Najbolja hemijska cistionica u SA??

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

MajkoStoMeRodi

#1 Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by MajkoStoMeRodi »

Help! Trebam preporuku - koja je dobra hem. cistiona u Sarajevu?! Nisam zadovoljna kako su mi ociscenje stvari u ovoj jednoj cistioni na Grbavici ( odnijela sam haljinu, jednom odjevenu, na ciscenje da mi uklone znakove od znoja i da je ispeglaju...Receno mi je da se to da srediti, haljina mi je vracena maltene kao da je samo ispeglana, bolje bih je sama oprala... :-?
MajkoStoMeRodi

#2 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by MajkoStoMeRodi »

Helooo, still need help :roll:
Gospoda Ministarka

#3 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Gospoda Ministarka »

MajkoStoMeRodi wrote:Help! Trebam preporuku - koja je dobra hem. cistiona u Sarajevu?! Nisam zadovoljna kako su mi ociscenje stvari u ovoj jednoj cistioni na Grbavici ( odnijela sam haljinu, jednom odjevenu, na ciscenje da mi uklone znakove od znoja i da je ispeglaju...Receno mi je da se to da srediti, haljina mi je vracena maltene kao da je samo ispeglana, bolje bih je sama oprala... :-?

Ja bih je onda sama i oprala.
alica.k

#4 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by alica.k »

i meni ovo treba. kupila bijeli kaputic prije 3 godine, i nosen jednu zimu, naravno isprljao se. odnijela tamo kod u fleku, nista...isti mi vracen.

mislim te se fleke daju ocistit jer nisu od nekakvih neisperivih hemikalija...obicna prljavstina...al oni nisu mogli.
MajkoStoMeRodi

#5 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by MajkoStoMeRodi »

Znaci hem. cistionice u SA - 0 bodova ! :x
Cholina_Lokica

#6 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Cholina_Lokica »

alica.k wrote:i meni ovo treba. kupila bijeli kaputic prije 3 godine, i nosen jednu zimu, naravno isprljao se. odnijela tamo kod u fleku, nista...isti mi vracen.

mislim te se fleke daju ocistit jer nisu od nekakvih neisperivih hemikalija...obicna prljavstina...al oni nisu mogli.
ista stvar, bijeli kaput odnijela par puta, bas ga bezveze ocistili, poslije toga ja ga ubacim u masinu i od tad ga samo tako perem, uvijek fino bijel, nikakvih flekica... izbijali mi 20km svaki put bezveze, s obzirom da ja svoj bijeli perem poslije svaki 3-4 oblacenja, bas mi previse bilo para ni za sto sto mi oni urade :D i pocela sam i crni i sivi isto tako :D
nova_korisnica

#7 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by nova_korisnica »

Dile wrote:
alica.k wrote:i meni ovo treba. kupila bijeli kaputic prije 3 godine, i nosen jednu zimu, naravno isprljao se. odnijela tamo kod u fleku, nista...isti mi vracen.

ista stvar, bijeli kaput odnijela par puta, bas ga bezveze ocistili, poslije toga ja ga ubacim u masinu i od tad ga samo tako perem, uvijek fino bijel, nikakvih flekica... izbijali mi 20km svaki put bezveze, s obzirom da ja svoj bijeli perem poslije svaki 3-4 oblacenja, bas mi previse bilo para ni za sto sto mi oni urade :D i pocela sam i crni i sivi isto tako :D
od cega ti je kaput?? kakav mu je sastav pa ga mozes prati??
Cholina_Lokica

#8 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Cholina_Lokica »

nova_korisnica wrote:od cega ti je kaput?? kakav mu je sastav pa ga mozes prati??
da me ubijes ako znam od cega je bilo koji :D ali znam da na svakom pise da je zabranjeno u masini prati, i zakljucila sam da je to cista laz i zavjera proizvodjaca i vlasnika hemijskih cistiona :D
Edin H.

#9 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Edin H. »

Hemijska na Cengic-Vili zakletva :D

A ima pride blizu i snajder prema Dolac Malti :-)
MajkoStoMeRodi

#10 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by MajkoStoMeRodi »

Koja je to hemijska na CVili??
Edin H.

#11 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Edin H. »

MajkoStoMeRodi wrote:Koja je to hemijska na CVili??
Pored Meline :zoka:

Ozbiljno, ja sam nosio par skupljih stvari na hemijsko ciscenje tamo i nisam imao zamjerki.

Valjda zavisi i kako se sa njima dogovoris. Treba porazgovarati, reci sta ocekujes, pa bi oni trebali biti u mogucnosti da kazu moze ili ne moze.
nova_korisnica

#12 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by nova_korisnica »

Dile wrote:
nova_korisnica wrote:od cega ti je kaput?? kakav mu je sastav pa ga mozes prati??
da me ubijes ako znam od cega je bilo koji :D ali znam da na svakom pise da je zabranjeno u masini prati, i zakljucila sam da je to cista laz i zavjera proizvodjaca i vlasnika hemijskih cistiona :D
haj bona neka ti ne bude mrsko pogledaj :)
:D
imam jedan meni drag kaputic...ima neke detalje na sebo od vjestacke koze, pa ne moze na hemijsko...a smrdi na dim i ostali smrad iz kafica :S
Cholina_Lokica

#13 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Cholina_Lokica »

nova_korisnica wrote:haj bona neka ti ne bude mrsko pogledaj :)
:D
imam jedan meni drag kaputic...ima neke detalje na sebo od vjestacke koze, pa ne moze na hemijsko...a smrdi na dim i ostali smrad iz kafica :S
e ovako, bijeli je vuna, viskoza i poliamid, ne znam procente :D
sivi i crni su, 80% vuna i 20% poliamid :D
Ma.Le.Na

#14 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Ma.Le.Na »

ja ne bi smjela stavit kaput u masinu

nosila sam i ja svoj bijeli u cistionu na bas carsiji..i onu u papagajci..

ni jednom nisam plaho zadovoljna..
Cholina_Lokica

#15 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Cholina_Lokica »

ma ja sam ih vala stavila, i to nekoliko puta ove zime :D i fakat sam zakljucila da ono sto pise da je zabranjeno u masini prati samo zavjera za uzimanje love :D u masinu na 40 stepeni i peri misko :D
duh_sa_sjekirom

#16 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by duh_sa_sjekirom »

ima (kažu) dobra čistiona u Merkatoru (kod Hitne p.)...
nova_korisnica

#17 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by nova_korisnica »

Dile wrote:ma ja sam ih vala stavila, i to nekoliko puta ove zime :D i fakat sam zakljucila da ono sto pise da je zabranjeno u masini prati samo zavjera za uzimanje love :D u masinu na 40 stepeni i peri misko :D

wow!! i nije ti se pokupio??? super i ja cu probati...na ruke u mlaku vodu :)
hvala Dile!
Edin H.

#18 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Edin H. »

nova_korisnica wrote:
Dile wrote:ma ja sam ih vala stavila, i to nekoliko puta ove zime :D i fakat sam zakljucila da ono sto pise da je zabranjeno u masini prati samo zavjera za uzimanje love :D u masinu na 40 stepeni i peri misko :D

wow!! i nije ti se pokupio??? super i ja cu probati...na ruke u mlaku vodu :)
hvala Dile!

Je li se pokupio :D
Strpljiva

#19 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Strpljiva »

Jesmo li pronašli adekvatnu hemijsku čistionicu ili da perem sama bijeli kaputić?
mirnisan

#20 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by mirnisan »

Strpljiva wrote:Jesmo li pronašli adekvatnu hemijsku čistionicu ili da perem sama bijeli kaputić?
da pereš kaputić'? neće to ispasti dobro. :? neka ti to bude zadnja varijanta,idi pa pitaj mogu li ga očistiti.
sve_za_pet

#21 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by sve_za_pet »

ne znam kako se zove ona hemijska cistionica preko puta hitne pomoci - u pravcu merkatora dodje s lijeve strane. ja sam tamo nosila svoj djubretarac, nekoliko jakni i neke druge stvari i odlicno su ocisceni. bas sam juce odnijela jedan sakoic. nadam se najboljem :)
uglavnom, vec nekoliko godina tu nosim stvari i stvarno sam zadovoljna. kad nesto ne moze, oni kazu da nece moci sto mi je o.k.
Ma.Le.Na

#22 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Ma.Le.Na »

cistoca kod katedrale
Strpljiva

#23 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by Strpljiva »

mirnisan wrote:
Strpljiva wrote:Jesmo li pronašli adekvatnu hemijsku čistionicu ili da perem sama bijeli kaputić?
da pereš kaputić'? neće to ispasti dobro. :? neka ti to bude zadnja varijanta,idi pa pitaj mogu li ga očistiti.
Pročitah u prethodnim postovima nezadovoljstvo hemijskim čistionicama. A ako me zeznu jednom - tu više ne ulazim, pa bar otirač napravila od kaputića pranjem (da sam ovakva na svim poljima bar :-D ).

Ne bih voljela da mi ga vrate poluočišćenog (kao što rade).
nino90

#24 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by nino90 »

da li se mogu gojzerice odnijeti u neku od tih cistiona
imam jedne zute od malo neobicnog materijala ne vjerujem da su za masine
nedims

#25 Re: Najbolja hemijska cistionica u SA??

Post by nedims »

Proslo je dosta vremena od pisanja ovih postova...Da li ima kakvih promjena na bolje. Dobrih cistiona i vasih dobrih iskustava...ili losih iskustava.
Trebao bi dosta toga da ocistim...krajnje mi je vrijeme za to. A neznam gdje da to kvalitetno u Sarajevu realiziram. Gledao sam na netu ... i vidim da je Boos sveprisutan i jako skup. Ciscenje odjela 22 KM.
Ima li prijedloga...
Post Reply