Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
-
udrch
#251 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Kao nesarajlija mogu reći da je najbolje naselje u ovom gradu Mihrivode..
- zecko_kupuz
#252 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najviše potencijala kao mogući najgori kvartovi imaju Buća Potok, Boljakov eventualno, ma vala i Pofalići, dio Koševskog (s onu stranu
)...
I dan-danas se stresem kada vidim šta počiniše na Šipu.
Bože dragi, kako se lijepo naselje tu moglo sagraditi.
I dan-danas se stresem kada vidim šta počiniše na Šipu.
- alica.k
#253 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
to je meni najdraza ulica u sarajevu. te su mi kuce san snova...(prije dvije godine se jedna prodavala i bila je blizu 2 miliona KMzecko_kupuz wrote:Ja neću navesti kvart, ali hoću jednu ulicu- Muhameda Hevaije Uskufije na Breki. Svaki put me podsjeti na ona mirna kalifornijska predgrađa iz filmova.
Tamošnje kuće su biseri prijeratne gradnje.
![]()
Šteta što nemam sliku da pokažem.
zivjela sam dugo odmah iznad, i milina mi je bila proci tu!
ma sa prevozom uopste nije toliko losa situacija (osim kad padne prvi snijeg) u vogosci. meni su ustvari vogoscanski dani jedina losa stvar u vogosci ali ovo ljeto nisu uopste puno guzve pravili..mayab wrote:Dobra bi bila Vogosca, samo jadan je onaj ko mora svaki dan u "grad" na posao, sa ovako lose rijesenim cestama, sa vjecitim guzvama itd. ne do Bog nikome.
-
mido_Hz
#254 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Vogosca je prelijepo mjesto, mirno tiho, zelenila sve sto je potrebnom jednom malo mjestu, vidim u komentarima prije neko se zali kao da nema u Vogosci kupiti kofer, naocale itd... evo sad kako je otvoren WOG tu sad ima sve sto je potrebno covjeku
- AllStar
#255 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Malta - centar grada (geog. gledano), ravnica, Hitna, Dom Zdravlja, Mercator, Zmaj, tramvaj, parking, Pošta, Nagib, Velepekara...
- bez_ideje
#256 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Sve zavisi sta hoces i kakav ti je tempo zivota.....
Za "gradskog covjeka" -pos'o,skola,izlasci i sve ostalo....po meni je najbolje rjesenje lokacija gdje uvijek ima bar 2 prevozna sredstva na raspolaganju u blizini doma,trzni centar,dom zdravlja,obdaniste,skolu i pristojan broj zabavnog sadrzaja....ja to vidim kao neki potez od sebilja prema dole....pa do Cvile
E sad ako hoces da si malo izdvojen iz guzve,a da si opet tu negdje.....onda od skenderije prema dole
Posto nisam fan nikakvih brdesa
ne bi zivjela u padinskim dijelovima,mahalama i sl.....
Ako si vec u godinama ,a dobro motorizovan,pa ne trckaras svaki cas vamo-tamo......Dobrinja je lijepa,siroka,i ima sve potrebno
Eh,naravno,meni najbolje lokacije: M.Dvor,Kovacici,Grbavica
Za "gradskog covjeka" -pos'o,skola,izlasci i sve ostalo....po meni je najbolje rjesenje lokacija gdje uvijek ima bar 2 prevozna sredstva na raspolaganju u blizini doma,trzni centar,dom zdravlja,obdaniste,skolu i pristojan broj zabavnog sadrzaja....ja to vidim kao neki potez od sebilja prema dole....pa do Cvile
E sad ako hoces da si malo izdvojen iz guzve,a da si opet tu negdje.....onda od skenderije prema dole
Posto nisam fan nikakvih brdesa
Ako si vec u godinama ,a dobro motorizovan,pa ne trckaras svaki cas vamo-tamo......Dobrinja je lijepa,siroka,i ima sve potrebno
Eh,naravno,meni najbolje lokacije: M.Dvor,Kovacici,Grbavica
- lara b.
#257 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
pa ovdje se malo zakuhalo, a kvart se moze birati na vise nacina...po navici, po potrebi..ovisno jesi li student, omladinac, imas li djecicu, volis da si u centru ili van centra u tisini i prirodi, volis li brdo ili ravnicu, imas li komplekse/predrasude.. gdje radis..koliko poznajes druga naselja i sl...
ja inace nisam iz sa, a zivjela sam svuda po evropi i bih i nepristrasno mogu reci sta mislim
kompletno sarajevo je onako, nema nesto dobrih/losih dijelova... sve je vise stvar gdje je neko navikao/vezan
kao prvo ne volim brdo, ne volim ni strogi centar pun prasine i buke i sl..ono nema parking, ne smijes prozor otvoriti...
po meni je naj naselje mejtas, nekako je na super lokaciji, a i stanovi/kuce su ok
zatim kovacici su ok i ilidza onaj dio kod hotela/setalista ...
ostalo mi je onako moze proci, ali nista me ne veze, niti odusevljava...ukljucujuci breku, kosevo, bistrik, pofalice, cv, alipasino, dobrinju i sl. ah da i visnjik, meni nije nista posebno
a naselja koja su mi katastrofa to je svrakino, onaj dio iznad magistrale kako se vec zove, stup, nedzarici, rajlovac i buljakov potok
ja inace nisam iz sa, a zivjela sam svuda po evropi i bih i nepristrasno mogu reci sta mislim
kompletno sarajevo je onako, nema nesto dobrih/losih dijelova... sve je vise stvar gdje je neko navikao/vezan
kao prvo ne volim brdo, ne volim ni strogi centar pun prasine i buke i sl..ono nema parking, ne smijes prozor otvoriti...
po meni je naj naselje mejtas, nekako je na super lokaciji, a i stanovi/kuce su ok
zatim kovacici su ok i ilidza onaj dio kod hotela/setalista ...
ostalo mi je onako moze proci, ali nista me ne veze, niti odusevljava...ukljucujuci breku, kosevo, bistrik, pofalice, cv, alipasino, dobrinju i sl. ah da i visnjik, meni nije nista posebno
a naselja koja su mi katastrofa to je svrakino, onaj dio iznad magistrale kako se vec zove, stup, nedzarici, rajlovac i buljakov potok
-
HoDaLuD
#258 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Gorica...u centru si grada a mir i tisina...
- suncica24
#259 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najbolja:
Breka - nije bucno, uredjeno, sadrzajno (dosta), blizu centra, dobre saobracajne veze...
Mejtas, Bjelave, Visnjik - lijepi mahalski zivot (u pozitivnom smislu), jaka zajednica (sto je bitno kad se ostari), fali malo sadrzaja, ali centar je blizu, dosta dobre saobracajne veze
Mojmilo - iznenadilo me kako je to lijepo naselje. Mirno, dosta zelenila, dosta prostora za djecu, sadrzajno, odlicne veze...
Grbavica - dio oko Behdzeta Mutevelica - mislim da je i ovaj dio onako "pristojan" za zivjeti, samo da nema onog Shoping centra Grbavica, dosta ozelenjeno, ima parkinga, ima prostora za djecu, blizu centra...
Alfakovac, Bistrik... - lijepa stara naselja, koja opet nisu previse "ukoso", ali vec postaju malo "nakalemljena". Privatne kuce, bastica, malo mahalskog zivota, centar... par koraka...
Vogosca - ima sav potencijal da preraste u pozeljan dio grada, ako je arhitektonski ne nagrde, i ako vise rijese problem trole i prevoza.
Najgora:
Buca potok - nekako, ovdje mi fali naselje u naselju. Vise ovaj dio vidim kao "hrpu kuca". Sem koje nema... nista. Mozda samo te mahale, ali ne u njenom pozitivnom znacenju.
Svrakino selo - isto kao gore, plus jos dodatno nagrdjeno onim stambenim zgradama
Sip - "selo u centru grada" (kako kaze moj drug, Sarajevo je jedini glavni grad gdje sjednes u strogom centru na kafu i gledas u selo). Nema... nista.
Stup - promaseni potencijal. Svaki put mi strasno zao kad vidim sta se napravilo od tog dijela grada i pomislim kako je samo moglo biti.
Breka - nije bucno, uredjeno, sadrzajno (dosta), blizu centra, dobre saobracajne veze...
Mejtas, Bjelave, Visnjik - lijepi mahalski zivot (u pozitivnom smislu), jaka zajednica (sto je bitno kad se ostari), fali malo sadrzaja, ali centar je blizu, dosta dobre saobracajne veze
Mojmilo - iznenadilo me kako je to lijepo naselje. Mirno, dosta zelenila, dosta prostora za djecu, sadrzajno, odlicne veze...
Grbavica - dio oko Behdzeta Mutevelica - mislim da je i ovaj dio onako "pristojan" za zivjeti, samo da nema onog Shoping centra Grbavica, dosta ozelenjeno, ima parkinga, ima prostora za djecu, blizu centra...
Alfakovac, Bistrik... - lijepa stara naselja, koja opet nisu previse "ukoso", ali vec postaju malo "nakalemljena". Privatne kuce, bastica, malo mahalskog zivota, centar... par koraka...
Vogosca - ima sav potencijal da preraste u pozeljan dio grada, ako je arhitektonski ne nagrde, i ako vise rijese problem trole i prevoza.
Najgora:
Buca potok - nekako, ovdje mi fali naselje u naselju. Vise ovaj dio vidim kao "hrpu kuca". Sem koje nema... nista. Mozda samo te mahale, ali ne u njenom pozitivnom znacenju.
Svrakino selo - isto kao gore, plus jos dodatno nagrdjeno onim stambenim zgradama
Sip - "selo u centru grada" (kako kaze moj drug, Sarajevo je jedini glavni grad gdje sjednes u strogom centru na kafu i gledas u selo). Nema... nista.
Stup - promaseni potencijal. Svaki put mi strasno zao kad vidim sta se napravilo od tog dijela grada i pomislim kako je samo moglo biti.
-
samo_ovaj_put
#260 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
ja bi tu zivio samo zbog nagibaAllStar wrote:Malta - centar grada (geog. gledano), ravnica, Hitna, Dom Zdravlja, Mercator, Zmaj, tramvaj, parking, Pošta, Nagib, Velepekara...
- dottore
#261 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
dok ti cigo tiho krade kastofon iz auta....HoDaLuD wrote:Gorica...u centru si grada a mir i tisina...
- Tvrtko II Kotromanić
#262 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
najbolja : Bistirk (subjektivno ), Bascarsija
najgora : sve iza Marin Dvora, tj necivilizacija
najgora : sve iza Marin Dvora, tj necivilizacija
- Vjerujte mi!
#263 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najb: Gdje imaš dobre susjede ili gdje imaš loše susjede, ali si odvojen od njih.
Najg: Gdje imaš loše susjede i moraš ih trpiti.
Najg: Gdje imaš loše susjede i moraš ih trpiti.
-
HoDaLuD
#264 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
a gdje to ne kradu kasetofone taj dio grada bi volijo vidjeti....dottore wrote:dok ti cigo tiho krade kastofon iz auta....HoDaLuD wrote:Gorica...u centru si grada a mir i tisina...
raspitaj se malo o "cigama" na Crnom vrhu i jel ko imao problema s´njima
i samo za info Gorica i Crni vrh su dva različita dijela grada...
- zvrcak
#265 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Licno kvart najbolji za zivjet mi je Marin Dvor, iza UNITICA, kod ex SA-kluba...
Najgori kvrat-ovi su mi, Grbavica, Svrakino i Alipasino!
Najgori kvrat-ovi su mi, Grbavica, Svrakino i Alipasino!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#266 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Najbolji dio sve do marindvora,naravno,uz oscilacije sa dodatnim plusevima i minusima (tipa: odredjene dodatne pogodnosti,sto manje strmina sto je dosta rijetko za stari dio grada
i sl)
A ,PO MENI, slabiji dijelovi grada sve od marindvora pa nadalje ,u raznim pravcima
Carsija-MarijinDvor

A ,PO MENI, slabiji dijelovi grada sve od marindvora pa nadalje ,u raznim pravcima
Carsija-MarijinDvor
- johntra
#267 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
zato ja i najviše volim ovu staru sarajevsku raju, kad im moraš objašnjavati dijelove grada iza Marin Dvora... 
- respo
#268 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
marijin dvor tvoj krajnji domet-LIBERO- wrote:Najbolji dio sve do marindvora,naravno,uz oscilacije sa dodatnim plusevima i minusima (tipa: odredjene dodatne pogodnosti,sto manje strmina sto je dosta rijetko za stari dio gradai sl)
A ,PO MENI, slabiji dijelovi grada sve od marindvora pa nadalje ,u raznim pravcima![]()
Carsija-MarijinDvor![]()
![]()
cestitam
- zecko_kupuz
#269 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Ima li neko da stanuje (ili živi) blizu glavnih saobraćajnica, da nam otkrije ima li stresa ili ne?
Ja stanujem na Bjelavama, dosta toga je ok (prometne komunikacije, obrazovne ustanove, fini susjedi uglavnom..), ali nema uopšte zabavnih sadržaja.
Dobro, neću tersati puno
, ova naselja su krcata, jednostavno nema mjesta za nove objekte i sadržaje. Ali centar grada je tu, na deset minuta. 
Dobro, neću tersati puno
- jutarnja zvijezda
#270 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
dakle poznajem dobro grad (osim padinskih dijelova,zaista me brdo ne privlaci,a narocito ne zimi) igranje u Zemaljskom muzeju u botanickoj basti .moji prozori su gledali na Vilsonovo ,Filozofski fakultet i.t.d. dakle trulo "haustorce".ali sada ne bih mijenjala Dobrinju ni za jedan dio grada.ravna kao dlan,od ambulante ,apoteke stomatologa do prodavnica svih vrsta.puno rodjenih sarajlija koji su se davno izdovoljili grada ,kao i ja, pa im nije bitno da budu u centru .puno parkova za djecu ,lijepe siroke i dobro osvijetljene ulice ,a ima i zelenila.saobracajno super povezano sa svim BITNIM dijelovima grada ,osnovne skole (moderne),gimnazija .imamo sve!!!!!!!! i super nam je!!!!!!!!!!!
- ljubav_aha
- perfect_guy
#272 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
zavisi šta tačno smatraš pod stresomzecko_kupuz wrote:Ima li neko da stanuje (ili živi) blizu glavnih saobraćajnica, da nam otkrije ima li stresa ili ne?Ja stanujem na Bjelavama, dosta toga je ok (prometne komunikacije, obrazovne ustanove, fini susjedi uglavnom..), ali nema uopšte zabavnih sadržaja.
Dobro, neću tersati puno, ova naselja su krcata, jednostavno nema mjesta za nove objekte i sadržaje. Ali centar grada je tu, na deset minuta.
ja iskreno jedva čekam dolazak jeseni i zime da bar malo odmorim uši od motorista
-
samo_ovaj_put
#273 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
pa sve bitno se desava do marin dvorarespo wrote:marijin dvor tvoj krajnji domet-LIBERO- wrote:Najbolji dio sve do marindvora,naravno,uz oscilacije sa dodatnim plusevima i minusima (tipa: odredjene dodatne pogodnosti,sto manje strmina sto je dosta rijetko za stari dio gradai sl)
A ,PO MENI, slabiji dijelovi grada sve od marindvora pa nadalje ,u raznim pravcima![]()
Carsija-MarijinDvor![]()
![]()
cestitam
iako ne zivim u tom reonu,djelim misljenje sa bratom sa tribine
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#274 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
Većina nas s tribine ima takvo mišljenjesamo_ovaj_put wrote:pa sve bitno se desava do marin dvora
- respo
#275 Re: Naj kvart Najgori kvart u Sarajevu
onda ostani u zabludi kao i do sadasamo_ovaj_put wrote:pa sve bitno se desava do marin dvorarespo wrote:marijin dvor tvoj krajnji domet-LIBERO- wrote:Najbolji dio sve do marindvora,naravno,uz oscilacije sa dodatnim plusevima i minusima (tipa: odredjene dodatne pogodnosti,sto manje strmina sto je dosta rijetko za stari dio gradai sl)
Carsija-MarijinDvor![]()
![]()
cestitam