eh, zanima me sta se moglo desiti pa da se tako naglo isprazni
naglo praznjenje akumulatora?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Neelix
#1 naglo praznjenje akumulatora?
juce dodjoh s posla,parkirah auto, sve bilo uredu. danas oko 2 da upalim, zavergla jednom i nestade struje u autu skroz, resetova se i sat u autu, i podaci na board compu. zvao bihamk, lik dodje i preklema, kaze ispraznio se akumulator, ostavi da radi auto 15 20 min prije nego ga ugasis. i fakat to uradim, eno sad pali normalno. kaze ako se ponovi - zamijeni akumulator.
vozim ga od februara (punto 2003), uvijek je "kresao" cim okrenem kljuc. svjetla se ugase cim ugasim auto, tako da znam da nisu ostala upaljena, skinuo sam plochicu sa cd-a...ne pada mi na pamet nista drugo
-
Monsignor
#2 Re: naglo praznjenje akumulatora?
Nishta,
akumulator ti je riknuo...
Svi su sad nashtelovani da traju 5-8 godina u zavisnosti koji proizvodjac i gdje drzis auto (ako je u garazi tokom zime dosta mu produzis zivotni vijek).
Prijatelj ima takog punta i njemu je u sred ljeta jedno jutro samo sve otkazalo, nije mogao ni zaverglati tako da je samo zamijenio akumulator i sve ok, i rekli su mu da je to normlano valjda kad jedna celija crkne napon padne i nema snage uopste.
Ocekuj da ce ti se isto desiti ubrzo tako da budzetiras ...
akumulator ti je riknuo...
Svi su sad nashtelovani da traju 5-8 godina u zavisnosti koji proizvodjac i gdje drzis auto (ako je u garazi tokom zime dosta mu produzis zivotni vijek).
Prijatelj ima takog punta i njemu je u sred ljeta jedno jutro samo sve otkazalo, nije mogao ni zaverglati tako da je samo zamijenio akumulator i sve ok, i rekli su mu da je to normlano valjda kad jedna celija crkne napon padne i nema snage uopste.
Ocekuj da ce ti se isto desiti ubrzo tako da budzetiras ...
- Neelix
#3 Re: naglo praznjenje akumulatora?
vjerovatno je to, hvala na objasnjenju. evo sad isao u grad, ko da nista nije bilo, kreshe normalno 
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#4 Re: naglo praznjenje akumulatora?
To je na rizik jer dovoljan je jedan jutarnji minus pa da se ne probudi... Kesu odvezivat, a men' se čini i ja ću. Jutros u garažu (nije paljen jedno 15tak dana) kad alarm prijavi "current drop". Upalio je iz prve, ali nije zaverglao uobičajeno živahno. Ja da -- star je evo šestu godinu...
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#5 Re: naglo praznjenje akumulatora?
Godine rade svoje... mijenjaj ga da ne bi plakao uz prve jace minuse.
- Mahalac
#6 Re: naglo praznjenje akumulatora?
Ako se ponovi kad stavis novi, pogledaj alarm ako ga imas ...zna poluditi i vuci mnogo vise struje nego sto bi trebao.Big Boy wrote:Godine rade svoje... mijenjaj ga da ne bi plakao uz prve jace minuse.
...po iskustvu govorim!
-
maxell_sarajevo
#7 Re: naglo praznjenje akumulatora?
I meni je otisao akumulator nakon 4 godine vozikanja.Jucer minus zviznuo i nije mogao upaliti, otisao kupio novi akmulator izletio 115KM
i sad auto ide ko novo 
- Neelix
#8 Re: naglo praznjenje akumulatora?
bogami, maloprije upali, al jedva...ne gine mi
trosak