Najbolje rucne mlinove za T kafu su pravili metalci FAMOSA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sekiracija1

#1 Najbolje rucne mlinove za T kafu su pravili metalci FAMOSA

Post by sekiracija1 »

Da vam ispricam samo jednu anegdotu kako smo ih svercovali pored DZure i Ranka na kapiji.
Samo da vam malo opisem ,mada vi mnogi i znate kako je izgledao taj mlin.Srce mlina onaj zrvanj i zupcasti tocak koji je mljeo kahvu smo radili od otpadaka bregastih osovina Fapovog motora,a bio je to otkivak celika ,sa visokim performansama tvrdoce.Na samoj granici reznih alata.Okvir smo pravili od prokrom cijevi,ili mesinganih cijevi,sto bismo ,e tu se gledao majstorluk ,svak na svoj nacin ukrasavao.Velicinu smo naravno pravili kako je ko nasao za shodno,ali i tu su vladali neki principi.Recimo ako Mlin nosis zeni neces joj napravit veci ,nedo bog da je asocira a licio je na znate vec na sta,ali ako recimo nosis mami ili stini onda ga napravis da imas problem kako tusilu zeljeza iznijeti pored Dzure ili nedo bog ako jeRanko na kapiji.
No hele neise,jedan dosjetljiv kolega ga je gurnuo u gace.Na kapiji ovlas pretres a Ranko ce ti njemu,e ti stani imas li ti sta,sta se sunjas.Ovaj bi dovitljiv i drsko se ufati za mlin u gacama:evo sta imam,kaze on Ranku.Nato ce ti njemu Ranko,ma nosi ga majci mars.
Hodali smo par koraka poprilicno zbunjeni dok nismo presli kapiju.Utom se ovaj kolega okrenu i povika iz sveg glasa u pravcu Ranka koji je nastavljao sa zbiranjem po ljudima:pa i nosim ga majci :D hhahahaha
Smijemo se i danas tome istim onim grohotom kojim se on tada nasmijao.
hananah

Post by hananah »

Uh, nasmija me ista prica po ne znam koji put :lol: :lol: :lol: :lol:

A ne rece ti preciznije koliki su se mlinovi nosili zenama a koliki komsiluku, prijateljima i poznanicima :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
stickitout

Post by stickitout »

Jeste li uspijeli koji kamion napravit u pauzama kad ne pravite mlinove?

Salim se :D :D :D ....super je prica
Post Reply