Najbolja banka za stednju u KM

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

milojicabrzi

#1 Najbolja banka za stednju u KM

Post by milojicabrzi »

Pozdrav,

Molim poznavaoce bankarskog sektora, da napisu koja je najbolja banka za stednju u KM. Prodao sam nekretninu, pa sada imam nesto novca, koji bi orocio, pa me zanima, koje banke imaju najbolje kamatne stope na orocenje depozita u KM.

Unaprijed hvala svima na odgovoru.
mumy

#2 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by mumy »

milojicabrzi wrote:Pozdrav,

Molim poznavaoce bankarskog sektora, da napisu koja je najbolja banka za stednju u KM. Prodao sam nekretninu, pa sada imam nesto novca, koji bi orocio, pa me zanima, koje banke imaju najbolje kamatne stope na orocenje depozita u KM.

manje banke imaju najvece kamte,najmanje kamete su u unicredit ...vece su kamate ako to pretvoris u eure.
drndalo

#3 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by drndalo »

Ja ipak mislim da najmanje daju u Raiffeisenu, a Unicredit je tu negdje...

U vecini banaka bi trebala biti slicna kamata EUR/BAM, a dosta manja za rjedje valute, SFr, svi $, NoKr...

Vidi u Balkan Inv. banci, Novoj banci, vidi i da tu vecu glavnicu od stana rasporedis na vise banaka, barem zbog garancije uloga...
bakonja

#4 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by bakonja »

milojicabrzi wrote:Pozdrav,

Najbolje je stediti u KM, najvece kamatne stope. Moja banka i Nova banjalučka banka su daleko najpovoljnije. Jos vaznija stvar ti je da gledas koja banka ima OD (osiguranje depozita) i to osiguranje je do 35.000 Km, znaci preko tog iznosa u jednoj banci nemoj orocavati. Ja sam orocio u ove banke i kamata je odlicna. :thumbup:
drndalo

#5 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by drndalo »

Nova Banjalucka banka je odavno Unicredit banka Banja Luka, a ima Nova banka, prije je bila iz Bijeljine, ali je sada sjediste mislim u BL... Uglavnom, zovu se samo Nova banka...
Radar71

#6 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by Radar71 »

Ako nemas namjeru trositi taj novac ja bih ti preporucio stepenastu stednju

http://www.volksbank.ba/stanovnistvo/stednja/?id=112

s tim da ti kamata automatski se spaja s glavnicom i sljedecu godinu veca kamata, a one su prva god 3.5 %, sljedeca 4.5%, pa 5 i 6 %
akcija007

#7 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by akcija007 »

BOR Banka je super (www.borbanka.ba) ima super kamate na stednju i osiguran depozit kao i sve druge banke do KM 35.000,00.

Kod njih je prednost sto su im kamatne stope fiksne za cijelo vrijeme trajanja ugovora
bakonja

#8 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by bakonja »

akcija007 wrote:BOR Banka je super (http://www.borbanka.ba) ima super kamate na stednju i osiguran depozit kao i sve druge banke do KM 35.000,00.

Kod njih je prednost sto su im kamatne stope fiksne za cijelo vrijeme trajanja ugovora
pa uvijek su na stedne uloge kamate fiksne, samo za kredite je varijabilna kamata jer se vezu za Euribor :)
talić

#9 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by talić »

Evo imaš ovdje lijepo koje su članice i otvoriš njihove stranice i vidiš uslove.http://www.aod.ba/index.php?option=com_ ... 4&lang=bhs
akcija007

#10 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by akcija007 »

[/quote]
pa uvijek su na stedne uloge kamate fiksne, samo za kredite je varijabilna kamata jer se vezu za Euribor :)[/quote]

bakonja nisu uvijek kamatne stope na stednju fiksne. u vecini slucajrva su promjenljive kao i na kredite
super_woofer

#11 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by super_woofer »

Kakva su iskustva sa Sparkasse bankom?
koliko znam oni su prvobitno bili orijentisani samo na stednjama, ali kad dodju u Bosnu onda oni stede na nama :)

Evo i link:
http://www.sparkasse.ba/stanovnistvo_st ... kcija.html
budva

#12 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by budva »

sparkase, ne bi preporucio ni u ludilu, razlozi su brojni, od usluge, do garancija...bio klijent do prije 2 mjeseca.
motorola01

#13 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by motorola01 »

bakonja wrote:
akcija007 wrote:BOR Banka je super (http://www.borbanka.ba) ima super kamate na stednju i osiguran depozit kao i sve druge banke do KM 35.000,00.

pa uvijek su na stedne uloge kamate fiksne, samo za kredite je varijabilna kamata jer se vezu za Euribor :)
Jedno vrijeme je i za kredite(stambeni) bila fiksna kamatna stopa i to u BOR banci i IKB Zenica..Ne znam da li su jos uvijek fiksne.

edit:evo sad sam vidio da je u BOR banci fiksna kamatna stopa na stambene kradite (6,95).
Zanimljivo da kreditni kalkulatori sa istim iznosom i istom kamatnom stopom na razlicitim stranicama banaka daju potpuno razlicite iznose rata..
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#14 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by Entropio »

Čuo sam da je BOR Banka veoma povoljna...
StupskaBitanga

#15 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by StupskaBitanga »

koja banka je trenutno najbolja za štednju
rimano

#16 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by rimano »

Meni Rajfajzen i to Rafa Zirafa djecija stednja. Kamata je 4% na 180 mjeseci, ali mozes uvijek raspolagati sa svojim novcem bez raskidanja ugovora ili placanja provizije za dizanje. na racunu uvijek mora biti minimalno 50KM. Mozes i naci vece kamate ali uz standardno orocavanje na duzi period.
amarcor

#17 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by amarcor »

mislis na 18 mjeseci?! ;-)
van helsing

#18 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by van helsing »

Mislio sam djeci orociti nesto novca,na duzi vremenski period. Koju banku predlazete iz svog iskustva?
Država

#19 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by Država »

Raiffeisen... :thumbup:
van helsing

#20 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by van helsing »

Na tu banku sam i ja pomislio,ali se sjetim da jos uvijek vracam kredit koji sam podigao prije 5 godina sa 13,99% kamate,nesto mi ne smekaju.
mO k3

#21 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by mO k3 »

Kažu Jastuk banka :D
van helsing

#22 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by van helsing »

Nisam mozda dobro napisao u svom prvom postu u ovoj temi: mislio sam koja daje najbolje kamate na orocenu stednju,uslove te stednje i sl.
Truetotrue

#23 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by Truetotrue »

drndalo wrote:Nova Banjalucka banka je odavno Unicredit banka Banja Luka, a ima Nova banka, prije je bila iz Bijeljine, ali je sada sjediste mislim u BL... Uglavnom, zovu se samo Nova banka...
Treba biti kreten od covijek i saradjivati sa kojekakvim bankama iz rs-a, jer iste rade o glavi drzavi BiH.
Država

#24 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by Država »

Truetotrue wrote:
drndalo wrote:Nova Banjalucka banka je odavno Unicredit banka Banja Luka, a ima Nova banka, prije je bila iz Bijeljine, ali je sada sjediste mislim u BL... Uglavnom, zovu se samo Nova banka...
Treba biti kreten od covijek i saradjivati sa kojekakvim bankama iz rs-a, jer iste rade o glavi drzavi BiH.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
muminovic

#25 Re: Najbolja banka za stednju u KM

Post by muminovic »

Raiffaisen je najgora, kamata samo 1,25% smijesno, veca inflacija.

NLB banka kamata 4,5 %
Post Reply