nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Moderator: anex
- alen_zenica
#1 nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
$56.41 ..trenutna cijena nafte .a kod nas nista..pa dokle vise majku mu......
Last edited by alen_zenica on 29/11/2008 10:42, edited 2 times in total.
- SiSaJuMe
#2 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Dokle,. Dokle god moze,.
Ko je lud spustat cijenu i sebi skracivat ionaku ogromnu zaradu.,
Ko je lud spustat cijenu i sebi skracivat ionaku ogromnu zaradu.,
- strong69
#3 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Slusam izjave ovih vlasnika pumpi, kazu da je na zalihama rafinerija nafta sa starom cijenom pa je zato skupa. Onda se pitam kako onako efikasno povecavaju cijene? Isti dan nakon sto je na berzi skocila cijena nafte oni su je povecali na svojim pumpama. Tad ocigledno nije bilo zaliha u rafinerijama i nafta je za par sati stizala tamo.

- Citizen-X
#4 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Samo proleterski jaruga...
Suti i pusi... Sviraj Nailovoj materi... Jedino ako vec hoces kupis bocu benzina, zapalis je i pod pistolj. Al' to je vec terorizam. A onda si u Govnodanamu.
Valjda to nije terorizam, pljackat narod i drzat pod psihozom.
Show must go on.

Suti i pusi... Sviraj Nailovoj materi... Jedino ako vec hoces kupis bocu benzina, zapalis je i pod pistolj. Al' to je vec terorizam. A onda si u Govnodanamu.
Valjda to nije terorizam, pljackat narod i drzat pod psihozom.
Show must go on.
-
maxell_sarajevo
#5 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Mozes se zaliti pilicima, macicima, kokosima, i ostalim.Privatluk je cudo mislis da ce cijene opet biti kao '96 hoce al kad bude drzava kupovala naftu i vrsila districbuciju sirom zemlje.Jedini pravi nacin je da narod strajkuje 5 dana, tj. da auto ostavi u garazi i pjeske ili na biciklima u skolu, posao, pijacu. 
-
dosta_mi_je_svega
#6 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Moze li mi neko reci pricaju ili novinari o tome? Ja samo vidim velikim slovima naslove tipa Dodik ovo, Dodik ono, pa njemu Silajdzic ovako pa onako (kao da mene boli briga za njima, mogu i crknuti sto bi mi zao bilo) a niko ne prica o tome kako nas ovi naftasi pljackaju.Kad su poskupljivali prva vijest dude "nafta danas poskupila" a onda se jave pekari pa "zbog povecanja troskova prevoza moramo poskupiti hljeb" e onda "sve vise korisnika narodne kuhinje" itd...a kad treba tocaka nazad okrenuti nigdje novinara.Uvijek sam govorila da je to gamad u ovoj drzavi kao i politicari. Gdje je pritisak na naftase i politicare da koriguju cjene? Kad bi svi 15 dana brujali samo o tome i plasirali podatke kako pojeftinjenje ide u drugim zemljama mora li bi i oni nesto uraditi?
A jos gori su mi oni za plin sto hoce da poskupe do 40%. Cjena plina prati naftu u zadnjih 9 mjeseci pa ce oni plin da poskupe i to bas pred zimu... Da bas nafta skace od maja...svakako da skace
A jos gori su mi oni za plin sto hoce da poskupe do 40%. Cjena plina prati naftu u zadnjih 9 mjeseci pa ce oni plin da poskupe i to bas pred zimu... Da bas nafta skace od maja...svakako da skace
-
in33sa
#7 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
A i tema ti je tanka, da si u naslov stavio u zagradi "(ali kod Dodika pada cijena)" imao bi ne 4 odgovora vec 4 stranice odgovora
Ovako, ne talasaj. Narod je izabrao.
Ovako, ne talasaj. Narod je izabrao.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
BAREL NAJJEFTINIJI U POSLjEDNjIH 15 MJESECI, ISPOD 68 DOLARA
Thursday, 16.10.2008.
ImageCijena nafte pala je danas na ispod 68 dolara za barel, što je najmanje u posljednjih 15 mjeseci, usljed smanjenja potražnje za ovim energentom, izjavili su trgovci. Sirova nafta pojeftinila je za preko 50 odsto sa ...
... rekordno visokog nivoa od 147 dolara az barel, koliko je koštala u julu
"Brent" nafta za isporuke u novembru prodavala se jutros u Londonu za 67 dolara i 17 centi, da bi cijena kasnije ojačala za jedan dolar, što je i dalje za dva dolara manje u poređenju sa jučerašnjom trgovinom.
Organizacija zemlja izvoznika nafte (OPEK) juče je smanjila procjenu rasta potražnje za ovim energentom u ovoj godini i tokom 2009. usljed izraženog pada potražnje u SAD.
Kartel će održati vanredan sastanak 18. novembra kako bi razmotrio globalnu finansjsku krizu i njen uticaj na tržište nafte.
Nekoliko članica OPEK-a zatražilo je da se sastanak sazove da bi se uticalo na jačanje cijena "crnog zlata".
(biznis.ba/Srna)
Rekoh ja da je ovo sve najveČa pljaČka u istoriji ČovjeČanstva........JPM

Thursday, 16.10.2008.
ImageCijena nafte pala je danas na ispod 68 dolara za barel, što je najmanje u posljednjih 15 mjeseci, usljed smanjenja potražnje za ovim energentom, izjavili su trgovci. Sirova nafta pojeftinila je za preko 50 odsto sa ...
... rekordno visokog nivoa od 147 dolara az barel, koliko je koštala u julu
"Brent" nafta za isporuke u novembru prodavala se jutros u Londonu za 67 dolara i 17 centi, da bi cijena kasnije ojačala za jedan dolar, što je i dalje za dva dolara manje u poređenju sa jučerašnjom trgovinom.
Organizacija zemlja izvoznika nafte (OPEK) juče je smanjila procjenu rasta potražnje za ovim energentom u ovoj godini i tokom 2009. usljed izraženog pada potražnje u SAD.
Kartel će održati vanredan sastanak 18. novembra kako bi razmotrio globalnu finansjsku krizu i njen uticaj na tržište nafte.
Nekoliko članica OPEK-a zatražilo je da se sastanak sazove da bi se uticalo na jačanje cijena "crnog zlata".
(biznis.ba/Srna)
Rekoh ja da je ovo sve najveČa pljaČka u istoriji ČovjeČanstva........JPM
-
nikad_izvini
#9 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Neko se buni
Pa narod je rekao svoje na izborima(i ponavlja)
Biće gore, ne sekirajte se.Doduše, ništa bolje nismo ni zaslužili.
Pozdrav, do bankrota

Pa narod je rekao svoje na izborima(i ponavlja)
Biće gore, ne sekirajte se.Doduše, ništa bolje nismo ni zaslužili.
Pozdrav, do bankrota
- kirby
#10 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
ma nije samo u bosni tako.i u evropi je.u holandiji je 1,20 litar dizela a 1,40 l benzina.ebem li im mater lopovsku

-
jefferson
#11 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
U 5 evropskih drzva (V.Britaniji, Spaniji, Francuskoj, Italiji I Njemackoj) litar je pao prosjecno 0.65km!!!kirby wrote:ma nije samo u bosni tako.i u evropi je.u holandiji je 1,20 litar dizela a 1,40 l benzina.ebem li im mater lopovsku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije ovdje samo gorivo problem, problem je i psenica i ostale sirovine koje su pale za 40% a pekari cute!
Problem je u onome sto je nedavno jedan distributer nafte izjavio: "Sada vlada slobodno trziste i mi se mozemo slobodno dogovarati"
Eto, ali narod htio Brankovica Inc tako da opet dolazimo do onoga: Trazili ste, uzivaj te!
-
VjecitiStudent
#12 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Cijene goriva u Hrvatskoj i Sloveniji su uvijek bile vece nego u BiH.
A sada, evo danasnjih cijena dizela preracunato u KM:
Slovenija 2.24
Hrvatska 2.24
BiH 2.28
A sada, evo danasnjih cijena dizela preracunato u KM:
Slovenija 2.24
Hrvatska 2.24
BiH 2.28
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#13 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
a dzebo ga brankovic vise, sto narod SAD suti??????jefferson wrote:U 5 evropskih drzva (V.Britaniji, Spaniji, Francuskoj, Italiji I Njemackoj) litar je pao prosjecno 0.65km!!!kirby wrote:ma nije samo u bosni tako.i u evropi je.u holandiji je 1,20 litar dizela a 1,40 l benzina.ebem li im mater lopovsku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije ovdje samo gorivo problem, problem je i psenica i ostale sirovine koje su pale za 40% a pekari cute!
Problem je u onome sto je nedavno jedan distributer nafte izjavio: "Sada vlada slobodno trziste i mi se mozemo slobodno dogovarati"
Eto, ali narod htio Brankovica Inc tako da opet dolazimo do onoga: Trazili ste, uzivaj te!
-
dosta_mi_je_svega
#14 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Kaze ja svi sute umjesto da se sve televizije, sve novine dignu na noge i pocnu ih pritskat pa ako ne ide tako onda svi na M17 i blokada...e da vidimo dokle bi tako stigli ako nemoze na lijep nacin...i slazem se sa onom "narod je izabrao"...nazalost zivimo u drzavi gdje je narod malo pametniji nego u americi (inace mislim da je to najgluplja nacija na svijetu)
- Neelix
#15 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
ovi su mi najjaci.nikad_izvini wrote:Neko se buni![]()
Pa narod je rekao svoje na izborima(i ponavlja)![]()
![]()
-
Kralj Tvrtko XXVIII
#16 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Neelix wrote:ovi su mi najjaci.nikad_izvini wrote:Neko se buni![]()
Pa narod je rekao svoje na izborima(i ponavlja)![]()
![]()
a da je sdp pobijedio sad bi dzaba dijelili gorivo, i jos ti placali 1km po litru ako kod njih dodjes da uzmes
-
retradicionaliziran
#17 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Nemojte tako nisu još potrošili zalihe skupe nafte, a kada kada poskupljuje nikada nemaju zaliha te jeftine nafte.
-
kEN0
#18 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
sta kenjate ponovo, dizlo na selexu 1.25...
- Better Man
#19 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Ministarstvo trgovine Federacije BiH najavilo mjere protiv naftnih distributera ukoliko ne snize cijene goriva. Njihov stav je da cijena goriva trenutno nebi smjela biti više od 2 KM i dalje kažu da ukoliko naftni distributeri ne snize u narednoj sedmici cijene goriva, da će ministrastvo trgovine to uraditi tako što će ograničiti cijne goriva i to na određeni period u kojem distrbuteri neće moći podizati cijene istog.
- Clint_Eastwood
#20 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
E da mi je i to vidjetBetter Man wrote:Ministarstvo trgovine Federacije BiH najavilo mjere protiv naftnih distributera ukoliko ne snize cijene goriva. Njihov stav je da cijena goriva trenutno nebi smjela biti više od 2 KM i dalje kažu da ukoliko naftni distributeri ne snize u narednoj sedmici cijene goriva, da će ministrastvo trgovine to uraditi tako što će ograničiti cijne goriva i to na određeni period u kojem distrbuteri neće moći podizati cijene istog.
A živio plin, iako, i on je poskupio kad malo bolje skontam, ali ne kao naftni derivati.
-
dosta_mi_je_svega
#21 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Sigurno ce sniziti 0,05pf 
-
jefferson
#22 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
hahah, jeste, trebao bi narod u USA da vodi brigu o bosancima.mIRCerka wrote:a dzebo ga brankovic vise, sto narod SAD suti??????jefferson wrote:U 5 evropskih drzva (V.Britaniji, Spaniji, Francuskoj, Italiji I Njemackoj) litar je pao prosjecno 0.65km!!!kirby wrote:ma nije samo u bosni tako.i u evropi je.u holandiji je 1,20 litar dizela a 1,40 l benzina.ebem li im mater lopovsku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovdje je galon sletio za tri sedmice prosjecno $1.45.
Zadnju sedmicu spetembra placao primium 4.45, sada 3.15!
-
jefferson
#23 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
Bezbelidosta_mi_je_svega wrote:Kaze ja svi sute umjesto da se sve televizije, sve novine dignu na noge i pocnu ih pritskat pa ako ne ide tako onda svi na M17 i blokada...e da vidimo dokle bi tako stigli ako nemoze na lijep nacin...i slazem se sa onom "narod je izabrao"...nazalost zivimo u drzavi gdje je narod malo pametniji nego u americi (inace mislim da je to najgluplja nacija na svijetu)
- _veleposlanik
#24 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
uh, sto te pogodijefferson wrote:Bezbelidosta_mi_je_svega wrote:Kaze ja svi sute umjesto da se sve televizije, sve novine dignu na noge i pocnu ih pritskat pa ako ne ide tako onda svi na M17 i blokada...e da vidimo dokle bi tako stigli ako nemoze na lijep nacin...i slazem se sa onom "narod je izabrao"...nazalost zivimo u drzavi gdje je narod malo pametniji nego u americi (inace mislim da je to najgluplja nacija na svijetu)
(znam da je isfurao, ali moram
- potpuni stranac
#25 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )
ma samo se ne sekiraj, sve je to Ok. gledaj to kao na humanitarnu akciju "Pomozimo naftašima da izgrade hotele".alen_zenica wrote:$69.62 ..trenutna cijena nafte .a kod nas nista..pa dokle vise majku mu......