Nagradna igra-prijavi isl.teroriste :-D :-D :-D

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

El-Baklawa

#1 Nagradna igra-prijavi isl.teroriste :-D :-D :-D

Post by El-Baklawa »

.[quote]
Lovci na ucjene - piše Fatmir Alispahić

ReagovanjaAnonym piše "Saćiru je zafalilo para za rakiju. Pa se prijavio u Američku ambasadu. Tamo džabe dijele pare. Ne mora se ni kopat, ni štemat, ni nosat ciment. Treba samo rijet da si vidio nekog što bi mogao biti terorist. Saćir je oglas pročitao u novinama. Dok je sjedio nako u čitaoni. Proradiše mu klikeri! Ima jedan s bradicom u komšiluku što ide u džamiju i što se garant bavi terorizmom. Otići ce Šaćir u Američku ambasadu. Prijavit bradicu. Uzet pare. I kupit rakiju. I nazdravit lahkoj pari.

Americka ambasada je raspisala potjernicu za bošnjackim narodom..

Parra wrthy dzey burggia neche

Nakon svenarodne pomame pracenja i klevetanja nevinih ljudi, koja je ovom zemljom vladala u vrijeme Informbiroa, evo, 55 godina poslije, nalazimo se u istom orwellovskom ambijentu. Tada su siroke narodne mase usle u funkciju denunciranja iz dva razloga: pr.[quote]vo, onaj ko bi se bavio otkrivanjem narodnih neprijatelja, za sebe bi priskrbio auru pravednika; drugo, drustvena vrijednost pojedinca je odredjivana njegovom spremnoscu da bude vojnik Partije.

Danas se vrijednost pojedinca odredjuje njegovom materijalnom mogucnoscu, i u snobovskom, i u pukom egzistencijalnom obliku. Ono sto je 1948. bila Partija, danas je para. Divlji kapitalizam, koji nam je uvezen pod logotipom rusenja komunizma, stvorio je drustvo monstruoznih kriterija, u kome ljudska dusa stanuje u cirkusu. Strateski instalirano, opce siromastvo, samo je izostrilo vladavinu pare na pijedestalu, tobejarabi, bozanskih vrijednosti. Ista egzistencijalna i drustvena motivacija je pokretac svenarodne cinkaroske pomame, 1948. i danas, kad Americka ambasada nudi pare za informacije o teroristima.

Kao sto je poznato, Americka ambasada obavijestila je bh. javnost da je otvoren – nagradni program koji ohrabruje bh. drzavljane da pruze svaku vrstu informacije o teroristickim aktivnostima, a zauzvrat dobiju novcanu nagradu od Vlade SAD. Peke. Americka vlada ne bi trebala tek tako rasipati novac svojih poreskih obveznika, yazzuck je, jer u Bosni se barem ove informacije ne moraju kupovati, vec se mogu procitati u novinama. U toku 2001. i 2002. je bilo oko 600 teroristickih napada na bosnjacke povratnike u Karadzicevom entitetu. U Mostaru je poslije Daytona ubijeno oko 40 bosnjackih civila od strane ustaskih terorista. Itd. Itd. Eto informacija!

Bilo bi logicno da Americka ambasada raspisuje nagradni program tek kad se iscrpi kaznjavanje vinovnika svih dosadasnjih teroristickih napada po BiH. Posto nije zakonom opaucen nijedan ustaski ubica iz Mostara, nijedan cetnicki terorista iz RS, prikupljanje novih informacija o terorizmu nema smisla. Prvo bi, valjda, trebalo rijesiti zaostale predmete.

Naravno, mi znamo da Americku ambasadu ne zanimaju krstaski teroristi. Za njih je ubijanje muslimana ekoloska disciplina. Njih zanima iskljucivo tzv. islamski terorizam, koji u Bosni – ne postoji. Ali ce da – postoji, kao izmisljotina, stvarnija od stvarnosti. Zato Amerikanci, kao u filmsku produkciju, ulazu u kupovinu informacija, od kojih ce stvoriti negativnu fikciju. Samo separiranje informacija o terorizmu, po krstaskom kriteriju, podrazumijeva da je nebitno da li su te informacije vjerodostojne. Musterija trazi robu, a Sacir pare.

Golloguzzy otock

Tekst koji je objavila Americka ambasada samo je dno krstaskog licemjerstva. Pazite ovaj citat: Prisustvo medjunarodnog terorizma i njegovih pristalica u BiH je prijetnja razvoju i stabilnosti zemlje… Formulacija medjunarodni terorizam se ne tice cetnickog i ustaskog terorizma jer je rijec o lokalnom pojmu. Time je jasno da je americki nagradni program u BiH usmjeren iskljucivo na otkrivanje tzv. islamskog terorizma. Amerika time gubi antiteroristicki kredibilitet jer za nju terorizam moze biti samo i iskljucivo islamski! U protivnom, svoj nagradni program ne bi nanisanila na medjunarodni terorizam u BiH, nego, opcenito, na terorizam, ma iz kojeg vjerskog kruga da potice.

Amerikanci su papci. Mogli su nagradnim programom obuhvatiti sve terorizme, cak to i naglasiti, i opet bi dobili trazene informacije. Ali, ne, oni su se svjesno fokusirali samo na tzv. islamski terorizam, cime su prostacki posvjedocili svoju krkansku narav. Ko biva, mi smo gazde u vasoj kuci. Upravo po tim osobinama se razlikuje insan od hajvana. Hajvan ce prnuti kad mu prahne, a insan ce odsutjeti fiziolosku potrebu.

Americka ambasada je raspisala potjernicu za bosnjackim narodom. Ignoriranje zivog, cetnickog i ustaskog terorizma, i izmisljanje tzv. islamskog, direktno se tice politicke pozicije Bosnjaka, i Bosne. Sataniziranje Bosnjaka zakonomjerno vodi jacanju projekta iz Karadjordjeva. Projekat se sofisticira. Nakon sto su policija i pravosudje stavljeni u sluzbu satanizacije Bosnjaka, sada ce se, nakon ubacivanja americkih nagrada u igru, na meti naci i bosnjacki smrtnici. Svaki Bosnjak ce moci biti osumnjicen za tzv. islamski terorizam, a u kubanskom ambijentu, gdje je svako kriv dok mu se krivica dokazuje (umjesto da je svako nevin dok mu se krivica ne dokaze), stvorit ce se zeljena kolicina bosnjackih stanovnika novog Golog Otoka.

Sudeci po stampedu pred kioscima Lota, izgladnjeli narod je zarazen igrama na srecu. Amerikanci su ponudili novi Bingo. Groznica pocinje. Svaka igra, svaka dobija! Dobitna kombinacija je telefonski broj: 033-49-49-49. Prijavite oca, mater, dajdzu, strinu, uzu i siru familiju! Ozezi Sacire!

Samo, ne zaboravi, imamo i mi mrak koji jede. U ime zivota.

dobarrr :D ...mada ce neki zaphjenit cim vide od koga je...jah ... :D:D

samo nek se okrece...opletiii... :-) ..
Prenj

Post by Prenj »

Fatmira citirati?????? :(
novel

Post by novel »

Prenj wrote:Fatmira citirati?????? :(
:D dode mi da ga prijavim :D :?
UBL

Post by UBL »

...
Last edited by UBL on 16/11/2008 00:04, edited 1 time in total.
Zox

Post by Zox »

Ako imate mrak imate i terorizam.
Jer, i AMERICKI terorizam je u ime zivota. Kao i svaki :(
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Mislim da je idiotizam pravdati simpatizere Osame bin Ladena izjavama tipa `vidi amerikance, oni su veci kreteni`. A svi mi dobro znamo da kada bi se dozvolilo tim grupama koje hoce da namecu serijetske zakone drugima u BiH..jer da se razumijemo, oni ne traze za sebe pravo da kao Amisi zive po nekim svojim zakonima, vec oni traze vlast da svoje zakone nametnu svima i zato su extremisti a ne zato sto su muslimani...da bi oni to i uradili i kad bi mogli od Bosne bi napravili Afganistan u doba Talibana. Ja znam da su te bradonje nase Muslimane maltretirali po srednjoj Bosni ako nisu radili kako su im oni odredjivali i zato vam ta propaganda gdje te divljake predstavljate kao neke ugrozene pande ne pije vode.
Ako se mene pita sve ljude kojima u vjerskom ili politickom programu pise da one koji nisu sa nama imamo pravo pa cak i obavezu poubijati ne zasluzuju da zive na slobodi, pa cak ni ako jos uvijek nisu nista poduzeli da ostvare svoje prijetnje...ali to sam samo ja, vjerovatno jos pod uticajem rata u kojem su me komsije pokusale istrijebiti samo zato sto sam drugaciji.
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Aha i jos samo jedna stvar...

Fatmir Alispahic je IDIOT, a od njega je veci idiot samo onaj ko ga je opismenio.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Srz ovog teksta je tacna.

Nedavno je bio neki dokumentarac o Iraku u kojem je prikazano da su mnogi zavrsili na Guantanamu samo zato sto je neko pokazao prstom na njih.

Zanimljivo je da su motivi nekih od denuncijanata bili oni najnizi moguci, klasicnog mahalskog tipa "nek komsiji crkne krava". Neko je zapik'o necije auto i najlakse mu bilo prijaviti ga.

Kazem srz je tacna. Ali sve ostalo je jadno. Ako Her Fatmir vec zeli da ga smatramo za nekog ko ima muda reci popu pop zasto povodom ovog ne kritikuje domacu vlast koja ni da prigovori Amerikancima zbog ovakvih akcija, a kamoli sta vise???
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

VanHelsing wrote:Mislim da je idiotizam pravdati simpatizere Osame bin Ladena izjavama tipa `vidi amerikance, oni su veci kreteni`. A svi mi dobro znamo da kada bi se dozvolilo tim grupama koje hoce da namecu serijetske zakone drugima u BiH..jer da se razumijemo, oni ne traze za sebe pravo da kao Amisi zive po nekim svojim zakonima, vec oni traze vlast da svoje zakone nametnu svima i zato su extremisti a ne zato sto su muslimani...da bi oni to i uradili i kad bi mogli od Bosne bi napravili Afganistan u doba Talibana. Ja znam da su te bradonje nase Muslimane maltretirali po srednjoj Bosni ako nisu radili kako su im oni odredjivali i zato vam ta propaganda gdje te divljake predstavljate kao neke ugrozene pande ne pije vode.
Ako se mene pita sve ljude kojima u vjerskom ili politickom programu pise da one koji nisu sa nama imamo pravo pa cak i obavezu poubijati ne zasluzuju da zive na slobodi, pa cak ni ako jos uvijek nisu nista poduzeli da ostvare svoje prijetnje...ali to sam samo ja, vjerovatno jos pod uticajem rata u kojem su me komsije pokusale istrijebiti samo zato sto sam drugaciji.
mojne se stidit...

...jami

Image

humanost pre svega... :oops:

:sax:

@zlajkane

el-komesary je nedavno navjenio i reisa a kamoli zglavkare iz vlasti...

:music2:
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Bakljava, ti s Famirom slobodno na jedan djir oko Jagomira, ustanova Ernest Grin. Znas sto bola? Jer je ta Amerika ugostila blizu 200.000 Bosanaca. Dala im dom. Imamo sva prava. 2/3 do sad su dobili drzavljanstvo. Nema komune u kojoj ima vise od par hiljada ljudi a da nema dzamiju. U St. Louisu zivi 53.000 Bosanaca. To je jedna veca carsije u BiH. Koju je to carsiju SDA i Famtmirologija podigla? I sad su Amerikanci papci? U svijetu u kojem BiH nema nijednog prijatelja, u svijetu u kojem je Amerika daleko najvise novca i vremena provela analizirajuci i pomazuci stanje u BiH, Amerikanci su papci. Papak je Fatmir. Jer ja nisam vidjeo da je on od silne demagogije ikome igdje pomogao u borbi protiv Srpsko-Hrvatskog terorizma osim samom sebi sto kruh zaraduje perom pisuci trla-baba lan. Poznato je svima, da je Amerika ponudila i dan danas nudi po $10 miliona za informaciju o Mladicu i Karadzicu. Nije ih SDA ponudila. I isto tako je poznato da su za $40 miliona dolara Amerikanci kupili informacije o tome gdje je Saddam Hussein i gdje su mu dva sina. Saddama su uhvatili u rupetini u nekoj zabiti a sinove mu pokokali kako im i pristoji. Amerika je i glavni donator bila, podizanja memorijalnog centra u Potocarima, za koji je dala mnogo vise novca od svih silnih i presilnih Bosanaca, muslimana i Fatmira.

Nadalje, gledao sam jednu emisiju o covjeku koji je radio za CIA-u i koji prica da je pod tim pokroviteljstvom dolazio i u Bosnu i Sarajevo, te da su uspjeli se povezati sa mrezama sa regrutiranje pobunjenika za Irak (pretpostavka je da stranci iz Arapskih zemalja dolaze u BiH i odatle nekim kanalima odlaze u Irak). Prica je ispricana od strane jednog muslimana iz Kanade koji je polu Afgan a polu Egipcanin. Otac mu je dugi niz godina zivjeo u Kanadi nakon sto je bio mudzahedin i borio se rame uz rame sa Osamom u Afganistanu a onda ga je i on pozvao nazad, nakon oslobadanja i dolaska Talibana na vlast. Taj momak je odrastao u logoru za obuku mudzahedina. Kad su Amerikanci dosli 2001 u Afganistan, ubili su mu oca negdje kod Tora-Tore a on se je predao odmah u tom kampu i ispricao vecinu onog sto je znao o Osami i organizaciji. Onda su mu iz CIA ponudili ugovor da ga prebace kao spijuna u Guantanamo Bay gdje bi bio tretiran kao i svi drugi zatvorenici a sve sa ciljem dobijanja dodatnih informacija. Nakon godinu dana, tokom kojih zamalo nije poludio, oslobodili su ga tog ugovora i poslali ga, po njegovoj prici, od svih mjesta na svijetu u Sarajevo. U Sarajevu je navodno par mjeseci dolazio dzamiju na Alipasinom, stupio u neke kontakte koji su htjeli da ga pripreme za regrutaciju u Irak. Tu prici dolazi kraj jer je on informisao CIA, i izrazio zelju da ga povuku sa terena umjesto da ga salju u Irak, oni su ga navodno povulikli i isplatili te mu rekli da ne smije ovu pricu nikad objelodaniti sto je on po dolasku u Toronto i uradio, da bi ga se cijela familija odrekla. CIA je odbila da potvrdi ista od price, ali navodno, Abdurahman je prosao poligrafski test koji je povrdio da je po svim vecim pitanjima govorio istinu. Sta sad to treba da znaci? Ne znam. Samo me je prica jako, jako iznenadila jer je bila emitovana na svim public tv stanicama. Dokumentarac se zove Son of Al-Qaida....

http://www.pbs.org/wgbh/pages/frontline ... /cron.html
Abdurahman trained by CIA, sent to Bosnia

Abdurahman says the CIA provided him with a training course in undercover work taught by one of the most experienced trainers in the CIA and that at the end of the course he was told that he would be leaving Guantanamo soon. He was given a tour of the base, issued a guest pass and checked in and out through the visitor's gate. Then, he says, the CIA told him his next stop was Bosnia and gave him a false Moroccan passport.

In Bosnia, which the U.S. believes has become a pipeline for Al Qaeda volunteers who want to join the Iraqi resistance, Abdurahman says the .
CIA asked him to blend in with the transient Muslim population and attend the King Fahd mosque, one of the largest mosques in Sarajevo. He says he became friendly with a suspected recruiter for Al Qaeda operations in Iraq,which pleased the CIA
Prenj

Post by Prenj »

Nesferatu wrote:Bakljava, ti s Famirom slobodno na jedan djir oko Jagomira, ustanova Ernest Grin. Znas sto bola? Jer je ta Amerika ugostila blizu 200.000 Bosanaca. Dala im dom. Imamo sva prava. 2/3 do sad su dobili drzavljanstvo. Nema komune u kojoj ima vise od par hiljada ljudi a da nema dzamiju. U St. Louisu zivi 53.000 Bosanaca. To je jedna veca carsije u BiH. Koju je to carsiju SDA i Famtmirologija podigla? I sad su Amerikanci papci? U svijetu u kojem BiH nema nijednog prijatelja, u svijetu u kojem je Amerika daleko najvise novca i vremena provela analizirajuci i pomazuci stanje u BiH, Amerikanci su papci. Papak je Fatmir. Jer ja nisam vidjeo da je on od silne demagogije ikome igdje pomogao u borbi protiv Srpsko-Hrvatskog terorizma osim samom sebi sto kruh zaraduje perom pisuci trla-baba lan.
...
Fatmirovo najvece zivotno herojstvo je bila odbrana ratnog podruma tuzlanske opstine gdje je proveo cijeli rat u odbrani bosnjastva - na radnoj obavezi, sa crvenim Selimom Beslagicem kao sefom.
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Nesferatu wrote: U Sarajevu je navodno par mjeseci dolazio dzamiju na Alipasinom, stupio u neke kontakte koji su htjeli da ga pripreme za regrutaciju u Irak. Tu prici dolazi kraj jer je on informisao CIA, i izrazio zelju da ga povuku sa terena umjesto da ga salju u Irak, oni su ga navodno povulikli i isplatili te mu rekli da ne smije ovu pricu nikad objelodaniti sto je on po dolasku u Toronto i uradio, da bi ga se cijela familija odrekla. CIA je odbila da potvrdi ista od price, ali navodno, Abdurahman je prosao poligrafski test koji je povrdio da je po svim vecim pitanjima govorio istinu. Sta sad to treba da znaci? Ne znam. Samo me je prica jako, jako iznenadila jer je bila emitovana na svim public tv stanicama. Dokumentarac se zove Son of Al-Qaida....
Dakle CIA nije potvrdila navode, sve se manje vise svodi na NAVODNO i na kraju je govorio istinu po svim vecim pitanjima, a k'o biva na manjim je nesto i slagao... :roll: *ebote ko je ovdje lud... :-?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

El-Baklawa wrote: mojne se stidit...

...jami

Image

humanost pre svega... :oops:

Jeko, kad cemo na kafu? :D
Mr_M

Post by Mr_M »

A koliko daju po jednoj prijavi? :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Mr_M wrote:A koliko daju po jednoj prijavi? :D
Jah, i ja sam zainteresovan (da prijavim Alispahica) :D , em dobijem pare, em nam jednu budaletinu odvedu iz drzave o tudjem trosku... :D
Prenj

Post by Prenj »

Alfons Kauders wrote:
Jah, i ja sam zainteresovan (da prijavim Alispahica) :D , em dobijem pare, em nam jednu budaletinu odvedu iz drzave o tudjem trosku... :D
:shock:
Zar Fatmir nije odbranio Tuzlu?
Mr_M

Post by Mr_M »

Prijavico vodstvo SDS-a, HDZ-a, SDA i SBIH.
Ima ih puno, pa da po svakom dobijem i 50 € skupice se lijepa suma, a rijesio drzavu budala. :D
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Prenj wrote:
Alfons Kauders wrote:
Aha, s Mirnesom, ruku pod ruku... :D
novel

Post by novel »

Alfons Kauders wrote:
Prenj wrote:
Alfons Kauders wrote: Jah, i ja sam zainteresovan (da prijavim Alispahica) :D , em dobijem pare, em nam jednu budaletinu odvedu iz drzave o tudjem trosku... :D
Aha, s Mirnesom, ruku pod ruku... :D
nemoj druze Mirnesa prijaviti, ko ce cuvat Bosnu :D :D
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Nesferatu wrote: U Sarajevu je navodno par mjeseci dolazio dzamiju na Alipasinom, stupio u neke kontakte koji su htjeli da ga pripreme za regrutaciju u Irak. Tu prici dolazi kraj jer je on informisao CIA, i izrazio zelju da ga povuku sa terena umjesto da ga salju u Irak, oni su ga navodno povulikli i isplatili te mu rekli da ne smije ovu pricu nikad objelodaniti sto je on po dolasku u Toronto i uradio, da bi ga se cijela familija odrekla. CIA je odbila da potvrdi ista od price, ali navodno, Abdurahman je prosao poligrafski test koji je povrdio da je po svim vecim pitanjima govorio istinu. Sta sad to treba da znaci? Ne znam. Samo me je prica jako, jako iznenadila jer je bila emitovana na svim public tv stanicama. Dokumentarac se zove Son of Al-Qaida....
Dakle CIA nije potvrdila navode, sve se manje vise svodi na NAVODNO i na kraju je govorio istinu po svim vecim pitanjima, a k'o biva na manjim je nesto i slagao... :roll: *ebote ko je ovdje lud... :-?
Pa normalno da nije potvrdila navode, ali sto je to BiH zavrsila na listi potencionalno opasnih zemalja za Americke gradjane? Iz nekog hira, Amerike prema Bosni ili ima tu nesto vise?

Ja stavljam pod navodno dijelove price koje isprva nisam htjeo prihvatiti a onda sam shvatio da je sasvim moguce da BiH sluzio kao mjesto za okupljanje odredjenog broja stranaca koji dolaze na kratki period i regrutuju se ko zna gdje i ko zna u koje svrhe.

I normalno mi je sasvim glupo da jedan Kanadjanin koji je proveo dio zivota u Afganistanu, spominje Sarajevo, tek tako i jednu dzamiju koja je nedavno podignuta, kao mjesto na koje je infiltriran kao CIA spijun. Mogu shvatiti da je pricu fabrikovao, ali odkud tako specificni detalji i na koji je nacin prosao poligrafski test po svim glavnim aspektima price? To je bitno. I bitno je da pbs.org tj public broadcasting station je kuca koja ima mnogo bolju reputaciju po pitanju objektivnosti od Fox-a i CNN-a i inih drugih medijskih kuca. A, oni su emitovali ovaj dokumentarac.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

Nesferatu wrote:Bakljava, ti s Famirom slobodno na jedan djir oko Jagomira, ustanova Ernest Grin. Znas sto bola?
Jer je ta Amerika ugostila blizu 200.000 Bosanaca. Dala im dom. Imamo sva prava. 2/3 do sad su dobili drzavljanstvo. Nema komune u kojoj ima vise od par hiljada ljudi a da nema dzamiju. U St. Louisu zivi 53.000 Bosanaca. To je jedna veca carsije u BiH. Koju je to carsiju SDA i Famtmirologija podigla? I sad su Amerikanci papci? U svijetu u kojem BiH nema nijednog prijatelja, u svijetu u kojem je Amerika daleko najvise novca i vremena provela analizirajuci i pomazuci stanje u BiH, Amerikanci su papci. Papak je Fatmir. Jer ja nisam vidjeo da je on od silne demagogije ikome igdje pomogao u borbi protiv Srpsko-Hrvatskog terorizma osim samom sebi sto kruh zaraduje perom pisuci trla-baba lan. Poznato je svima, da je Amerika ponudila i dan danas nudi po $10 miliona za informaciju o Mladicu i Karadzicu. Nije ih SDA ponudila. I isto tako je poznato da su za $40 miliona dolara Amerikanci kupili informacije o tome gdje je Saddam Hussein i gdje su mu dva sina. Saddama su uhvatili u rupetini u nekoj zabiti a sinove mu pokokali kako im i pristoji. Amerika je i glavni donator bila, podizanja memorijalnog centra u Potocarima, za koji je dala mnogo vise novca od svih silnih i presilnih Bosanaca, muslimana i Fatmira.

Nadalje, gledao sam jednu emisiju o covjeku koji je radio za CIA-u i koji prica da je pod tim pokroviteljstvom dolazio i u Bosnu i Sarajevo, te da su uspjeli se povezati sa mrezama sa regrutiranje pobunjenika za Irak (pretpostavka je da stranci iz Arapskih zemalja dolaze u BiH i odatle nekim kanalima odlaze u Irak). Prica je ispricana od strane jednog muslimana iz Kanade koji je polu Afgan a polu Egipcanin. Otac mu je dugi niz godina zivjeo u Kanadi nakon sto je bio mudzahedin i borio se rame uz rame sa Osamom u Afganistanu a onda ga je i on pozvao nazad, nakon oslobadanja i dolaska Talibana na vlast. Taj momak je odrastao u logoru za obuku mudzahedina. Kad su Amerikanci dosli 2001 u Afganistan, ubili su mu oca negdje kod Tora-Tore a on se je predao odmah u tom kampu i ispricao vecinu onog sto je znao o Osami i organizaciji. Onda su mu iz CIA ponudili ugovor da ga prebace kao spijuna u Guantanamo Bay gdje bi bio tretiran kao i svi drugi zatvorenici a sve sa ciljem dobijanja dodatnih informacija. Nakon godinu dana, tokom kojih zamalo nije poludio, oslobodili su ga tog ugovora i poslali ga, po njegovoj prici, od svih mjesta na svijetu u Sarajevo. U Sarajevu je navodno par mjeseci dolazio dzamiju na Alipasinom, stupio u neke kontakte koji su htjeli da ga pripreme za regrutaciju u Irak. Tu prici dolazi kraj jer je on informisao CIA, i izrazio zelju da ga povuku sa terena umjesto da ga salju u Irak, oni su ga navodno povulikli i isplatili te mu rekli da ne smije ovu pricu nikad objelodaniti sto je on po dolasku u Toronto i uradio, da bi ga se cijela familija odrekla. CIA je odbila da potvrdi ista od price, ali navodno, Abdurahman je prosao poligrafski test koji je povrdio da je po svim vecim pitanjima govorio istinu. Sta sad to treba da znaci? Ne znam. Samo me je prica jako, jako iznenadila jer je bila emitovana na svim public tv stanicama. Dokumentarac se zove Son of Al-Qaida....

Abdurahman trained by CIA, sent to Bosnia

Abdurahman says the CIA provided him with a training course in undercover work taught by one of the most experienced trainers in the CIA and that at the end of the course he was told that he would be leaving Guantanamo soon. He was given a tour of the base, issued a guest pass and checked in and out through the visitor's gate. Then, he says, the CIA told him his next stop was Bosnia and gave him a false Moroccan passport.

In Bosnia, which the U.S. believes has become a pipeline for Al Qaeda volunteers who want to join the Iraqi resistance, Abdurahman says the .
CIA asked him to blend in with the transient Muslim population and attend the King Fahd mosque, one of the largest mosques in Sarajevo. He says he became friendly with a suspected recruiter for Al Qaeda operations in Iraq,which pleased the CIA
:)
mores i ti kenjat...:oops: bezbeli da ces stitit svog hranioca,ali si se i solidno nalupo
treba fatmir da gradi dzamije po ahmerici da bi valjo je l'? :?

cinjenica je da ameri siluju po tv-u i par *nezavisnih* tariguza sa selektivnom reklamom , pozivom na linc bosnjackog naroda,reklame ide u stilu:"dogodilo se u americi,spaniji,turskoj...to se moze desiti i vodjekana,stoga zvrcni koji put prijavi bjelu al-kaidu i,napuni seharu" -posteno :-D ...
rasho i mladic,su vodece figure srpske zlocinacke politike,i ne mozes njih ubaciti u ovu pricu,ovdje se radi o raspisanom Wantedu za obicnim bosnjom... a sadam je smjesan u cjeloj prici,cuj davali za sadama lovu :roll: :D ...a sad kupe kajmak u kamionima...:wink:
a takvih eXperata poput tog pajde iz CIA-ima ihi-hi ,na svakom cosku,za srpske pare balegaju povazdan na tv Bijeljinama i inim, olaksavaju americku savjest i peru srpske ruke,natopljene krvlju....
i cudis se kako dobiti informaciju za fahdovu dzamiju ..joooj .-) ...pa mnogi nezavisni experti(inace bosnje) su prdili da je Osamaga bjeho u ratu ovdje :D ,kahveniso s Aljom,drzo predavanja,kurseve,vizioniro s Aljom o obnovi Hilafetica i td.i td. ....:D
stoga...dajmo se prizemljiti ...:oops: ...
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

Prenj wrote:
Nesferatu wrote:Bakljava, ti s Famirom slobodno na jedan djir oko Jagomira, ustanova Ernest Grin. Znas sto bola? Jer je ta Amerika ugostila blizu 200.000 Bosanaca. Dala im dom. Imamo sva prava. 2/3 do sad su dobili drzavljanstvo. Nema komune u kojoj ima vise od par hiljada ljudi a da nema dzamiju. U St. Louisu zivi 53.000 Bosanaca. To je jedna veca carsije u BiH. Koju je to carsiju SDA i Famtmirologija podigla? I sad su Amerikanci papci? U svijetu u kojem BiH nema nijednog prijatelja, u svijetu u kojem je Amerika daleko najvise novca i vremena provela analizirajuci i pomazuci stanje u BiH, Amerikanci su papci. Papak je Fatmir. Jer ja nisam vidjeo da je on od silne demagogije ikome igdje pomogao u borbi protiv Srpsko-Hrvatskog terorizma osim samom sebi sto kruh zaraduje perom pisuci trla-baba lan.
...
Fatmirovo najvece zivotno herojstvo je bila odbrana ratnog podruma tuzlanske opstine gdje je proveo cijeli rat u odbrani bosnjastva - na radnoj obavezi, sa crvenim Selimom Beslagicem kao sefom.
opet selektivna percepcija fercera... :-? ...jel' to Lagas nosio,pusku?,selim?
ti bi Tunju uprego i sprtio na Zuc da baca bombe...uozbilji se ili priznaj da si paglu ...
valahi bilahi experta ...general iz sjene...:zzzz:
VanHelsing

Post by VanHelsing »

Suplja ti je prica Baklawa, posebno ti zargoni koje koristis a koji valjda treba da nam predstave neku narodsku mudrost, a u sustini samo pokazuju koliki si ti primitivac.

Fatmira i Tunju ne mozes da poredis jer je Fatmir u ratu bio u najboljim godinama a Tunjo je bio penzioner, i sama ideja da mozes da poredis ova dva covjeka mislim da najvise govori o tebi a najmanje o njima dvojici.

Nebitno je jeli prica o kojoj se govori u predhodnom postu istinita ili nije jer to nije tema. Tema je da li SFORova reklama koja poziva ljude da prijave nesto sumnjivo u stvari poziva na linc Bosnjaka, pere srpske krvave ruke, objavljuje Wanted za `obicnim` bosnjom, poziva na nehapsenje ratka i radovana i sam Bog zna kakvih si se ti jos gluposti navalj`o u ovom prethodnom postu. Ti ocito mislis da je to istina a ja s druge strane kao odgovor na tvoje stavove razmisljam je li nekulturno da te pitam `jesi li ti normalan?`. Ali umjesto tog postavicu ti drugo pitanje

`Koliko je obicnih bosnja dosad uhapseno na osnovu tog javnog linca?`
`Koliko je racija SFOR napravio po medresama ili drugim objektima u vlasnistvu IZ BiH?`
`Da li je vlada SADa povukla novac od nagrade za hapsenje ratka i radovana i preusmjerila taj novac na hapsenje bosanskih terorista?`

Ima ovih pitanja jos tona ali uvjeren sam da mi neces odgovoriti ni na jedno pa nema smisla da se vise maltretiram, jer ovo su pitanja za razuman svijet a ne ljubitelje teorija zavjere. Ja na kraju krajeva postujem tvoje pravo da budes u zabludi po nekim pitanjima, zato se i raspravljamo jer ne mislimo isto, ali ubuduce ti savjetujem da svoje teorije i teze baziras na malo vise argumenata jer kad ti je jedini argument `reko mi Fatmir` onda ispadnes naivan i pomalo glup :-)
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

VanHelsing wrote:`jesi li ti normalan?`.
nisam... :) :) :) ...
gdje su tvoji argumenti, jadovane?...
ja sam rekao kako glasi reklama i to je fakat,u njoj nema cetnickog i ustaskog terorizma,da ne kazem krscankog,nego jasan i glasan poziv za prijavljivanje zelenih bradica,a oni od njihove sorte ih ne zanimaju,ne zanimju ih oni sto terorisu povratnike od snajpera pa do kamenovanja,i to je cinjenica,i vec rekoh negdje ne podvaljuj R& R u ovaj kontekst...
.... i bezbeli da ne hapse po dzamijama,samo te ćopi mrak :D,i kroz koji mjesec porodica ti sazna da ti je neko od najmilijih u logoru Guantanamo,jer je neka fukara(jal materijalna ili dusevna)zapikala nagradu...ima takvih slucajeva hejbet,mnogi su ispitivani u am. bazi u brckom samo zbot trodnevne bradice...
....i znam ja da tebe boli sto sam to dirno u tvoj tor...ali pajdo moj uporedimo poslijeratne zrtve *terorizma*...i na osnovu tih omjera stavimo prefiks jal islamski ,jal krscasnski( a cinjenice govore,da je krscanski u debeloj prednosti)...ako se vec olako razbacujemo tim uopstenim monstruznim stembiljima

p.s.vidi se da si preko bare,jerbo bi inace zno da su tunjo i fatmir ruka pod ruku u vecini pitanja...i na terenu i na papiruwink:

p.p.s.boli me racku hoces li se slaozit sa mnom,cinjenice su na mojoj strani,to zna i crvena opzicija koja priznaje jednom fatmiru da je *srz tacna*...vidis da niko ne negira text,vec po straom dobom obicaju pokusavaju diskreditovat autora :D ...ali i o slabo ide,jer su onda uhvaceni u primjenjivanu *dvostrukih arsina*,pa im se neda ofirat dalje:D i traze bolju priliku:oops: .....
stoga, ne zalijeci se negdje gdje nije pripremljen teren,nabavljna ispravna municija mores fasovat sljuz u guz...

eto,necu vise o ovoj temi,sve je mislim receno...

pEACe ,lamse
Nesferatu

Post by Nesferatu »

i bezbeli da ne hapse po dzamijama,samo te ćopi mrak ,i kroz koji mjesec porodica ti sazna da ti je neko od najmilijih u logoru Guantanamo,jer je neka fukara(jal materijalna ili dusevna)zapikala nagradu...ima takvih slucajeva hejbet,mnogi su ispitivani u am. bazi u brckom samo zbot trodnevne bradice...
A, odkud si ti to informisan, o tome ko je gdje ispitivan i gdje je zavrsio?

Sta, neceg se bojis, pa prikrivas to, zajebancijom. U tome je stvar, jel. Malo bi se bradica nosala al' ne toliko da se ide iza resetaka na "informativni". E, pa navniki se, da je Bosna zemlja u srcu krscanske Europe, sa 51% krscana u njoj, sa krscanskom istorijom i sto je najbitnije OHR i SFOR-om a to su isto tako organizacije koje ne sponzoriraju Islamske zemlje vec kriscanske upravo.

Onog dana kad Saudijska arabija preusmjeri nesto Americkog novca umjesto u dzamije Kralja Fahda (koja kontradikcija trodnevnih bradica - kralj u Islamu, dze si sta ima), onda ce i biti nesto love da se ganjaju krscanske teroriste i da se reklamira njihov progon na javnoj tv-u, iako trodnevne bradice nisu ni za to sposobne jer su zauzete protestima protiv karikatura Muhe a.s. i sjedenjem na minderu i naprdjavanja u prazno, jopet nema od vas nista dok vam ne dodju braca mudzahedini na kahvu jednu-dvije pa i po pasos, zenu, kucu i kuciste, grad i na kraju, drzavu bi im dali, od srece, sto su dosli da nas izbave i rijese zavajkada problemaitku roda i naroda mog. E, hos, al u neosunacenom.

Cinjenica je samo jedno.

Cetnicki i ustaski terorizam samo ide u prilog onima koji sjede u Kralj Fahd dzamiji (tako su i dosli na scenu). Stoga je sasvim glupo ocekivati da ce neke Islamiste se boriti za privodenje cetnicko-ustaskih terorista. Oni se jedino bore protiv gradjana i gradske svijesti i ona zehra sto je ostalo i to bi da ubiju. Jebe se njima i za ratom i mrtvima i svime drugim, najvaznije je da su ovce u toru. I da imaju nove Bosnje na braniku otadzbine. A, svaka mogucnost pa tako i jedna reklama ce se iskoristiti u svhre propagadne paranoje koja vodi ka militantnoj radikalizaciji.

Borbom protiv bilo kojeg/cijeg terorizma (domaceg ili stranog), bori se protiv svih a ne samo jednog. I kamo sreca da smo ovakvih reklama imali prije 1992-ge, da smjestimo bracu zelene iza resetaka gdje pripadaju, da pisu Islamske deklaracije i pricaju kako bombardovanja Americke ambasade u Sarajevu (il' rata) nece biti.

Sta je nama nasa demokracija dala. Da nas sljam vodi, da nam sljam bude novinar i da nas sljam na forumu maltertira svojom paranoidnom shizofrenijom. Pa nije ti lako. Malo bi srao protiv Amerike. Al' ne znas, jel zdravo po dzigere. Neka, neka. Dobri su ti prioriteti. Taman paralelnii sa cetnickim.
Post Reply