dva boema, kafa i limunada 3KM
kad god sam dole na terenu obavezno
doduse jest kolač 1 zalogaj, al opet
Cemu onda ova izjava?Radio Sarajevo wrote:tempuser wrote:Kakva ti je ovo prica matere ti? Jel to na Dobrinji ne moze biti pristojno mjesto?Radio Sarajevo wrote:i glume neki nivo, a nalaze se na Dobrinji.
Naravno da na Dobrinji može biti pristojno mjesto,
Ja tamo zveknem trilece... Onako neobican kolac kome se svidja..baja wrote: Cream shop čaršija dobri kadaif, šampita i krempita svjeza.
gdje je to na čaršijitempuser wrote:Ja tamo zveknem trilece... Onako neobican kolac kome se svidja..baja wrote: Cream shop čaršija dobri kadaif, šampita i krempita svjeza.
Ja volim Dobrinju više nego išta, pogrešno sam se izraziotempuser wrote: Cemu onda ova izjava?
To je drugi padez, a da neko mjesto ne moze biti pristojno samo zato sto se nalazi u nekom dijelu grada je glupost.Radio Sarajevo wrote:Ja volim Dobrinju više nego išta, pogrešno sam se izraziotempuser wrote: Cemu onda ova izjava?. Ne sviđa mi se što glume nivo, a nisu nivo.
Meni je Palmin tiramisu najbolji sto sam jeo u Sarajevo, najcesce to narucujem kad tamo sjednem.iceman ze wrote:Neko spomenu Tiramisu, ima li negdje u Sa vrijedno spomena?
Da, tu cesto odem na kolač.tempuser wrote:Jel to onaj iza ledja Mercatora na Dobrinji?konektovan wrote:Sendi je tata mata za kup. Što manijak reče, kup je nekad davno imao kvalitet, sad ima samo ime.
Mi smo jednom kupili tortu po preporuci, nisam je probao, ali se niko nije zalio!konektovan wrote:Da, tu cesto odem na kolač.tempuser wrote:Jel to onaj iza ledja Mercatora na Dobrinji?konektovan wrote:Sendi je tata mata za kup. Što manijak reče, kup je nekad davno imao kvalitet, sad ima samo ime.
mk ultra wrote:Željo Pazarić
dva boema, kafa i limunada 3KM
kad god sam dole na terenu obavezno
doduse jest kolač 1 zalogaj, al opet
trilece slobodno probaj u secerlooku, odnosno slatkom dijelu pekare nafaka kod podvoznjaka za buca potok, ko ne zna. prejako, 1,30 km.vrlo cesto svratim po 6 kom jer nema sjedenja kod njih pa kuci ponesem dvodnevnu zalihuBHF_Manijak wrote:Moram onda tu trilece probati. Meni se svidja kolac, onako lagan po mom ukusu, ali na svim dosad mjestima na Carsijis to sam probao, previse tijesta ima, k'o da pogacu preljevenu jedem.Najbolje dosad trilece sam jeo u Gali na Ch Vili, probam u Cream shopu pa uporedim.
![]()
Inace raja spomenu Palmu, fakat je vecina kolaca beton, ali i zara cijena. Doduse hvata na ime i tradiciju, ali fakat vrijede tih para.
Takodjer meni jako dobri kolaci, vecina ih, u Metropolisu. Imali su strasnu "casu", Metropolis Cake ili tako nesto, medjutim pokvarise je debili.![]()
Ono red kreme, red mrvica lisnatog tijesta, red djema od jagode, pa onda opet red kreme itd...
Kad idemo u ovaj cream shop? Vakat je, čak me malo i stidBHF_Manijak wrote:Moram onda tu trilece probati. Meni se svidja kolac, onako lagan po mom ukusu, ali na svim dosad mjestima na Carsijis to sam probao, previse tijesta ima, k'o da pogacu preljevenu jedem.Najbolje dosad trilece sam jeo u Gali na Ch Vili, probam u Cream shopu pa uporedim.
![]()
Inace raja spomenu Palmu, fakat je vecina kolaca beton, ali i zara cijena. Doduse hvata na ime i tradiciju, ali fakat vrijede tih para.
Takodjer meni jako dobri kolaci, vecina ih, u Metropolisu. Imali su strasnu "casu", Metropolis Cake ili tako nesto, medjutim pokvarise je debili.![]()
Ono red kreme, red mrvica lisnatog tijesta, red djema od jagode, pa onda opet red kreme itd...
Nije to samo hvatanje na ime i tradiciju, covjek drzi nivo i dalje, kad udjes sve je uredno, mirise na svjeze kolace i kafu, atmosfera diskretna, podsjeca na Aidu u Becu.BHF_Manijak wrote:
mislim da je taj krem šop radnja od vlasnika carigrada ili nekog drugog starog gazde sa carsije.kad sam jeo kolace ispricah se sa likom koji vec drzi nesto na carsiji, ali fakat zaboravih koju radnjui (najblize carigradCapajebo wrote:Kad idemo u ovaj cream shop? Vakat je, čak me malo i stidBHF_Manijak wrote:Moram onda tu trilece probati. Meni se svidja kolac, onako lagan po mom ukusu, ali na svim dosad mjestima na Carsijis to sam probao, previse tijesta ima, k'o da pogacu preljevenu jedem.Najbolje dosad trilece sam jeo u Gali na Ch Vili, probam u Cream shopu pa uporedim.
![]()
meni kolaci u palmi nikako ne valjaju, bar sto sam probao. torte i to i metroppolis su miljama ispred, bar za moj ukus.tempuser wrote:Nije to samo hvatanje na ime i tradiciju, covjek drzi nivo i dalje, kad udjes sve je uredno, mirise na svjeze kolace i kafu, atmosfera diskretna, podsjeca na Aidu u Becu.BHF_Manijak wrote:
Jedno pitanje, gdje se nalazi ta Piramida u Novom Sarajevu, jel u Vranicinim neboderima na C. Vili?baja wrote:TWIN CAKES preskup, nisam htio ni probati kolace. Palačinak mu dobar al isto skup.
Kup dobra krempita.
Cream shop čaršija dobri kadaif, šampita i krempita svjeza.
Sendy - nako, ima par dobrih primjeraka torti
Mrvica 0 bodova
Piramida kod Tvice (Vranica) dan danas nenadjebiva Havana. Šampita i krempita dobri.
Ja kako sam cuo, ovi iz Metropolisa sto rade kolace, idu redovno na obuke u Italiju, ovako svako pola godine ili tako nesto, ali znam da su cesti na usavrsavanju.nepass1 wrote: meni kolaci u palmi nikako ne valjaju, bar sto sam probao. torte i to i metroppolis su miljama ispred, bar za moj ukus.
a od vise ljudi sam cuo da nabavljaju kvalitetan materijal za iradu kolaca i drze taj neki nivo.
Sad je slasticarstvo dovedeno na jedan visok nivo. Odmaklo se dosta od tradicionalnih tehnika koje su cesto bile zasnovane na jeftinim sirovinama. Puno je firmi koje rade prodaju jako kvalitetnih sirovina i nude razne edukacije, donose recepte u koje idu njihovi proizvodi itd. Ima dosta dobrih igrača u gradu i nije vise slasticarstvo iskljucivo vezano za Albance.BHF_Manijak wrote:Ja kako sam cuo, ovi iz Metropolisa sto rade kolace, idu redovno na obuke u Italiju, ovako svako pola godine ili tako nesto, ali znam da su cesti na usavrsavanju.nepass1 wrote: meni kolaci u palmi nikako ne valjaju, bar sto sam probao. torte i to i metroppolis su miljama ispred, bar za moj ukus.
a od vise ljudi sam cuo da nabavljaju kvalitetan materijal za iradu kolaca i drze taj neki nivo.