Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evo manje-vise smiruje se situacija oko repke pa kontam da napravimo malu anketicu o tome koji gol nase reprezentacije smatrate najboljim do sada postignutim.
Znam, izbor je i vise nego tezak jer ih je bilo masa predobrih, vaznih, spektakularnih... ali bi mozda bilo interesantno vidjeti koji gol smatra Sa-x-forum golom svim golova.
Dakle prvo da skupimo nekih 10tak prijedloga pa onda da uvedemo anketu.
Moj favorit je Baljicev gol kod 0:2 u Kopenhagenu, pravi produkt timskoga rada, od noge do noge, isto vilerov goblen
Ovaj gol ne samo da je prelijep, nego je i pao kad su nas svi otpisali. Prepotentni Norvezani su potcjenili juznjake koji su ih s novim selektorom, tada malo cudnom postavom i vatrenim (al' bukvalno ) navijacima sahranili.
Norveska - BiH (Misimovic 0:1, slobodnjak - mreza pocijepana )
Salihamidzic protiv Italije. Nije nešto atraktivan, ali nosi golemu moralnu i patriotsku vrijednost.
Suza mi krene kad vidim ovaj gol.
Nakon pomne analize: 1. Baljic (malo je reci brazilska kombinacija, umjetnost), 2. Salihovic (90-ka, kompjuterski precizno) 3. Miske ('kasno Marko na Kosovo stize').
-gol baljica na kosevu,kad je sa gol-aut linije(ako se tako moze nazvati linija od stative do korner zastavice) pogodio praznu mrezu
-dzeko u belgiji
-miske u norveskoj
-sejo slobodnjak
pirmin wrote:Evo manje-vise smiruje se situacija oko repke pa kontam da napravimo malu anketicu o tome koji gol nase reprezentacije smatrate najboljim do sada postignutim.
Znam, izbor je i vise nego tezak jer ih je bilo masa predobrih, vaznih, spektakularnih... ali bi mozda bilo interesantno vidjeti koji gol smatra Sa-x-forum golom svim golova.
Dakle prvo da skupimo nekih 10tak prijedloga pa onda da uvedemo anketu.
Moj favorit je Baljicev gol kod 0:2 u Kopenhagenu, pravi produkt timskoga rada, od noge do noge, isto vilerov goblen
(pape, ako slicna tema postoji, znas sto ti je ciniti )
Bio na stadionu, nikad sigurnije i ljepse nismo igrali. Mislim da Barbarez na ovoj tekmi nije duela izgubio, ioako su ga stalno udvajali. Svaka u zraku je bila njegova!
Kad se čovjek sjeti ovog gola, tj kad ga ponovo ovako pogleda, postaje bespredmetna svaka dalja rasprava oko najljepšeg gola. Moglo bi se možda govoriti o najdražem ili sl. ali najljepši je definitivno ovaj...
P.S. Kad je Bajramović zabio ovaj gol protiv norveške (gol o kojem priča Admir_1984) ja sam se toliko derao GOL, GOL, GOL da je komšinica sa četvrtog sprata (ja živim na drugom) strčala da vidi šta je bilo, kaže "ja mislila nešto se desilo pa ti govoriš joj joj"
posto ste nabrojali neke od mojih favorita, ja moram biti malo kvisling pa pohvaliti gol koji nam je 2002. zabio Joseba Etxeberria sa je'no 300 metara... nije patriotski, ali ja (osim nabrojanih nasih) nisam vidio bolji gol u kvalifikacijama...
shaqqa wrote:Kad se čovjek sjeti ovog gola, tj kad ga ponovo ovako pogleda, postaje bespredmetna svaka dalja rasprava oko najljepšeg gola. Moglo bi se možda govoriti o najdražem ili sl. ali najljepši je definitivno ovaj...
Svaka cast ovim majstorijama iz prekida, narocito onoj Misketovoj Vikinzima ali fudbal je ipak bio i ostao timska igra koliko god se forsirali pojednici i njihova umijeca.
Ko god je igrao fuce na male, na velike, kako-bilo zna razliku u meraku kad povezes akciju sa rajom od neke samostalne akcije.
Jel ono Baranek tako nešto, Češka na Koševu, ako je Joseba sa 300, ovaj je sa 350 pod prečku. Još boli.
- Naš najbolji definitivno Baljić u Kopenhagenu...da smo jednu onakvu akciju imali protiv Portugala, makar i ne dali gol, meni bi bilo lakše.
- Salihovićev gol turcima je majstorski također...
- Ali, po meni presudni gol i najteži je Jahićev gol u Belgiji. Od tada je krenulo ludilo koje je umirio onaj kreten u Zenici da mu ime ne spominjemo....
Ja mislim da Salihović za 1:1 protiv Turske i po značaju i po ljepoti nema konkurenciju. Inače nisam sklon pretjerivanju i neobjektivizmu, ali mislim da taj gol spada među 5 najsavršenijih slobodnjaka koja sam u životu vidio.
A u koju kategoriju spada gol protiv Hrvatske (poraz 3:2) koji je pripisan Baljiću, a za kojeg je zaslužan isključivo Dražen Ladić
iako ima mnogo lijepih, poput dzeke u belgiji, salihovica u zenici itd. definitivno najljepsi gol nase repke je gol Baljica za 0:2 u danskoj. cijela akcija, odigravanje preko glave, prodor, peta, centarsut i savrseno postavljena noga da doceka loptu... evo jezim se dok pisem ovo, a uopste ne gledam
zaista je to ono najljepse sto mozes u nogometu da vidis, taj timski rad....
Mene kod tog gola Baljića najviše fascinira perfektan centaršut Bešlije. Nešto poput Beckhamovih ubacivanja dok je bio u top formi. I još jedna napomena kad je Bešlija pretrčao kompletnu desnu stranu protiv Španije u Zenici, te njegova asistencija Boliću na istoj utakmici.
zalizani wrote:Mene kod tog gola Baljića najviše fascinira perfektan centaršut Bešlije. Nešto poput Beckhamovih ubacivanja dok je bio u top formi. I još jedna napomena kad je Bešlija pretrčao kompletnu desnu stranu protiv Španije u Zenici, te njegova asistencija Boliću na istoj utakmici.
Na koji gol misliš? Ono kad je Bolić potkopao loptu preko Casillasa? Nije tu Bešlija nikoga pretrčavao već je koliko se sjećam presjekao loptu negdje na sredini terena, malo je povukao i gurnuo je Boliću u prostor a majstor to završio kako treba? Nemam namjeru da nešto omalovažam Bešliju ali ako misliš na tu tekmu onda si pogrešno opisao gol...