najbolje pivo?
- saiks
#251 Re: najbolje pivo?
Somersby nije pivo,vec vino.
Karlovacko,heineken
Karlovacko,heineken
- Ramzess Veliki
#253 Re: najbolje pivo?
Sarajevsko je najveće smeće. Od njega me redovno zaboli glava, makar popio samo dvije.
Zbog toga kad naručujem uvijek kažem - "Neko da nije Sarajevsko ... ".
- rajvoSa0
#254 Re: najbolje pivo?
Ko kaze da je sarajevsko najbolje pivo, treba ga kastrirat' momentalno.
- karanana
#255 Re: najbolje pivo?
sarajevsko je smece. zna se potrefiti i koja boca da valja ali cim je kvalitet nekonsistentan to je znak da je to smece.
karlovacko.
valja li onaj cheshki bud sto se u mercatoru prodaje?
karlovacko.
valja li onaj cheshki bud sto se u mercatoru prodaje?
-
mali_balon
#256 Re: najbolje pivo?
Ova je dobra, piva a ne sisa, ali je i poskupa. Toliko sa balkana. Btw kad smo kod sarajevske pivare nije im onaj radler los

Bila je laska dobra ali sad nekako kisi ko i hajniken
A ova je meni daleko najbolja

Ostalo je sve u 5 dkg
Bila je laska dobra ali sad nekako kisi ko i hajniken
A ova je meni daleko najbolja

Ostalo je sve u 5 dkg
- cls
#257 Re: najbolje pivo?
Slažem se, nisam ljubitelj piva ali Erdinger mi je extra.JohnnyS wrote:
-
The 51st State
#261 Re: najbolje pivo?
od dostupnih po kafanama i centrima u sarajevu najbolja je erdinger pa isti takav krombaher od psenicnih piva...,
ovi lageri jeftiniji i sto se masovno piju, najbolji je badvajzer zagrebacke pivare te staropramen od iste, iza toga karlovacko, ostalo je jedva pitljivo, a nekad je klip bio neprikosnoven.
ovi lageri jeftiniji i sto se masovno piju, najbolji je badvajzer zagrebacke pivare te staropramen od iste, iza toga karlovacko, ostalo je jedva pitljivo, a nekad je klip bio neprikosnoven.
-
vnm
#262 Re: najbolje pivo?
meni licno (sto ne znaci puno jer ja pijuci haman svako pivo uzivam) domace svijetlo preminger, domace tamno tuzlansko, hefe weissbier hacker-pschorr ili erdinger, ali posto nema kod nas i paulaner je odlican. ovih sa otoka nisam puno probao ali mi je kilkennys legao bolje od popularnog guinessa.
posto neko spominje radler, karlovacko mi je najbolje potrefilo slicnost sa minhenskim radlerom. sarajevski je po meni malo presladak ali ako skontas kako im se pivo pokvarilo radler je vrhunski.
posto neko spominje radler, karlovacko mi je najbolje potrefilo slicnost sa minhenskim radlerom. sarajevski je po meni malo presladak ali ako skontas kako im se pivo pokvarilo radler je vrhunski.
-
gidra
#263 Re: najbolje pivo?
Sarajka ubjedljivo najlošija piva, a nekada bila najbolja.Ramzess Veliki wrote:Sarajevsko je najveće smeće. Od njega me redovno zaboli glava, makar popio samo dvije.
Također isto tako naručujem, daj pivu samo nek nije Sarajevska
- simonese
#264 Re: najbolje pivo?
ima Erdinger i kod nasvnm wrote:meni licno (sto ne znaci puno jer ja pijuci haman svako pivo uzivam) domace svijetlo preminger, domace tamno tuzlansko, hefe weissbier hacker-pschorr ili erdinger, ali posto nema kod nas i paulaner je odlican. ovih sa otoka nisam puno probao ali mi je kilkennys legao bolje od popularnog guinessa.
- victom
#265 Re: najbolje pivo?
meni je najbolje : carslberg(dansko), a ubjedljivo najgore sarajevsko.... pozzzzz
Last edited by victom on 01/03/2021 05:49, edited 2 times in total.
- ZV Keli
#266 Re: najbolje pivo?
Sarajevsko je nekada prije bilo najbolje, sada su svasta nesto izmijenili, klasicni bosnjo, kad valja nesto hajmo mijenjati. Iako imaju mogucnosti da budu no1 u svijetu radi ciste vode itd.
Tuborg, mada sve vise lici na vodu sa okusom pive, Heineken mi je previse gorak, kao da je vazda pokvaren. Srbijanske ne pijem iz politickih razloga
Karlovacko i Ozujsko su ok, i vise od toga.
Ipak Guinness je svoja skola
Tuborg, mada sve vise lici na vodu sa okusom pive, Heineken mi je previse gorak, kao da je vazda pokvaren. Srbijanske ne pijem iz politickih razloga
Ipak Guinness je svoja skola
-
vnm
#267 Re: najbolje pivo?
u pravu si, prvo sam stavio bio samo hacker-pschorr ali nisam mogao da prebolim da barem ne izjednacim sa erdingerom.simonese wrote:ima Erdinger i kod nas
- touch brain
#268 Re: najbolje pivo?
koja je najbolja piva? to ti je nemoguce reci jer je to stvar osobnog ukusa
meni je osobno najvise odgovara corona a od domacih piva ovo banjalucko nije nimalo lose
meni je osobno najvise odgovara corona a od domacih piva ovo banjalucko nije nimalo lose
-
makthemak
#269 Re: najbolje pivo?
Urthel samaranth od 11,5% alkohola a ima je uzet u konzumu na koreji
- hopcup
#270 Re: najbolje pivo?
tito dragi...haineken voda, a somersby vino.HardCore wrote:hajnekeni somersbaj op op
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#271 Re: najbolje pivo?
Somersby se cita Somersbí i dolazi iz Danske! Ovdje su momci se za 1 godinu oparili kao dva holivudska filma sa Bruce Willisom i sl. glumcima. U pocetku nisu mogli napuniti i izabciti na traci kolika je potraznja bila, tolika je bila uveli restrikcije na kolicinu prodje u prodavnici na svakog kupca. Kasnje ih je Carlsberg odkupio za neznam koliko miliona (eura) a ovdje su cijene tog cuda skuplje nego u BiH. U Baru 4 dobijes za 25KM A u prodavnici jedno 7 komada za istu sumu.hopcup wrote:tito dragi...haineken voda, a somersby vino.HardCore wrote:hajnekeni somersbaj op op
Mada ovdje ima vise varijanti.
- saiks
#272 Re: najbolje pivo?
Sta ti konobar kaze kad narucis SOMERSBAJ?

- kombajn
#273 Re: najbolje pivo?
Najbolje pivo je hladno pivo.
- shmizlica
#274 Re: najbolje pivo?
meni se sviđa ono sarajevsko tamno, doduše pila samo točeno....staropramen mi je ok
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#275 Re: najbolje pivo?
Kao prvo Somersby se u Danskoj slabo prodaje po barovima i sl. lokalima. Na koncetrima tu i tamo. Najvise se prodaje po trgaovinana i to u proljetnom / ljetnom periodu. Jer ovdje to visi ima kao neki status "za piknik".saiks wrote:Sta ti konobar kaze kad narucis SOMERSBAJ?![]()
![]()
Mada ima jaku konkurenciju od Mokai inace produkt od CULT poizvodjaca (enegretckih napoja) koji je inace poceo sa time te ima tako jak lobi da cak Red Bullu diktirjau. Jer je do prije neku godinu Red Bull bio zabranjen