Naj-gol u svetome dresu

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

pirmin

#1 Naj-gol u svetome dresu

Post by pirmin »

Evo manje-vise smiruje se situacija oko repke pa kontam da napravimo malu anketicu o tome koji gol nase reprezentacije smatrate najboljim do sada postignutim.
Znam, izbor je i vise nego tezak jer ih je bilo masa predobrih, vaznih, spektakularnih... ali bi mozda bilo interesantno vidjeti koji gol smatra Sa-x-forum golom svim golova.
Dakle prvo da skupimo nekih 10tak prijedloga pa onda da uvedemo anketu.

Moj favorit je Baljicev gol kod 0:2 u Kopenhagenu, pravi produkt timskoga rada, od noge do noge, isto vilerov goblen :D

http://www.youtube.com/watch?v=igUOYtnZ ... re=related

Ostali prijedlozi...

(pape, ako slicna tema postoji, znas sto ti je ciniti ;) )
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#2 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Admir_1984 »

Jel najbolji ili nije veze nemam, al kad je Bajramovic u 87 pogodio u Zenici protiv Norvezana ja umalo vrata kucna nisam razbio od radosti.
Zlocin&Kazna

#3 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Zlocin&Kazna »

PRIJEDLOG NR. 2

Edin Džeko, Belgija - BiH, mart 2009.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#4 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Dado dijasporitus »

Definitivno u kategoriji

Dzeko BiH-Turska 2:2
http://www.youtube.com/watch?v=ohognxRQ ... re=related

Salihovic, BiH-Turska 1:1
http://www.youtube.com/watch?v=E7oa5QV6RyE
and

#5 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by and »

akrapović protiv izraela
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=25H3oBdZKyY [/youtube]
LSD

#6 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by LSD »

Salihović , kad ga je turcima zavuko sa 25 metara...mada i Misimović zavukao mangupski norvežanima,onako iskosa.
BSn

#7 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by BSn »

Ovaj gol ne samo da je prelijep, nego je i pao kad su nas svi otpisali. Prepotentni Norvezani su potcjenili juznjake koji su ih s novim selektorom, tada malo cudnom postavom i vatrenim (al' bukvalno :D ) navijacima sahranili.

Norveska - BiH (Misimovic 0:1, slobodnjak - mreza pocijepana :D )

zalizani

#8 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by zalizani »

Salihamidzic protiv Italije. Nije nešto atraktivan, ali nosi golemu moralnu i patriotsku vrijednost. :D
Bosanski_kralj

#9 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Bosanski_kralj »

Lijep mi je i gol protiv Francuske u Rennu. Lijepa akcija je predhodila golu.
Zmijuga loma

#10 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Zmijuga loma »

zalizani wrote:

Salihamidzic protiv Italije. Nije nešto atraktivan, ali nosi golemu moralnu i patriotsku vrijednost. :D
Suza mi krene kad vidim ovaj gol.

Nakon pomne analize: 1. Baljic (malo je reci brazilska kombinacija, umjetnost), 2. Salihovic (90-ka, kompjuterski precizno) 3. Miske ('kasno Marko na Kosovo stize').
lolo_lolo

#11 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by lolo_lolo »

-gol baljica na kosevu,kad je sa gol-aut linije(ako se tako moze nazvati linija od stative do korner zastavice) pogodio praznu mrezu
-dzeko u belgiji
-miske u norveskoj
-sejo slobodnjak
Joey Tribbiani

#12 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Joey Tribbiani »

bola protiv litvanije na kosevu
Timotije

#13 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Timotije »

pirmin wrote:Evo manje-vise smiruje se situacija oko repke pa kontam da napravimo malu anketicu o tome koji gol nase reprezentacije smatrate najboljim do sada postignutim.
Znam, izbor je i vise nego tezak jer ih je bilo masa predobrih, vaznih, spektakularnih... ali bi mozda bilo interesantno vidjeti koji gol smatra Sa-x-forum golom svim golova.
Dakle prvo da skupimo nekih 10tak prijedloga pa onda da uvedemo anketu.

Moj favorit je Baljicev gol kod 0:2 u Kopenhagenu, pravi produkt timskoga rada, od noge do noge, isto vilerov goblen :D

Ostali prijedlozi...

(pape, ako slicna tema postoji, znas sto ti je ciniti ;) )
Bio na stadionu, nikad sigurnije i ljepse nismo igrali. Mislim da Barbarez na ovoj tekmi nije duela izgubio, ioako su ga stalno udvajali. Svaka u zraku je bila njegova!
-danTe-

#14 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by -danTe- »

pirmin wrote: Moj favorit je Baljicev gol kod 0:2 u Kopenhagenu, pravi produkt timskoga rada, od noge do noge, isto vilerov goblen :D

nikad ljepse akcije repka nije odigrala... :thumbup:
shalla

#15 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by shalla »

Kad se čovjek sjeti ovog gola, tj kad ga ponovo ovako pogleda, postaje bespredmetna svaka dalja rasprava oko najljepšeg gola. Moglo bi se možda govoriti o najdražem ili sl. ali najljepši je definitivno ovaj...

P.S. Kad je Bajramović zabio ovaj gol protiv norveške (gol o kojem priča Admir_1984) ja sam se toliko derao GOL, GOL, GOL da je komšinica sa četvrtog sprata (ja živim na drugom) strčala da vidi šta je bilo, kaže "ja mislila nešto se desilo pa ti govoriš joj joj" :mrgreen:
mavcs

#16 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by mavcs »

Najbolja akcija - stadion Parken u Kopenhagenu - Baljicev gol za 0:2.

Najbolji gol - Salihovićev u Zenici protiv Turaka - iz slobodnjaka- strava :D
stochar

#17 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by stochar »

posto ste nabrojali neke od mojih favorita, ja moram biti malo kvisling pa pohvaliti gol koji nam je 2002. zabio Joseba Etxeberria sa je'no 300 metara... nije patriotski, ali ja (osim nabrojanih nasih) nisam vidio bolji gol u kvalifikacijama...
pirmin

#18 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by pirmin »

shaqqa wrote:Kad se čovjek sjeti ovog gola, tj kad ga ponovo ovako pogleda, postaje bespredmetna svaka dalja rasprava oko najljepšeg gola. Moglo bi se možda govoriti o najdražem ili sl. ali najljepši je definitivno ovaj...
:thumbup:

Svaka cast ovim majstorijama iz prekida, narocito onoj Misketovoj Vikinzima :D ali fudbal je ipak bio i ostao timska igra koliko god se forsirali pojednici i njihova umijeca.
Ko god je igrao fuce na male, na velike, kako-bilo zna razliku u meraku kad povezes akciju sa rajom od neke samostalne akcije. ;-)
rota_laz

#19 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by rota_laz »

Kad već pričao o neprijateljskim golovima...

Jel ono Baranek tako nešto, Češka na Koševu, ako je Joseba sa 300, ovaj je sa 350 pod prečku. Još boli.

- Naš najbolji definitivno Baljić u Kopenhagenu...da smo jednu onakvu akciju imali protiv Portugala, makar i ne dali gol, meni bi bilo lakše.

- Salihovićev gol turcima je majstorski također...

- Ali, po meni presudni gol i najteži je Jahićev gol u Belgiji. Od tada je krenulo ludilo koje je umirio onaj kreten u Zenici da mu ime ne spominjemo....
shalla

#20 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by shalla »

Od protivničkih golova definitivno ovaj Baranekov kao i oba u porazu 1:2 od španije (etxeberria iz voleja i gerard nakon primanja lopte na petu)
cyprus

#21 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by cyprus »

Ja mislim da Salihović za 1:1 protiv Turske i po značaju i po ljepoti nema konkurenciju. Inače nisam sklon pretjerivanju i neobjektivizmu, ali mislim da taj gol spada među 5 najsavršenijih slobodnjaka koja sam u životu vidio. :dance: :dance: :dance:

A u koju kategoriju spada gol protiv Hrvatske (poraz 3:2) koji je pripisan Baljiću, a za kojeg je zaslužan isključivo Dražen Ladić :D :D
plemba

#22 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by plemba »

iako ima mnogo lijepih, poput dzeke u belgiji, salihovica u zenici itd. definitivno najljepsi gol nase repke je gol Baljica za 0:2 u danskoj. cijela akcija, odigravanje preko glave, prodor, peta, centarsut i savrseno postavljena noga da doceka loptu... evo jezim se dok pisem ovo, a uopste ne gledam :-) :-) :-)
zaista je to ono najljepse sto mozes u nogometu da vidis, taj timski rad....
zalizani

#23 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by zalizani »

Mene kod tog gola Baljića najviše fascinira perfektan centaršut Bešlije. Nešto poput Beckhamovih ubacivanja dok je bio u top formi. I još jedna napomena kad je Bešlija pretrčao kompletnu desnu stranu protiv Španije u Zenici, te njegova asistencija Boliću na istoj utakmici.
Šaner

#24 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by Šaner »

najljepsi po meni je dzekin u belgiji...
najveca radost nakon gola; bolicev gol na kosevu protiv danske. to se ne zaboravlja
shalla

#25 Re: Naj-gol u svetome dresu

Post by shalla »

zalizani wrote:Mene kod tog gola Baljića najviše fascinira perfektan centaršut Bešlije. Nešto poput Beckhamovih ubacivanja dok je bio u top formi. I još jedna napomena kad je Bešlija pretrčao kompletnu desnu stranu protiv Španije u Zenici, te njegova asistencija Boliću na istoj utakmici.
Na koji gol misliš? Ono kad je Bolić potkopao loptu preko Casillasa? Nije tu Bešlija nikoga pretrčavao već je koliko se sjećam presjekao loptu negdje na sredini terena, malo je povukao i gurnuo je Boliću u prostor a majstor to završio kako treba? Nemam namjeru da nešto omalovažam Bešliju ali ako misliš na tu tekmu onda si pogrešno opisao gol...
Post Reply