Najbolja caffe slasticarnica

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#151 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by mk ultra »

Željo Pazarić

dva boema, kafa i limunada 3KM
kad god sam dole na terenu obavezno :lol:

doduse jest kolač 1 zalogaj, al opet :mrgreen:
tempuser

#152 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

Radio Sarajevo wrote:
tempuser wrote:
Radio Sarajevo wrote:i glume neki nivo, a nalaze se na Dobrinji.
Kakva ti je ovo prica matere ti? Jel to na Dobrinji ne moze biti pristojno mjesto?

Naravno da na Dobrinji može biti pristojno mjesto,
Cemu onda ova izjava?
tempuser

#153 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

baja wrote: Cream shop čaršija dobri kadaif, šampita i krempita svjeza.
Ja tamo zveknem trilece... Onako neobican kolac kome se svidja..
muha_sa

#154 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by muha_sa »

tempuser wrote:
gdje je to na čaršiji :?
tempuser

#155 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

muha_sa wrote:
tempuser wrote:
Preko puta dzamije.

Image
Radio Sarajevo

#156 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Radio Sarajevo »

tempuser wrote: Cemu onda ova izjava?
Ja volim Dobrinju više nego išta, pogrešno sam se izrazio :). Ne sviđa mi se što glume nivo, a nisu nivo.
muha_sa

#157 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by muha_sa »

hvala :-D ce probam :D
tempuser

#158 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

Radio Sarajevo wrote:
tempuser wrote: Cemu onda ova izjava?
Ja volim Dobrinju više nego išta, pogrešno sam se izrazio :). Ne sviđa mi se što glume nivo, a nisu nivo.
To je drugi padez, a da neko mjesto ne moze biti pristojno samo zato sto se nalazi u nekom dijelu grada je glupost.
Sto se vise tih turbo hyper napucanih i dizajniranih caffe slasticarni (sto bi se nekad reklo zdravljaka) otvara to vise cjenim staromodna mjesta tipa Palma.
geralt

#159 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by geralt »

iceman ze wrote:Neko spomenu Tiramisu, ima li negdje u Sa vrijedno spomena?
Meni je Palmin tiramisu najbolji sto sam jeo u Sarajevo, najcesce to narucujem kad tamo sjednem.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#160 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by konektovan »

tempuser wrote:
konektovan wrote:Sendi je tata mata za kup. Što manijak reče, kup je nekad davno imao kvalitet, sad ima samo ime.
Jel to onaj iza ledja Mercatora na Dobrinji?
Da, tu cesto odem na kolač. :mrgreen:
tempuser

#161 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

konektovan wrote:
tempuser wrote:
konektovan wrote:Sendi je tata mata za kup. Što manijak reče, kup je nekad davno imao kvalitet, sad ima samo ime.
Jel to onaj iza ledja Mercatora na Dobrinji?
Da, tu cesto odem na kolač. :mrgreen:
Mi smo jednom kupili tortu po preporuci, nisam je probao, ali se niko nije zalio! :D
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#162 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by konektovan »

Mozda nemaju neku veliku ponudu kolaca i torti kao drugi, ali ono što imaju ć, meni je super. Kod njih sam se navukao na profiterole, i na mba krempitu. :thumbup:
baja

#163 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by baja »

tempuser wrote:
muha_sa wrote:
Preko puta dzamije.

Image
:thumbup: da fkt dobro trileće ko voli. Inace cream shop Ljeti super loga vani sjediti, čaršija sva zuji oko tebe.
Pojeo sam dobar tiramisu u Meraktoru ložionička , pa eto neko pito, isplati se probat cini mi se 2 keke.
baja

#164 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by baja »

mk ultra wrote:Željo Pazarić

dva boema, kafa i limunada 3KM
kad god sam dole na terenu obavezno :lol:

doduse jest kolač 1 zalogaj, al opet :mrgreen:
:thumbup: i kod brata orjent u Tarčinu, isti meni.
Bruka ljudi jede pije po 2-3 limunade ceh 10keka
BHF_Manijak

#165 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by BHF_Manijak »

Moram onda tu trilece probati. Meni se svidja kolac, onako lagan po mom ukusu, ali na svim dosad mjestima na Carsijis to sam probao, previse tijesta ima, k'o da pogacu preljevenu jedem. :-) Najbolje dosad trilece sam jeo u Gali na Ch Vili, probam u Cream shopu pa uporedim. :mrgreen:

Inace raja spomenu Palmu, fakat je vecina kolaca beton, ali i zara cijena. Doduse hvata na ime i tradiciju, ali fakat vrijede tih para.

Takodjer meni jako dobri kolaci, vecina ih, u Metropolisu. Imali su strasnu "casu", Metropolis Cake ili tako nesto, medjutim pokvarise je debili. :-) :roll: Ono red kreme, red mrvica lisnatog tijesta, red djema od jagode, pa onda opet red kreme itd...
duga puska

#166 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

BHF_Manijak wrote:Moram onda tu trilece probati. Meni se svidja kolac, onako lagan po mom ukusu, ali na svim dosad mjestima na Carsijis to sam probao, previse tijesta ima, k'o da pogacu preljevenu jedem. :-) Najbolje dosad trilece sam jeo u Gali na Ch Vili, probam u Cream shopu pa uporedim. :mrgreen:

Inace raja spomenu Palmu, fakat je vecina kolaca beton, ali i zara cijena. Doduse hvata na ime i tradiciju, ali fakat vrijede tih para.

Takodjer meni jako dobri kolaci, vecina ih, u Metropolisu. Imali su strasnu "casu", Metropolis Cake ili tako nesto, medjutim pokvarise je debili. :-) :roll: Ono red kreme, red mrvica lisnatog tijesta, red djema od jagode, pa onda opet red kreme itd...
trilece slobodno probaj u secerlooku, odnosno slatkom dijelu pekare nafaka kod podvoznjaka za buca potok, ko ne zna. prejako, 1,30 km.vrlo cesto svratim po 6 kom jer nema sjedenja kod njih pa kuci ponesem dvodnevnu zalihu :D
Capajebo

#167 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Capajebo »

BHF_Manijak wrote:Moram onda tu trilece probati. Meni se svidja kolac, onako lagan po mom ukusu, ali na svim dosad mjestima na Carsijis to sam probao, previse tijesta ima, k'o da pogacu preljevenu jedem. :-) Najbolje dosad trilece sam jeo u Gali na Ch Vili, probam u Cream shopu pa uporedim. :mrgreen:

Kad idemo u ovaj cream shop? Vakat je, čak me malo i stid :oops:
tempuser

#168 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by tempuser »

BHF_Manijak wrote:
Nije to samo hvatanje na ime i tradiciju, covjek drzi nivo i dalje, kad udjes sve je uredno, mirise na svjeze kolace i kafu, atmosfera diskretna, podsjeca na Aidu u Becu.
duga puska

#169 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

Capajebo wrote:

Kad idemo u ovaj cream shop? Vakat je, čak me malo i stid :oops:
mislim da je taj krem šop radnja od vlasnika carigrada ili nekog drugog starog gazde sa carsije.kad sam jeo kolace ispricah se sa likom koji vec drzi nesto na carsiji, ali fakat zaboravih koju radnjui (najblize carigrad :-D )
nepass1

#170 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by nepass1 »

tempuser wrote:
BHF_Manijak wrote:
Nije to samo hvatanje na ime i tradiciju, covjek drzi nivo i dalje, kad udjes sve je uredno, mirise na svjeze kolace i kafu, atmosfera diskretna, podsjeca na Aidu u Becu.
meni kolaci u palmi nikako ne valjaju, bar sto sam probao. torte i to i metroppolis su miljama ispred, bar za moj ukus.
a od vise ljudi sam cuo da nabavljaju kvalitetan materijal za iradu kolaca i drze taj neki nivo.
wewa

#171 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by wewa »

nisam prevelika ljubiteljica slasticarni ni kolaca, preferiram domace, pa mi se zato i svidja Rahatlook kod Jevrejskog muzeja - imaju predivne orasnice, najljepse serviran caj od rukom branih trava, divan kaiserschmarn <3
Juni

#172 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by Juni »

baja wrote:TWIN CAKES preskup, nisam htio ni probati kolace. Palačinak mu dobar al isto skup.
Kup dobra krempita.
Cream shop čaršija dobri kadaif, šampita i krempita svjeza.
Sendy - nako, ima par dobrih primjeraka torti
Mrvica 0 bodova

Piramida kod Tvice (Vranica) dan danas nenadjebiva Havana. Šampita i krempita dobri.
Jedno pitanje, gdje se nalazi ta Piramida u Novom Sarajevu, jel u Vranicinim neboderima na C. Vili?

ja u Trznici uzimam njihove kolace za ponijet i fakat su dobri i povoljni. kakoje tamo, jel fino za sjesti, ima li ljeti kakva basta?
BHF_Manijak

#173 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by BHF_Manijak »

nepass1 wrote: meni kolaci u palmi nikako ne valjaju, bar sto sam probao. torte i to i metroppolis su miljama ispred, bar za moj ukus.
a od vise ljudi sam cuo da nabavljaju kvalitetan materijal za iradu kolaca i drze taj neki nivo.
Ja kako sam cuo, ovi iz Metropolisa sto rade kolace, idu redovno na obuke u Italiju, ovako svako pola godine ili tako nesto, ali znam da su cesti na usavrsavanju.
DeNiro

#174 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by DeNiro »

Palma ispuhala?
duga puska

#175 Re: Najbolja caffe slasticarnica

Post by duga puska »

BHF_Manijak wrote:
nepass1 wrote: meni kolaci u palmi nikako ne valjaju, bar sto sam probao. torte i to i metroppolis su miljama ispred, bar za moj ukus.
Ja kako sam cuo, ovi iz Metropolisa sto rade kolace, idu redovno na obuke u Italiju, ovako svako pola godine ili tako nesto, ali znam da su cesti na usavrsavanju.
Sad je slasticarstvo dovedeno na jedan visok nivo. Odmaklo se dosta od tradicionalnih tehnika koje su cesto bile zasnovane na jeftinim sirovinama. Puno je firmi koje rade prodaju jako kvalitetnih sirovina i nude razne edukacije, donose recepte u koje idu njihovi proizvodi itd. Ima dosta dobrih igrača u gradu i nije vise slasticarstvo iskljucivo vezano za Albance.
Post Reply