Danas mezio na Vrbasu

znaci Apatinska pivarasWeeT_Companion wrote:Generalno, domaća najviše pijem. U zadnje vrijeme Paulaner hladan baš prija.
Probao sam češka, britanska, belgijska, njemačka... Ovi zadnji su nekako najbliži nama.

ne moze da fali.odlicna piva.topcam wrote:Ili ovajvalja, ili je do urbocka, ko ce to znatidukstajn![]()
I ovi zadnji .......ne da nisu najblizi nama nego smo mi svjetlosnim godinama daleko od njih.....kad je Pivo u pitanju.anonimni clan wrote:Na koji Paulaner mislis?:sWeeT_Companion wrote:Generalno, domaća najviše pijem. U zadnje vrijeme Paulaner hladan baš prija.
Probao sam češka, britanska, belgijska, njemačka... Ovi zadnji su nekako najbliži nama.
Weissbier?
Weissbier prirodno mutni,Weissbier sa limunom,Weissbier bezalkoholni,Weissbier sa limunom bezalkoholni, Weissbier tamni, Weissbier svijetli,
Weissbier leicht?
Ili Svijetlo pivo?
Paulaner Minhensko svijetlo, Paulaner Minhensko svijetlo bezalkoholno,Paulaner Minhensko Urtyp , Paulaner Minhensko tamno ili Paulaner Minhensko svijetlo leicht?
Ili neko od ovih specijalnih?:
Paulaner Oktoberfest, Paulaner Salvator ili Paulaner Minhenski Pils?![]()
U poredjenju sa Augustinerom je svakako smece. Slazem se.mayab wrote:Ne znam, ali meni je Oetinger bio i ostao smeće
Buckethead wrote:Pozdrav kolege forumaši.
Početkom Septembra idem u Belgiju, može li mi neko od vas preporučiti neka njihova piva koja se trebaju probati? Volim tamne, nema veze ako su jače. Malo ću i Googlati, ali da li je neko od vas pio neko predobro da mi preporuči? Hvala
Probaću obavezno, hvala na preporuci
Nema na cemu, ja sam ga probao vani prije par godina i po meni odlicno pivo a ako mi jos neko padne na pamet javim svakako uzivaj.Buckethead wrote:Probaću obavezno, hvala na preporuci
St Bernardus Abt 12 je fantazija od pive, Chimay takodjer ima nekoliko vrsta dobrih tamnih.Buckethead wrote:Pozdrav kolege forumaši.
Početkom Septembra idem u Belgiju, može li mi neko od vas preporučiti neka njihova piva koja se trebaju probati? Volim tamne, nema veze ako su jače. Malo ću i Googlati, ali da li je neko od vas pio neko predobro da mi preporuči? Hvala
Ovo drugo uzeh neki dan u Lidlu u Croatiji, al ga jos nisam stigao konzumirati. Valjda mi se svidiinsomnia78 wrote:
Nije najbolje ali je, meni jako dobro, bas jucer dobio par komada iz Belgije na poklon
Inace su me u zadnje vrijeme "krenula" ova "manastirska" piva
Posebno ova "brune" sto bi kaz'li francuzi
Vec par mjeseci pijem ovaj Leffe brune
Pogledaj u Šamonu. Ini imaju extra izbor piva kakv niko nema.Tomahawk11 wrote:Nije lose, mada ga Salvator tuce za koplje. Ima li se negdje isti uzeti u slobodnoj prodaji u Sarajevu? Za lokale znam, ali u marketima nisam jos vidio.