Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Da se i ja priključim! :-D Ljudi, zna li iko da li još uvijek radi čuvena Semberija, tako se barem prije zvala, tamo iza tržnice pored tramvajske pruge? Sjećam se da im je pita pogotovo zeljanica bila bogovska, sad ne zna da li više uopšte prave pite!? :-) A inače, Bosna mi je pravo dobra, nemam zamjerki...
sjever76

Post by sjever76 »

Ima jedna mala buregdzinica na marindvoru meli se zove tu je burek u zvrku samo takav.
Nagib je ok posebno mi se svidja sto su one zenske sto rade malo pismenije nego u drugim buregdzinicama a i fina zika vazda svira.
Neko pomenu zigu eh kod njega je pita prolaz al je ona mala spica gazdina zena odvratna do bola.Ta zena ko da moli da joj neko samarcinu spuca ja veceg tersa u zivotu nisam vidio da je vide oni iz drvoprometa odmah bi je zaposlili.U tom drvoprometu na grbavici ima jedna zuta koja je opasna konkurencija ovoj iz zige i to su mi ujedno dvije najodvratnije prodavacice u sarajevu.
incognito071

Post by incognito071 »

velaxsa wrote:
karanana wrote:
keran wrote:Kod Nagiba ni pod razno!!!

Ja ne znam sta ljudi vide u njegovoj piti?! Ja kad sam burek uzeo isto k'o da sam po' kile kartona na sto stavio, ni okusa ni...

A jedetel' vi Učkurušu?!
E to je NAJBOLJA PITA NA SVIJETU :D

Ispod murije na Logavini, uz šine odmah... morate probati, samo tu na svijetu citavom ima... i da... nije to ona od iznutrica

Edit: Ahahaha cuj Zeljo za cevape... ncncncnc kad je sipac ista znao sem kospa napravit... smijesni ste... idite u 5 pa da vidite
Od cega je ta uchkurusha? Prije bio najbolji Zhigo kog magribija dzamije nize vojne bolnice, ali sto se pokvario to je za ne povjerovat, kriza. Bosna je dobra.
Definitivno najjaca pita, fakat ne znam od cega je prave ali znam da je vazda guzva i da ljudi prave samo tu vrstu pite.
Naravno i Bosna je super, ali ja sanjam uckurusu godinama.....

uckurusha je varijanta na sjecani burek, znaci radi se o bureku...jede se upravo ispod Logavine uz shine u jednoj maloj radnjici....mozes je dobiti svakim danom ali do 13h!!

zove se uckurusa zbog rijeci uckur sto je u prevodu cvor (moja nana rahmetli je vezala dimije u uckur :D )
dakle tjesto za pitu uckurusu se mota u takozvane cvorove, uckure i zato se pita zove uckurusa

jao mojih kvazi sarajlija, pa ja sam ovo znao jos kad sam igr'o cize blize i abercke abertude :D
kilam

Post by kilam »

sac definitivno i harf (foco)
:kravata:
sulesavic

Post by sulesavic »

Ffff wrote:
sulesavic wrote:
Arogantni wrote:Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i
Ama, za¹to, èovjeèe???
zato sto se desavalo da ljudi odleze nakon jela, eto zasto... simptomi ala pomodorino :x
Ima li jo¹ ko ovo da potvrdi?
sulesavic

Post by sulesavic »

Arogantni wrote:
sulesavic wrote:
Arogantni wrote:Najgore 2 buregdzinice su ubjedljivo u Sarajevu Nagib i
Ama, za¹to, èovjeèe???
1) Navikan
2) Premasna pita gluho bilo, ja je nebi djaba jeo.
3) Ja ti zivim u toj zgradi pa valjda ja znam valjal il ne valja
4) Jesi vidio njegov vozni park? Audi 4 novi, Golf 5, Q7, Audi 6 novi
Sta kod nas voze inzinjeri? Yebo te zivot, pa to samo ima kod u BIH...
Samo me ovaj boldirani dio zanima - maèke fataju, ¹ta?
Qler

Post by Qler »

nize nagiba blizu burgera ima MM buregdzinica ko' ode tamo i pojede zvrk (burek od sjecanog mesa u zvrku 2.5KM jedan zvrk) i kaze mi da je nagib bolji slobodno nek se upuca :D sto arogantni rece nagib izvikan do zla Boga.
salihh

Post by salihh »

bosna za buredzike
zeljanica u sacu
u harfu je odlicna pita, zvrk bureka uzmes u papir i slobodno mozes u dzep staviti, nema masnoce...
olimpik kod trznice standardno dobra pita

lejla na katedrali je premasna
nagib je premasan
ma, svaku pitu koju zamotate u papir a ona ga potpuno umasti je bolje baciti golubovima nego pojesti
skojotovski

Post by skojotovski »

neprevazidena je ona "kod mame"! :D
nexo

Post by nexo »

........
Last edited by nexo on 08/07/2010 18:36, edited 1 time in total.
EldinaA

Post by EldinaA »

skojotovski wrote:uz sve navedeno, evo i od mene par provjerenih kota:
"Bosanski burek", kod zeljinog stadiona i to sjecani!
"Lejla", kod taxi standa iznad Katedrale, zvrkovi beton!
eto, prijatno :D

ja sam jednom dobila trovanje stomaka od bureka kod "Lejla"tako da vise nikad ....
Najaci burek je u MM i dostava im je tacna u sek :D
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Ma Jami pita je najbolja :D
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

incognito071 wrote:
velaxsa wrote:
karanana wrote: Od cega je ta uchkurusha? Prije bio najbolji Zhigo kog magribija dzamije nize vojne bolnice, ali sto se pokvario to je za ne povjerovat, kriza. Bosna je dobra.
Definitivno najjaca pita, fakat ne znam od cega je prave ali znam da je vazda guzva i da ljudi prave samo tu vrstu pite.
Naravno i Bosna je super, ali ja sanjam uckurusu godinama.....

uckurusha je varijanta na sjecani burek, znaci radi se o bureku...jede se upravo ispod Logavine uz shine u jednoj maloj radnjici....mozes je dobiti svakim danom ali do 13h!!

zove se uckurusa zbog rijeci uckur sto je u prevodu cvor (moja nana rahmetli je vezala dimije u uckur :D )
dakle tjesto za pitu uckurusu se mota u takozvane cvorove, uckure i zato se pita zove uckurusa

jao mojih kvazi sarajlija, pa ja sam ovo znao jos kad sam igr'o cize blize i abercke abertude :D
eh odrasla sam uz uckurusu pored tramvajske
nana radila blizu tog mjesta i onda navukla moju mamu a ova mene :D
a mama mi i prica kako je, kad je bila trudna sa mnom, isla tamo skoro svaki dan :D
ja sam opet uvijek vjerovala da stave nesto unutra da te navuku :D :D :D
Saian

#89 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Saian »

MUNAFIK wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Ljudi,
Gdje se jede najbolja pita u Sarajevu (osim kod naših nana, pozlatile im se mubareć ručice)! :)
Gdje je najbolji burek, zeljanica, krompiruša, sirnica, sjecani, buredžici...?
Ak mene pitas definitivno SAC, nalazi se u onoj maloj ulicici preko puta bosanske kuce il kako vec!!!

sooooooooooooo true, SACH RULEZZZ

:) :oops: :-) , aj sad sam ogladnio :-) :roll:
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

Najbolji burek u Sarajevu je kod starog Dzinovica preko puta sebilja,pitajte ove malo starije,zvrk 3 KM ali brate ko pojede dva-tri ja mu kupim jos toliko :-) :D :D
incognito071

Post by incognito071 »

Beg_Babic wrote:Najbolji burek u Sarajevu je kod starog Dzinovica preko puta sebilja,pitajte ove malo starije,zvrk 3 KM ali brate ko pojede dva-tri ja mu kupim jos toliko :-) :D :D
Slazem se, jako dobar burek. Vjerovatno najbolji u Sarajevu.
Buregdzinica se zove 'Zvrk', drito preko puta Sebilja.

Ko proba, pokajat se nece. :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Beg_Babic wrote:Najbolji burek u Sarajevu je kod starog Dzinovica preko puta sebilja,pitajte ove malo starije,zvrk 3 KM ali brate ko pojede dva-tri ja mu kupim jos toliko :-) :D :D
Jes' siguran? :D
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

_BosanaC wrote:
100 % , ali racuna se da ti ne pozli,taksi poskupio ko ce placat :D :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Beg_Babic wrote:
_BosanaC wrote:
100 % , ali racuna se da ti ne pozli,taksi poskupio ko ce placat :D :D
Smijem li uzeti jogurt - o svom trosku :D

I jos se imas pravo predomisliti :D
tavijapi

Post by tavijapi »

da vam ja pitu od moje navijaze donesem pali bi na zicagu
strong69

Post by strong69 »

Mozda nisam kompetentan jer sam jeo pitu samo u Bosni ali jako mi se svidio burek ispod saca u buregdzinici na Ilidzi koja se nalazi pored Brajlovica...
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

ja sam isto cula da je tu na ilidzi pored brajlovica pita zakon, mada je nisam jos jela, nekako mi nije na ruku....
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#98 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?

Post by Šeherzada »

MUNAFIK wrote:
Ak mene pitas definitivno SAC, nalazi se u onoj maloj ulicici preko puta bosanske kuce il kako vec!!!
Popisujem!Jos ako znas gazdu i radnike :D
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

ja_cura_ wrote:ja sam isto cula da je tu na ilidzi pored brajlovica pita zakon, mada je nisam jos jela, nekako mi nije na ruku....
Dobra je... mada nisam odavno kusao...
Lično ja jedem na Grbavici... onajj Bosanski burek ispod sačeta...

:roll:
red07

Post by red07 »

meni je brate u dervoza najbolji sjecani burek , inace najbolja buregdjinica u sarajevu , jes mi merak 2 sjecana pojest kad god dodjem :)
Post Reply