Najbolja banka u BiH ?
Moderator: anex
-
MrsJ
#26 Re: Najbolja banka u BiH ?
Kada niste upoznati sa situacijom ne bi trebalo da komentarisete. Morala sam imati racun kod njih jer sam vrlo cesto po isteku ugovora na poslu bila na birou a biro novac uplacuje iskljucivo na racun u Raiffeisen banci.
- Dope_Man
#27 Re: Najbolja banka u BiH ?
I ako je to situacija, mada mi je cudno da iskljucivo uplacuju jednoj jer to je favoriziranje bez osnova (ali nisam bio u situaciji pa ne znam), opet ne vidim kakve to probleme moze stvoriti. Imas racun na koji legnu pare, imas karticu kojom placas/dizes pare sa ATM i to je sve sto imas sa tom institucijom cak i ako si iz bilo kog razloga primoran/a biti klijent.
- ExNihilo
#28 Re: Najbolja banka u BiH ?
Ima li neko da je klijent NLB banke ovdje?
-
shheff
-
shheff
#30 Re: Najbolja banka u BiH ?
Posto sam imao neugodno iskustvo, savjet svima da ne stede sve pod jastukom, nek ostane i na racunu. Kad je krkan Dodo zavikao stampaj u onom cirkusu u martu, mi svoje podigli sa racuna u NLB i odmah u €, i stajale tako 7m i sad prave banke problem, a cifra je niska nista wow. Svjesno nas tjeraju da kreditiramo banke da imaju godišnju dobit 100m+, moram priznati da su u mojoj UC banci čak i najarogantniji službenici po ovom pitanju (npr. od kud vam 4k kako ste ustedili, iako postoje papiri i iste novcanice i to zapisano, ali staro 7m), iako je tim sluzbenicima naređeno i znam da to pritišće SDA Mahmuzić i Agencija za B fbih, ima to sve smisla, ali su pretjerali i bezobrazni su previse. Pritom kriminal npr. sa berzom je cist, a okreću se stotine miliona. Ali haj treba nas j. nek nam samo UC iznosi svake godine 113m dobiti na našem novcu (oni to uljepšaju kao 58m€).
- dobar osjecaj
#31 Re: Najbolja banka u BiH ?
JA se slažem da ne treba ostati klijent u banci gdje su loše usluge ali moje iskustvo je takvo da više ne znam u kojoj banci bi otvorila ili zadržala račun. Kolegica i njen suprug su ljetos zatvorili sve tekuće i štedne račune u jednoj banci nakon što su im bez najave blokirali sve račune. Ljudi koji imaju puno novca su se zadesili u inostranstvu bez pristupa novcu jer ih banka nije upozorila da kasne s fizičkom potvrdom neke uplate po kreditnoj kartici u iznosu od 20 KM.Dope_Man wrote: ↑24/10/2020 07:48 Ne kontam kako ljudi mogu imati probleme sa bankom i pri tom dugo vremena biti klijent. Meni se ne svidi nesto u prodavnici, nacin na koji mi se radnik obrati ili pokusaj da artikal na akciji prokucavaju po redovnoj cijeni... ne dolazim vise u tu prodavnicu. Ja sam ih "kaznio" koliko ja mogu. A banka nije nista drugo do prodavnica specificnih usluga. Urade bilo sta pogresno, otvaras racun u banci prekoputa, prebacis pare i ovu zatvoris (eventualno ostavis ako imas neko orocenje, kredit ili slicno, al nemas nikakvog posla s njima direktno dok ne istekne taj period).
Mi ovih dana zatvaramo stedni racun jer ne zelimo kao drugi klijent u redu cekati po 40 minuta da dobijemo novac kad se troje uposlenika sjate oko jednog klijenta da bi mu otvorili racun i tri uposlenika rade na jednom predmetu a novac sa stednog racuna se moze podici samo na salteru.
Ja gubim zivce jer vec drugi put dobijam genericko sms obavjestenje iz banke da ce mi zatvoriti racun ako ne ostvarim promet do sredine januara. Prijete mi i upozoravaju da mi je neaktivan racun preko kojeg svakodnevno placam sve. Kad posaljem mail korisnickoj sluzbi oni mene pitaju u kojoj poslovnici sam otvorila racun. Dakle u danasnje vrijeme kad se sve informacije o klijentu mogu imati na jednom mjestu u jednoj bazi podataka, neko iz banke mene pita gdje sam otvorila racun i umjesto da mi odgovore zasto me maltretiraju oni mi jave da su proslijedili moje pitanje poslovnici toj i toj kojoj ja kao klijent ne mogu direktno da se javim. A imaju gomilu reklama na svakom koraku, kace si gomile pohvala i epiteta a u osnovi su losi.
-
300WinMag
#32 Re: Najbolja banka u BiH ?
Ja isključivo koristim usluge domaćih banki. Sad sam sa ASA bankom i zadovoljan sam. Prije svega jer je većina seljadije pohrlila kod ovih sa germansko-romanskim imenima pa u ovim našim nikada nema gužve i rahat se može sve obaviti. Još se mogu koristiti bankomati bilo koje druge domaće banke. Krasno.
-
Liska
#33 Re: Najbolja banka u BiH ?
Iskustvo sa sber bankom. Istekla mi kartica za tekući račun. Naplatili mi 10 KM za podizanje kartice. To mi se nikada nije desilo u NLB ili Unicredit banci.