Naivni i oni drugi...

goggo99

#1 Naivni i oni drugi...

Post by goggo99 »

Pozdrav svima,ja sam iz Banjaluke.Vidim da se ovdje vode jednostrani dogovori,razgovori,pregovori...sta sa R.Srpskom....

Najbolje su mi one tipa:treba ih sve protjerati prko Save....neka ponesu bosanske zemlje koliko mogu na opancima...stize bosanska oluja...Srbi su genocidan narod i ne smiju imati nista...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ovo je nekom terapija,a ne mjesto za diskusiju!

Evo misljenja iz FBiH koje ima takta i uvazava i drugu stranu,a objavljeno je u federalnom Oslobodjenju:

U ŽIŽI
Piše: Senka KURTOVIĆ
07/06/06

Narod i referendum

Dok god iz Sarajeva stižu poruke da RS ne treba da postoji i da je genocidna tvorevina, iz Banje Luke će stizati odgovor koji se zove “narod i referendum”.

Ovim je riječima premijer RS Milorad Dodik potvrdio tezu da ne odustaje od referenduma u RS. Doduše, svjestan da to nije moguće sutra, te da bi danas značilo političku avanturu, Dodik je Sarajevu poslao nedvosmislenu poruku. Sadržanoj u konkretnim činjenicama - za referendum bi glasalo (najmanje) 90 posto stanovnika RS. O čemu u Sarajevu niko ne vodi računa.

Iz glavnog grada BiH na Dodikovu inicijativu stižu i danas mlake poruke, pune patriotskih floskula, fraza o tisućljetnoj povijesti Bosne, patetičnih kvaziprimjera koje u politici i realnoj situaciji kakvu živimo podijeljeni u Bosni, niko ne razumije.

Sarajevski se političari (jer domet im je uglavnom lokalni) natječu u tome ko će javnosti poslati zapaljiviju poruku na Dodikove izjave. I sve se uglavnom može sabrati u naivnom i nerealnom najnijem zahtjevu samozvanih “patriota” da treba ukinuti ime Republike Srpske.

Tako se ozbiljna politička igra započeta u Banjoj Luci pretvara u farsu u Sarajevu. “Patriote” predvođene Sejfudinom Tokićem i Mirnesom Ajanovićem sigurne su da će se Dodikova inicijativa zaustaviti na tome ako baš oni predlože da se ukine ime ili cijeli entitet RS.

Na to, u pravu je Dodik, jednostranom inicijativom mogu dobiti samo jedan odgovor - narod i referendum.

http://www.oslobodjenje.com.ba/index.ph ... &Itemid=46

Vase misljenje....
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
malo paljevine jel? :-) pa dobro hajd.

...misljenje bi bilo da bi onda trebalo zaratiti iopet dati sve od sebe(mislim na nas) da se sto vise pobije, protjera siluje, popali i zatre svaki trag pa onda fino posteno kao sto to i rezolucija UN-a o pravima naroda("ali sada u organizaciji nas, ovih sto ostali/pobjedili :shock: ) organizovati referendum o buducnosti zemlje.
Tako onda iopet, iopet iopet...ukrug

Nako bas demokratski jel'de :(
Prenj

Post by Prenj »

Sta se moglo ocekivati da ce raditi politicari u Srbiji nakon sto ode Crna Gora i Kosovo spakuje kofere? Izaci pred narod i reci, da mi smo se potpuno zajebali u zadnje dvije decenije? Ili ce nastaviti dizati maglu ublehaskim referendumima i skretati paznju sa stvarnih poraza?
Takodjer, zapitate li se ikada, kako je iznenada, nekoliko mjeseci uoci izbora, umjesto rada, kruha i boljeg zivota, tema opet postala krupna, drzavotvorna politika?
I zasto ovce opet tako lako potrce u svoje torove?
Kao lijep indikator predizbornog stanja dovoljna je cinjenica da u vladi referendumasha Dodika ugodno uhljebljena rade CETIRI ministra SUPERPATRIOTSKE SBiH.
Onog jadnika sto ga je kasikara izderala vise niko ne zakrpi ...
Dok ONI sjede zajedno? I sjedice opet!
Last edited by Prenj on 09/06/2006 09:29, edited 1 time in total.
mehopuzic

Post by mehopuzic »

dalo bi se opet pricati o atentatu na Dodika :)
Prenj

Post by Prenj »

Petar Lukovic o Srbiji nakon Crne Gore
Da je Koštuničina Srbija jedna filozofska tvorevina u kojoj se, rečima Dobrice Ćosića, ne zna da li je "strepnja dublja od slutnje" ili je "slutnja plića od strepnje", egzistencijalno se uočilo na sednici Skupštine Srbije koja je nakon urnebesne diskusije na ivici kvoruma, posle dva i po sata rasprave, jedva uspela da konstatuje da je Srbija sledbenik Srbije i Crne Gore i da je nasledila njen međunarodno-pravni subjektivitet i međunarodna dokumenta! Žal, tuga, očaj, lelek – samo su neki od opisa emocionalnih stanja Koštuničine vlasti ostavljene u zabezek-uverenju da se ne događa ono što se događa i da Srbija & Crna Gora još uvek živi, o čemu, medicinski precizno, govori izjava Miloša Aligrudića, šefa poslaničke DSS-grupe u Skupštini Srbije s domarom na čelu: "Država Srbija nije danas stekla nikakav državno-pravni subjektivitet, niti je stekla samostalnost ili bilo šta od toga. Država Srbija je jednostavno samo nasledila, mada to nije dobra reč, na sebe preuzela, ona ovlašćenja koja je cela zajednica imala do ovog trenutka i to je sve. Mi se posmatramo kao potpun sledbenik onog što je do sada postojalo, dakle nikakvi specijalni akti za to nisu postojali."

Svaki intelektualni pokušaj, makar dolazio i s hrvatske strane, da razume šta je bolesni Aligrudić izgovorio, a što mu je Koštunica izdiktirao – da, u stvari, SCG i dalje postoji ali sad bez CG – verna je kopija onog Miloševićevog mentalnog poremećaja iz 1992. kad je proglašenjem Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) pokušao, kao Aligrudić danas, da nas uveri da se ništa nije promenilo, da se država samo malo smanjila (bez Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije) i da ima drugo ime, a, da je, inače, bez panike, sve u redu. Hoće nas se ubediti da je ovo još uvek SCG pod imenom Srbija i da nas svečano zabole kurac za još uvek nepotvrđenu i skroz nedokazanu činjenicu da je Crna Gora, tobož, izglasala nezavisnost na referendumu koji nikad nismo priznali, niti ćemo priznati, jer je jedina stvarnost ono što Srbija smatra da jeste, a ne ono što se, kao, stvarno dogodilo.

Videlo se to – na delu – prošlog tjedna kad je Javier Solana boravio u Beogradu; razgovor sa Koštunicom, potvrdio je Španjolac, bio je povremeno "vrlo tužan", jer dr. Kalašnjikov kojem su Crnogorci zavalili nezavisnu šamarčinu od koje mu ponos još bridi, nikako nije voljan da Crnoj Gori čestita ili prizna fakticitet; Vojina somnabulna izjava da država "može postojati bez čestitki i priznanja" ispravno je shvaćena kao diplomatska poruka Kosovu, što je, razume se, obradovalo svakog Albanca uverenog da se Voja sasvim otkačio zbog Crne Gore i da sad govori kao Pahomije na acidu – bode dok ne ubode!
:D

Cijeli tekst je ovdje
http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=2
Den

Post by Den »

Pa Bosanska Oluja...Sta je tu lose u tome ako se probaju izdvojiti? Totalno legitiman i logican korak....Vijerujem da bi mogla biti uspijesnija od Hrvatske oluje posto je koridor tanak.
Prenj

Post by Prenj »

Den wrote:Pa Bosanska Oluja...Sta je tu lose u tome ako se probaju izdvojiti? Totalno legitiman i logican korak....Vijerujem da bi mogla biti uspijesnija od Hrvatske oluje posto je koridor tanak.
Jos jedan zainteresovani ucesnik iz dijaspore?
Prenj

Post by Prenj »

mehopuzic wrote:dalo bi se opet pricati o atentatu na Dodika :)
I time bivseg svercera duhanom i retorickog kockara promovisati u nacionalnog heroja?
Koja glupost ...
Den

Post by Den »

Prenj wrote:
I time bivseg svercera duhanom i retorickog kockara promovisati u nacionalnog heroja?
Koja glupost ...
Iz dijaspore,aha...evo me u Banjaluci... :D
Prenj

Post by Prenj »

Den wrote:
Prenj wrote:
Koja glupost ...
Iz dijaspore,aha...evo me u Banjaluci... :D
Den wrote: ...
Sto se tice skolovanje u Oxfordu i Cambridgu ,za to se netrbamo brinuti. Ima nas dosta po fakultetima u evropi. Evo primijer sam ja koji studiram gradjevinu na jednim odnajpoznatijih gradjevinskih fakulteta na svijetu.Znam i studenta iz Sarajeva koji studira na Oxfordu,tako da to nije problem. Samo je problem sto cu ja radije posao naci u Holandiji,Americi nego u Bosni i Hercegovini zato sto zaradjujem 10 puta vise i zato sto me mole da radim. Mada bi mi bilo vrlo drago da pomognem Bosni u nekom velikom projektu te da ulozim svoje znanje tamo,naprimijer u koridor Vc ili tako nesto slicno....Takodjer mozda da otvorim svoju firmu te da zaposlim 5,6 ljudi..Sve je moguce.
8-)
Den

Post by Den »

Pa to je sala Prenj.... :-) Mislim da sam iz BL..
karanana

Post by karanana »

e nek si ga poklopio prenj.

dosta je ovih "zlatnih ljiljana" iz dijaspore. gdje su bili kad su banja luka, prijedor i cijela krajina pali bez ijednog ispaljenog metka 92? a bilo je na hiljade komada pjesadijskog oruzja. e sad su jos i hiljadama kilometara dalje i oni bi u oluju, naravno gledali bi je kroz njihove nove plazma 56" monitore, gdje bi ginuli borci iz cazinske krajine i srednje bosne za njih.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Hoce li se iko sjecati ovih tema u novembru? :-?
Den

Post by Den »

Nidje veze...Glupo je sto sam uopste Oluju spomenuo a jos je i gluplje misliti da sam to ozbiljno shvatao..... :zzzz:

A Banjaluka jeste dijaspora,Republika Srpska..
Den

Post by Den »

Mahalac wrote::roll:

...misljenje bi bilo da bi onda trebalo zaratiti iopet dati sve od sebe(mislim na nas) da se sto vise pobije, protjera siluje, popali i zatre svaki trag pa onda fino posteno kao sto to i rezolucija UN-a o pravima naroda("ali sada u organizaciji nas, ovih sto ostali/pobjedili :shock: ) organizovati referendum o buducnosti zemlje.

Nako bas demokratski jel'de :(
Ovo je ista autostrada pakla i stradanja :( kojom su posle Cecenija i Baskija. :? Nemoj da mislite da NECETE odvesti Republiku Srpsku u Pakao a Srpske Radikale mozda i u nestanak :x ,jer srpski radikali se nece moci odbraniti ako bude rata ovdje... :lol: :P
goggo99

Post by goggo99 »

Den wrote:Pa Bosanska Oluja...Sta je tu lose u tome ako se probaju izdvojiti? Totalno legitiman i logican korak....Vijerujem da bi mogla biti uspijesnija od Hrvatske oluje posto je koridor tanak.
Pa sto se ne odvazis na jedan tako"legitiman i logican korak"?

Posto vijerujes da bi bila uspijesnija od Hrvatske,onda ne vidim zapreku da ti organizujes jednu takvu oluju..

:lol:

Koliko Vi na forumu imate ovakvih nepismenih bezveznjaka?
Last edited by goggo99 on 09/06/2006 10:07, edited 1 time in total.
Den

Post by Den »

goggo99 wrote:

Posto vijerujes da bi bila uspijesnija od Hrvatske,onda ne vidim zapreku da ti organizujes jednu takvu oluju..

Koliko Vi na foumu imate ovakvih nepismenih bezveznjaka?
Pa ima nas nekolko nepismeni bezveznjaka sefe..Sada tacan broj se nezna ali jedni dvjesta trista ima... :( Organizirat cemo mi a kada ce sloga? :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne mogu da vjerujem da ima jos onih kojima je do rata :? :sad:

DA BOG DA MU U KUĆI ZARATILO KO GOD JE ZA TAKO NEŠTO!!!
pirmin

Post by pirmin »

Goggo99..."znamo" li se? :D (Agnostic Front) :D
goggo99

Post by goggo99 »

Mahalac wrote::roll:

(
Ako je ovo paljevina,onda tebe nije tesko zapaliti...

Nako bas demokratski jel'de :
Demokratki,nema sta...

Samo si zaboravio da se vojnici svih nacija u BiH ne mogu ni popisati bez da im to ne odobre NATovce...

Boze moj,stvar izbora...ko voli nek izvoli...

Ako imas zarku zelju,pa treba je izraziti,da ne bi bilo ispoljavanja frustracija u starosti...

...pitace te starost gdje ti je bila mladost...

goggo99

Post by goggo99 »

pirmin wrote:Goggo99..."znamo" li se? :D (Agnostic Front) :D
Ooooooooooooooooooo pa gdje si Agnostic!!!!!!!!!!!!

Naravno da se znamo!

Kako si i kako familija?

...sad mogu da ocekujem,inkriminisane dokaze o mojoj malenkosti....
goggo99

Post by goggo99 »

Prenj wrote:Petar Lukovic o Srbiji nakon Crne Gore

[
:D

Cijeli tekst je ovdje
http://feral.mediaturtle.com/look/weekl ... rSection=2[/quote]

Sve se ovo ne bi dogodilo da je Pera otisao u policiju...:lol:

...bez zezanja,Pera je jedan simpatican lik,kome tastatura sluzi za verbalnu onaniju...

....sta ces,zasao ciko u godine kada hidraulika ne radi,a potrebe za samonadrazivanjem ostale...

Ja njega razumijem... :sad:
goggo99

Post by goggo99 »

Den wrote:
goggo99 wrote:

Koliko Vi na foumu imate ovakvih nepismenih bezveznjaka?
Pa ima nas nekolko nepismeni bezveznjaka sefe..Sada tacan broj se nezna ali jedni dvjesta trista ima... :( Organizirat cemo mi a kada ce sloga? :D
Nemoj da se brines....

Da tebi Gogo kaze da zivimo u drustvu u kome nepismeni vladaju....pa onda ti se smjesi lijepa buducnost!
Prenj

Post by Prenj »

goggo99 wrote: Ja njega razumijem... :sad:
Nisam siguran.
Bezbeli si i ti medju potpisnicima peticije protiv Pere?
pirmin

Post by pirmin »

goggo99 wrote:
pirmin wrote:Goggo99..."znamo" li se? :D (Agnostic Front) :D
Ooooooooooooooooooo pa gdje si Agnostic!!!!!!!!!!!!

Naravno da se znamo!

Kako si i kako familija?

...sad mogu da ocekujem,inkriminisane dokaze o mojoj malenkosti....
Sve 5 Gogo :D !
Drago mi je da je neko "sa druge strane" :D ovdje cime postoji sansa za rusenjem makar jednog dijela predrasuda kojima su prepune kako Banjaluka,tako i Sarajevo.Mozda tako i dodje do nekog rjesenja...makar u ovom virtualnom svijetu. :D
Post Reply