Najbolje bi bilo da se HDZ samoukine?
-
vidi_vidi_vidi
#1 Najbolje bi bilo da se HDZ samoukine?
Stranka koja je "stajala" iza koncetracionih logora, rusenja drzave BiH i tezila prikljucenju Hrvatskoj, etnicki cistila teritorije na kojima je vladala, stajala iza brojnih ubistava nehrvata a i onih koji nisu na Franjinoj liniji, sta mislite da sada "zeli" BiH i gradjanima BiH bez obzira na vjerosipovjest?
Da li su se samo naoko transformisali u nesto drugo, ili su se istinski odrekli proslosti?
Sta mislite?
Da li su se samo naoko transformisali u nesto drugo, ili su se istinski odrekli proslosti?
Sta mislite?
- manijak1
Mislim da je toaletni papir dobio konkurenciju u trpljenju svega i svačega sa raznoraznim net forumima.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#3 Re: Najbolje bi bilo da se HDZ samoukine?
Mislim da je to sasvim okvidi_vidi_vidi wrote:Stranka koja je "stajala" iza koncetracionih logora, rusenja drzave BiH i tezila prikljucenju Hrvatskoj, etnicki cistila teritorije na kojima je vladala, stajala iza brojnih ubistava nehrvata a i onih koji nisu na Franjinoj liniji, sta mislite da sada "zeli" BiH i gradjanima BiH bez obzira na vjerosipovjest?
Sta mislite?

-
vidi_vidi_vidi
#4 Re: Najbolje bi bilo da se HDZ samoukine?
OK je da si ovo objavio na temi o SDA, ali ovdje je obicaj da svaka tema bez obzira kako da pocne zavrsi sa Alijom, SDa, mudzahedinima i slhorns&drums wrote:Mislim da je to sasvim okvidi_vidi_vidi wrote:Stranka koja je "stajala" iza koncetracionih logora, rusenja drzave BiH i tezila prikljucenju Hrvatskoj, etnicki cistila teritorije na kojima je vladala, stajala iza brojnih ubistava nehrvata a i onih koji nisu na Franjinoj liniji, sta mislite da sada "zeli" BiH i gradjanima BiH bez obzira na vjerosipovjest?
Sta mislite?![]()
![]()
To dostza govori i o "komentatorima"
- horns&drums
Nisam vlah nego jevrej. Ako si već za BiH kakva je u ustavu onda si trebao otvoriti temu da se ukinu sve nacionalne stranke, bez apostrofiranja na jednu od njih (u ovom slučaju HDZ-a).
Međutim, Bosna bi ti bila izgleda puno interesantnija kada bi bila jednonacionalna (u tvom slučaju muslimanska) pa zasto onda ne poceti od HDZ-a, nastaviti sa hrvatima i inim i BINGO, we have dzamahirija.
Hoces moj kurac, nisam se za to borio 4 godine. Sanjaj decko, sanjaj...
Međutim, Bosna bi ti bila izgleda puno interesantnija kada bi bila jednonacionalna (u tvom slučaju muslimanska) pa zasto onda ne poceti od HDZ-a, nastaviti sa hrvatima i inim i BINGO, we have dzamahirija.
Hoces moj kurac, nisam se za to borio 4 godine. Sanjaj decko, sanjaj...
-
Stolee
Ne mozes ti drugom narodu govoriti sta da radi.
Ja kao Srbin, mogu se zalagati za ukidanje SDS-a ili nekih drugih srpskih stranaka, ali ne mogu ja govoriti Bosnjacima ili Hrvatima , sta da ukidaju, kako da zive....a tako bi trebali razmisljati i ostali ljudi.
Ja kao Srbin, mogu se zalagati za ukidanje SDS-a ili nekih drugih srpskih stranaka, ali ne mogu ja govoriti Bosnjacima ili Hrvatima , sta da ukidaju, kako da zive....a tako bi trebali razmisljati i ostali ljudi.
- horns&drums
Stolee wrote:Ne mozes ti drugom narodu govoriti sta da radi.
Evo pa se ucite malo multikulturalnosti.
Tebi stole svaka cast, a tebi staima : Dream on
-
vidi_vidi_vidi
Multikulturalnost je "ne baviti" se nekom politickom strankom u svojoj vlastitoj drzavi?
Znaci li to da jevrejima treba zabraniti da se "bave" npr nacizmom nego da se bave samo jevrejskim strankama?
Horns i Stole, lupate nebuloze!
Hajmo se sada malo vratiti na temu.
Znaci li to da jevrejima treba zabraniti da se "bave" npr nacizmom nego da se bave samo jevrejskim strankama?
Horns i Stole, lupate nebuloze!
Hajmo se sada malo vratiti na temu.
-
BigusDickus
Jednom sam vec govorio i ostao sam, na zalost, pri istom misljenju. Zbog nacina razmisljanja vecine bosanaca i hercegovaca, nacionalne stranke trenutno predstavljaju najbolje rjesenje, a nedostaje im jaka opozicija.
Ako bi na vlast dosao bilo ko sa drugacijom orijentacijom, bojim se da bi prosao kao u top listi nadrealista, ona stranka "osmijeh proljeca"...
...jednostavno bi imali prejaku opoziciju, u vidu nacionalnih stranaka, tako da se neke njihove dobre i progresivne ideje nikada ne bi mogle sprovesti u djelo. Sve dok u glavama jednih, drugih i trecih bude dominacija nad ostalima, nacionalne stranke ce vladati. Bez obzira sto su upravo te stranke pobornici te dominacije i etnicke "cistoce", one su istovremeno i garancija da do toga nece doci.
Stranke, koje sebe smatraju za napredne (ne znam koje bi to bile, u ovom trenutku) bi trebale formirati jaku opoziciju, koja ce usmjeravati vladajuce strukture. Trenutno je ta opozicija najvise balast i teret, koji samo dodatno usporava i onako sporo napredovanje ove zemlje. Glavni argumenti su im, kako su nacionalne stranke zapocele rat, okrenule ljude jedne protiv drugih i pokrale drzavu. Osim sto je bezveze, djeluje pateticno i ocajnicki. Otprilike govore "nemamo rjesenje za vase probleme, ali sigurno necemo biti losi kao ovi sad..." i onda ocekuju da ljudi glasaju za njih.
Ako bi na vlast dosao bilo ko sa drugacijom orijentacijom, bojim se da bi prosao kao u top listi nadrealista, ona stranka "osmijeh proljeca"...
Stranke, koje sebe smatraju za napredne (ne znam koje bi to bile, u ovom trenutku) bi trebale formirati jaku opoziciju, koja ce usmjeravati vladajuce strukture. Trenutno je ta opozicija najvise balast i teret, koji samo dodatno usporava i onako sporo napredovanje ove zemlje. Glavni argumenti su im, kako su nacionalne stranke zapocele rat, okrenule ljude jedne protiv drugih i pokrale drzavu. Osim sto je bezveze, djeluje pateticno i ocajnicki. Otprilike govore "nemamo rjesenje za vase probleme, ali sigurno necemo biti losi kao ovi sad..." i onda ocekuju da ljudi glasaju za njih.
-
Stolee
Mene nervira da je sve sto se radi u ovoj BiH na stetu RS i srpskog naroda. Ustavne reforme, sudske odluke o blokiranju racuna Trebinju, Vlasenici...'reforma' policije, arbitrazna odluka o Brckom i Dobrinji, nacin raspodjele prihoda uprave za indirektno oporezivanje, ukidanje carinarnica i otpustanje ljudi u entetskim carinama, vijece naroda u kantonima i federaciji nije formirano za razliku od RS, nece da se istrazi stradanje Srba u Sarajevo, Federacija nece da ispustuje odluku doma za ljudska prava da svako prima penziju odande gdje je i zaradio, formiraju BHT koji je anti srpski...Ama bas nijedna odluka nije donesena da nije antisrpska...Nece sve ovo na dobro izaci.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
najmanji narod kojemu prijeti uništenje ili asimilacija s pravom glasa za jedninu stranku koja im može ponuditi spasenje(bez zatiranja identiteta itd)... o korupciji unutar stranke ili ratnim zločinima 1992-1995. treba razmišljati Hag i tužilaštvo a ne obični građani
Last edited by Truba on 01/02/2005 13:53, edited 1 time in total.
-
Stolee
Pa zar nije to najbolji put za nove sukobe? Stalno ugnjetavanje jednog naroda...i nametanje rjesenja?staima wrote:Stolee wrote:Mene nervira da je sve sto se radi u ovoj BiH na stetu RS i srpskog naroda. Ustavne reforme, sudske odluke o blokiranju racuna Trebinju, Vlasenici...'reforma' policije, arbitrazna odluka o Brckom i Dobrinji, nacin raspodjele prihoda uprave za indirektno oporezivanje, ukidanje carinarnica i otpustanje ljudi u entetskim carinama, vijece naroda u kantonima i federaciji nije formirano za razliku od RS, nece da se istrazi stradanje Srba u Sarajevo, Federacija nece da ispustuje odluku doma za ljudska prava da svako prima penziju odande gdje je i zaradio, formiraju BHT koji je anti srpski...Ama bas nijedna odluka nije donesena da nije antisrpska...Nece sve ovo na dobro izaci.
uh jeste jadni
- Fair Life
Pogodak !!Stolee wrote:Ne mozes ti drugom narodu govoriti sta da radi.
-
vidi_vidi_vidi
Sto se onda ti "bavis" bosnjacima ako se slazes sa Stoletom?Fair Life wrote:Pogodak !!Stolee wrote:Ne mozes ti drugom narodu govoriti sta da radi.
-
vidi_vidi_vidi
Komentarisanje cemo ostaviti za teme gdje se u negativnom kontekstu pise o bosnjacima, SDA, islamu, reizu i slCiCiban wrote:a sta cemo sa komentarisanje ?
U ovakvim temama je izgleda pojedince tesko podstaci da se drze teme
- Fair Life
Jer covjek moze promjeniti samo sebe.vidi_vidi_vidi wrote:Sto se onda ti "bavis" bosnjacima ako se slazes sa Stoletom?Fair Life wrote:Pogodak !!Stolee wrote:Ne mozes ti drugom narodu govoriti sta da radi.
Ne razumijes ti dosta toga.
-
vidi_vidi_vidi
Ne lupaj o tome sta ja ne razumijem, kad me i ne poznajes. To je glupost koju cesto ponavljas u svojim postovima i skoro uvijek bez argumenta a u stvari ovakvim frazama samo pokusavas diskvalificirati sagovornika. To dosta govori i o tebi.Fair Life wrote:Jer covjek moze promjeniti samo sebe.vidi_vidi_vidi wrote:Sto se onda ti "bavis" bosnjacima ako se slazes sa Stoletom?Fair Life wrote:Pogodak !!
Ne razumijes ti dosta toga.
Sto se tice promjene tebe samog kroz kritiku bosnjaka, koliko sam primjetio, ti i nisi bosnjak. Sahovnica ti viri iz ociju.
Na svojim temama cesto opominjes ljude i podsjecas ih da se diskusijom vrate na ono sto je tema. Ucini to i sada sam sa sobom i vrati se na temu o HDZ-u. O bosnjacima si vec previse ispisao, a sahovnici ni slova. Sada imas priliku malo pisati i o sahovnici ili o HDZ-u.
- Drvosjeca iz Dejcica
Hajde da pojasnimo. Ustavne reforme su obaveza proizasla iz Dejtona, istog onog na kojeg se R.S stalno poziva. Dakle Dejton nije samo privilegija i pravo nego i obaveza. Sudske odluke o blokiranju racuna opstinama Trebinje i Vlasenica su odsteta za OTIMACINU, obrati paznju na ovo rijec, OTIMACINU PRIVATNE IMOVINE (opet taj Dejton na koji se politaci R.S stalno pozivajuStolee wrote:Mene nervira da je sve sto se radi u ovoj BiH na stetu RS i srpskog naroda. Ustavne reforme, sudske odluke o blokiranju racuna Trebinju, Vlasenici...'reforma' policije, arbitrazna odluka o Brckom i Dobrinji, nacin raspodjele prihoda uprave za indirektno oporezivanje, ukidanje carinarnica i otpustanje ljudi u entetskim carinama, vijece naroda u kantonima i federaciji nije formirano za razliku od RS, nece da se istrazi stradanje Srba u Sarajevo, Federacija nece da ispustuje odluku doma za ljudska prava da svako prima penziju odande gdje je i zaradio, formiraju BHT koji je anti srpski...Ama bas nijedna odluka nije donesena da nije antisrpska...Nece sve ovo na dobro izaci.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
HDZ (i SDS i SDA ili bilo koja stranka) će postojati dokle ljudi budu glasovali za dotičnu stranku...
dok nacionalne simbole ne treba miješati u ovu priču... simbol hrvatskog naroda je šahovnica i tako će biti ...
a propaganda o tome da je šahovnica uvezena iz hrvatske i da bosanski katolici nisu bili hrvati se može primijeniti i na ostala 2 naroda >>> tako da nemate pravo određivati za koje će stranke glasati i koje će simbole voljeti hrvatski narod
dok nacionalne simbole ne treba miješati u ovu priču... simbol hrvatskog naroda je šahovnica i tako će biti ...
a propaganda o tome da je šahovnica uvezena iz hrvatske i da bosanski katolici nisu bili hrvati se može primijeniti i na ostala 2 naroda >>> tako da nemate pravo određivati za koje će stranke glasati i koje će simbole voljeti hrvatski narod
-
vidi_vidi_vidi
I nacisticka Njemacka je imala svoje simbole.komi wrote: dok nacionalne simbole ne treba miješati u ovu priču... simbol hrvatskog naroda je šahovnica i tako će biti ...
(uvoz sahovnice je druga tema i ne bih o tome sada)
-
vidi_vidi_vidi
Na zalost, mnogi ne zele multikulturnost, pa im smetaju simboli BiH stari po nekoliko stotina godina, ali sahovnicu i cetiri C prihvatili bi odmahChat Nick wrote:I multikulturalna Bosna svoje...vidi_vidi_vidi wrote:
I nacisticka Njemacka je imala svoje simbole.
HDZ je jedna multikulturna stranka iza koje su zgarista, logori, planirani genocid, etnicka ciscenja i mnogi drugi zlocini, a koja je povela "svoj narod" na rusenje BiH i njenih simbola...
Njima multikulturna BiH smeta i sa njom se sprdaju bas kao i ti