Najave vožnji

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Cober

#1 Najave vožnji

Post by Cober »

Približava se sezona. Svi mi imamo razne želje i pravimo planove. U gradu ima dosta novih motorista, nadam se i budućih bikera. Pretpostavljam da bi se mnogi rado grupno provozali uz organizovane ture. Naravno da postoje klubovi, odlasci na motorijade i zajedničke vožnje ali mislim da bi bilo dobro da postoji jedno mjesto na kojem bi se stavljala obavještenja i najave za vožnje otvorenog tipa. Naravno da je u tom slučaju obavezno poštovati određena j pravila grupne vožnje, pa možda ne bi bilo loše da ih neko postavi. Phil, Day, da li se nekome od vas ?

Pozdrav, Cober
bomba

#2 Re: Najave vožnji

Post by bomba »

Bez uvrede, al predlozio bi da ta pravila postavite na siteovima svojih klubova i clanovima istih a ne na neutralnom forumu kao sto je ovaj i gdje nas ima puno slobodnih vozaca koji ne pripadaju nikakvom klubu ;-)
Licno sam uvijek za druzenje i zajednicku voznju ali ne na nacin da mi neciji klub (tvoj, philov il nekog treceg) namece pravila kojima ce mi uslovljavati druzenje ;-)
Mozda bi bolje bilo da ovu temu, kad je vec otvorena, iskoristite za najavu motorijada na koje ce ljudi dolaziti-voziti kako hoce i po svojim pravilima a po dolasku na skup-motorijadu, ponasati se po pravilima organizatora ;-)
Last edited by bomba on 15/01/2009 12:41, edited 1 time in total.
phil manzanera

#3 Re: Najave vožnji

Post by phil manzanera »

Nisam zainteresiran da se vozim u grupi sa nekim koga ne poznajem.
bomba

#4 Re: Najave vožnji

Post by bomba »

phil manzanera wrote:Nisam zainteresiran da se vozim u grupi sa nekim koga ne poznajem.
Solidaran i tolerantan biker nema sta :shock: Ne kontam kako ti klub kojem pripadas do sad nije zgulio boje...
phil manzanera

#5 Re: Najave vožnji

Post by phil manzanera »

A sto mi ih ti ne probas zguliti?

Ti mene znas, ja tebe ne znam.

A-pro-pos voznje sa ljudima koje ne poznajem: to je sasvim normalno, ni na kraj pameti mi nije putovati sa osobama ciji karakter ne poznajem, a posebno ako nemam uvid u ispravnost njihovih motora, kao i saznanja o njihovom iskustvu u upravljanju vozilom.
Last edited by phil manzanera on 15/01/2009 13:19, edited 2 times in total.
Cober

#6 Re: Najave vožnji

Post by Cober »

bomba wrote:Bez uvrede, al predlozio bi da ta pravila postavite na siteovima svojih klubova i clanovima istih a ne na neutralnom forumu kao sto je ovaj i gdje nas ima puno slobodnih vozaca koji ne pripadaju nikakvom klubu ;-)
Licno sam uvijek za druzenje i zajednicku voznju ali ne na nacin da mi neciji klub (tvoj, philov il nekog treceg) namece pravila kojima ce mi uslovljavati druzenje ;-)
Mozda bi bolje bilo da ovu temu, kad je vec otvorena, iskoristite za najavu motorijada na koje ce ljudi dolaziti-voziti kako hoce i po svojim pravilima a po dolasku na skup-motorijadu, ponasati se po pravilima organizatora ;-)
Nema uvrede, pravila uglavnom postoje na stranicama klubova, ovo je poziv za zajedničke vožnje bikerima koji to žele bez obzira što možda nisu u nekom klubu. Vožnje zatvorenog tipa se naravno ne objavljuju ovdje nego dogovaraju među onima koji se već dobro znaju. Ne znam zašto takav negativan stav kod tebe, ali vožnja u grupi nema veze sa pripadnošću klubu, ali obavezno podrazumijeva neka sigurnosna pravila u toku vožnje, koja možda neki ne poznaju. Ova tema i jeste otvorena za ljude koji bi da se zajedno voze, ali ja prvi ne bih volio da se vozim s tobom niti se vozim niti se vozim u grupi sa onima koji ne žele da poštuješ pravila grupne vožnje. Takvi možda i krenu zajedno, ali u startu svak svoje pa ko prije nigdje veze. Ovaj poziv i nije namijenjen za takve. Naravno da ima puno bikera koji iz opravdanih razloga vole individualnu vožnju, ili u malim poznatim grupama. Ovo je tema koja treba da posluži kako najavama otvorenih vožnji tako i upoznavanju pravila grupne vožnje za one koji bi voljeli da se zajedno voze.

Pozdrav, Cober
Last edited by Cober on 15/01/2009 13:20, edited 2 times in total.
bomba

#7 Re: Najave vožnji

Post by bomba »

phil manzanera wrote:A sto mi ih ti ne probas zguliti?

A-pro-pos voznje sa ljudima koje ne poznajem: to je sasvim notrmalno, ni na kraj pameti mi nije putovati sa osobama ciji karakter ne poznajem, a posebno ako nemam uvid u ispravnost njihovih motora, kao i saznanja o njihovom iskustvu u upravljanju vozilom.
Nema potrebe ;-) Ti si sam sebe zgulio. Procitaj kakve gluposti konstantno lupetas
Cober wrote: ali ja prvi ne bih volio da se vozim s tobom niti se vozim niti se vozim u grupi sa onima koji ne žele da poštuješ pravila grupne vožnje. Ovaj poziv i nije namijenjen za takve. Naravno da ima puno bikera koji iz opravdanih razloga vole individualnu vožnju, ili u malim poznatim grupama.
Normala druze, ja spadam u ovu grupu sto si opisao u posljednjoj recenici i tu cu uvijek i spadati. Sto se pravila tice, nisi me shvatio, nisam mislio da sad treba neko vozit na zadnjem ili 300 km/h tako ugrozavajuci druge u grupi a sve zato sto nece da mu se namecu pravila ;-) Neka osnovna pravila naravno postoje i treba ih postovati al isto tako mislim da neko kao Phil i njemu slicni (koji imaju ogranican stav kakav on ima) nemaju pravo da postavljaju pravila. Stav im je takav da jednostavno ne postuju nikoga koga ne poznaju bez obzira sto i neki stranac moze biti prilicno ok covjek ;-)
Last edited by bomba on 15/01/2009 13:26, edited 1 time in total.
phil manzanera

#8 Re: Najave vožnji

Post by phil manzanera »

bomba wrote:
phil manzanera wrote:A sto mi ih ti ne probas zguliti?

A-pro-pos voznje sa ljudima koje ne poznajem: to je sasvim notrmalno, ni na kraj pameti mi nije putovati sa osobama ciji karakter ne poznajem, a posebno ako nemam uvid u ispravnost njihovih motora, kao i saznanja o njihovom iskustvu u upravljanju vozilom.
Nema potrebe ;-) Ti si sam sebe zgulio. Procitaj kakve gluposti konstantno lupetas

Ne, pomislio sam ako si internet biker i ako si mangup za tastaturom, da si mangup i u stvarnom zivotu.
Cober

#9 Re: Najave vožnji

Post by Cober »

phil manzanera wrote:Nisam zainteresiran da se vozim u grupi sa nekim koga ne poznajem.
Ja jesam zainteresovan, ali nije poenta u tome, nego da se novi bikeri pravovremeno upute kako u zajedničke vožnje tako i pravila sigurnosti vožnje u grupi. A skidanje boja iza tastature.. hm hm, toj priči ovdje nije mjesto.

Tema je za zainteresovane koji bi htjeli da se zajedno voze a ne za one koji ne bi.

Pozdrav, Cober
Last edited by Cober on 15/01/2009 13:29, edited 1 time in total.
bomba

#10 Re: Najave vožnji

Post by bomba »

phil manzanera wrote: Ne, pomislio sam ako si internet biker i ako si mangup za tastaturom, da si mangup i u stvarnom zivotu.
Ja sam do sada davno zakljucio da si ti vise na internetu nego na cesti ;) Stalno si online. I ljeti i zimi ! Sto se tice mangupluka i ostalog, tvoja zelja za obracunom me sada navodi da mislim i da si neko dijete :D Mozda i jesi.... Ko zna :D
Cober wrote: Ja jesam zainteresovan, ali nije poenta u tome, nego da se novi bikeri pravovremeno upute kako u zajedničke vožnje tako i pravila sigurnosti vožnje u grupi.
Potpis ! Phile, trebao bi se malo vise ugledati na Cober-a :)
Como_Sarajevo

#11 Re: Najave vožnji

Post by Como_Sarajevo »

:lol: :lol: :lol: :lol: Kad prije zakuhaste,još se ni led nije otopio :lol: :lol: :lol: :lol:
bomba

#12 Re: Najave vožnji

Post by bomba »

Hollister wrote::lol: :lol: :lol: :lol: Kad prije zakuhaste,još se ni led nije otopio :lol: :lol: :lol: :lol:
Da ugrijemo prije proljeca i otvorimo sezonu ranije :D
braca

#13 Re: Najave vožnji

Post by braca »

Čitam ove vaše postove i gledam koji si ti BOMBA izdrkani kreten: ovaj prvi momak - Cober - te najljubaznije poziva da se zajedno vozate, a ti se nešto kofrčiš i nešto ti nije pravo i odbijaš da se voziš sa njim(a) i po tebi je Cober šupak (na stranu tvoja kasnija editiranje tvojih postova). Ovaj drugi momak - phil - jasno i glasno kaže da NE ŽELI da se voza sa ljudima koje ne poznaje, pa samim time ne želi ni sa tobom, a ti se opet nešto kofrčiš, provociraš i vrijedjaš ljude, po tebi je on još veći šupak.

Meni se ćini da ti ne znaš šta bi htio, možda si malo ljubomoran, ne odgovara ti kada te neko ljubazno pozove u grupu, a ne odgovara ti ni kada ti neko zabrani pristup njihovoj grupi. Čini mi se da se ti vozaš sam samcat, tako ti i treba.

Također mi se čini da si ti malo - lud? Ništa ti ne valja, šta god da covjek napiše.
Post Reply