Ali kako to obično život pripremi, sam sebe demantuješ.
Kroz srednju i osnovnu imao sam nekoliko super drugarica. Međutim kurva sudbina je tako htjela da je jedna zanijela, a jedna se udala. Ova treća upisala filozofiju i tu sam joj morao dat request. Inače ne bih to učinio da mi nije počela mlatiti kako je skočila sa 8-og sprata studenjaka i prošla bez ozlijeda.
Na faxu, takođe nekoliko super drugarica, ali ne i prijateljica. Naravno najljepše godine. I tu upoznam ženu koja me oduševila svojim pogledima na svijet. 20 godina stariju. Elokventnu, pragmatičnu i nadasve istinski realnu. Sa ogromnom količinom respekta prema mojim navikama da kad neko kihne kažem -nazdravlje i kada neko zapali cigaretu izađem iz te prostorije, da ne pominjem kako najviše mrzim vidjeti dlaku u kupljenom hamburgeru.
I jbg 4 godine studiranja. Svega. Dobio sam iskrenog prijatelja. Nije udata, ali to nikada nisam zloupotrebljavao. Istina nikada ni ona nije osjetila potrebu da zamoli za uslugu, tako nekako seksualne prirode. Istina, izgleda odlično, mnogi ortaci kada su je upoznali mislili su da je 11 godina mlađa. Ona nikada nije krila svoje godine. Završila je fax sa 9,90 i pokazala disciplinu, red i rad. Emociju i samopouzdanje. Danas je šef u svojoj firmi, inače jednoj od najuspješnijih na ovim prostorima. Upoznala je svjetski poznate face i bez obzira na to nije se promijenila. Shvatila je suštinu i nije nikada pokušala iskoristiti tuđe mane.
A da, ne bih vam ovo pisao da ne želim poručiti kako zapravo olako neke stvari zaobilazimo ili ih nedovoljno analiziramo, kako ponekad skoro pa po automatizmu odbacujemo određene načine i mogućnosti. Ideje fali, ali ne smije samopouzdanja.
I nemam emociju prema njoj vrste da bih je muvao, niti da bih zloupotrijebio tu njenu poziciju, bogatstvo. Niti bilo čemu slično. Ali mogu reći da sam kroz njeno prijateljstvo shvatio zapravo koliko smo mi kao ljudi, generalno, ponekada nesvojstveno spremni prihvatiti tu razliku u godinama. Nikada ranije nisam slušao džez, gledao italijanske trilere, niti jeo pitu sa smokvama, danas je to činjenica.
I veliki sam protivnik teze " nemoguće je muško-žensko prijateljstvo" Sve je moguće i sve se dešava.

Imate li vi sličnih iskustava?