nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
alen_zenica

#1 nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by alen_zenica »

$56.41 ..trenutna cijena nafte .a kod nas nista..pa dokle vise majku mu......
Last edited by alen_zenica on 29/11/2008 10:42, edited 2 times in total.
SiSaJuMe

#2 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by SiSaJuMe »

Dokle,. Dokle god moze,.
Ko je lud spustat cijenu i sebi skracivat ionaku ogromnu zaradu.,
strong69

#3 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by strong69 »

Slusam izjave ovih vlasnika pumpi, kazu da je na zalihama rafinerija nafta sa starom cijenom pa je zato skupa. Onda se pitam kako onako efikasno povecavaju cijene? Isti dan nakon sto je na berzi skocila cijena nafte oni su je povecali na svojim pumpama. Tad ocigledno nije bilo zaliha u rafinerijama i nafta je za par sati stizala tamo. :oops: :-?
Citizen-X

#4 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Citizen-X »

Samo proleterski jaruga...

Suti i pusi... Sviraj Nailovoj materi... Jedino ako vec hoces kupis bocu benzina, zapalis je i pod pistolj. Al' to je vec terorizam. A onda si u Govnodanamu.

Valjda to nije terorizam, pljackat narod i drzat pod psihozom.

Show must go on. ;) :mrgreen: 8)
maxell_sarajevo

#5 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by maxell_sarajevo »

Mozes se zaliti pilicima, macicima, kokosima, i ostalim.Privatluk je cudo mislis da ce cijene opet biti kao '96 hoce al kad bude drzava kupovala naftu i vrsila districbuciju sirom zemlje.Jedini pravi nacin je da narod strajkuje 5 dana, tj. da auto ostavi u garazi i pjeske ili na biciklima u skolu, posao, pijacu. :bih:
dosta_mi_je_svega

#6 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by dosta_mi_je_svega »

Moze li mi neko reci pricaju ili novinari o tome? Ja samo vidim velikim slovima naslove tipa Dodik ovo, Dodik ono, pa njemu Silajdzic ovako pa onako (kao da mene boli briga za njima, mogu i crknuti sto bi mi zao bilo) a niko ne prica o tome kako nas ovi naftasi pljackaju.Kad su poskupljivali prva vijest dude "nafta danas poskupila" a onda se jave pekari pa "zbog povecanja troskova prevoza moramo poskupiti hljeb" e onda "sve vise korisnika narodne kuhinje" itd...a kad treba tocaka nazad okrenuti nigdje novinara.Uvijek sam govorila da je to gamad u ovoj drzavi kao i politicari. Gdje je pritisak na naftase i politicare da koriguju cjene? Kad bi svi 15 dana brujali samo o tome i plasirali podatke kako pojeftinjenje ide u drugim zemljama mora li bi i oni nesto uraditi?
A jos gori su mi oni za plin sto hoce da poskupe do 40%. Cjena plina prati naftu u zadnjih 9 mjeseci pa ce oni plin da poskupe i to bas pred zimu... Da bas nafta skace od maja...svakako da skace
in33sa

#7 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by in33sa »

A i tema ti je tanka, da si u naslov stavio u zagradi "(ali kod Dodika pada cijena)" imao bi ne 4 odgovora vec 4 stranice odgovora :D

Ovako, ne talasaj. Narod je izabrao.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by pici »

BAREL NAJJEFTINIJI U POSLjEDNjIH 15 MJESECI, ISPOD 68 DOLARA
Thursday, 16.10.2008.

ImageCijena nafte pala je danas na ispod 68 dolara za barel, što je najmanje u posljednjih 15 mjeseci, usljed smanjenja potražnje za ovim energentom, izjavili su trgovci. Sirova nafta pojeftinila je za preko 50 odsto sa ...

... rekordno visokog nivoa od 147 dolara az barel, koliko je koštala u julu

"Brent" nafta za isporuke u novembru prodavala se jutros u Londonu za 67 dolara i 17 centi, da bi cijena kasnije ojačala za jedan dolar, što je i dalje za dva dolara manje u poređenju sa jučerašnjom trgovinom.

Organizacija zemlja izvoznika nafte (OPEK) juče je smanjila procjenu rasta potražnje za ovim energentom u ovoj godini i tokom 2009. usljed izraženog pada potražnje u SAD.

Kartel će održati vanredan sastanak 18. novembra kako bi razmotrio globalnu finansjsku krizu i njen uticaj na tržište nafte.

Nekoliko članica OPEK-a zatražilo je da se sastanak sazove da bi se uticalo na jačanje cijena "crnog zlata".

(biznis.ba/Srna)

Rekoh ja da je ovo sve najveČa pljaČka u istoriji ČovjeČanstva........JPM :mrgreen: :x :evil:
nikad_izvini

#9 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by nikad_izvini »

Neko se buni :?:

Pa narod je rekao svoje na izborima(i ponavlja) :D :-D

Biće gore, ne sekirajte se.Doduše, ništa bolje nismo ni zaslužili.

Pozdrav, do bankrota :skoljka: :run:

:D
kirby

#10 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by kirby »

ma nije samo u bosni tako.i u evropi je.u holandiji je 1,20 litar dizela a 1,40 l benzina.ebem li im mater lopovsku :x :x :x :x :x :x :x
jefferson

#11 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by jefferson »

kirby wrote:ma nije samo u bosni tako.i u evropi je.u holandiji je 1,20 litar dizela a 1,40 l benzina.ebem li im mater lopovsku :x :x :x :x :x :x :x
U 5 evropskih drzva (V.Britaniji, Spaniji, Francuskoj, Italiji I Njemackoj) litar je pao prosjecno 0.65km!!!
Nije ovdje samo gorivo problem, problem je i psenica i ostale sirovine koje su pale za 40% a pekari cute!
Problem je u onome sto je nedavno jedan distributer nafte izjavio: "Sada vlada slobodno trziste i mi se mozemo slobodno dogovarati"
Eto, ali narod htio Brankovica Inc tako da opet dolazimo do onoga: Trazili ste, uzivaj te!
VjecitiStudent

#12 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by VjecitiStudent »

Cijene goriva u Hrvatskoj i Sloveniji su uvijek bile vece nego u BiH.
A sada, evo danasnjih cijena dizela preracunato u KM:
Slovenija 2.24
Hrvatska 2.24
BiH 2.28
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#13 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by mIRCerka »

jefferson wrote:
kirby wrote:ma nije samo u bosni tako.i u evropi je.u holandiji je 1,20 litar dizela a 1,40 l benzina.ebem li im mater lopovsku :x :x :x :x :x :x :x
U 5 evropskih drzva (V.Britaniji, Spaniji, Francuskoj, Italiji I Njemackoj) litar je pao prosjecno 0.65km!!!
Nije ovdje samo gorivo problem, problem je i psenica i ostale sirovine koje su pale za 40% a pekari cute!
Problem je u onome sto je nedavno jedan distributer nafte izjavio: "Sada vlada slobodno trziste i mi se mozemo slobodno dogovarati"
Eto, ali narod htio Brankovica Inc tako da opet dolazimo do onoga: Trazili ste, uzivaj te!
a dzebo ga brankovic vise, sto narod SAD suti??????
dosta_mi_je_svega

#14 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Kaze ja svi sute umjesto da se sve televizije, sve novine dignu na noge i pocnu ih pritskat pa ako ne ide tako onda svi na M17 i blokada...e da vidimo dokle bi tako stigli ako nemoze na lijep nacin...i slazem se sa onom "narod je izabrao"...nazalost zivimo u drzavi gdje je narod malo pametniji nego u americi (inace mislim da je to najgluplja nacija na svijetu)
Neelix

#15 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Neelix »

nikad_izvini wrote:Neko se buni :?:

ovi su mi najjaci. :D a da je sdp pobijedio sad bi dzaba dijelili gorivo, i jos ti placali 1km po litru ako kod njih dodjes da uzmes :D
Kralj Tvrtko XXVIII

#16 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Neelix wrote:
nikad_izvini wrote:Neko se buni :?:

ovi su mi najjaci. :D a da je sdp pobijedio sad bi dzaba dijelili gorivo, i jos ti placali 1km po litru ako kod njih dodjes da uzmes :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
retradicionaliziran

#17 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by retradicionaliziran »

Nemojte tako nisu još potrošili zalihe skupe nafte, a kada kada poskupljuje nikada nemaju zaliha te jeftine nafte.
kEN0

#18 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by kEN0 »

sta kenjate ponovo, dizlo na selexu 1.25...
Better Man

#19 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Better Man »

Ministarstvo trgovine Federacije BiH najavilo mjere protiv naftnih distributera ukoliko ne snize cijene goriva. Njihov stav je da cijena goriva trenutno nebi smjela biti više od 2 KM i dalje kažu da ukoliko naftni distributeri ne snize u narednoj sedmici cijene goriva, da će ministrastvo trgovine to uraditi tako što će ograničiti cijne goriva i to na određeni period u kojem distrbuteri neće moći podizati cijene istog.
Clint_Eastwood

#20 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by Clint_Eastwood »

Better Man wrote:Ministarstvo trgovine Federacije BiH najavilo mjere protiv naftnih distributera ukoliko ne snize cijene goriva. Njihov stav je da cijena goriva trenutno nebi smjela biti više od 2 KM i dalje kažu da ukoliko naftni distributeri ne snize u narednoj sedmici cijene goriva, da će ministrastvo trgovine to uraditi tako što će ograničiti cijne goriva i to na određeni period u kojem distrbuteri neće moći podizati cijene istog.
E da mi je i to vidjet

A živio plin, iako, i on je poskupio kad malo bolje skontam, ali ne kao naftni derivati.
dosta_mi_je_svega

#21 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Sigurno ce sniziti 0,05pf :lol:
jefferson

#22 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by jefferson »

mIRCerka wrote:
jefferson wrote:
a dzebo ga brankovic vise, sto narod SAD suti??????
hahah, jeste, trebao bi narod u USA da vodi brigu o bosancima.
Ovdje je galon sletio za tri sedmice prosjecno $1.45.
Zadnju sedmicu spetembra placao primium 4.45, sada 3.15!
jefferson

#23 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by jefferson »

dosta_mi_je_svega wrote:Kaze ja svi sute umjesto da se sve televizije, sve novine dignu na noge i pocnu ih pritskat pa ako ne ide tako onda svi na M17 i blokada...e da vidimo dokle bi tako stigli ako nemoze na lijep nacin...i slazem se sa onom "narod je izabrao"...nazalost zivimo u drzavi gdje je narod malo pametniji nego u americi (inace mislim da je to najgluplja nacija na svijetu)
Bezbeli :D
_veleposlanik

#24 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by _veleposlanik »

jefferson wrote:
dosta_mi_je_svega wrote:Kaze ja svi sute umjesto da se sve televizije, sve novine dignu na noge i pocnu ih pritskat pa ako ne ide tako onda svi na M17 i blokada...e da vidimo dokle bi tako stigli ako nemoze na lijep nacin...i slazem se sa onom "narod je izabrao"...nazalost zivimo u drzavi gdje je narod malo pametniji nego u americi (inace mislim da je to najgluplja nacija na svijetu)
Bezbeli :D
uh, sto te pogodi :D

(znam da je isfurao, ali moram :D)
potpuni stranac

#25 Re: nafta duplo jeftinija nego ljetos ( ali ne kod nas )

Post by potpuni stranac »

alen_zenica wrote:$69.62 ..trenutna cijena nafte .a kod nas nista..pa dokle vise majku mu......
ma samo se ne sekiraj, sve je to Ok. gledaj to kao na humanitarnu akciju "Pomozimo naftašima da izgrade hotele".
Post Reply