naj kult ploca svih vremena
Moderator: _BataZiv_0809
-
St.Germain
#1 naj kult ploca svih vremena
mozete izabrati samo jednu!
"ULTRA"
Depeche Mode
"ULTRA"
Depeche Mode
-
Hart
ne budali dijete, mozda ti se najvise svidja, al da je kultna bas i nije, samo je dobra ploca. (mislim da ako kazes kultna to znaci da je utjecala na mnoge autore i obiljezila jedno vrijeme, period, pravac....) Ova to ni po cemu nije.mozete izabrati samo jednu!
"ULTRA"
Depeche Mode
-
Svileni
The Clash-"London Calling".I da ti, odmah u startu, pokvarim varijantu
"samo jedne ploce".Glede i unatoc toga, evo jos jednog antologijskog albuma:Talking Heads-"Remain in light".Ako bih sad naveo jos jedan album, bojim se da bih usr'o i sefa i stanicu.Po pravilima.
"samo jedne ploce".Glede i unatoc toga, evo jos jednog antologijskog albuma:Talking Heads-"Remain in light".Ako bih sad naveo jos jedan album, bojim se da bih usr'o i sefa i stanicu.Po pravilima.
-
Hart
bez sumnje medju najvaznijim !!!!The Clash-"London Calling".I da ti, odmah u startu, pokvarim varijantu
-
St.Germain
ne treba ti taj komentar. ja ULTRA stvarno smatram naj kult plocom. ne razumijem zasto to nekome ne moze biti naj kult ploca....Hart wrote:ne budali dijete, mozda ti se najvise svidja, al da je kultna bas i nije, samo je dobra ploca. (mislim da ako kazes kultna to znaci da je utjecala na mnoge autore i obiljezila jedno vrijeme, period, pravac....) Ova to ni po cemu nije.mozete izabrati samo jednu!
"ULTRA"
Depeche Mode
- DaysleepeR
Deep Purple - Machine Head
-
The_Fluid
White (dupli) Album od The Beatles (mada je i Sgt. Peppers tu negdje, ipak je bijeli album ostavio vishe traga, na druge muzichare gledano).
---
Germa,
poshto je evo trend napisati po pet albuma
, od U2 definitivno je nove pomake postavio Achtung Baby (sa njihovom najboljom pjesmom One)(Joshua Tree mi je tu loshija)
London Calling od The Clash je izvrsna kao i Ultra od Depeche Mode.
---
Germa,
poshto je evo trend napisati po pet albuma
London Calling od The Clash je izvrsna kao i Ultra od Depeche Mode.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Jos uvijek...

-
DonDavudes
tesko je reci koja je najvaznija za covjecanstvo
samo znam da je na mene najvise uticala ¨Imagine¨ od Lennona. kad sam cuo ove stvari mogu reci da sam muzicki progledao
¨... Ju mej sej ajm a drimer
bat ajm not di onli van.
aj houp van dej jul đion as
end d vorld vil bi van...¨
mali korak za covjecanstvo, ali veliki za mene
samo znam da je na mene najvise uticala ¨Imagine¨ od Lennona. kad sam cuo ove stvari mogu reci da sam muzicki progledao
¨... Ju mej sej ajm a drimer
bat ajm not di onli van.
aj houp van dej jul đion as
end d vorld vil bi van...¨
mali korak za covjecanstvo, ali veliki za mene
- horns&drums
return to inocence je jedan od najboljih spotova koje sam gledao
- joki
- Location: esterajh (http://de.youtube.com/watch?v=pRzG--NFjPw)
-
Odeni Zeko
Objektivan odgovor: Nevermind - Nirvana (ovo i ne bi tako objektivno:) )
Subjektivan odgovor: Ten - Pearl Jam
Subjektivan odgovor: Ten - Pearl Jam
-
amnesiac
tesko je o tome bilo sta reci, jer je toliko razlicitih stilova i ukusa...oduvijek sam mrzio top liste, najbolje ovo, najbolje ono...pa jos ona sranja pred kraj milenijuma, kad je skoro svaka radio stanica davala top listu milenijuma...e od tog mi se povracalo...
mogu se jedino navesti albumi koji su za nekoga iz bilo kojeg razloga bili sasvim posebni, dakle nesto kao privatni kult...postujem tudje ukuse, ali posto sam ja dijete devedestih, ne mogu jednostavno nista poceti sa svim tim tralala-stvarima iz sezdesetih i sedamdesetih, kao ni bradatim-cupavim glam-kult-tipovima-polubogovima u hulahopkama iz tog doba...
...pa bi dakle moji licni naj-kult-odvaljotka-albumi bili:
-KLF - white room
-Prodigy: sva tr albuma, ponajprije experience, toliko ideja na jednom mjestu se tesko nadje, steta sto je skliznuo u komercijalu...
-kad smo vec kod depeche mode, onda mi je "songs of faith and devotion" puno bolji od "ultra"
-goldie - "timeless", milestone d'n'b muzike...
-portishead - dummy...toliko stimunga...sav se najezim
-massive attack - mezzanine...apsolutno nenadjebivo
-peace orchestra- peace orchestra (peter kruder)
a sto se glasovnih sposobnosti tice, onda ovi:
-faith no more - album of the year
-skunk anansie - post orgasmic chill
-suede - suede
od domacih bih jedino izdvojio ekv, bio koji album, ponajprije par godina za nas, doduse je mnogo komercijalizovan i sablonski, ali su ideje mrak...
mogu se jedino navesti albumi koji su za nekoga iz bilo kojeg razloga bili sasvim posebni, dakle nesto kao privatni kult...postujem tudje ukuse, ali posto sam ja dijete devedestih, ne mogu jednostavno nista poceti sa svim tim tralala-stvarima iz sezdesetih i sedamdesetih, kao ni bradatim-cupavim glam-kult-tipovima-polubogovima u hulahopkama iz tog doba...
...pa bi dakle moji licni naj-kult-odvaljotka-albumi bili:
-KLF - white room
-Prodigy: sva tr albuma, ponajprije experience, toliko ideja na jednom mjestu se tesko nadje, steta sto je skliznuo u komercijalu...
-kad smo vec kod depeche mode, onda mi je "songs of faith and devotion" puno bolji od "ultra"
-goldie - "timeless", milestone d'n'b muzike...
-portishead - dummy...toliko stimunga...sav se najezim
-massive attack - mezzanine...apsolutno nenadjebivo
-peace orchestra- peace orchestra (peter kruder)
a sto se glasovnih sposobnosti tice, onda ovi:
-faith no more - album of the year
-skunk anansie - post orgasmic chill
-suede - suede
od domacih bih jedino izdvojio ekv, bio koji album, ponajprije par godina za nas, doduse je mnogo komercijalizovan i sablonski, ali su ideje mrak...
- horns&drums
Slusa li ovdje itko domacu muziku?
I cita li sto je autor teme rekao?
SAMO JEDAN ALBUM!
I cita li sto je autor teme rekao?
SAMO JEDAN ALBUM!
-
Hart
No hard feelings Germain, ali mislim da sam obrazlozio svoje misljenje. Da je tebi ta ploca najdraza to je vrlo lijepo znati medjutim pojam kultna upucuje sve nas posjetioce na nesto sasvim drugo- ne na plocu za koju najvise volimo vec na onu koju smatramo znacajnom, utjecajnom, bitnom. Ako si htio govoriti o onome sto se tebi (ili nama) najvise svidja onda si tako trebao i napisati i to je onda nesto o cemu jednostavno nema diskusije pa samim time tesko da mu je i mjesto na forumu. O ukusima ne mozemo diskutirati ali svakako o znacaju pojedinih albuma za razvoj (pretpostavljam rock ili pop) glazbe mozemo.--------------------------------------------------------------------------------
Hart (citat):
Citat:
mozete izabrati samo jednu!
"ULTRA"
Depeche Mode
ne budali dijete, mozda ti se najvise svidja, al da je kultna bas i nije, samo je dobra ploca. (mislim da ako kazes kultna to znaci da je utjecala na mnoge autore i obiljezila jedno vrijeme, period, pravac....) Ova to ni po cemu nije.
ne treba ti taj komentar. ja ULTRA stvarno smatram naj kult plocom. ne razumijem zasto to nekome ne moze biti naj kult ploca....
Ono "ne budali dijete" nije imalo za cilj da te povrijedi i valjda ti je makar to jasno.