naglo praznjenje akumulatora?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Neelix

#1 naglo praznjenje akumulatora?

Post by Neelix »

juce dodjoh s posla,parkirah auto, sve bilo uredu. danas oko 2 da upalim, zavergla jednom i nestade struje u autu skroz, resetova se i sat u autu, i podaci na board compu. zvao bihamk, lik dodje i preklema, kaze ispraznio se akumulator, ostavi da radi auto 15 20 min prije nego ga ugasis. i fakat to uradim, eno sad pali normalno. kaze ako se ponovi - zamijeni akumulator.

eh, zanima me sta se moglo desiti pa da se tako naglo isprazni :? vozim ga od februara (punto 2003), uvijek je "kresao" cim okrenem kljuc. svjetla se ugase cim ugasim auto, tako da znam da nisu ostala upaljena, skinuo sam plochicu sa cd-a...ne pada mi na pamet nista drugo
Monsignor

#2 Re: naglo praznjenje akumulatora?

Post by Monsignor »

Nishta,
akumulator ti je riknuo...
Svi su sad nashtelovani da traju 5-8 godina u zavisnosti koji proizvodjac i gdje drzis auto (ako je u garazi tokom zime dosta mu produzis zivotni vijek).
Prijatelj ima takog punta i njemu je u sred ljeta jedno jutro samo sve otkazalo, nije mogao ni zaverglati tako da je samo zamijenio akumulator i sve ok, i rekli su mu da je to normlano valjda kad jedna celija crkne napon padne i nema snage uopste.
Ocekuj da ce ti se isto desiti ubrzo tako da budzetiras ...
Neelix

#3 Re: naglo praznjenje akumulatora?

Post by Neelix »

vjerovatno je to, hvala na objasnjenju. evo sad isao u grad, ko da nista nije bilo, kreshe normalno :-)
za_sada_bez_dobrog_nicka

#4 Re: naglo praznjenje akumulatora?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

To je na rizik jer dovoljan je jedan jutarnji minus pa da se ne probudi... Kesu odvezivat, a men' se čini i ja ću. Jutros u garažu (nije paljen jedno 15tak dana) kad alarm prijavi "current drop". Upalio je iz prve, ali nije zaverglao uobičajeno živahno. Ja da -- star je evo šestu godinu...
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#5 Re: naglo praznjenje akumulatora?

Post by Big Boy »

Godine rade svoje... mijenjaj ga da ne bi plakao uz prve jace minuse.
Mahalac

#6 Re: naglo praznjenje akumulatora?

Post by Mahalac »

Big Boy wrote:Godine rade svoje... mijenjaj ga da ne bi plakao uz prve jace minuse.
Ako se ponovi kad stavis novi, pogledaj alarm ako ga imas ...zna poluditi i vuci mnogo vise struje nego sto bi trebao.

...po iskustvu govorim!
maxell_sarajevo

#7 Re: naglo praznjenje akumulatora?

Post by maxell_sarajevo »

I meni je otisao akumulator nakon 4 godine vozikanja.Jucer minus zviznuo i nije mogao upaliti, otisao kupio novi akmulator izletio 115KM :x i sad auto ide ko novo :D
Neelix

#8 Re: naglo praznjenje akumulatora?

Post by Neelix »

bogami, maloprije upali, al jedva...ne gine mi :x trosak :roll:
Post Reply