možda do mene nešto. Nemam gitaru uz sebe pa da isprobam šta bi to moglo biti. Javim ti kad probam!
OK. Probaj, sviram D/D4.
PalaSa Marsa

#44 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by PalaSa Marsa »

Bez premca.. :)
PalaSa Marsa

#45 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by PalaSa Marsa »

...I malo "klasicnih" akusticnih zvukova. :-D

Ridjobrki

#46 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by Ridjobrki »

urbanix wrote: OK. Probaj, sviram D/D4.
Skont'o sam šta je posrijedi. Samo mi fali nakon onog G što imaš u refrenu taj prelaz od G preko F# postepeno opet na E za početak "pjevanja" - u onom dijelu gdje u originalu pjevaju oni bekovi "shes got to love nobody", ovako sad to zbrda-zdola opisujem jer zanm da odmah znaš na šta mislim. Samo mi je onaj dio bio siromašan kad gitara ostane sama, ostalo je rutinski, vidi se. :thumbup:

Ja zbog svog glasa to sviram stepen niže od vas, iz d-mola (vi strofu idete e-C-D sa onim "zajebanim akordima" a ja d-B-C) pa mi ono gdje je vama G dođe na F i onda samo spustim na 4 i 6 žici polustepen i dobijem to o čemu pričam.

Još jednom svaka čast za izvedbu! :thumbup:
Ridjobrki

#47 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by Ridjobrki »

Moj cover poznate dječije pjesmice sa malo izmijenjenim aranžmanom, ritmom i tu i tamo ponekom harmonijom. Kvalitet je pušiona - webcam quality, pjesma nije nešto ni uvježbana - čisto da se postavi. :-D :-D :-D Djeci moje raje se sviđa, to je najbitnije. ;-)

:sax:

Last edited by Ridjobrki on 02/08/2011 11:44, edited 2 times in total.
HAVANA

#48 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by HAVANA »

:thumbup: To ridji...hajmo malo svoje zajebancije... :D
Evo i jedna moja...malo je na brzinu...na prvu...tek skinuta...iz glave... :roll:

PalaSa Marsa

#49 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by PalaSa Marsa »

Ridjobrki wrote:Moj cover poznate dječije pjesmice sa malo izmijenjenim aranžmanom, ritmom i tu i tamo ponekom harmonijom. Kvalitet je pušiona - webcam quality, pjesma nije nešto ni uvježbana - čisto da se postavi. :-D :-D :-D Djeci moje raje se sviđa, to je najbitnije. ;-)

:kiss: Za svu djecu ovog svijeta. :-D :-D Brko :thumbup: :-D
hana_montana

#50 Re: Najbolji acoustic coveri koje ste ikad čuli

Post by hana_montana »

Ridjobrki wrote:Moj cover poznate dječije pjesmice sa malo izmijenjenim aranžmanom, ritmom i tu i tamo ponekom harmonijom. Kvalitet je pušiona - webcam quality, pjesma nije nešto ni uvježbana - čisto da se postavi. :-D :-D :-D Djeci moje raje se sviđa, to je najbitnije. ;-)

bravo brkane :-D
Post Reply