najbolje pivo?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#851 Re: najbolje pivo?

Post by _BataZiv_0809 »

Inace sam prestao piti pive u smislu da je marišem svu noc. Razlog svi znate-nezgodan mamurluk izazvan dehidracijom. Uvijek mi je bilo fascinantno koliko covjek moze popisat kad se jednom pipa otcepi.

Elem, moje skromno misljenje, bolje reci iskustvo je da je vecina piva dobra kad je hladna i kad je prva, narocito na dobro meso (iz jednacine izbacujem dvoguze). Tako da u zadnje vrijeme obicno popijem jednu ili dvije (najcesce Hajneken), prije nego sto se presaltam na nesto drugo.

Uvijek sam volio eksperimentisati sa pivama i kad vidim nesto novo u marketu, a da nije evidentno rijec o smetlju, rado uzmem i probam.

Bas me interesuje na sta ce ovo novo Sarajevsko liciti i rado cu se na njega presaltati ako bude dobro. Inace domace (ex Yu) pive su mi sasvim dobre.
diason

#852 Re: najbolje pivo?

Post by diason »

Pio je neki dan, 7-8 odoka... :-D i mogu reći da se popravila za 100%.Nema one gorčine i smrada kad joj se približiš.Pravo pitka.I ujutro se nisam razbolio od nje.Samo da poslije mjesec dana ne vrate stare recepture.Ja sam rekao, ako bude imalo u rangu sa pivama iz okruženja, prije ću nju uzeti i eto izgleda da će vratiti jednu mušteriju.
Koliko sam je prvi ja kudio i protiv nje govorio, sad je moram i pohvalit, Sarajevsko :thumbup:
Image
spacek

#853 Re: najbolje pivo?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:36, edited 1 time in total.
diason

#854 Re: najbolje pivo?

Post by diason »

spacek wrote:ja sam jednu stukao dok se prati liga sampiona.
sad otvorio drugu. kud ne uzeh 3 majku mu :D

odlicna kad je ohladjena...mozda jedina zamjerka moze ici na manji postotak alkohola...al ne zalim se!
Produzetci, mogao si i 4 komotno :D
shandrprcSA

#855 Re: najbolje pivo?

Post by shandrprcSA »

spacek wrote:ja sam jednu stukao dok se prati liga sampiona.
sad otvorio drugu. kud ne uzeh 3 majku mu :D

odlicna kad je ohladjena...mozda jedina zamjerka moze ici na manji postotak alkohola...al ne zalim se!

koliko je sada?
LoveIsGone

#856 Re: najbolje pivo?

Post by LoveIsGone »

Ja sam probao ovu novu sarajevsku u subotu i meni nije nešto, čak šta više dosta loša. Moguće da je zbog toga što je prva bila topla, mada i druge dvije koje sam popio mi nisu nešto legle.

Inače među boljima koje sam pio u zadnje vrijeme je budweiser 0.33, u Češkoj se proizvodi, bar tako piše, dosta pitka i može se količinski fino popiti.
spacek

#857 Re: najbolje pivo?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:35, edited 1 time in total.
Red Wolf

#858 Re: najbolje pivo?

Post by Red Wolf »

Lajavikrelac wrote:
Red Wolf wrote:Sarajevsko je bogotac za sve pive iz okruzenja,o kakvim ba mjerodavnim konzumentima piva pricas,drzi pivu i pravi selfiju da raja vidi pa pije pivu iz trinidada i tobaga,konzumenti su ti u birtijama i pred mahalskim granapima,a tu je klipa vrh ne sto je jeftina ne sto je nasa vec sto je najbolja
Da si malo, ali imalo pratio moja izlaganja znao bi da baš ja preferiram domaće pivo - Nektar. I ono je jedno od jeftinijih, čak jeftinije od Sarajevskog....I ima ga po svuda od trafika do restorana, i Nektar svijetli i Specijal, I Crni Đorđe (on mi nije po ukusu bljutav je) a još jeftinija varijanta je Kastel pivo. To za fenseraj i ostalo sebi ostavi, ako neko ocjenjuje pivo po ukusu ne znači da pije isključivo egzotiku od 6 KM po čaši.
Druga stvar većina pobrojanih piva se proizvodi u okruženju.....http://www.carlsbergsrbija.rs/Brendovi/ ... fault.aspx http://www.jelenpivo.com/vest/19/Brendovi.html
Cuj da mi na alpasinu crnog djordja pijemo e svasta u pm,haj ba pusti suplju i pij sta hoces
OldMayor

#859 Re: najbolje pivo?

Post by OldMayor »

Jel povratna ambalaza za ovu novu sarajevsku?
spacek

#860 Re: najbolje pivo?

Post by spacek »

...
Last edited by spacek on 22/04/2016 23:33, edited 1 time in total.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#861 Re: najbolje pivo?

Post by dr.gog »

Image

:D :thumbup:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#862 Re: najbolje pivo?

Post by Domaci izdajnik »

Dobar Bitburger samo skup u pm :-?
johntra

#863 Re: najbolje pivo?

Post by johntra »

Nađoh Sarajevsku i moram priznati da je dobra, odnosno, vratio se onaj stari okus...doduše, kako sam navikao na druge pive, sad mi je malo kiselkastija, ali to je onaj stari okus, nema priče...ako se odlučim vratiti na nju, najveća pegla će mi biti vraćanje flaša, jer kod proizvoda BL pivare tih problema nemam...
topcam
Vozim: uzbrdo

#864 Re: najbolje pivo?

Post by topcam »

Ne kontam "profinjeni" ukus pojedinaca, meni sarajka i prije "rembradiranja" prijala- nesto poput sa-x, prije klix.ba.
Ajatolah_

#865 Re: najbolje pivo?

Post by Ajatolah_ »

Ali mislim da je ova ambalaža limited edition i onda ide povratak na uobičajenu.
JThomas

#866 Re: najbolje pivo?

Post by JThomas »

ma puca mi kurac za ambalažu, iskreno.
Dr Kova

#867 Re: najbolje pivo?

Post by Dr Kova »

JThomas wrote:ma puca mi kurac za ambalažu, iskreno.

:thumbup: :thumbup: I meni isto. Nek je u obliku elipse što se mene tiče, samo da je pivo dobro.
mayab

#868 Re: najbolje pivo?

Post by mayab »

:thumbup:
Image
Saian

#869 Re: najbolje pivo?

Post by Saian »

Saian wrote:
hrastov žižak wrote:
Josip321 wrote:Jednom sam pio tuzlansko pivo od pola litra u limenci. Ambalažom je ličilo karlovačkoj ili još više me podjsjećalo dorini čokoladi. I nije mi bilo loše. Doduše, malo koja piva se meni činila loša.
Tko je pio, pije, kakva je vama?
Došli mi jednom u Dubrovnik i legli na plažu, onako na suho, džigdi koi peškir. Imamo pun rusak tuzlanske. Iza nas Švabo unajmio ležaljku ima u njoj po duluma. Švabo zalego sa ženom, dvoje djece se malo kupa, kokteli na stoliću, ceh ko penzija. Ma nisu bili ni sat vremena, kad naumio Švabo ić. Namiriso ovaj moj jaran, okreće se Švabi i sve se smije. Kad eto ti Švabe do nas, priča na engleskom, kaže evo vam račun, grihota je da ovo propadne, 200 kuna na računu za šilte plus kokteli. Joj, mi se uzjebali, Bošnjo leži na peškirima, a mi odosmo na ono šilte. Švabo se nije ni pokupio, a jaran se već dere joj jes dobar Švabo, ono ljucki ispoštovo. Mene stid, Švabo čuo da ga zove Švabom, al štaš, jebi mu mater, dopalo nas šilte. Oni konobari gledaju, nije im pravo, al nije ni nama, šta nas gledate, ako je Švabo reko more, šta nam još i vi nabijate na nos. Legli mi na ono šilte, povadili tuzlanske i mogu ti kazat, otad nisam bolje pive probo.
dobar :D ic in di aj of d biholder, jedan od peanovih izgubljenih aksioma: pivo <<< pivo na shiltetu :oops:
opet sam oplak'o ovom, svaka chas'
desni

#870 Re: najbolje pivo?

Post by desni »

Tuzlansko definitivno najbolje bosansko pivo, ovo sad novo-staro Sarajevsko nisam pio pa ne znam.Preminger Unski biser jedno vrijeme bio dobar pa se pokvario.Ubjedljivo nalošije bosansko pivo je onaj Nektar banjalučki ,pa šta je ono sama voda :-).
ultima_palabra

#871 Re: najbolje pivo?

Post by ultima_palabra »

Image
Sinoć ljuštrio, 6,7%, odlična :thumbup:
simonese

#872 Re: najbolje pivo?

Post by simonese »

ultima_palabra wrote:Image
Sinoć ljuštrio, 6,7%, odlična :thumbup:
uh,da,odlicna
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#873 Re: najbolje pivo?

Post by Domaci izdajnik »

Image

Danas probao dobio iz HU juče. Gorko pivo, slaba pjena.....nek se drže tokajca pivo im je užas :oops:
Tomahawk11
Globalni moderator

#874 Re: najbolje pivo?

Post by Tomahawk11 »

Paulaner Salvator :thumbup: fino izgleda, a fino i piti :)
Dr Kova

#875 Re: najbolje pivo?

Post by Dr Kova »

Tomahawk11 wrote:Paulaner Salvator :thumbup: fino izgleda, a fino i piti :)

A dobro i udara :). jako dobro pivo
Post Reply