Najbogatiji covjek u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

*Unreal*

#1 Najbogatiji covjek u BiH

Post by *Unreal* »

ko je najbogatiji covjek u BiH?!?

Mala drzava a puno lopova...mora da postoji neko ko ima milione u ovoj jadnoj zemlji :D

cuo sam da su vlasnici kladionica najbogatiji u BiH i okruzenju...ako grijesim nek me isprave :-)

Image
Ajnslag-cincilator

Post by Ajnslag-cincilator »

Možda su to Lijanovići, Slezak itd. Ma potraži u Hercegovini!
risno

Post by risno »

Bosnjaci iz Sandzaka i Hercegovci, tako sam cuo :D
No_Comment

Post by No_Comment »

risno wrote:Bosnjaci iz Sandzaka i Hercegovci, tako sam cuo :D
Nisi daleko od istine,a sa obzirom da Boshnjaci iz Sandzaka u 80% slucajeva imaju porijeklo iz istocne Hercegovine onda je to jedno te isto...

!
risno

Post by risno »

No_Comment wrote:
risno wrote:Bosnjaci iz Sandzaka i Hercegovci, tako sam cuo :D
Nisi daleko od istine,a sa obzirom da Boshnjaci iz Sandzaka u 80% slucajeva imaju porijeklo iz istocne Hercegovine onda je to jedno te isto...

!
Fahrudin Radončić Bošnjak porijeklom iz okolice Plava (Sanžak)
Danas je Radončićeva porodica vlasnik kuće na Vracama, vile na Mojmilu (Rezidencija Ambasade SAD), vile u Velikoj aleji na Ilidľi, AVAZ Business Centera, ©tamparije OKO, nekoliko stanova i kuća koje koriste njegovi zaposlenici, velikog broja kamiona, automobila.

Image

Ja bih reko da je ovaj medju jacim.

Da Bosnjaci iz Sandzaka su 70% porijeklom iz istocne Hercegovine, krijenuli za Tursku mnogi ostali u Sandzaku, neki na Kosovu, Makedoniji.
pitt

Post by pitt »

ma ni blizu nije kakvih ima :D Nisu svi mahniti ko fahro da se bucaju u prsa sa parama :D:D
No_Comment

Post by No_Comment »

:D
stidljiv

Post by stidljiv »

A zapitate li se zasto je to tako ??? :-) Zasto su hercegovci i sandzaklije dosta imucni ljudi...? :-)
risno

Post by risno »

stidljiv wrote:A zapitate li se zasto je to tako ??? :-) Zasto su hercegovci i sandzaklije dosta imucni ljudi...? :-)
Jedni bi odgovorili sto su vrijedni.
Drugi bi odgovorili sto su lopovi.

Treci bi odgovorili da su imali podrsku vlade BiH i Hrvatske, da podrze svoje nacionalnosti van zemlje.

Istina je negdje od svakog pomalo :D
gavrilo

Post by gavrilo »

ovaj nije los... :roll:

http://www.bobar.com
Ajnslag-cincilator

risno wrote:
stidljiv wrote:A zapitate li se zasto je to tako ??? :-) Zasto su hercegovci i sandzaklije dosta imucni ljudi...? :-)

Treci bi odgovorili da su imali podrsku vlade BiH i Hrvatske, da podrze svoje nacionalnosti van zemlje.

Istina je negdje od svakog pomalo :D

Upravo u ovom i leži odgovor. Neki su se legalno obogatili(ljudi imaju npr kompaniju 20-tak godina i više) a drugi ilegalno se obogatili tokom rata.
CiCiban

Post by CiCiban »

najvjerovatnije neko..cije ime nikada ne osvane u stampi ;-)
arci

Post by arci »

Najbogatiji covjek je onaj koji je najzdraviji
/Zdravlje je jedina univerzalna vrijednost/
Ajnslag-cincilator

CiCiban wrote:najvjerovatnije neko..cije ime nikada ne osvane u stampi ;-)
Ne direktno njegovo ili njeno ali svaki malo jedna Slezakova kladionica ode u zrak(barem je tako bilo ranije sada se je stišalo) a bude i u dnevnim novinama.
Fair Life

Post by Fair Life »

risno wrote:(...)
Image

(...)
Carobni kofer je spas za BiH.

Treba Fahru pitati kako je od koferasa dogurao do biznismena.
Last edited by Fair Life on 22/06/2005 08:37, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Nazalost,

najbogatiji covjek u BiH = najveci lopov u BiH
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Jedne godine ga izaberu za "menadzera godine" a sljedece je vec na robiji, pa ti sad zakljucuj ko ga gura...
the_stick

Post by the_stick »

Prenj wrote:Nazalost,

majke ti, kako ti znas? ja trenutno nemam nista.... ali jede me cinjenica da mi nije dozvoljeno biti uspijesan i obagatiti se, a da mi uz to neko ne pridoda kako sam lopov.... ne tvrdim da cu postati niti uspijesan niti bogat, ali volio bih imati opciju, a da me niko za to ne smatra krivim!
reaktor

Post by reaktor »

the_stick wrote:

majke ti, kako ti znas? ja trenutno nemam nista.... ali jede me cinjenica da mi nije dozvoljeno biti uspijesan i obagatiti se, a da mi uz to neko ne pridoda kako sam lopov.... ne tvrdim da cu postati niti uspijesan niti bogat, ali volio bih imati opciju, a da me niko za to ne smatra krivim!
stick, pusti prenja, ovdje je cista zavist u pitanju...
ja uvijek kazem, da nam je vise "lopova" tipa radoncica... covjek je, cak i ako je lopov, a o tome nema nikakvih dokaza, svoj novac ulozio u dobrobit velikog broja ljudi... upitajte radnike avaza da li su zadovoljni radoncicem...
biznis je igra u kojoj trebaju mnogi talenti, a cini se da ih ovaj gospodin ima... zelim mu da napravi jos 5 zgrada poput tornjeva, i da zaposli jos 1000 ljudi...

glede najbogatijeg bosanca... to je, barem koliko se zna, nijaz hastor suvlasnik preventa i asa auta... (hebi ga, frajer ima privatni avion)
h. selimovic - sarajevska pivara, selmanagic - vf... su takodje visoko rangirani
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote:
the_stick wrote:

stick, pusti prenja, ovdje je cista zavist u pitanju...
Moj komentar se ne odnosi specificno na Fahru, nego na vecinu poslijeratnih BH biznismena ...

Test je jednostavan: Napraviti poredjenje vrijednosti stecene imovine (A) i vrijednosti prihoda prijavljenog za oporezivanje (B)

U svakoj situaciji kada je A > B, tip je lopov, i u svakoj normalnoj drzavi bi zavrsio iza resetaka.

Sjecate li se prijedloga zakona SDP-a o vracanju imovine za koju nije moguce ustanoviti porijeklo? I njegove sudbine u parlamentu?

Tema za sebe je sto bi Zlatko, po odredbama istog zakona vjerovatno zavrsio u zatvoru, jer nisam bas siguran da je 100.000 KM "kredita" od Ekonomije prijavio kao prihod za oporezivanje.
carsija

#21 Re: Najbogatiji covjek u BiH

Post by carsija »

*Unreal* wrote:ko je najbogatiji covjek u BiH?!?

Mala drzava a puno lopova...mora da postoji neko ko ima milione u ovoj jadnoj zemlji :D

cuo sam da su vlasnici kladionica najbogatiji u BiH i okruzenju...ako grijesim nek me isprave :-)

Image

Ratko Mladic,za sada.
the_stick

Post by the_stick »

niko ne sumnja da je bih puna lopova... lopova koji su se obogatili ili kroz kradju i otimanje (uglavnom za vrijeme rata) ili kroz utaje raznih poreza ili na bilo koji nacin... kod nas je cinjenica da toga ima, ali za svaku sumnju prvo treba imati osnovu, pa onda to i dokazati... a ono sto se meni ne svidja je sljedeca situacija, kojoj sam toliko puta prisustvovao dok sam bio u BiH..

pici frajer u BMW-u... raja se divi i onda komentar, 'gdje li se njemu babo nakr'o...' ili 'gdje li se ovaj nakr'o...'

pa ne mozes nekoga osudjivati za kradju samo zato sto ima para... mozda je kao izbjeglica otisao u njemacku, dobro se pokaza u skoli, zavrsio fax, dobio posao u BMW-u i sada ima godisnju platu 80000 eura... al' jok... odmah, 'lopov! lopov! lopov!'

i onda covjek vise ne zna jel mu treba biti san da voza BMW-a ili da hoda pjeske..
mr_orange

Post by mr_orange »

Fair Life wrote:
risno wrote:(...)
Image

(...)
Carobni kofer je spas za BiH.

Treba Fahru pitati kako je od koferasa dogurao do biznismena.
Koji ba kofer, dos'o s najlon kesom. Nego, nesto kontam, nije ni onaj Zulfikarpasic za odbacit, zna li neko cime se on bavi u Svici?
savjest

Post by savjest »

Gospodin Zulfikarpasic je bio bankar(finansije) u Svicarskoj gdje emigrirao radi tadasnjih vlastodrzaca. Isti je bio u partizanima ali se kasnije nije slagao sa onim sto su oni postali poslije '45. Glavni razlog je taj da su cetnici pomilovani i da su zauzeli najvise pozicije(posebno u njegovoj Foci).

Inace negovo porijeklo je iz Foce. Stara begovska familija... A dalji korijeni su sezu do Turske.

Istina je sto je neko spomenuo iznad.
U nas je lopov ko god imalo "uspije u zivotu".
reaktor

Post by reaktor »

mr_orange wrote:
Koji ba kofer, dos'o s najlon kesom. Nego, nesto kontam, nije ni onaj Zulfikarpasic za odbacit, zna li neko cime se on bavi u Svici?
ti poznajes covjeka i njegove najlon kese????
s druge strane, ako je zaista dosao sa najlon kesom... cool, svaka cast majstore (radoncicu) :D
Post Reply