Nagrađeni POGREŠNI profesori

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
vafenur

#1 Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by vafenur »

Na stranici
http://www.unsa.ba/N-pdf/PRIZNANJA.pdf
procitacete smijesan clanak o najuspjesnijim profesorima Sarajevskog univerziteta. Ovaj nagradjeni sa mog faksa ne samo da nije dobar, vec je najgori. Moj bivsi cimer takodje kaze da je i na njegovom nagradjen jedan od najgorih.
Medju njima je zamislite i premijer Federacije Brankovic! Kad li on ima kad igrati ulogu univerzitetskog profesora? Cijeli dogadjaj je zaista smijurija. Niti se znaju kriterijumi, niti ko ih je birao , ali studenti sigurno tu nisu ucestvovali.
Komentarisite izbor sa vasih fakulteta, ako znate kojeg od njih.

Jedinica Rektoratu - to je njihova ujdurma!
lin

#2 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by lin »

Zamislite, ni jedna nagrađena profesorica - sve sami muški i zbilja POGREŠNI!
Umjetnik a

#3 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by Umjetnik a »

pa koji je tovoj faks
vafenur

#4 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by vafenur »

Moj fakultet je ekonomija, a mog druga PMF!
JThomas

#5 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by JThomas »

jebli majku svoju :lol: pa ovo ne znam bi li se smijao ili bi plakao.

metuzalem ibrahim festić uopšte ne dolazi na fakultet, asistent drži predavanja, ispituje i daje ocjene, ovaj samo dođe da ih potpiše. u svoje doba je bio veličina...ali ovo je stvarno vic.
suncica24

#6 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by suncica24 »

Samo da prijavim i pogresno nagradjenog profesora sa AF :-)
zimomor

#7 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by zimomor »

I zar Nedzad Mulabegovic nije prije nekoliko godina otjeran sa pozicije Rektora Univerziteta zbog pronevjere novca?
JThomas

#8 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by JThomas »

pa možda je i to kriterij uspjeha :lol:

stvarno ne znam je li smješnije ili žalosnije :roll:
saga

#9 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by saga »

vafenur wrote:Moj fakultet je ekonomija, a mog druga PMF!
i ja sam sa pmf.a, i mada znam samo profesore sa svog odsijeka - kome pripada i ovaj prof, mogu reci da nije bas pogresan prof izabran
Last edited by saga on 18/12/2008 16:28, edited 1 time in total.
Asana

#10 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by Asana »

:lol: :lol: :lol:

Ma pusti, pa oni ne znaju ni da li im se rektoresa preziva BOROVNIK ili VOBORNIK :P
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#11 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by grunt »

Profesore je za nagradu predlagao fakultet,studenti se nisu pitali pa su zbog toga i izabrani doticni!
Inace Gagic sa veterine je odlican covjek i profesor :thumbup:
_aja_

#12 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by _aja_ »

Ne znam sada ali u moje vrijeme Muris Čičić je zaista bio među najboljim .... ne znam šta je reč'...
Hunkar

#13 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by Hunkar »

I ja sam sa PMF-a, i mislim da je izbor profesora vise nego dobar. Za ostale fakultete ne znam :S
vafenur

#14 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by vafenur »

A da li si ti sa PMF-a student ili si neki zaposleni? Jer kazu da ovaj sa PMF-a drzi sve zaposlene u saci pa je za ocekivati da oni to podrzavaju. Covjek tamo vlada 100 godina.
vafenur

#15 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by vafenur »

Jos sam nesto zaboravio za ovog sa PMF-a. Imao sam puno raje sa ETF-a prije nekoliko godina. Taj im je predavao neki predmet i sve ih je oborio, a oni vec apsolventi, ali neki beze predmet, nesto kao istorija ili filozofija nauke. Znam i covjeka sa Veterine kojem je ovaj bio upisan u indeks da predaje informatiku a nikad ga nisu vidjeli - neko je drugi to radio.
Ovaj Avdispahic je izgleda strucnjak za sve s ocjenom 0.
saga

#16 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by saga »

eh, meni je Avdispahic predavao na prvoj godini... 2 predmeta
uvijek je dolazio na predavanja... i odlicno je objasnjavao
i ja sam ponosna na svoje ocjene iz predmeta koje je on predavao... namucila se za njih jesam, al' sam vala i naucila
ja.neron

#17 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by ja.neron »

vafenur wrote:Na stranici
procitacete smijesan clanak o najuspjesnijim profesorima Sarajevskog univerziteta. Ovaj nagradjeni sa mog faksa ne samo da nije dobar, vec je najgori. Moj bivsi cimer takodje kaze da je i na njegovom nagradjen jedan od najgorih.
Medju njima je zamislite i premijer Federacije Brankovic! Kad li on ima kad igrati ulogu univerzitetskog profesora? Cijeli dogadjaj je zaista smijurija. Niti se znaju kriterijumi, niti ko ih je birao , ali studenti sigurno tu nisu ucestvovali.

možeš misliti beridan nagrađen jer je uspio da oni prevaranti iz vojske završe fakultet za 8 mjeseci
kakav konaković ili orić ovi iz vojske su sve prešišali inteligencijom
Cholina_Lokica

#18 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by Cholina_Lokica »

ja.neron wrote:
vafenur wrote:Na stranici

možeš misliti beridan nagrađen jer je uspio da oni prevaranti iz vojske završe fakultet za 8 mjeseci
kakav konaković ili orić ovi iz vojske su sve prešišali inteligencijom
a ja sve kontam sta je beridan uradio pa dobio nagradu.. :) pa reko covjek sta uradio a ja nisam cula za to :D
to je to znaci
FaceOff

#19 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by FaceOff »

Profesora sa svog fakulteta, koji je nagrađen ja u životu nisam vidio, a nagrađen za najboljeg nastavnika.
Alhemicarkaa

#20 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by Alhemicarkaa »

Postoje dva nagradjena profesora sa PMFa, za drugog ne znam (mislim znam ga, ali ne bih da komentarisem jer sam ljuta na njegovu ocjenu:)), ali profesor Sofic je ok izbor. Nije najbolji, ali nije los izbor. Mada on svake godine dobiva, pa postaje malo dosadno...
mimoza

#21 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by mimoza »

sto se tice farmaceutskog fakulteta, izbor je jako dobar. profesorica zavrsnik je jako korektna i profesionalna! i od svih koje su mogli izabrati, ovo je najbolji izbor po meni!
sesalmir

#22 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by sesalmir »

lin wrote:Zamislite, ni jedna nagrađena profesorica - sve sami muški i zbilja POGREŠNI!
Davorka Zavrsnik je zensko i slazem se sa postom mimoze.
Hunkar

#23 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by Hunkar »

Student sam PMF-a, i profesor jeste strog na ocjeni (veoma), ali je ujedno najbolji.
I jos nesto: nije se ocjenjivalo koji je profesor najbolji, nego naucna dostignuca. Posto je rasprava otisla u pogresnom smjeru. Za ovoga znam da ih ima, a za ostale stvarno ne znam.
faye

#24 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by faye »

moze li neko staviti spisak, meni se ne otvara pdf a bas me zanima :oops:
sesalmir

#25 Re: Nagrađeni POGREŠNI profesori

Post by sesalmir »

DODJELA PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIM NASTAVNICIMA UNIVERZITETA U SARAJEVU U Rektoratu Univerziteta u Sarajevu je u ponedjeljak 15. decembra 2008. godine održana svečanost na kojoj je prof. dr. Slavenka Borovnik, prorektoresa, uručila priznanja i prigodne poklone najuspješnijim nastavnicima u 2008. godini, koji su predloženi od strane matičnih visokoškolskih ustanova Univerziteta u Sarajevu:
• Prof. dr. Ahmetu Hadroviću najuspješnijem nastavniku Arhitektonskog fakulteta
• Prof. dr. Murisu Čičiću najuspješnijem nastavniku Ekonomskog fakulteta
• Prof. dr. Adnanu Silajdžiću najuspješnijem nastavniku Fakulteta islamskih nauka
• Prof. dr. Muji Haskoviću najuspješnijem nastavniku Fakulteta kriminalističkih nauka
• Prof. dr. Izetu Beridanu najuspješnijem nastavniku Fakulteta političkih nauka
• Prof. dr. Osmanu Lindovu najuspješnijem nastavniku Fakulteta za saobraćaj i komunikacije
• Prof. dr. Davorki Završnik najuspješnijem nastavniku Farmaceutskog fakulteta
• Prof. dr. Zvonimiru Radeljkoviću najuspješnijem nastavniku Filozofskog fakulteta
• Prof. dr. Husni Hrelji najuspješnijem nastavniku Građevinskog fakulteta
• Prof. dr. Mugdimu Pašiću najuspješnijem nastavniku Mašinskog fakulteta
• Prof. dr. Nedžadu Mulabegoviću najuspješnijem nastavniku Medicinskog fakulteta
• Prof. dr. Ahmedu Smajiću najuspješnijem nastavniku Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta
• Prof. dr. Ibrahimu Festiću najuspješnijem nastavniku Pravnog fakulteta
• Prof. dr. Muharemu Avdispahiću najuspješnijem nastavniku Prirodno-matematičkog fakulteta
• Prof. dr. Sedinu Kobašliji najuspješnijem nastavniku Stomatološkog fakulteta
• Prof. dr. Abdulahu Gagiću najuspješnijem nastavniku Veterinarskog fakulteta
Pored priznanja najuspješnijim nastavnicima na visokoškolskim ustanovama Univerziteta u Sarajevu, Kolegij Rektorata Univerziteta u Sarajevu je donio zaključak da se jednom broju nastavnika koji su zaslužni za realizaciju najvažnijih
aktivnosti i za doprinos u radu Rektorata Univerziteta u Sarajevu u 2008. godini, također dodjele priznanja:
• Doc.dr. Nedžadu Brankoviću, za prepoznavanje potreba i doprinos u razvoju Univerziteta u Sarajevu;
• Prof. dr. Eminu Sofiću, za jednog od najuspješnijih nastavnika Univerziteta u Sarajevu;
• Prof. dr. Enveru Imamoviću, za jednog od najuspješnijih nastavnika Univerziteta u Sarajevu;
• Prof. dr. Senadu Buraku, za razvoj informatičke infrastrukture na Univerzitetu u Sarajevu;
• Prof. Marku Kovačeviću – posthumno priznanje za ukupan doprinos u radu Grupacije umjetnosti i akademskom doprinosu rada Senata Univerziteta u Sarajevu. Prorektoresa Slavenka Vobornik je naglasila da je ovo izuzetan događaj u okviru manifestacija koje su upriličene u povodu Dana Univerziteta. Dodjelom prigodnih priznanja na Univerzitetu se afirmiše naučni rad najuspješnijih naučnika i saradnika koji su snažna podrška bržem razvoju akademske zajednice i društva u cjelini. Oni su ponos akademske zajednice na koju se trebaju ugledati mlađe generacije. Ispred nagrađenih nastavnika i saradnika, skupu se obratio i zahvalio na priznanju doc. dr. Nedžad Branković, premijer Vlade Federacije BiH. Povodom ove svečane prigode Adnan Buljubašić, Matea Arsovski, Irena Vinković i Isak Haračić, studenti Muzičke akademije, iz klase profesora Dževada Šabanagića, izveli su stavak iz Gudačkog kvarteta u C-duru kompozitora Wolfganga Amadeusa Mozarta.
Post Reply