U vremenskom međuprostoru dok još nismo bili otkupili stanove, garaže i poslovne prostore ''uletjela'' je vlast i nadogradila stanove borcima, policiji,...ostalim. Kažu da je i to bio BBI = Biznis Bakira Izetbegovića, ali ja to ne znam niti me interesuje.
2002. godine smo dobili upravitelja. Moj upravitelj je ujedno i nadograditelj zgrade.
Kada mi je dodijeljen sadašnji stan u novogradnji, prije rata, u ugovoru je pisalo da stan ima garanciju 20 godina.
Valjda, postoji i garancija za nadogradnju!?
Ovih dana, navalili pa sve nešto popravljaju oluke (Od prvog dana propuštaju kišnicu koja se slijeva na zidove, a zimi moja zgrada je kao Zimski dvorac od leda što prije nije bio slučaj).
Prema Planovima rada upravitelja, popravljaće i krov, ali ne znam tačno šta, vjerovatno stavljaju izolaciju na mini tavanu jer je hladno u nadogradjenim stanovima.
Dobro i lukavo smišljeno, pravo malo prigradsko-seljačko remek-djelo, uradi šalabajzerluk, nedovrši, sfušeri, pa sada svi zajedno plaćamo popravke nadogradjenih dijelova zgrade. Praktično, ''stari'' stanari plaćaju finalizaciju radova što je trebalo odmah uraditi.
Kako vi deverate sa velikim popravkama nadogradnje, plaćate li ih kao i ja?
Kakvi su problemi sa upraviteljima?
Nadogr(a)đene zgrade: Velike popravke
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.