Najblizi, kao pokusni kunici!?
-
edu
#1 Najblizi, kao pokusni kunici!?
neki dan razgovaram sa haverom..on studira stomatologiju..i kaze mi..na ispitu iz anatomije (prakticni dio) rade na mrtvim bebama..starcima..itd..poslije sam dum'o o tome..na stranu sto to ne bih mogao izdrzati..ali sam kont'o o tome..kako se postaviti u situaciji da ti danas-sutra neko postavi pitanje..hocete li dozvoliti da se na tijelu vase majke..oca..vrse eksperimenti u medicinske svrhe..(nebitno..ali da spomenem..za to se dobije i novcana nadoknada!)..???
ja to ne bih dozvolio..ne znam zasto..ali tako razmisljam..ne znam kako vjera gleda na ove stvari..i ima li to veze sa tim..kakvo je vase misljenje?
ja to ne bih dozvolio..ne znam zasto..ali tako razmisljam..ne znam kako vjera gleda na ove stvari..i ima li to veze sa tim..kakvo je vase misljenje?
-
kub lajkan
Valjda to moze samo neko u svoje ime. A ne ni otac, ni mati, ni sin, ni kci u njegovo ime.
Barem bi trebalo da je tako...
Barem bi trebalo da je tako...
- terapija
Eksperimente ne, ali donacija organa, koji su iskoristivi nakon smrti, svakako. Medjutim ukoliko osoba "pri cistoj svijesti i zdravoj pameti" prije svoje smrti samostalno izlavi da pristaje da svoje tijelo da na eksperimentiranje, ne vidim problem u svemu tome...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Nikad' u životu!
-
breskva
Pa medicina se tako razvija i napreduje. Da su svi govorili ja nebih nikada jos uvek bi umirali od tifusa, decije paralize, pa cak i upale pluca. Ako meni umre neko drag, a njegovom obdukcijom bi moglo da se pomogne nekom drugom da ne izgubi nekog dragog, jasno i glasno DA..
Ja sam za..donaciju organa isto tako.
Ja sam za..donaciju organa isto tako.
- CiCiban
#10 Re: Najblizi, kao pokusni kunici!?
mislis seciraju tijelo sami ? ili rade na vec izvadjenim i pripremljnenim organima ?edu wrote:neki dan razgovaram sa haverom..on studira stomatologiju..i kaze mi..na ispitu iz anatomije (prakticni dio) rade na mrtvim bebama..starcima..itd....???
..u svakom slucaju ako ne bi predhodno radili na mrtvim tijelima, onda bi svaki student trebao imati gadan fond sati asistiranja u operacionoj sali
-
H
Preporučio bih svima da prije nego odgovore na ovu temu pogledaju sljedeći klip:
http://www.totallycrap.com/media/autopsy/
NAPOMENA: Ako neko ima slabiji želudac neka ne gleda!
-
H
I?H wrote:Preporučio bih svima da prije nego odgovore na ovu temu pogledaju sljedeći klip: