Nisam sve samo onaj skec sa trojom sto sam okacio gore ... ali bez obzira to je meni odron samom postavkom stvari ...Saian wrote:gerila jesi gled'o?
NADREALITY SHOW
Moderator: _BataZiv_0809
-
urbanagerila
-
urbanagerila
Eh sad ... hajmo definisati pojam nadrealista da bi dosli do zakljucka da ja ne ispadam neki fasista ...MRAVOJED wrote:dobar ti pristup pravo...otvoren nadasve
- Saian
ma kakav fashista ispadas samo iskljuchiv i shtur, a s ovom ponudom da nam definishesh izlazhes se opasnosti da ispadnes pseudo-intelektualacurbanagerila wrote:Eh sad ... hajmo definisati pojam nadrealista da bi dosli do zakljucka da ja ne ispadam neki fasista ...MRAVOJED wrote:dobar ti pristup pravo...otvoren nadasve
-
urbanagerila
http://www.youtube.com/watch?v=mc8Xekqg3gc
Nesto malo vise od 20 god. prije u zemlji seljaka na brdovitom balkanu ...
Za sve antitalente ...
Nesto malo vise od 20 god. prije u zemlji seljaka na brdovitom balkanu ...
Za sve antitalente ...
- mrs. zurbrigen
dosta je intelektualnog verbalizma... i meni je ta scena najbolja. a klinci su super, pogotovo onaj najmanji, sa cvikerima i kravatom, totalno cool...MRAVOJED wrote:kao on je režiser te neke sapunice ljubav u šoping centru, i kao drama se događa, likovi se izmjenjuju i povremeno nešto izreklamiraju ala truman šou, al vrhunac je kad zena popizdi kaže kat ne valja zovite mi scenaristekad ono djeca imaju pet godina pišu scenarij...ovaj mali nešto promrlja, kaže zena tako je slažem se ne treba sva slova koristiti
![]()
![]()
-
MRAVOJED
jest s radnim mjestom odmah dobiješ i određenu dozu smisla za humorsofist wrote:Stvarnost je nadmasila nadrealiste i one prijeratne a kamoli ove sad. Novi pokusaj je potpuno deplasiran. Mogu biti smijesni revizorima, trebama sto rade u kladionicama, pijacarima .........
- DaysleepeR
Bravo, današnji nadrealisti su svaki dan na BHT u 19:00, na FTV u 19:30 a specijal je na Hayatu subotom u 18:55sofist wrote:Stvarnost je nadmasila nadrealiste i one prijeratne a kamoli ove sad. Novi pokusaj je potpuno deplasiran. Mogu biti smijesni revizorima, trebama sto rade u kladionicama, pijacarima .........
- mrs. zurbrigen
ja, bas je pravi...MRAVOJED wrote:pa baš taj mali je odlučio da ne treba sva slova koristitočigledno je on vođa
a inače...ovo za verbaktualni intelelizampojma nemam meni je bilo smiješno
![]()
![]()
svidjeli su mi se i ona dvojica koji su igrali policajce u drugom skecu. kad se pocnu svadjat, ko sad treba da ide po ganju...
-
sofist
Mislim da smisao za humor itekako ima veze sa obrazovanjem. Najvise je ljudi kojima su smijesne banalne stvari, npr. kad neko padne svi umru od sege, zato i ne sumnjam da ce novi Nadrealisti dozivjeti uspjeh. Dok god ima ovaca bice i makaza.MRAVOJED wrote:jest s radnim mjestom odmah dobiješ i određenu dozu smisla za humorsofist wrote:Stvarnost je nadmasila nadrealiste i one prijeratne a kamoli ove sad. Novi pokusaj je potpuno deplasiran. Mogu biti smijesni revizorima, trebama sto rade u kladionicama, pijacarima .........
- mrs. zurbrigen
i ja ne bih rekla da kvaliteta smisla za humor raste proporcionalno sa obrazovanjem... i sto se tice humora nadrealista, banalan je, ali nije glup. they are too old to be jackasses. 
-
mawerick
nije to, to, vise... meni, barem, nema isti smek.sofist wrote:Stvarnost je nadmasila nadrealiste i one prijeratne a kamoli ove sad. Novi pokusaj je potpuno deplasiran. Mogu biti smijesni revizorima, trebama sto rade u kladionicama, pijacarima .........
-
Svemirski_Jebach
da i ja temi pristupim ono bosanski pravo...
nisam gledao ali sam prilicno siguran da je kurcevaca. deplasirano.
nisam gledao ali sam prilicno siguran da je kurcevaca. deplasirano.
- van Basten
Cijeđenje vode iz kamena... al eto, valja od nečega i živjeti a u nedostatku novih ideja i projekata dobro dođe i šlepanje na staru slavu
-
mala-i
evo da i ja kažem svoje mišljenje.
odmah na početku priznajem da sam bila skeptična prema ovom projektu. svejedno, to me nije spriječilo da pola sata ranije izađem sa predavanja(što inače ne činim, call me shtreber). i ne samo to. iskoristila bih priliku da se pohvalim da sam za rekordna 2 minuta svladala uzbrdicu za koju mi inače treba mnoogo više vremena.
nazalost, i pored gorepomenutih poduzetih radnji ipak nisam stigla na sami početak emisije, te sam uspjela odgledati tek turbo-folk školu i iskopine.
po mom mišljenju je glavni problem to što se emisija mora prilagođavati tržištu hrvatske gdje priznaćete nisu interesantne iste stvari kao kod nas. ne mogu a da ne pomislim kakva bi to emisija bila da se parodiraju neke stvari o kojima mi mjesecima diskutujemo na ovom forumu, a koje u hrvatskoj nemaju odjekai ne mogu biti shvaćene na adekvatan način . tako su scenaristi pretpostavljam prinuđeni baviti se nekim opšte prihvaćenim stereotipima( hercegovci-nokia i bijele čarape, karta za zagreb) koje, ipak, nisu toliko aktuelne da bi gledaoci iz naše zemlje vrištali od smijeha.
da su nadrealisti na dobrom putu da u otužnoj ponudi hrvatskih emisija sličnog tipa u toj zemlji postanu hit, dokazuje to što sam već sutra u pozorištu pred početak predstave čula grupu oduševljenih bakica kako jedna drugoj prepričavaju skečeve. bojim se da, iako show nije nekvalitetan, to kod nas neće biti slučaj.
odmah na početku priznajem da sam bila skeptična prema ovom projektu. svejedno, to me nije spriječilo da pola sata ranije izađem sa predavanja(što inače ne činim, call me shtreber). i ne samo to. iskoristila bih priliku da se pohvalim da sam za rekordna 2 minuta svladala uzbrdicu za koju mi inače treba mnoogo više vremena.
nazalost, i pored gorepomenutih poduzetih radnji ipak nisam stigla na sami početak emisije, te sam uspjela odgledati tek turbo-folk školu i iskopine.
po mom mišljenju je glavni problem to što se emisija mora prilagođavati tržištu hrvatske gdje priznaćete nisu interesantne iste stvari kao kod nas. ne mogu a da ne pomislim kakva bi to emisija bila da se parodiraju neke stvari o kojima mi mjesecima diskutujemo na ovom forumu, a koje u hrvatskoj nemaju odjekai ne mogu biti shvaćene na adekvatan način . tako su scenaristi pretpostavljam prinuđeni baviti se nekim opšte prihvaćenim stereotipima( hercegovci-nokia i bijele čarape, karta za zagreb) koje, ipak, nisu toliko aktuelne da bi gledaoci iz naše zemlje vrištali od smijeha.
da su nadrealisti na dobrom putu da u otužnoj ponudi hrvatskih emisija sličnog tipa u toj zemlji postanu hit, dokazuje to što sam već sutra u pozorištu pred početak predstave čula grupu oduševljenih bakica kako jedna drugoj prepričavaju skečeve. bojim se da, iako show nije nekvalitetan, to kod nas neće biti slučaj.