nadogradnja noktiju

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
norah

#101 Re: nadogradnja noktiju

Post by norah »

Semmy, a gdje radis nadogradnju?
semmy

#102 Re: nadogradnja noktiju

Post by semmy »

norah wrote:Semmy, a gdje radis nadogradnju?

kod mirele u imidu( kod robota ciglane ) zenska super radi i gelovi su odlicni...kao sto rekoh nemam namjeru mjenjati...dosta mojih prijateljica ide kod bojane na ciglanama i kod anise na c.vili...ako volis saranje noktiju anisa odlicno crta i ima super ideje....

ako nenadjes brojeve javi se na pp pa cu ti za koji dan nabaviti od svojih cura...
semmy

#103 Re: nadogradnja noktiju

Post by semmy »

da malo osvjezim temu...

evo jos jedna slikica mojih noktica :D

Image
Amazonka27

#104 Re: nadogradnja noktiju

Post by Amazonka27 »

ja sam kupila sebi ovo la la la la la la
Image

a vidim ima jos bolja varijanta

Image

sto se tice nadogradnje...zadnji put sam imala problem kao zelenasica...krava mi je turpijala "nadogradnju" do mesa...kakvi manikiri klinci palci...ja kuci imam luksuzniju aparaturu od njihove (koja se zaista sastoji od osnovnog pribora) mozda uradim za vjencanje...ali cu se dobro raspitati gdje i kako...i platiti kvalitetan materijal i strucne ljude
*mima*

#105 Re: nadogradnja noktiju

Post by *mima* »

semmy wrote:da malo osvjezim temu...

evo jos jedna slikica mojih noktica :D

Image

Ovo je slatko draga......znas da ne volim previse duge nokte.... :)
Ma.Le.Na

#106 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

Amazonka27 wrote:ja sam kupila sebi ovo la la la la la la
Image

a vidim ima jos bolja varijanta

Image

sto se tice nadogradnje...zadnji put sam imala problem kao zelenasica...krava mi je turpijala "nadogradnju" do mesa...kakvi manikiri klinci palci...ja kuci imam luksuzniju aparaturu od njihove (koja se zaista sastoji od osnovnog pribora) mozda uradim za vjencanje...ali cu se dobro raspitati gdje i kako...i platiti kvalitetan materijal i strucne ljude

ne kontam kako ovo radi..
haj pliz objasni
i gdje se ima kupiti i koliko??
ja danima trazim naljepnice ukrasne za nokte...nasla sam cirkone ali ne mogu naljepnice :(
jel zna neko gdje bih to mogla naci?
Amazonka27

#107 Re: nadogradnja noktiju

Post by Amazonka27 »

ima kupiti na ilidzi u sara centru na spratu. kosta 18 KM najeftiniji set (1 sablon,strugalica, pecat i 2 laka) mozes kupiti posebno sablon, kosta 6 KM. Ne znam jesu li cijene ostale iste.

Uzmes sablon i premazes "detalj" lakom - mislim da funkcionise samo sa onim gustim - (valjda mat) varijantama. Oni to zovu specijalnim, ali ja koristim i "nespecijalne" odlicni su oni iz avona a vala i oni sa pijace..

eh, kad prelakiras detalj, uzes ovu strugalicu i jednim potezom predjes preko "detalja" (odstranjujes visak laka) i onda uzmes pecat i pritisnes "detalj" i onda ti se "detalj" nadje na gumenoj povrsini pecata i to pritisnes na nokat.

sto se tice cirkona....otidji na pijacu otoka (zatvorena) i potrazi tetu koja prodaje kozmetiku i tu imas povoljno cirkoncica
ja sam ovako nesto platila 3 KM

Image
Ma.Le.Na

#108 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

Amazonka27 wrote:ima kupiti na ilidzi u sara centru na spratu. kosta 18 KM najeftiniji set (1 sablon,strugalica, pecat i 2 laka) mozes kupiti posebno sablon, kosta 6 KM. Ne znam jesu li cijene ostale iste.

Uzmes sablon i premazes "detalj" lakom - mislim da funkcionise samo sa onim gustim - (valjda mat) varijantama. Oni to zovu specijalnim, ali ja koristim i "nespecijalne" odlicni su oni iz avona a vala i oni sa pijace..

eh, kad prelakiras detalj, uzes ovu strugalicu i jednim potezom predjes preko "detalja" (odstranjujes visak laka) i onda uzmes pecat i pritisnes "detalj" i onda ti se "detalj" nadje na gumenoj povrsini pecata i to pritisnes na nokat.

sto se tice cirkona....otidji na pijacu otoka (zatvorena) i potrazi tetu koja prodaje kozmetiku i tu imas povoljno cirkoncica
ja sam ovako nesto platila 3 KM

Image
wow super!!
bas ti hvala!
moram pogledat tu spravicu podhitno
gledam jucer u skenderiji...to salon do salona za sredjivanje noktica...u svakom sjede po 2 musterije minimalno :shock:
20KM im french
i onda kontama (ponosna na sebe :D ) wow sta ja para ustedim radeci sama sebi nokte..
otisla sam jednom u prefin salon...jednom samo...i cura mi je tako lose uradila french...ja lijevom rukom povucem crtu ravnije :shock:
cujem da je dobila otkaz u tom salonu
sto je najzalosnije ekstra salon sa svim djidjama ..moderan..sve novo...al ona ne zna radit.. :(
jos jednom hvala na informaciji :thumbup: :)
pilica

#109 Re: nadogradnja noktiju

Post by pilica »

Ovih setova sa pečatom ima u novom Robotu na Socijalnom, mislim na trećem spratu (pored one prodavnice stolica), a simpa naljepnice, bijeli cvjetići i još neke simpa aplikacije isto bijele, sam našla u Izboru (Interex na spratu) i to po 0,99 km i super su.
Ma.Le.Na

#110 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

....
semmy

#111 Re: nadogradnja noktiju

Post by semmy »

hvala mimice :kiss: :kiss: :kiss: znas da ni ja nevolim duge nokte ali volim sare s ukusom... :D

neko me pitao gdjeradim noktice...radi mi mirela u imag-u na ciglanama, evo jos par djevojaka koje jako dobro rade i ra de sa istim materijalom kao i mirela......radi anisa na malti, amila na dobrinji, bojana ciglane, melisa na ilidzi...ima ih jos samo se moram raspitati kod jaranica gdje one sve idu pa vam javim
Ma.Le.Na

#112 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

Zna li neko na koji nacin bi mogla ..odnosno preko koga...naruciti lakove OPI..
navodno su jako kvalitetni a nisu preskupi
semmy

#113 Re: nadogradnja noktiju

Post by semmy »

Ma.Le.Na wrote:Zna li neko na koji nacin bi mogla ..odnosno preko koga...naruciti lakove OPI..

ako ti nije skupo dati 25km po VPC cijeni za lak bujrum...meni je to ne preskupo nego preseravanje za lak kvalitete kao i svaki drugi koji kosta do 12km
surajaa

#114 Re: nadogradnja noktiju

Post by surajaa »

Ma.Le.Na wrote:Zna li neko na koji nacin bi mogla ..odnosno preko koga...naruciti lakove OPI..
Neku noc sam u repriznom programu na FTV-u gledala emisiju pod imenom "Na drugi nacin", koju je svojevremeno uredjivala i vodila Amra Redzic...cini mi se da je upravo ona naglasila kako u svom salonu koristi Opi lakove za nokte, direktno iz Holivuda...mozes misliti :roll: ...pa eto, ako zelis, raspitaj se kod nje...
semmy

#115 Re: nadogradnja noktiju

Post by semmy »

surajaa wrote:
Neku noc sam u repriznom programu na FTV-u gledala emisiju pod imenom "Na drugi nacin", koju je svojevremeno uredjivala i vodila Amra Redzic...cini mi se da je upravo ona naglasila kako u svom salonu koristi Opi lakove za nokte, direktno iz Holivuda...mozes misliti :roll: ...pa eto, ako zelis, raspitaj se kod nje...

hahahh cuj direktno iz holivuda,,,hahahah...mislim da je zastupnik opi-a u bih trio edox ali nisam sigurna, mogu se raspitati...ali fakat je preskupo za kvalitet isti kao i alcina, pronails, alesandro...
surajaa

#116 Re: nadogradnja noktiju

Post by surajaa »

semmy wrote:
surajaa wrote:

hahahh cuj direktno iz holivuda,,,hahahah...mislim da je zastupnik opi-a u bih trio edox ali nisam sigurna, mogu se raspitati...ali fakat je preskupo za kvalitet isti kao i alcina, pronails, alesandro...
Da, bas tako snobovski je to naglasila, dok su djevojke u njenom salonu uredjivale nokte nekoj djevojci...a ja se svakako slazem s tobom, sva ta zvucna imena sa sobom upravo nose samo to, ime i nista vise...probala sam vecinu lakova raznih marki, neke od njih poprilicno skupih i zvucnih sam dobila na poklon i sasvim pouzdano tvrdim da neke velike i primjetne razlike nema, osim mozda u sjaju koji se zadrzava malo duze ili im je formula unaprijedjena u smislu procesa susenja na noktima...sve ostalo je fikcija, na cemu je ustvari zasnovana cijela kozmeticka industrija, od krema koje "peglaju" bore do savrseno gustih i "duuuuuuuuugih" trepavica koje sezu sve do Mjeseca... :lol: :lol: only in fairy tales 8-)
Ma.Le.Na

#117 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

ne znam o kakvim vi cijenama pricate :shock:
OPI lakovi nisu uopce toliko skupi
cakstavise

samo jedan primjer ..lak je MANJE od 10KM ...stvarno ne znam otkud vama te cijene
http://www.nailpolishdiva.com/5-hla08-o ... dnight.htm

a zasto mi nije preskupo kupiti ovakav lak...pa zato sto vecinu svojih pobacam jer mi se isuse prije nego ih potrosim
ako je ovaj kvalitetan kako ga hvale...i ima trajnost i vise godina..a ne kao meni osusi se nakon 3 puta sto ga otvorim...banaliziram...e vala se isplati
semmy

#118 Re: nadogradnja noktiju

Post by semmy »

draga moja lak opi je 26km u vizi ili na koreji u trio edox parfumeriji...evo ti br parfumerije nazovi i pitaj 033/ 454 237 i 033/712 495...pa s e sama uvjeri u cijenu

a da ce ti trajati koliko ti mislis vjeruj da nece...
u svakom slucaju srteno u kupovini
Ma.Le.Na

#119 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

semmy wrote:draga moja lak opi je 26km u vizi ili na koreji u trio edox parfumeriji...evo ti br parfumerije nazovi i pitaj 033/ 454 237 i 033/712 495...pa s e sama uvjeri u cijenu

a da ce ti trajati koliko ti mislis vjeruj da nece...
u svakom slucaju srteno u kupovini
ma to su nasi lopovi koji su naucili da nama plasiraju troduplu cijenu
ja ako budem kupovala definitivno se odlucujem na narucivanje
nije niko lud dati 26KM za nesto sto ima po cijeni od 10
Ma.Le.Na

#120 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

htjela bih uraditi french ali ne geliranje
nego "obicni" lak
da li postoji neki salon koji kvalitetno radi ..pa da mi traje bar sedmicu ili 10tak dana :-)
i koliko se krecu cijene takvog "zahvata" ?

koliko uopce kosta french u sarajevu?
*mima*

#121 Re: nadogradnja noktiju

Post by *mima* »

To je bar jednostavno sam sebi uradit......meni traje po cijelu sedmicu.
Ma.Le.Na

#122 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

mima wrote:To je bar jednostavno sam sebi uradit......meni traje po cijelu sedmicu.
nije tesko ali mi ne traje dugo
valjda mi lakovi nisu kvalitetni
imam onaj set za french iz Avona
kontala sam uraditi za novu pa da mi traje bar tih sedmicu - 10tak dana..
a i voljela bi da mi oblikuju nokte..ono sa ravnim vrhom
ja uvijek nekako zeznem...i onda popravljajuci bas ih skratim :roll:
*mima*

#123 Re: nadogradnja noktiju

Post by *mima* »

Ja ti toplo preporucujem lak za nokte ..rimmel....Image.....a onaj krec bijeli kupuj najjeftiniji i po mogucnosti neke male bocice..jer se oni jako brzo suse. Ovi rimmelovi lakovi su oko 5 km a traje cijelu sedmicu. Posto ja redovno idem na pedikir i nosim svoj lak jer vidim da koriste lakove za nokte uhlavnom one sa pijace koji kostaju 1 km.
Ma.Le.Na

#124 Re: nadogradnja noktiju

Post by Ma.Le.Na »

mima wrote:Ja ti toplo preporucujem lak za nokte ..rimmel....Image.....a onaj krec bijeli kupuj najjeftiniji i po mogucnosti neke male bocice..jer se oni jako brzo suse. Ovi rimmelovi lakovi su oko 5 km a traje cijelu sedmicu. Posto ja redovno idem na pedikir i nosim svoj lak jer vidim da koriste lakove za nokte uhlavnom one sa pijace koji kostaju 1 km.
:shock:
hvala na savjetu!
e nisam znala to
ja naivcina kontam otici njima zbog kvaliteta...a i oni se znaci provlace sa lakovima iz bagatele :x
hvala jos jednom na savjetu! :thumbup:

rimmel nije los
imam njihov 3u1 - baza, top coat i jos ucvrscuje nokte
EXTRA stvar
uglavnom ove base coat i top coat prodaju odvojeno..i naplacuju poprilicno
rimmel ima ovo u ponudi..i cini mi se da je bas oko 5KM
inace ja prije nisam koristila ni jedno ni drugo :oops:
onda procitam negdje da ako vam malo pozute nokti razlog moze biti i to nekoristenje baze jer ona stiti nokte
ja odusevljena - lak se puno lakse nanosi po bazi..ona izravna sve te male neravnine...
a jos ta zastita preko...lak puno duze traje
*mima*

#125 Re: nadogradnja noktiju

Post by *mima* »

Brobaj bas ovaj sto sam ti postavila sliku....vjeruj mi sve sam ih probala, ali taj je najbolji....a to zutilo noktiju se sredi redivnim turpijanjem.......Hos da ti ja sredim nokte? :D
Post Reply