Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Hafis

#76 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Hafis »

pici wrote: Image

All You Need Is Love :thumbup:
I tata bi sine.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by pici »

Image

samo do daske :thumbup:
Hafis

#78 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Hafis »

nightvision wrote:
Hafis wrote:Kakve veze ima pelješki most s ovom pričom?
To je Bakirov kapital za predizbornu kampanju. Napravio se ili ne napravio ništa se neće promijeniti,barem što se tiče BiH. Ovakva je kuknjava i sa Sutorinom bila, pa pojeo vuk kenjca.
Ma nema nikakve. Osim sto covic tako vidi izmjene izbornog zakona.
A to je sad vec covicev kapital za predizbornu kampanju. :lol:
Ne znam što on vidi, samo znam da nemamo kompletan izborni zakon i da će to trebati nekako zakrpiti.

Nego, jel možeš ikako bez tih nepotrebnih smajlića na kraju. Nekako zasereš svaki put tekst. Shvaćam da ih treba nekada staviti, ali ti ono baš k'o Izrael s Palestincima - nesrazmjerna uporaba oružane sile.
incognito071

#79 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by incognito071 »

Hafis wrote:
Fino. Ovdje još čelopek. Jesu li gore krenula djeca u školu?
čuj...
jel te "jamlja gafret" reci mi? :mrgreen:
nightvision

#80 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by nightvision »

Hafis wrote:Ne znam što on vidi, samo znam da nemamo kompletan izborni zakon i da će to trebati nekako zakrpiti.

Nego, jel možeš ikako bez tih nepotrebnih smajlića na kraju. Nekako zasereš svaki put tekst. Shvaćam da ih treba nekada staviti, ali ti ono baš k'o Izrael s Palestincima - nesrazmjerna uporaba oružane sile.
A cime drugim ga zakrpiti nego trecim entitetom? :pisnuo:
Kakvo ofiranje... Ono kao, nece oni skontati kako smo to mi upakovali... :pisnuo:
A sto te smajlici toliko iritiraju? Prvo su krivi bosnjaci, pa alkoholicari, pa oni limitiranih mentalnih gabarita, pa sada smajlici. :pisnuo:
Predlazem izmjenu izbornog zakona da zabranimo upotrebu smajlica. :pisnuo:
Hafis

#81 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Hafis »

nightvision wrote:
Hafis wrote:Ne znam što on vidi, samo znam da nemamo kompletan izborni zakon i da će to trebati nekako zakrpiti.

A cime drugim ga zakrpiti nego trecim entitetom? :pisnuo:
Kakvo ofiranje... Ono kao, nece oni skontati kako smo to mi upakovali... :pisnuo:
A sto te smajlici toliko iritiraju? Prvo su krivi bosnjaci, pa alkoholicari, pa oni limitiranih mentalnih gabarita, pa sada smajlici. :pisnuo:
Predlazem izmjenu izbornog zakona da zabranimo upotrebu smajlica. :pisnuo:
:) :-) :lol: :roll: :izet: :wink: :zzzz: :P :skoljka: :D :bih: :kiss: :?: :evil: :twisted: :mrgreen: :run: :wink: :sax: :oops: :cry: :(

Filter kume. Čujemo se za mjesec dana.
nightvision

#82 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by nightvision »

Hafis wrote: :) :-) :lol: :roll: :izet: :wink: :zzzz: :P :skoljka: :D :bih: :kiss: :?: :evil: :twisted: :mrgreen: :run: :wink: :sax: :oops: :cry: :(

Filter kume. Čujemo se za mjesec dana.
Auuu, jesi mi naskodio... :pisnuo:
Odo' se momentalno ubit' od alkohola da limitiram mentalne gabarite. :pisnuo:
Presuticu ti da me je ova produhovljena rasprava s tobom vec hendikepirala po tom pitanju. :janpi: :lol: :lol: :lol:
GeeTnT

#83 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by GeeTnT »

..dobice ban zbog prepunog filtera, hoce issa mi..
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#84 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by pici »

Jopet nam je dotur neUrozan... filterom ih kuumeeee :thumbup:

Streptokok

#85 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Streptokok »

nightvision wrote:[
Auuu, jesi mi naskodio... :pisnuo:
Odo' se momentalno ubit' od alkohola da limitiram mentalne gabarite. :pisnuo:
Presuticu ti da me je ova produhovljena rasprava s tobom vec hendikepirala po tom pitanju. :janpi: :lol: :lol: :lol:
aha šta ćeš sad, doktor te blokirao. evo i mene neka tuga obuzela, dobaci koju flašu, ovo traži masovno opijanje.
nightvision

#86 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by nightvision »

Streptokok wrote:aha šta ćeš sad, doktor te blokirao. evo i mene neka tuga obuzela, dobaci koju flašu, ovo traži masovno opijanje.
Tacno ne znam da radim. Bujrum na dernek. :thumbup:
BAK-eV

#87 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by BAK-eV »

Radikalnije mjere se već poduzimaju u vidu postavljanja hrvatskih zastava tik uz granične prelaze, tuku se žene sa maramom kao u Kiseljaku, postavljace se veliki krstovi na vidnim mjestima.
Pretpostavljam da će uslijediti koordinacija kantonalnih MUPova.
Za početak to.
Streptokok

#88 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Streptokok »

BAK-eV wrote:Radikalnije mjere se već poduzimaju u vidu postavljanja hrvatskih zastava tik uz granične prelaze, tuku se žene sa maramom kao u Kiseljaku, postavljace se veliki krstovi na vidnim mjestima.
Za početak to.
A barikade??
BAK-eV

#89 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by BAK-eV »

Streptokok wrote:
BAK-eV wrote:Radikalnije mjere se već poduzimaju u vidu postavljanja hrvatskih zastava tik uz granične prelaze, tuku se žene sa maramom kao u Kiseljaku, postavljace se veliki krstovi na vidnim mjestima.
Za početak to.
A barikade??
Pa već se to opipava u vidu blokade graničnih prelaza.
Barikade će se postaviti, kada recimo vlada Federacije donese odluku o izgradnji luke u Neumu počne zatvarati firme koje svercaju donese zakon o kladio icama i sl.

Jos da dodam, da će jednoga dana neka vlada odbiti saradnju sa kantonima zbog neustavnog naziva županija.
Sada se SDA očigledno toga boji ali doći će i to na red.
Hafis

#90 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Hafis »

Za početak to.
Pa vi ste stvarno djeca. S kim ja dangubim.
Kakve bolan zastave uz granicu, kakve žene s maramama, kakvi križevi.
Ti stvarno ne znaš kako se može vršiti institucionalna blokada, a da bude sve sukladno zakonima?
BAK-eV

#91 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by BAK-eV »

Hafis wrote:
Za početak to.
Ti stvarno ne znaš kako se može vršiti institucionalna blokada, a da bude sve sukladno zakonima?
Berrijevi i Petricevi amandmani su donekle otkocili te blokade.
A ja tvrdim da će se ići i na vanzakonsko djelovanje.
Čim se zbog bosnjacke brojnosti počnu brisati ratne granice i Bošnjaci recimo počnu dominirati Stocem, Žepčem, Kiseljakom uz analogne ekonomske trendove, nastupiće hajducija. Kao i vijekovima do sada.
Streptokok

#92 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Streptokok »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote:
Za početak to.
Čim se zbog bosnjacke brojnosti počnu brisati ratne granice i Bošnjaci recimo počnu dominirati Stocem, Žepčem, Kiseljakom uz analogne ekonomske trendove, nastupiće hajducija. Kao i vijekovima do sada.
kako to učiniti a da i sebi ne nanesu štetu? i ovako im kola ubrzano idu niz brdo.
mO k3

#93 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by mO k3 »

Hafis wrote:
Za početak to.

Pa ko je ovdje dijete :mrgreen:
kada ce te barikade , ta revolucija pardon konfrontacija :mrgreen:
Hafis

#94 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Hafis »

BAK-eV wrote:
Hafis wrote:
Za početak to.
Dobro kažeš - ''donekle''. Razmisli malo, što se sve može institucionalno blokirati, a da se ne prijeđu zakonski okviri.
A to, u svezi te brojnosti u Stocu, Kiseljaku i dr. - imaš neke vjerodostojne pokazatelje ili onako pišeš da popuniš bjelinu?
I molim te, ako ti nije teško - ''analogni ekonomski trendovi''. O čemu se to približno radi?
Hafis

#95 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Hafis »

Streptokok wrote:
BAK-eV wrote:
Hafis wrote: Pa vi ste stvarno djeca. S kim ja dangubim.
kako to učiniti a da i sebi ne nanesu štetu? i ovako im kola ubrzano idu niz brdo.
To znači da ovim drugim idu uz brdo?
U svakoj ekonomskoj nevolji, u težem položaju je onaj koji ima više gladnih usta za hraniti.
E sad drugo je to ako netko otupio na dugogodišnje siromašstvo, pa mu je to ne prerdstavlja ništa novo i lakše mu je izdurati.
GeeTnT

#96 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by GeeTnT »

..naso jos jednog kandidata za filter... :lol:
nightvision

#97 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by nightvision »

Hafis wrote:
Streptokok wrote:
BAK-eV wrote:...Čim se zbog bosnjacke brojnosti počnu brisati ratne granice i Bošnjaci recimo počnu dominirati Stocem, Žepčem, Kiseljakom uz analogne ekonomske trendove, nastupiće hajducija. Kao i vijekovima do sada.
To znači da ovim drugim idu uz brdo?
U svakoj ekonomskoj nevolji, u težem položaju je onaj koji ima više gladnih usta za hraniti.
E sad drugo je to ako netko otupio na dugogodišnje siromašstvo, pa mu je to ne prerdstavlja ništa novo i lakše mu je izdurati.
Prateci staru narodnu "nek' komsiji crkne krava.." :lol:
Hafis se zabrin'o. Sta ako bosnje mogu izdurati? Sta onda... :lol:
Nema veze sto sam mu u filteru, procitace kad se odloguje. :pisnuo:
Novak20

#98 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Novak20 »

mO k3 wrote:
Hafis wrote:
Za početak to.

Čemu barikade, konfrotacija i revolucija kad će poslije 2018 sadašnji akteri SDA i HDZ i dalje sjediti u vlasti uslijed nemogućnosti inplementiranja odluke US.
mO k3

#99 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by mO k3 »

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sluz ... 88304.aspx
PREMA podacima Savezne službe za migraciju i izbjeglice (BAMF), Njemačka masovno privlači useljenike iz istočnih članica Europske unije, čiji se broj od 2010. godine utrostručio. Među njima se sve više povećava i broj useljenika iz Hrvatske, no i dalje ih je najviše iz Poljske.

U okviru prava na slobodu kretanja radnika u Europskoj uniji, u Njemačku je prošle godine došlo raditi 634 tisuće ljudi iz ostalih članica EU-a, a njih 77 posto dolazi iz istočnoeuropskih članica. Iz Poljske je u 2016. u Njemačku došlo raditi 42 tisuće ljudi i sada ih je sveukupno više od 700 tisuća.

Oko pola milijuna Rumunja također živi i radi u Njemačkoj, a prema podacima BAMF-a Hrvata je 331 tisuća, s time da ih je u 2016. došlo 34 tisuće. Veliki je priljev i ljudi iz Bugarske, iz koje se u Njemačku zbog posla doselilo 262 tisuće ljudi.

Krajem 2012. u Njemačkoj je bilo prijavljeno 224.971 državljana Republike Hrvatske. Godinu dana poslije, krajem 2013., već je bilo prijavljeno 240.543, a krajem 2014. njih 263.347. Krajem 2015. u Njemačkoj je živjelo 297.895 hrvatskih državljana.

Klaonice, brodogradnja, poljoprivreda i građevinarstvo ne bi funkcionirali bez useljenika

Useljavanje u Njemačku iz zapadnih članica EU-a je mnogo rjeđe, pa tako useljenici sa zapada ne predstavljaju ni svakog desetog među 4,3 milijuna stanovnika drugih država Unije koji sada žive i rade u Njemačkoj. Useljenici iz istočne Europe naročito su važni za funkcioniranje prehrambene industrije, konkretno za rad u klaonicama, brodogradnji, poljoprivredi, građevinarstvu, te u sustavu brige za starije, u kojem je zaposleno oko 400 tisuća istočnih Europljana.

Većina useljenika iz istočne Europe, u koje se ubrajaju i oni iz Hrvatske, su mladi, dobro obrazovani i sposobni integrirati se u njemačko tržište rada. Službene brojke demantiraju i mit o istočnim Europljanima kao onima koji više koriste socijalnu pomoć od Nijemaca: primjerice, tek 4,9 posto useljenika prima socijalnu pomoć u odnosu na 7,3 posto Nijemaca.

Bježe mahom mladi i obrazovani

Državni zavod za statistiku objavio je sredinom srpnja službene podatke o migracijama i iseljavanju za 2016. godinu.
Prema njihovim podacima u Hrvatsku je iz inozemstva doselilo 13.985 osoba, a u inozemstvo je odselilo 36.436 osoba. Najveći broj odselio je u Njemačku - njih 56,1 posto. Slijede BiH (7,7 posto), Austrija (6,1 posto), Irska (5,5 posto) i Srbija (4,4 posto).

Najveći broj odseljenih u inozemstvo bio je u dobi od 20 do 39 godina - 46,7 posto. U 2016. iz Hrvatske je odselilo 95,6 posto hrvatskih državljana i 4,4 posto stranaca.

Kada ove rezultate za 2016. usporedimo s onima iz 2015., vidimo kako broj onih koji napuštaju zemlju rapidno raste. Iz Hrvatske je u inozemstvo 2015. odselila 29.651 osoba, a od toga su 95,3 posto bili hrvatski državljani, a 4,6 posto stranci.

Treba naglasiti da ovi podaci Državnog zavoda za statistiku nisu potpuni i da je ta brojka u stvarnosti puno veća.

Naime, DZS prikuplja podatke od MUP-a koji registrira samo one koji su prije selidbe u inozemstvo odjavili prebivalište u Hrvatskoj. Tako se stvaran broj iseljenih iz Hrvatske ne zna, međutim evidentno je da je ta brojka daleko veća od ove koju nam prezentira DZS.
koliko je ovdje hercegovaca??
Hafis

#100 Re: Najava agresivnije hrvatske politike i poimanje "kompromisa"

Post by Hafis »

Novak20 wrote:
mO k3 wrote:
Hafis wrote: Pa vi ste stvarno djeca. S kim ja dangubim.

Čemu barikade, konfrotacija i revolucija kad će poslije 2018 sadašnji akteri SDA i HDZ i dalje sjediti u vlasti uslijed nemogućnosti inplementiranja odluke US.
Ja to od Nove godine govorim.
Mi smo se u Mostaru ionako navikli na takvo stanje ima već 10 godina. I ništa nam ne fali.
Pretpostavljam da će tzv. patriJoti i ovaj prijedlog za rješavanje izbora u Mostaru odbiti a neće ponuditi bilo kakav drugi. Tako da se barem što se tiče Mostara ne treba nadati ničemu novom.
Ne znam samo što misle s državnim izborima. Valjda su onom ginekologu i Bakiru objasnili da se neće moći implementirati izborni rezultati i da će morati malo i oni potegnuti muda. Nije dovoljno samo ad hoc odbijati nečiji prijedlog a s druge strane ne ponuditi neki svoj. Nitko se ne usuđuje ništa konkretno ponuditi jer je najebo od druge ekipe, tj.''izdao je Bosnu''.
Sva se taktika svela kao u ovih ovdje zatucanih prašinara - izdržimo još malo, iselit će se oni svi.

Samo, u svakom slučaju bit će veselo.
Post Reply