Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Da se i ja priključim!
Ljudi, zna li iko da li još uvijek radi čuvena Semberija, tako se barem prije zvala, tamo iza tržnice pored tramvajske pruge? Sjećam se da im je pita pogotovo zeljanica bila bogovska, sad ne zna da li više uopšte prave pite!?
A inače, Bosna mi je pravo dobra, nemam zamjerki...
-
sjever76
Ima jedna mala buregdzinica na marindvoru meli se zove tu je burek u zvrku samo takav.
Nagib je ok posebno mi se svidja sto su one zenske sto rade malo pismenije nego u drugim buregdzinicama a i fina zika vazda svira.
Neko pomenu zigu eh kod njega je pita prolaz al je ona mala spica gazdina zena odvratna do bola.Ta zena ko da moli da joj neko samarcinu spuca ja veceg tersa u zivotu nisam vidio da je vide oni iz drvoprometa odmah bi je zaposlili.U tom drvoprometu na grbavici ima jedna zuta koja je opasna konkurencija ovoj iz zige i to su mi ujedno dvije najodvratnije prodavacice u sarajevu.
Nagib je ok posebno mi se svidja sto su one zenske sto rade malo pismenije nego u drugim buregdzinicama a i fina zika vazda svira.
Neko pomenu zigu eh kod njega je pita prolaz al je ona mala spica gazdina zena odvratna do bola.Ta zena ko da moli da joj neko samarcinu spuca ja veceg tersa u zivotu nisam vidio da je vide oni iz drvoprometa odmah bi je zaposlili.U tom drvoprometu na grbavici ima jedna zuta koja je opasna konkurencija ovoj iz zige i to su mi ujedno dvije najodvratnije prodavacice u sarajevu.
-
incognito071
velaxsa wrote:Definitivno najjaca pita, fakat ne znam od cega je prave ali znam da je vazda guzva i da ljudi prave samo tu vrstu pite.karanana wrote:Od cega je ta uchkurusha? Prije bio najbolji Zhigo kog magribija dzamije nize vojne bolnice, ali sto se pokvario to je za ne povjerovat, kriza. Bosna je dobra.keran wrote:Kod Nagiba ni pod razno!!!
Ja ne znam sta ljudi vide u njegovoj piti?! Ja kad sam burek uzeo isto k'o da sam po' kile kartona na sto stavio, ni okusa ni...
A jedetel' vi Učkurušu?!
E to je NAJBOLJA PITA NA SVIJETU![]()
Ispod murije na Logavini, uz šine odmah... morate probati, samo tu na svijetu citavom ima... i da... nije to ona od iznutrica
Edit: Ahahaha cuj Zeljo za cevape... ncncncnc kad je sipac ista znao sem kospa napravit... smijesni ste... idite u 5 pa da vidite
Naravno i Bosna je super, ali ja sanjam uckurusu godinama.....
uckurusha je varijanta na sjecani burek, znaci radi se o bureku...jede se upravo ispod Logavine uz shine u jednoj maloj radnjici....mozes je dobiti svakim danom ali do 13h!!
zove se uckurusa zbog rijeci uckur sto je u prevodu cvor (moja nana rahmetli je vezala dimije u uckur
dakle tjesto za pitu uckurusu se mota u takozvane cvorove, uckure i zato se pita zove uckurusa
jao mojih kvazi sarajlija, pa ja sam ovo znao jos kad sam igr'o cize blize i abercke abertude
-
sulesavic
Ima li jo¹ ko ovo da potvrdi?Ffff wrote:zato sto se desavalo da ljudi odleze nakon jela, eto zasto... simptomi ala pomodorinosulesavic wrote:Ama, za¹to, èovjeèe???Arogantni wrote:Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i
-
sulesavic
Samo me ovaj boldirani dio zanima - maèke fataju, ¹ta?Arogantni wrote:1) Navikansulesavic wrote:Ama, za¹to, èovjeèe???Arogantni wrote:Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i
2) Premasna pita gluho bilo, ja je nebi djaba jeo.
3) Ja ti zivim u toj zgradi pa valjda ja znam valjal il ne valja
4) Jesi vidio njegov vozni park? Audi 4 novi, Golf 5, Q7, Audi 6 novi
Sta kod nas voze inzinjeri? Yebo te zivot, pa to samo ima kod u BIH...
-
salihh
bosna za buredzike
zeljanica u sacu
u harfu je odlicna pita, zvrk bureka uzmes u papir i slobodno mozes u dzep staviti, nema masnoce...
olimpik kod trznice standardno dobra pita
lejla na katedrali je premasna
nagib je premasan
ma, svaku pitu koju zamotate u papir a ona ga potpuno umasti je bolje baciti golubovima nego pojesti
zeljanica u sacu
u harfu je odlicna pita, zvrk bureka uzmes u papir i slobodno mozes u dzep staviti, nema masnoce...
olimpik kod trznice standardno dobra pita
lejla na katedrali je premasna
nagib je premasan
ma, svaku pitu koju zamotate u papir a ona ga potpuno umasti je bolje baciti golubovima nego pojesti
-
skojotovski
neprevazidena je ona "kod mame"! 
-
EldinaA
skojotovski wrote:uz sve navedeno, evo i od mene par provjerenih kota:
"Bosanski burek", kod zeljinog stadiona i to sjecani!
"Lejla", kod taxi standa iznad Katedrale, zvrkovi beton!
eto, prijatno
ja sam jednom dobila trovanje stomaka od bureka kod "Lejla"tako da vise nikad ....
Najaci burek je u MM i dostava im je tacna u sek
- x0z0y0
eh odrasla sam uz uckurusu pored tramvajskeincognito071 wrote:velaxsa wrote:Definitivno najjaca pita, fakat ne znam od cega je prave ali znam da je vazda guzva i da ljudi prave samo tu vrstu pite.karanana wrote: Od cega je ta uchkurusha? Prije bio najbolji Zhigo kog magribija dzamije nize vojne bolnice, ali sto se pokvario to je za ne povjerovat, kriza. Bosna je dobra.
Naravno i Bosna je super, ali ja sanjam uckurusu godinama.....
uckurusha je varijanta na sjecani burek, znaci radi se o bureku...jede se upravo ispod Logavine uz shine u jednoj maloj radnjici....mozes je dobiti svakim danom ali do 13h!!
zove se uckurusa zbog rijeci uckur sto je u prevodu cvor (moja nana rahmetli je vezala dimije u uckur)
dakle tjesto za pitu uckurusu se mota u takozvane cvorove, uckure i zato se pita zove uckurusa
jao mojih kvazi sarajlija, pa ja sam ovo znao jos kad sam igr'o cize blize i abercke abertude
nana radila blizu tog mjesta i onda navukla moju mamu a ova mene
a mama mi i prica kako je, kad je bila trudna sa mnom, isla tamo skoro svaki dan
ja sam opet uvijek vjerovala da stave nesto unutra da te navuku
- Saian
#89 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
MUNAFIK wrote:Ak mene pitas definitivno SAC, nalazi se u onoj maloj ulicici preko puta bosanske kuce il kako vec!!!chuchumbamayumbe wrote:Ljudi,
Gdje se jede najbolja pita u Sarajevu (osim kod naših nana, pozlatile im se mubareć ručice)!![]()
Gdje je najbolji burek, zeljanica, krompiruša, sirnica, sjecani, buredžici...?
sooooooooooooo true, SACH RULEZZZ
- Bullet Tooth Tony
Najbolji burek u Sarajevu je kod starog Dzinovica preko puta sebilja,pitajte ove malo starije,zvrk 3 KM ali brate ko pojede dva-tri ja mu kupim jos toliko

-
incognito071
Slazem se, jako dobar burek. Vjerovatno najbolji u Sarajevu.Beg_Babic wrote:Najbolji burek u Sarajevu je kod starog Dzinovica preko puta sebilja,pitajte ove malo starije,zvrk 3 KM ali brate ko pojede dva-tri ja mu kupim jos toliko![]()
![]()
Buregdzinica se zove 'Zvrk', drito preko puta Sebilja.
Ko proba, pokajat se nece.
- Bullet Tooth Tony
100 % , ali racuna se da ti ne pozli,taksi poskupio ko ce placat_BosanaC wrote:Jes' siguran?Beg_Babic wrote:Najbolji burek u Sarajevu je kod starog Dzinovica preko puta sebilja,pitajte ove malo starije,zvrk 3 KM ali brate ko pojede dva-tri ja mu kupim jos toliko![]()
![]()
-
_BosanaC
Smijem li uzeti jogurt - o svom troskuBeg_Babic wrote:100 % , ali racuna se da ti ne pozli,taksi poskupio ko ce placat_BosanaC wrote:Jes' siguran?Beg_Babic wrote:Najbolji burek u Sarajevu je kod starog Dzinovica preko puta sebilja,pitajte ove malo starije,zvrk 3 KM ali brate ko pojede dva-tri ja mu kupim jos toliko![]()
![]()
![]()
I jos se imas pravo predomisliti
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#98 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Popisujem!Jos ako znas gazdu i radnikeMUNAFIK wrote:
Ak mene pitas definitivno SAC, nalazi se u onoj maloj ulicici preko puta bosanske kuce il kako vec!!!
- uvjek dobar gost
Dobra je... mada nisam odavno kusao...ja_cura_ wrote:ja sam isto cula da je tu na ilidzi pored brajlovica pita zakon, mada je nisam jos jela, nekako mi nije na ruku....
Lično ja jedem na Grbavici... onajj Bosanski burek ispod sačeta...