NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

BIONA

#26 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by BIONA »

Vala i da ga vidim ne bih uzela te pare ! Moja ljubav prema zivotinjama i zivot tog psa prevazilazi pisljivih 300 km.
memorisacu brojeve i nadam se da cu ga negdje vidjeti :roll:
Cholina_Lokica

#27 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Cholina_Lokica »

Verocious wrote:Joj moralista, pa uhvatite vi tog kera dobijte tih 300KM pa ih onda odnesite u narodnu kuhinju :-)
Upravo tako... Da ih i uzmu tesko bi pare zavrsile kod socijalno ugrozenih porodica :roll:
julisiz es grant

#28 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by julisiz es grant »

Kad ste ga slikale iz ove blizine, mogle ste ga i uhvatiti.
Ali neee, da se slučajno rukice ne isprljaju.
Šupljak žešći.
Cholina_Lokica

#29 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Cholina_Lokica »

julisiz es grant wrote:Kad ste ga slikale iz ove blizine, mogle ste ga i uhvatiti.
Šupljak žešći.
Da si citao kao sto nisi, procitao bi da ga je slikala zena sa S.bunara a ne neko od aktivista... Zato se sigurno i trazi da se ne isprljaju rukice.. Blaaah
julisiz es grant

#30 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by julisiz es grant »

Cholina_Lokica wrote:
julisiz es grant wrote:Kad ste ga slikale iz ove blizine, mogle ste ga i uhvatiti.
Šupljak žešći.
Da si citao kao sto nisi, procitao bi da ga je slikala zena sa S.bunara a ne neko od aktivista... Zato se sigurno i trazi da se ne isprljaju rukice.. Blaaah
Da si čitala kao što nisi, vidjela bi u uvodnom postu
PRIJE PAR DANA SMO GA VIDJELE NA SOUKBUNARU
Dakle, to napisa ova što traži psa, a ne neka lokalna hamša sa Soukbunara.
Cholina_Lokica

#31 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Cholina_Lokica »

Ali ga nisu one slikale kao sto ti rece. I da vidjen je ali mu je jako tesko prici, mislim da znam o ovome malo vise nego ti sa svojim supljacima
A71

#32 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by A71 »

OKO 13 SATI DOBILA SAM POZIV DA JE PAS VIĐEN KOD DOMA ZDRAVLJA VRAZOVA (DOBRA VIJEST JE DA JE JOŠ ŽIV) ALI NA ŽALOST ČOVJEK KOJI GA JE VIDIO NIJE IMAO OVE BROJEVE PA JE NAZVAO PRIJATELJA KOJI ME JE NAZVAO ALI DOK SAM STIGLA TAXIJEM IAKO JE BILO ZA 10 MINUTA PSA VEĆ NIJE BILO. PRETRAŽILI SMO SVE GDJE SE INAČE KREĆE OD MARIJIN DVORA, OPĆE BOLNICE, DRUGE GIMNAZIJE, ALTE, KOVAČIĆA PA SVE DO SOUKBUNARA BLIZU STIJENA ALI NIŠTA. ZATO NE MOGU DOVOLJNO NAGLASITI VAŽNOST DA AKO NAZOVETE OSTANITE BLIZU PSA 5-10 MINUTA DOK NEKO NE DOĐE JER SAM POZIV NE POMAŽE PUNO JER KAD STIGNEMO NE ZNAMO U KOM PRAVCU JE PAS OTIŠAO PA ZATO BEZUSPJEŠNO TRAŽIMO :( HVALA SVIM DOBRIM LJUDIMA KOJE SMO DANAS U TOKU POTRAGE SRELI A KOJI NISU BILI UPOZNATI SA SLUČAJEM ALI SU OBEĆALI DA ĆE OBRATITI PAŽNJU I ZVATI IAKO SMO IH OSTAVILI PRILIČNO ŠOKIRANE JER NISU MOGLI VJEROVATI DA NEKO MOŽE TAKO NEŠTO URADITI SAMO ZATO JER MU JE TO GUŠT.
It_is_a_Leclerc

#33 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by It_is_a_Leclerc »

Ako smijem samo dati savjet kako ga uhvatiti. Nikako nemojte ići frotnalno prema njemu, jer će pobjeći glavom bez obzira. Probajte ga namamiti hranom, vodom, nikako zvukovima, žviždanjem itd. I kad dođe, stavite se u položaj paralelan njegovom. Ne hvatajte ga rukama u blizini usta ili vrata jer vas može napasti. Najbolje bi bilo nježno mu svezati neki kaiš ili konopac niže oko vrata, ili oko tijela, jer mu u protivnom možete povrijediti rane, ili izazvati agresiju.

Sretno, još jednom !
Cholina_Lokica

#34 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Cholina_Lokica »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako smijem samo dati savjet kako ga uhvatiti. Nikako nemojte ići frotnalno prema njemu, jer će pobjeći glavom bez obzira. Probajte ga namamiti hranom, vodom, nikako zvukovima, žviždanjem itd. I kad dođe, stavite se u položaj paralelan njegovom. Ne hvatajte ga rukama u blizini usta ili vrata jer vas može napasti. Najbolje bi bilo nježno mu svezati neki kaiš ili konopac niže oko vrata, ili oko tijela, jer mu u protivnom možete povrijediti rane, ili izazvati agresiju.

Sretno, još jednom !
Ne moze nikoga ujesti, nema vilicu, nema jezik... Odnosno ima vilicu koja visi na komadu koze samo, totalno nefunkcionalna...
Pasiflora

#35 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by Pasiflora »

:(
PeekABoo

#36 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

Joj sto nemogu ovih virtualnih dusebriznika, a kad treba pomoci okrecu glavu, ne odazivaju se na apele pomoci...itd. Al bitno je da znaju *rat po forumima kako treba pomoci djeci I ljudima, a osudjivati pomoc zivotinjama.
Dragi dusebriznici, vi kad nemate srca pomoci jednom zivom bicu kojem villica visi o koncu, kako da od vas sutra neka osoba ocekuje pomoc? On je isto ziv, bezobzira sto je pas. On isto osjeca bolove, glad I zedj. Njega ne treba pustiti da samo tako krepa, jer je pas. Treba mu pomoci I olaksati na jedan human nacin.
PeekABoo

#37 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

I da, jadan onaj ko uzme 300 KM zato sto je pomogao ovom jadnicku.
A ovaj sto mu je ovo ucinio, necu da ga kunem, njega pravo mjesto vec ceka samim cinom, a ja mu samo od srca zelim da sto prije dodje tamo I pati u mukama.
PeekABoo

#38 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

Kao sto je to sad pas, tako to sutra moze biti I covjek. Manijak, pedofil, narkoman...itd.
It_is_a_Leclerc

#39 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by It_is_a_Leclerc »

"A uistinu su prokleti među vama oni koji muče životinje..." (Hadis)

Mislim, jako si hrabar čovjek. Napadaš i prebijaš bića na četiri noge, koja ti ne mogu ni vratiti, ni odgovoriti. Trebalo bi ti dati orden za to.
stokton

#40 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by stokton »

drugi profil wrote:Evo sad mi kecerku napao pas u Gatackoj i poderao joj hlace. Srecom rane su samo povrsinske, ali psihicka trauma je ogromna.

Ja sad odoh sa kakvom palicom sve to prebit, a vi poslije pisite po forumu i slikajte....
jesi frajer :run: , samo pazi da se ne spotakneš i da ti se palica ne zabije u guzicu
PeekABoo

#41 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

casper_ wrote:
PeekABoo wrote:I da, jadan onaj ko uzme 300 KM zato sto je pomogao ovom jadnicku.
A ovaj sto mu je ovo ucinio, necu da ga kunem, njega pravo mjesto vec ceka samim cinom, a ja mu samo od srca zelim da sto prije dodje tamo I pati u mukama.
tebi fali dasaka u glavi.

sve dzukele u mesare.
Jest eto nek su tebi sve na broju.... I molim te, u petak obavezno na dzumu ciste savjesti....
drug_profi

#42 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

stokton wrote:
drugi profil wrote:Evo sad mi kecerku napao pas u Gatackoj i poderao joj hlace. Srecom rane su samo povrsinske, ali psihicka trauma je ogromna.

Ja sad odoh sa kakvom palicom sve to prebit, a vi poslije pisite po forumu i slikajte....
jesi frajer :run: , samo pazi da se ne spotakneš i da ti se palica ne zabije u guzicu
Nece ne sekiraj se. Malo sam se smirio dok sam oko djeteta skakao i cistio rane. Ne cudim e uopste sto ima ovakvih ranjavanja. Jos me huja drzi, ali mi se ne da sad da idem da ih trazim.

A vi sto vidite svijet tako ruzicasto, hajte se malo presaberite.

Drugo, ima kafilerija kojoj treba prijaviti ovog ranjenog psa neka ga nadje, pokupi i eutanazira. Da mozda necete da mu platimo lijecenje?
PeekABoo

#43 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

drugi profil wrote:
stokton wrote:

Nece ne sekiraj se. Malo sam se smirio dok sam oko djeteta skakao i cistio rane. Ne cudim e uopste sto ima ovakvih ranjavanja. Jos me huja drzi, ali mi se ne da sad da idem da ih trazim.

A vi sto vidite svijet tako ruzicasto, hajte se malo presaberite.

Drugo, ima kafilerija kojoj treba prijaviti ovog ranjenog psa neka ga nadje, pokupi i eutanazira. Da mozda necete da mu platimo lijecenje?
A sto majke ti nisi dosao s tom palicom na otoku i prebio onog sto je drkao na balkonu na oci sve djece iz skole?

A dijete valjda treba tetanus nakon ujeda psa lutalice?
Last edited by PeekABoo on 02/12/2012 23:12, edited 1 time in total.
drug_profi

#44 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

Zato sto je to bolestan covjek koji je potpuno bezopasan, a novinari su iskoristili jadnika da naprave pricu. Ali to nije tema ove emisije.
Za ljude kao sto je on postoje organi reda koji stite djecu od takvih, za kerove ne postoji nikakva policija i nikakva zastita. Tu MORAS sam u se.
just principe

#45 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by just principe »

drugi profil wrote:Zato sto je to bolestan covjek koji je potpuno bezopasan, a novinari su iskoristili jadnika da naprave pricu. Ali to nije tema ove emisije.
Za ljude kao sto je on postoje organi reda koji stite djecu od takvih, za kerove ne postoji nikakva policija i nikakva zastita. Tu MORAS sam u se.

ljudi bezopasni. Pojma nemas.
Ocigledan si dokaz ti koji se zelis dojmiti opasno pa prijetis koga ces izmlatiti. Pazi samo da ti ne budes izmlacen od bezopasnih "bolesnih" ljudi
drug_profi

#46 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by drug_profi »

just principe wrote:
drugi profil wrote:Zato sto je to bolestan covjek koji je potpuno bezopasan, a novinari su iskoristili jadnika da naprave pricu. Ali to nije tema ove emisije.

Ocigledan si dokaz ti koji se zelis dojmiti opasno pa prijetis koga ces izmlatiti. Pazi samo da ti ne budes izmlacen od bezopasnih "bolesnih" ljudi
Cekaj sad, o cemu mi pricamo? Ja nisam prijetio da cu prebiti covjeka vec opasne zivotinje koje su mi napale dijete veceras? Drugi forumas je pozvao na prebijanje bolesnog covjeka.
Ko ovdje gumi nasilnika nad nemocnim?

PS. ne treba antitetanus (a ne tetanus), jer su rane samo povrsinske, bez krvarenja, a i djete je redovno vakcinisano.
Saberite se ljudi. Vi isto mala djeca, u tijelima odraslih. Zivotinje su tu da se jedu, i da sluze, pa i da se vole, ali ne mozete ih izdizati iznad covjeka, pobogu...
Last edited by drug_profi on 02/12/2012 23:21, edited 1 time in total.
PeekABoo

#47 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

Baš me zanima da li bi takvo mišljenje imao da ti je taj čovjek napao kćerku ili ne daj Bože silovao?

"U činjenju dobročinstva svakom živom hajvanu čovjek ima nagradu."
bizet

#48 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by bizet »

malo ste pretjerali sa polemikom...bas nikako ne pomaze nikome

dobar fol drugi profil...curica napadnuta, ti se smirio cisteci rane... :thumbup:
da meni neko moje dijete napadne, pa sve i da budu moji kerovi za koje ginem, nesto sumnjam da bi se smirila dok cistim rane...ali dobro, ti si po svemu sudeci bas neki saburli tip...svaka ti cast na saburu
i de ti to svoje dijete na vakcinu odvedi, vec sad
PeekABoo

#49 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by PeekABoo »

bizet wrote:malo ste pretjerali sa polemikom...bas nikako ne pomaze nikome

dobar fol drugi profil...curica napadnuta, ti se smirio cisteci rane... :thumbup:
da meni neko moje dijete napadne, pa sve i da budu moji kerovi za koje ginem, nesto sumnjam da bi se smirila dok cistim rane...ali dobro, ti si po svemu sudeci bas neki saburli tip...svaka ti cast na saburu
i de ti to svoje dijete na vakcinu odvedi, vec sad
Taman tako, odgovoran otac, a dijete nije odveo da primi tetanus i da je pregleda neko stručan.

Maloprije ja rekoh, teško nama s ovima što su jaki na jeziku. Zato i jesmo u ovakvim govnima.
bizet

#50 Re: NAGRADA 300 KM ONOME KO UHVATI PSA

Post by bizet »

just principe wrote:

ili si ti nesto pobrkao ili si se nedovoljno jasno izrazio :?
Locked