E jesu nasli sta ce proizvoditimayab wrote:Nekad davno sam u Njemačkoj popio jednu flasu tog oetingera, i rekao ," hvala , nikad vise" , ako mi to neko ponudi, kažem hvala , ali ne pijem pivoH4v4t4R wrote:Sarajevska pivara počela s proizvodnjom OeTTINGER piva
http://www.klix.ba/clanak/151210049
najbolje pivo?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1401 Re: najbolje pivo?
- Warashii
#1402 Re: najbolje pivo?
Ko zna ukoliko dodje do poskupljenja alkohola mozda im to bude dobar poslovni potez.topcam wrote:E jesu nasli sta ce proizvoditimayab wrote:Nekad davno sam u Njemačkoj popio jednu flasu tog oetingera, i rekao ," hvala , nikad vise" , ako mi to neko ponudi, kažem hvala , ali ne pijem pivoH4v4t4R wrote:Sarajevska pivara počela s proizvodnjom OeTTINGER piva
-
NekiUser
#1404 Re: najbolje pivo?
meni nije loše, jest da je gore najeftinije ali opet kad pogledaš bolje je od karlovačkog, ožujskog i ostalih uvoznih piva.topcam wrote:E jesu nasli sta ce proizvoditimayab wrote:Nekad davno sam u Njemačkoj popio jednu flasu tog oetingera, i rekao ," hvala , nikad vise" , ako mi to neko ponudi, kažem hvala , ali ne pijem pivoH4v4t4R wrote:Sarajevska pivara počela s proizvodnjom OeTTINGER piva
- Ned071
#1405 Re: najbolje pivo?
Realno od karlovackog ne moze bit bolje nikako... Da je franziskaner to bila druga prica...
- problemnatravunu
#1406 Re: najbolje pivo?
Ko zna njemački, mnogo ce mu se tu reći...
Obratiti paznju na cijene na slikama

Dakle, ili je ovaj Oetinger jedini posten, pa prodaje pivo u pola cijene, a svi ostali uzimaju extra profit , ili stvarno prodaju pišalinu
Obratiti paznju na cijene na slikama
Dakle, ili je ovaj Oetinger jedini posten, pa prodaje pivo u pola cijene, a svi ostali uzimaju extra profit , ili stvarno prodaju pišalinu
- JThomas
#1408 Re: najbolje pivo?
a ušli u zajednički posao sa selimovićima. znači nekako ipak ta zadnja opcija djeluje najvjerovatnije.problemnatravunu wrote:
- purgatorio
#1409 Re: najbolje pivo?
Prems je extra piva.Warashii wrote:Ja sam u zadnje vrijeme jako zadovoljan Premingerom. U zadnje vrijeme mi je pri kupovini piva broj jedan.
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1410 Re: najbolje pivo?
Meni je karlovacko lose (tako lose da nisam popio do kraja), dok je tomo jedno od boljih piva.NekiUser wrote:
meni nije loše, jest da je gore najeftinije ali opet kad pogledaš bolje je od karlovačkog, ožujskog i ostalih uvoznih piva.
- truts
#1411 Re: najbolje pivo?
Warashii wrote:Ja sam u zadnje vrijeme jako zadovoljan Premingerom. U zadnje vrijeme mi je pri kupovini piva broj jedan.
Nedavno sam bio natjeran da kupujem pivo u dragstoru i nije bilo drugog osim Premingera, uzmem ja koju limenku i ostanem iznenađen. Jako fino pivo.
- Warashii
#1412 Re: najbolje pivo?
Ja sam evo vec neko vrijeme, a nadam se i u budućnosti, nasao pivo za sebe u Premingeru. Lijepo pivo, lijepa cijena a zastupljeno je solidno.truts wrote:Warashii wrote:Ja sam u zadnje vrijeme jako zadovoljan Premingerom. U zadnje vrijeme mi je pri kupovini piva broj jedan.
Nedavno sam bio natjeran da kupujem pivo u dragstoru i nije bilo drugog osim Premingera, uzmem ja koju limenku i ostanem iznenađen. Jako fino pivo.
Bihacka pivovara
- H4v4t4R
#1413 Re: najbolje pivo?
pa ne vidim šta ima veze ko je s kim ušao u posao, koliko vidim sarajevska pivara je ovlašteni proizvođač za Balkan.JThomas wrote:a ušli u zajednički posao sa selimovićima. znači nekako ipak ta zadnja opcija djeluje najvjerovatnije.problemnatravunu wrote:
I što ne mogu kompleksaša koji lafo ne piju najjeftinije pivo, al im je dobro uvozno koje se proizvodi po recepturi prašak i voda, kao coca-cola.
druga stvar, to je brend broj jedan po proizvodnji u njemačkoj, a kako rade prema njemačkom zakonu o čistoći piva znači da im je finta da rade na OGROMNU količinu, tako da vjerovatno na količinskim maržama imaju izrazito konkurentnu cijenu.
- JThomas
#1414 Re: najbolje pivo?
sarajevska nije najjeftinija, sve te komercijalne iz države i okoline su u nekoliko feninga. ali najgora u ovom trenutku bogami jeste. što se najbolje vidi po tome koliko se pije u samom sarajevu...a koliko se pila prije 5-6 godina.
-
Fudo387
#1415 Re: najbolje pivo?
Nije najbolje koje sam probao, definitivno ulazi u uzi izbor.

- ultima_palabra
#1416 Re: najbolje pivo?
Pa ljudi upravo govore protiv jeftinog uvoznog pivaH4v4t4R wrote:pa ne vidim šta ima veze ko je s kim ušao u posao, koliko vidim sarajevska pivara je ovlašteni proizvođač za Balkan.JThomas wrote:a ušli u zajednički posao sa selimovićima. znači nekako ipak ta zadnja opcija djeluje najvjerovatnije.problemnatravunu wrote:
I što ne mogu kompleksaša koji lafo ne piju najjeftinije pivo, al im je dobro uvozno koje se proizvodi po recepturi prašak i voda, kao coca-cola.
druga stvar, to je brend broj jedan po proizvodnji u njemačkoj, a kako rade prema njemačkom zakonu o čistoći piva znači da im je finta da rade na OGROMNU količinu, tako da vjerovatno na količinskim maržama imaju izrazito konkurentnu cijenu.
- Thorgerson
#1417 Re: najbolje pivo?
Ja imam osjecaj da oni uopste nisu mijenjali recept, ovo zadnji put.JThomas wrote:sarajevska nije najjeftinija, sve te komercijalne iz države i okoline su u nekoliko feninga. ali najgora u ovom trenutku bogami jeste. što se najbolje vidi po tome koliko se pije u samom sarajevu...a koliko se pila prije 5-6 godina.
Dizajn, ambalazu da. Recept mislim da ne.
Ili ako jesu, sad im je jos gori. Bljak.
Jebo ti pivu, kad je popijem stresem se sav u pm...ko da kakvu brlju ločem.
- JThomas
#1418 Re: najbolje pivo?
gutljaj nije ni sišao do želuca, a žgaravica i kiselina se već vraćaju u kontra smjeru 
- Dr Kova
#1419 Re: najbolje pivo?
Meni je sarajevsko puno bolje nego što je bilo... nema gorčine, nema glavobolje, popravilo se dosta. Da se razumijemo, bilo je smeće i nisam ga pio, ali eto dadoh mu šansu i leglo mi je... I dalje pijem trapiste, Tomislav i slično, ali ako ima sarajevsko, nije problem.. Meni je stvarno ok, a bilo je odron svih odrona
-
Nepass
#1420 Re: najbolje pivo?
Ja pijem kući pretežno sarajevsko i ne primjeti se razlika prema staroj pivi a sedmično mahnem bar 5-6 piva.Buckethead wrote:Meni je sarajevsko puno bolje nego što je bilo... nema gorčine, nema glavobolje, popravilo se dosta. Da se razumijemo, bilo je smeće i nisam ga pio, ali eto dadoh mu šansu i leglo mi je... I dalje pijem trapiste, Tomislav i slično, ali ako ima sarajevsko, nije problem.. Meni je stvarno ok, a bilo je odron svih odrona
U pivnici je ona točena dosta bolja, meni možda i najbolja piva. Imam osjećaj da bih je litrima mogao popiti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1421 Re: najbolje pivo?
Ma jebo to nije losa, kad se covjek navikne na bolje, tesko se vraca 
-
statixx
#1422 Re: najbolje pivo?
Potpisujem, ista stvar, nisam ga kupovao par godina, i evo sad sam opet poceo, uopste mi nema one prijasnje kiselosti i coca-cola pjene.Buckethead wrote:Meni je sarajevsko puno bolje nego što je bilo... nema gorčine, nema glavobolje, popravilo se dosta. Da se razumijemo, bilo je smeće i nisam ga pio, ali eto dadoh mu šansu i leglo mi je... I dalje pijem trapiste, Tomislav i slično, ali ako ima sarajevsko, nije problem.. Meni je stvarno ok, a bilo je odron svih odrona
- ultima_palabra
#1423 Re: najbolje pivo?
Tako nekako. Ako mi nije dostupna neka pristojna piva (neki PA, trapist, dobro crno ili makar solidan njemački lager), radije ću nešto drugo popiti.Tomahawk11 wrote:Ma jebo to nije losa, kad se covjek navikne na bolje, tesko se vraca
-
Nepass
#1424 Re: najbolje pivo?
Jebaji ga ako moram 3km preći da bih kupio paulaner a pivara ni 50m od kućeTomahawk11 wrote:Ma jebo to nije losa, kad se covjek navikne na bolje, tesko se vraca
Nakon dvije svaka je dobra
-
NekiUser
#1425 Re: najbolje pivo?
ukusi su različiti, meni je ova sarajevska tamna u limenci predobra a i svjetlo 0,33 u flašiultima_palabra wrote:Tako nekako. Ako mi nije dostupna neka pristojna piva (neki PA, trapist, dobro crno ili makar solidan njemački lager), radije ću nešto drugo popiti.Tomahawk11 wrote:Ma jebo to nije losa, kad se covjek navikne na bolje, tesko se vraca