Najbolja Patriotska pjesma iz zadnjeg rata?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Den

#26 Re: Najbolja Patriotska pjesma iz zadnjeg rata?

Post by Den »

DaysleepeR wrote:
Den wrote:Jedna pjesma je dovoljna. Trebao ih je napraviti 10 pa onda razguliti? Nije vazno sta mi mislimo o patriotskim pjesmama generalno, cinjenica je da su ljudima davali snagu i moral u teskim vremenima i to treba cjeniti.
momak, jako si neozbiljan sugovornik, ja te pozivam da se bavis drugim temama, tebi malo laksim za shvatiti

ta teska vremena su prosla, danas je samo degutantno slusati pjesme o herojima a znati kako su ti heroji prosli danas

kao sol na ranu

prema tome tema ti je pravo bezveze, nadji nesto drugo
Eh sada si me totalno zbunio, al u panju. Citav forum je bezveze i supalj. Ovdje covjek dode da stavi malo mozak na pasu i da supljira zar ne? Ja sam slusao ovu pjesmu i sjetio se teme, to je to. Kolko treba da budem ozbiljan? Mislim sve se moze relitivizirati i sve mozemo odbaciti kao glupost i popiskiti s na to pa i ovu temu a to je upravo sto ti radis a neki stav i nemas samo ponavljas jedno te isto. Ako si bio u vojsci vidio si kakav utjecaj su pjesme imale na moral. Ako nisi bio procitaj neki dnevnik poput "Bore oko ociju". Moral je jedna vazna komponenta u svakoj vojsci a pogotovo u nasoj zato sto je bila nikakva. To sto su nasi eroji danas niko i nista je tacno i sve se ja to slazem ali za to nisu pjesme krive ima medu njima jako dobrih. Sjetimmo se ove:

http://nl.youtube.com/watch?v=TjwWyF3uE ... re=related

neko ko moze reci da je ovo bullshit nije Bosnjak :D
DaysleepeR

#27 Re: Najbolja Patriotska pjesma iz zadnjeg rata?

Post by DaysleepeR »

Den wrote:
DaysleepeR wrote:
Den wrote:Jedna pjesma je dovoljna. Trebao ih je napraviti 10 pa onda razguliti? Nije vazno sta mi mislimo o patriotskim pjesmama generalno, cinjenica je da su ljudima davali snagu i moral u teskim vremenima i to treba cjeniti.
momak, jako si neozbiljan sugovornik, ja te pozivam da se bavis drugim temama, tebi malo laksim za shvatiti

ta teska vremena su prosla, danas je samo degutantno slusati pjesme o herojima a znati kako su ti heroji prosli danas

kao sol na ranu

Eh sada si me totalno zbunio, al u panju. Citav forum je bezveze i supalj. Ovdje covjek dode da stavi malo mozak na pasu i da supljira zar ne? Ja sam slusao ovu pjesmu i sjetio se teme, to je to. Kolko treba da budem ozbiljan? Mislim sve se moze relitivizirati i sve mozemo odbaciti kao glupost i popiskiti s na to pa i ovu temu a to je upravo sto ti radis a neki stav i nemas samo ponavljas jedno te isto. Ako si bio u vojsci vidio si kakav utjecaj su pjesme imale na moral. Ako nisi bio procitaj neki dnevnik poput "Bore oko ociju". Moral je jedna vazna komponenta u svakoj vojsci a pogotovo u nasoj zato sto je bila nikakva. To sto su nasi eroji danas niko i nista je tacno i sve se ja to slazem ali za to nisu pjesme krive ima medu njima jako dobrih. Sjetimmo se ove:

pošto pokušava treći put reći ću jasno i jednostavno - glup si

Stavljaj pjesme koliko god hoćeš samo nemoj stavljati propratnu proljev demagogiju koju si čuo u klubu Bošnjaka Norčiping

to su prvo moje pjesme pa ona svačije druge al serem se na tu odvratnu demagogiju radi koje su ljudi glave gubili, i ostajali bez nogu ruku da danas nebi imali nista od toga

hoces da ti kazem jos jednu demagogiju - kad je trebalo ginut te pjesme nisu bile bosnjacke - nego bosanske patriotske, pjesme sva tri naroda koji vole ovu domovinu.

onog momenta kad su od njih napravili bosnjacke usrali su ih
Den

#28 Re: Najbolja Patriotska pjesma iz zadnjeg rata?

Post by Den »

DaysleepeR wrote:
Den wrote:
DaysleepeR wrote: momak, jako si neozbiljan sugovornik, ja te pozivam da se bavis drugim temama, tebi malo laksim za shvatiti

kao sol na ranu

Stavljaj pjesme koliko god hoćeš samo nemoj stavljati propratnu proljev demagogiju koju si čuo u klubu Bošnjaka Norčiping

to su prvo moje pjesme pa ona svačije druge al serem se na tu odvratnu demagogiju radi koje su ljudi glave gubili, i ostajali bez nogu ruku da danas nebi imali nista od toga

hoces da ti kazem jos jednu demagogiju - kad je trebalo ginut te pjesme nisu bile bosnjacke - nego bosanske patriotske, pjesme sva tri naroda koji vole ovu domovinu.

A sta je drugo ova zadnja pjesma od Bosnjacke kad se zove sehidski rastanak? :) Mozemo je nazvati i Bosanskom ali nju nece sigurno slusati zeljko Komsic. zato sam rekao Bosnjacka. Sve u svemu nije mi jasno na sta se seres i sta pjenes Bosancerosu? Puno pises a malo kazes i vrijedas bezveze. Tipicni Bosanac 96-2008 trebat cemo vam mi da vas odgojimo ako ne mi Bosnjaci onda neka budu Srbi bolje i to nego ova posleratna ufuranost.
Last edited by Den on 11/01/2008 23:15, edited 1 time in total.
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

DaysleepeR wrote:
zlajaBHF wrote:Vi, kojima patriotske pjesme nista ne znace, ne morate kvariti ovaj topik...Drzite se tema koje vam nesto znace... Koje pijavice :-)

Patriotske pjesme iz vremena 92-95 su simbol odbrane BiH, i podsjecaju na razdoblje, koje je mozda najvaznije u novijoj historiji naseg naroda i drzave...
znace itekako ali ne ove gluposti koje pise Den

njihovo mjesto je u istoriji

a eto ispade dijaspora bolji dio bih patriotizma :D

- al nakon Daytona, dotad 0
Kao prvo nisam ni slusao pjesme koje su postavljene, nego sam mislio na patriotske pjesme inace...

Druga stvar, ja sam proveo rat u BiH, tako da tvoja teorija ne pije vode u mom slucaju....

Danas je dijaspora itekako patriotski obojena, ne na jeziku, nego i djelima, kroz raznorazne humanitarne akcije, lobiranje itd.... BHF je takodjer dobar primjer patriotizma u dijaspori.... Stvarno ta prica kako je je dijaspora patriotska postala poslje Daytona je za svaku osudu, zato sto je dobar dio ljudi ovdje doslo poslje ili tokom rata.... i mnogi su dali mnogo toga za opstanak BiH !
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Den wrote: A sta je drugo ova zadnja pjesma od Bosnjacke kad se zove sehidski rastanak? :) Mozemo je nazvati i Bosanskom ali nju nece sigurno slusati zeljko Komsic. zato sam rekao Bosnjacka. Sve u svemu nije mi jasno na sta se seres i sta pjenes Bosancerosu? Puno pises a malo kazes i vrijedas bezveze. Tipicni Bosanac 96-2008 trebat cemo vam mi da vas odgojimo ako ne mi Bosnjaci onda neka budu Srbi bolje i to nego ova posleratna ufuranost.

moderaciju molim da banuju debila radi vrijedjanja a da linkove prebace na podforum muzika gdje vec postoji tema sa patriotskim pjesmama

hvala
Last edited by DaysleepeR on 11/01/2008 23:18, edited 1 time in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zlajaBHF wrote:
DaysleepeR wrote:
zlajaBHF wrote:Vi, kojima patriotske pjesme nista ne znace, ne morate kvariti ovaj topik...Drzite se tema koje vam nesto znace... Koje pijavice :-)

Patriotske pjesme iz vremena 92-95 su simbol odbrane BiH, i podsjecaju na razdoblje, koje je mozda najvaznije u novijoj historiji naseg naroda i drzave...
znace itekako ali ne ove gluposti koje pise Den

Kao prvo nisam ni slusao pjesme koje su postavljene, nego sam mislio na patriotske pjesme inace...

Druga stvar, ja sam proveo rat u BiH, tako da tvoja teorija ne pije vode u mom slucaju....

Danas je dijaspora itekako patriotski obojena, ne na jeziku, nego i djelima, kroz raznorazne humanitarne akcije, lobiranje itd.... BHF je takodjer dobar primjer patriotizma u dijaspori.... Stvarno ta prica kako je je dijaspora patriotska postala poslje Daytona je za svaku osudu, zato sto je dobar dio ljudi ovdje doslo poslje ili tokom rata.... i mnogi su dali mnogo toga za opstanak BiH !
sto tebi i tvojoj raji iz dijaspore opet ni u kojem slucaju ne daje za pravo da se krijes iza BHF-a i popujes meni i meni slicnima o patriotizmu

radi svoje i postuj mene i meni slicne koji su ovdje i bili i ostali i ostace

ako nas ne bude neces kome imat bit dijaspora

hajd sad peace
zlajaBHF

#32 Re: Najbolja Patriotska pjesma iz zadnjeg rata?

Post by zlajaBHF »

DaysleepeR wrote:

Zasto covjeka vrijedjas??? :roll:

Ne kontam ove ljude kojima se dize kosa na glavi, cim neko spomene nesto bosnjacko, fakat ne kontam....

Vojnik srece je naravno bosanska pjesma, dok je sehidski rastanak... muslimanska ili bosnjacka pjesma....
Den

Post by Den »

DaysleepeR wrote:moderaciju molim da banuju debila radi vrijedjanja a da linkove prebace na podforum muzika gdje vec postoji tema sa patriotskim pjesmama

hvala
Ti si puk'o skroz....

Hajde na drugi forum ovdje je za dijasporu i za njima slicnim.
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

DaysleepeR wrote:[

sto tebi i tvojoj raji iz dijaspore opet ni u kojem slucaju ne daje za pravo da se krijes iza BHF-a i popujes meni i meni slicnima o patriotizmu

hajd sad peace
Ja ti popujem o patritizmu???
Mozes li mi to objasniti??

Samo mi idu na zivce ljudi koji kvare teme... kao sto je ova...

Ako vam ove pjesme nista ne znace, ne morate nama ostalim kvariti raspravu....
DaysleepeR

#35 Re: Najbolja Patriotska pjesma iz zadnjeg rata?

Post by DaysleepeR »

zlajaBHF wrote:
DaysleepeR wrote:

Zasto covjeka vrijedjas??? :roll:

Ne kontam ove ljude kojima se dize kosa na glavi, cim neko spomene nesto bosnjacko, fakat ne kontam....

Vojnik srece je naravno bosanska pjesma, dok je sehidski rastanak... muslimanska ili bosnjacka pjesma....
kako je tragično koliko je neznanje kod vas ljudi

melodija Šehidskog rastanka je Nizamski Rastanak stara srpska pjesma što se i kaže na albumu na kojem se Šehidski Rastanak nalazi

ljudi moji dragi....

Original tekst Nizamskog Rastanka

Nizamski rastanak

1) Skupite se svi, dobri drugovi
neka truba dok ne padne mrak, svira rastanak. 2X
Poslednju nasu pesmu vojnicku
zapevajmo slozno svi nek' se sve ori.

R) Pa za one prosle dane, nek' ti neka suza kane
pa zar nismo bili mi, dobri drugovi.
Ko da zali noci, ko da zali dane
rastanak se sprema a vremena nema
oj, druze moj.

2) Jos u srcu mom kao teski zvon
odjekuje tuzne trube glas, kroz taj garnizon. 2X
Poslednji, tuzni pozdrav vojnicki
zapevajmo slozno svi nek' se sve ori.

R) Neka svaka cura cuje sta joj vojnik porucuje
sad kad sluzba prestaje, kad se rastaje.
Ludo zivim sada, cudna tuga vlada
uspomena davna iz vojnickih dana,
oj, druze moj.
Den

Post by Den »

DaysleepeR wrote:
zlajaBHF wrote:
DaysleepeR wrote: znace itekako ali ne ove gluposti koje pise Den

hajd sad peace
Ali ja postujem one koje su bili u BiH ali zasto one da postujem vise koji su ostali posle 96.? Neki ostali neki otisli a oni koji su otisli posle 96. su bili pametniji to je sigurno. Jer kao prvo napunjivaju BH BNP sa novcem koji je zaraden u dijaspori i potrosen u BIH sto je jedan od najvecih doprinosa za BH ekonomiju a kao drugo njihova djeca imaju mogucnost da se skolouju na zapadu i da nekada pomognu Bosni.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zlajaBHF wrote:
DaysleepeR wrote:[

hajd sad peace
Ja ti popujem o patritizmu???
Mozes li mi to objasniti??

Samo mi idu na zivce ljudi koji kvare teme... kao sto je ova...

Ako vam ove pjesme nista ne znace, ne morate nama ostalim kvariti raspravu....
opet ti optuzujes a fino napisao da mi pjesme znace ali da se serem na propratnu demagogiju

obrisite sve postove neka linkovi ostanu meni ne smetaju, meni smeta ljudska glupost
zlajaBHF

#38 Re: Najbolja Patriotska pjesma iz zadnjeg rata?

Post by zlajaBHF »

DaysleepeR wrote: kako je tragično koliko je neznanje kod vas ljudi

melodija Šehidskog rastanka je Nizamski Rastanak stara srpska pjesma što se i kaže na albumu na kojem se Šehidski Rastanak nalazi

ljudi moji dragi....

:-)

Dragi moj, ne spavamo svi po citav dan, kao ti ;-)

Kao prvo pjesma Nizamski rastanak, ciji su tekst napisali rahmetli Safet i Benjamin je NARAVNO muslimanska/bosnjacka pjesma, jer njen tekst to dokazuje.

Opste poznato je da ta ista melodija postoji i u srpskoj muzici, sa naravno drugacijim tekstom...

Ali ono sto ti ne znas je to da je ta melodija "ukraden" od strane srba, posto je melodija te pjesme koristena medju Bosnjacima prije mnogo, mnogo godina, i sa tom melodijom bi se pratili vojnici u rat!

Dobar si momak, ali se nemoj praviti pametniji nego sto jesi :-D
gulanfer_

Post by gulanfer_ »

Glavno je da ti nisi puko i uz Merlina i voljno svi, nakon koncerta lijepo pod tus , uzburkanih emocija i uz preslusavanje kvalitetno snimljenih ,u dijasporskim studijima, patriotskih pjesama tih ratnih godina. Ljepota i patriotizam u sred hrabrih i poletnih minhenskih jedinica i prve motorizovane iz opkoljenog Kelna...
Rock under the siege bio, ti ne znas za njega, ali zna momak kojeg vrijedjas ;)
Nesto mi bas naleti da ovo napisem.
Ziv bio
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

DaysleepeR wrote:
opet ti optuzujes a fino napisao da mi pjesme znace ali da se serem na propratnu demagogiju

obrisite sve postove neka linkovi ostanu meni ne smetaju, meni smeta ljudska glupost
Pa dobro, nisam se samo tebi ni obracao...
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

ne spavam ja po citav dan, ja po citav dan radim

uglavnom, nit cu ja vama sta dokazat niti cete vi meni

ja sad odo nemam snage da se raspravljam vise

Zlaja, kad dodjes u Sarajevo javi se popicemo kafu pa ces skontat neke stvari i ko sam i sta sam itd.

haj vozdra :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

gulanfer_ wrote:Glavno je da ti nisi puko i uz Merlina i voljno svi, nakon koncerta lijepo pod tus , uzburkanih emocija i uz preslusavanje kvalitetno snimljenih ,u dijasporskim studijima, patriotskih pjesama tih ratnih godina. Ljepota i patriotizam u sred hrabrih i poletnih minhenskih jedinica i prve motorizovane iz opkoljenog Kelna...
Rock under the siege bio, ti ne znas za njega, ali zna momak kojeg vrijedjas ;)
Nesto mi bas naleti da ovo napisem.
Ziv bio
jebote ja i zaboravio da sam tu bio :D

ma nije se puklo - sekunde :D
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

DaysleepeR wrote:ne spavam ja po citav dan, ja po citav dan radim

Zlaja, kad dodjes u Sarajevo javi se popicemo kafu pa ces skontat neke stvari i ko sam i sta sam itd.

Pa nick ti kaze da spavas :-D

Ne zelim nista dokazivati, nisam ni ja tim poslom dosao ovdje....

Mozemo popiti kafu, naravno....uvijek sam za dobro drustvo ;-)
gulanfer_

Post by gulanfer_ »

Pa gdje ces puci, ne smijes, eto ih odmah da sa svim patriotskim nabojem da ti odgoje ili oni ili srbi, mozes mislit ;)
Sta nam ovo rade? Odgajaju nas moj Nedime
Hanka Paldum idol
:D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zlajaBHF wrote:
DaysleepeR wrote:ne spavam ja po citav dan, ja po citav dan radim

Pa nick ti kaze da spavas :-D

Ne zelim nista dokazivati, nisam ni ja tim poslom dosao ovdje....

Mozemo popiti kafu, naravno....uvijek sam za dobro drustvo ;-)
daysleeping - daydreaming = maštanje
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Nesto najruznije mi je kada neko uzima patent na patriotizam ili ratno doba....

Eto vi ste jedini bili u ratu....i upoznali miris rata.... Koja blamaza...
gulanfer_

Post by gulanfer_ »

Nije tebi zlaja billo upuceno ;)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

zlaja, probaj shvatit da nama jos nije rat stao, i svima ga je preko glave

svaki dan zivis sa posljedicama rata svuda okolo, od ljudi, ekonomije, svega zivog

jebo ba vise rat muka mi je od svakog pominjanja istog
dark side of the moon

Post by dark side of the moon »

pitt

Post by pitt »

ja dobre emisije........ :D:D

meni je najvise ostala u sjecanju ona

nebom stupa nebom lupa
moja generacija.....
jedan po jedan
srest cemo se svi....

Zadnja strana novina