"Nafaka" osvojila "Zlatnog Benjamina"
Moderator: _BataZiv_0809
-
klixober
#1 "Nafaka" osvojila "Zlatnog Benjamina"
Jos jedno priznanje bh filmu:
"Nafaka" Jasmina Durakovića osvojila "Zlatnog Benjamina"
Dugometražni igrani film "Nafaka" reditelja Jasmina Durakovića, koji je realiziran u F.I.S.T. produkciji, osvojio je glavnu nagradu za najbolji dugometražni igrani film "Zlatni Benjamin" na Moveast Inernational Film Festivalu, održenom od 3. do 7. oktobra u mađarskom gradu Pečuhu.
Na svečanoj dodjeli nagrada u subotu uvečer Durakoviću je nagradu uručio član žirija poznati poljski reditelj Krzysztof Zanussi.
Na ovogodišnjem Moveast IFF-u prikazano je 100 filmova iz četrnaest zemalja srednje i istočne Evrope, a u konkurenciji za "Zlatnog Benjamina" prikazano je osamnaest debitantskih filmova.
Pred sam završetak festivalskog puta "Nafaka" će u srijedu biti prikazana u okviru takmičarskog programa još jednog mađarskog festivala - Inetrantional Film Festivala of Lifestyl, koji se održava u Budimpešti od 8. do 14. oktobra.
"Nafaka" Jasmina Durakovića osvojila "Zlatnog Benjamina"
Dugometražni igrani film "Nafaka" reditelja Jasmina Durakovića, koji je realiziran u F.I.S.T. produkciji, osvojio je glavnu nagradu za najbolji dugometražni igrani film "Zlatni Benjamin" na Moveast Inernational Film Festivalu, održenom od 3. do 7. oktobra u mađarskom gradu Pečuhu.
Na svečanoj dodjeli nagrada u subotu uvečer Durakoviću je nagradu uručio član žirija poznati poljski reditelj Krzysztof Zanussi.
Na ovogodišnjem Moveast IFF-u prikazano je 100 filmova iz četrnaest zemalja srednje i istočne Evrope, a u konkurenciji za "Zlatnog Benjamina" prikazano je osamnaest debitantskih filmova.
Pred sam završetak festivalskog puta "Nafaka" će u srijedu biti prikazana u okviru takmičarskog programa još jednog mađarskog festivala - Inetrantional Film Festivala of Lifestyl, koji se održava u Budimpešti od 8. do 14. oktobra.
- Orhanowski
Vidio ja jednom Sasu Petrovica i Jasmina Durakovica u Buldogu, oni nesto kuliraju, puni sebe, a ja kolegi na sav glas, al ono da me ceo svet cuje i razume: Vidi ovoga (Sasa Petrovic), isti Caki
Svi se odvalili smijat', cak i Jasmin Durakovic, a onda sam jos dodao: A vidio ovoga (rukom pokazujem na Jasmina Durakovica), isti tornjak
Svi se naravno poceli smijat', jedino je Sasa plak'o od smijeha.
-
rikardoreis
kakvi su bili ostali filmovi kad je Nafaka pokupila kajmak

- Neelix
joooooooooooj ChakiOrhanowski wrote:Vidio ja jednom Sasu Petrovica i Jasmina Durakovica u Buldogu, oni nesto kuliraju, puni sebe, a ja kolegi na sav glas, al ono da me ceo svet cuje i razume: Vidi ovoga (Sasa Petrovic), isti CakiSvi se odvalili smijat', cak i Jasmin Durakovic, a onda sam jos dodao: A vidio ovoga (rukom pokazujem na Jasmina Durakovica), isti tornjak
![]()
![]()
Svi se naravno poceli smijat', jedino je Sasa plak'o od smijeha.
- Topla voda
cuj u pecuhu festival..
isto ko da je na festivalu u turbetu dobio nagradu
crveno okoooo..crvenooo okooo
- van Basten
I ja baš krenuo ovo isto da pitamrikardoreis wrote:kakvi su bili ostali filmovi kad je Nafaka pokupila kajmak![]()
-
ibro dirka
Dobila je tu izgleda i Grbavica neku nagradu, samo sto su nju na dnevniku, naravno, samo ovlas spomenuli. 
-
radeljas
ako je ovo smece od filma dobilo nagradu, onda ja imam samo jedno objasnjenje, a to je da je film tj. durakovic tj. njegova producentska kuca (cini mi se fist) tj. televizija federacije tj. mi pretplatnici - platili neku lovu za participaciju. i to ne malu. znam da su ranije firme ili njihovi menadzeri tako dobijali nekakve medjunarodne nagrade tipa "nikad niko cuo".van Basten wrote:I ja baš krenuo ovo isto da pitamrikardoreis wrote:kakvi su bili ostali filmovi kad je Nafaka pokupila kajmak![]()
film je emitovan ili dio filma na hrtu i stvarno nisam mogao duze od 5 min. da gledam to dno od filma. pogledao sam filmova bas puno, ali jos nikad ovako los. lose uradjen sa gomilom gresaka od faktografije pa do zdrave logike. bez ikakve price, bez icega, osim gomile skrsenih para na nista. ma nije vrijedno dalje trositi vrijeme na ovu bezvezariju ... ko ima imalo mozga ,a vidio je barem dio od ovog pokusaja, zna o cemu pricam
-
radeljas
na cemu je on bio kad je ovako odlucioVokri wrote:Krzysztof Zanussi, predsjednik zirija.
Sjajan reziser.
-
Vokri
Radeljasu,
Malo me zainteresovalo ovo pa sam proGooglo.
Clan zirija je bio i Vilmos Zsigmond (valjda Vilmosh Zigmonnd ) a on je dobio Oskara za kameru u Spilbergovim "Bliskim susretima trece vrste" a snimao je i nominiran za Oskara bio: za Ciminovog "Lovca na jelene" i De Palminu " Crnu Dahliu".
Ovo je, tek tol'ko, meni dovoljno da cestitam i Durakovicu i direktoru fotografije Herovicu, i da mi bude drago sto je jos jedan nas film dobio priznanje u svijetu, kad vec nije kuci.
PS: I termin emitovanja Nafake na HRT-u 1 sinoc u 8 se nekako poklopio. Sigurno ga nisu u udarni termin nakon dnevnika stavili sto je neko nekom dao lovu, nego zato sto je dobar film.
Vokri
Malo me zainteresovalo ovo pa sam proGooglo.
Clan zirija je bio i Vilmos Zsigmond (valjda Vilmosh Zigmonnd ) a on je dobio Oskara za kameru u Spilbergovim "Bliskim susretima trece vrste" a snimao je i nominiran za Oskara bio: za Ciminovog "Lovca na jelene" i De Palminu " Crnu Dahliu".
Ovo je, tek tol'ko, meni dovoljno da cestitam i Durakovicu i direktoru fotografije Herovicu, i da mi bude drago sto je jos jedan nas film dobio priznanje u svijetu, kad vec nije kuci.
PS: I termin emitovanja Nafake na HRT-u 1 sinoc u 8 se nekako poklopio. Sigurno ga nisu u udarni termin nakon dnevnika stavili sto je neko nekom dao lovu, nego zato sto je dobar film.
Vokri
- repeater
slazem se. ali nikad necu zaboraviti kada sam nakon projekcije izasao iz kina i nasao se uz miljacku, na istom mjestu gdje i zavrsava film. cudan osjecaj, kao da se film nastavlja i ekipa iz filma treba svakog momenta da se pojavi na splavu.ibro dirka wrote:Ocajan film.
-
pinkzelena
Dobar je film.. dosta realno prikazuje sliku opkoljenog Sarajeva i života ljudi u njemu.Haris Burina me baš pozitivno iznenadio svojim glumačkim talentom..svaka mu čast.Umalo ne povratih kad sam vidjela ono "de Lidija malo te prste"
..pomislih,koliko li su njoj platili da dudla onom nožni palac..bljak
,al eto.. sviđa mi se što na kraju SVI završiše pod jednom zastavom.Sve u svemu,dobar je film..podsjeti te na ono što nikako ne smiješ da zaboraviš.
- ODVRATAN_i_GADAN
NAFAKA je odlican film koliko god gore komentari govorili drugacije! Istini za volju u filmu se vide uticaji Zalice, Tanovica, Kusturice, Bulajica... ali sve u svemu je ODLICAN sa nevjerovatnim Harisom Burinom! Paaaa ona scena u potoku je za Oskara! Mozda ce nekome izgledati ovo pomenuto pretenciozno ali... prije komentara pogledajte pazljivo film, a ne samo ovlas i zakljuciti "bezveze"! Jeli "300" dobar film (efekti, kamera, pare OK ali film NISTA)? "Voolidiot"? "88 minuta" (Uz sve pocasti Al Pacinu ali...)? Mnogo para, aaaaa filmovi NULA bodova! Strasno!
Toliko od moje malenkosti Ja!
Toliko od moje malenkosti Ja!
-
volvoxII
solidan film, nikako katastrofa
kao sto neki kazu
evo link za download
http://friendlyfiles.net/download/19b6d ... a.zip.html
kao sto neki kazu
evo link za download
http://friendlyfiles.net/download/19b6d ... a.zip.html