Nadogradnja racunara

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Nadogradnja racunara

Post by shiljak » 17/12/2006 15:48

Image


Shamrock
Posts: 380
Joined: 31/10/2006 12:13

Post by Shamrock » 17/12/2006 20:25

i sta sad? oces pomoc oko nadogradnje ili nam pokazujes da znas postati sliku? :roll:

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 17/12/2006 20:32

ovo cudo mora da letiiiiii

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 18/12/2006 09:54

to je moj comp sa se hvalim

User avatar
Bobi
Forum administrator
Posts: 12109
Joined: 30/10/2002 00:00
Location: http://www.klix.ba
Has thanked: 28 times
Been thanked: 11 times
Contact:

Post by Bobi » 18/12/2006 10:09

Shiljak, stavi vishe memorije...makar su sad ovi sdram jeftini...je da se skoro ne proizvode al ima polovnih za male pare(512MB).

car-x
Posts: 3484
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

Post by car-x » 18/12/2006 10:12

shiljak wrote:to je moj comp sa se hvalim


imas se cime i hvalit.. ima masa mobitela sa jacom konfiguracijom.. ;)

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 18/12/2006 10:24

Vidi Siljka, Katmai ovo ono 521kb cachea, samo ga zeza nije full speed cache :-)

Reek
Posts: 63
Joined: 26/11/2006 13:06

Post by Reek » 18/12/2006 15:36

imam ja "bolji"...

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 19/12/2006 20:24

shin wrote:Vidi Siljka, Katmai ovo ono 521kb cachea, samo ga zeza nije full speed cache :-)

mozel malo opsirnije??

Evo jos jedno pitanje. kada kliknem na my documents otvara mi se 2-3 sekunde. U cemu je problem jel do rama ili procesora ili hdd-a.
Ima li neki program koji bi ubrzao pokretanje nekih aplikacija (sto stalno koristim)

The_Fluid
Posts: 5591
Joined: 02/08/2002 00:00
Location: Earth
Been thanked: 3 times

Post by The_Fluid » 19/12/2006 20:55

kada krenes u nadogradnju prvo i najvaznije je dobra ploca. nadji nekog dobrog majstora nek je saluje i onda tri hefte drzi u buretu sa kupusom, ako izdrzi i ne uscuje se mozes preci na periferne komponente

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 20/12/2006 01:21

nakon salovanja je mora 4 dana zalijevati da ne pukne od toplote

car-x
Posts: 3484
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

Post by car-x » 20/12/2006 10:47

neko iz mase wrote:nakon salovanja je mora 4 dana zalijevati da ne pukne od toplote


naravno.. a ako je plaho zima vani, onda mora ispod ploce naloziti vatru, kako ploca ne bi smrzla i orunila se..

User avatar
triton
Posts: 515
Joined: 09/08/2006 13:42

Post by triton » 20/12/2006 11:09

prije nego je stavi na vatru nek kasiku ubaci

User avatar
rajvosa^
Posts: 1788
Joined: 18/05/2006 19:38

Post by rajvosa^ » 21/12/2006 00:55

shiljak wrote:to je moj comp sa se hvalim


a nemas se bas cim pohvaliti, al eto. :-)

User avatar
rajvosa^
Posts: 1788
Joined: 18/05/2006 19:38

Post by rajvosa^ » 21/12/2006 01:05

neko iz mase wrote:nakon salovanja je mora 4 dana zalijevati da ne pukne od toplote


Ma jok polijevat non stop - nego fino uzmes system vodenog hladjenja i samo se zaljeva.
:-)
http://www.sharkacomputers.com/zareplsicpue.html

User avatar
seljak_cojek
Posts: 1044
Joined: 09/02/2006 15:31
Location: Restoran na kraju vaseljene

Post by seljak_cojek » 21/12/2006 01:09

Ti bi se treb'o tog konfljutera riješit' pod hitno. Onaj gore MOSEL meni tukne na MOSAD. Tebe haman neko špijunira. :shock: :P ;-)

Corer
Posts: 26
Joined: 20/12/2006 14:31
Location: Ispod Trebevica pa preko velikog parka kod II Gimnazije, samo ravno prema Ciglanama...

Post by Corer » 21/12/2006 11:28

A sta je ovdje nadogradio zivota ti...

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 23/12/2006 20:27

svaka cast ljudi, otkud vam toliko znanje da mi je samo znati...
A opet mi nista ne rekoste o pokretanju programa. Znaci treba mu duze vrijeme da se pokrene program...Da nije slucajno zbog ram-a? (ovo vam je reci inteligencija)

Reek
Posts: 63
Joined: 26/11/2006 13:06

Post by Reek » 23/12/2006 23:42

shiljak wrote:
shin wrote:Vidi Siljka, Katmai ovo ono 521kb cachea, samo ga zeza nije full speed cache :-)

mozel malo opsirnije??

Evo jos jedno pitanje. kada kliknem na my documents otvara mi se 2-3 sekunde. U cemu je problem jel do rama ili procesora ili hdd-a.
Ima li neki program koji bi ubrzao pokretanje nekih aplikacija (sto stalno koristim)


OS ti stvara problem. malo ga "namjesti". mislim da sa 256MB RAMa se my documents ne bi trebao otvarati toliko dugo...

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 26/12/2006 22:03

pa pri pokretanju ga moras necim namamiti, tako da malo brze reaguje. Probaj npr sa tufahijama ili baklavom sad za koji dan

Post Reply