Nadnaravna bica fakti-fikcija

Rasprave o vjerskim temama.
triconja

#1 Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Na otvaranje ove teme sam se odlucio jer sam cuo raznih prica od strane ljudi koji su vidjeli kako se neko ko je pod uticajem neke vise sile ponasao tako da je tesko povjerovati. Nesto se desavalo kao "cosmic horror".

Primjera ima mali milion ali evo jedan: pricao mi poznanik da je vidio da je neko istjeravao nesto iz drugog i ovaj uradi neki potez kojim dize nesto tesko kao od sale. Kasnije nesto se nadnaravno desava ali to je povjerovati isto kao da neko kaze da postoji katulu.

Evo da objasnim sta je "cosmic horror"

Oko 40te sekunde se pojavljuje ovaj zmaj koji je ogroman i ljudima bi bilo tesko da povjeruju da tako nesto moze da postoji. Zanimaju me fakti koji imaju neki dokaz, video neki a ovo ja cuo od buraza jetrva skocila sa ajfelovog tornja i probudila se u kazahstanu je fikcija i kao takvo necu uzimati u ozbiljno razmatranje.

I molim vas nemojte mi nekih videa koji traju po pola sata gdje ispituju nekog bravara koji se prekvalifikovo u kazandziju na prestiznom univerzitetu u han biloj nego neki video gdje se vidi to nesto ili nesto sto se dokazalo putem naucnih metoda.
Dope_Man

#2 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Dope_Man »

Pitaj Smrleta, ima on dokaze za ovo :zzzz:

Inace, jedina nada da na Zemlji pronadjemo neka za nas nevjerovatna bica je u okeanskim dubinama. To jos nije istrazeno, i ko zna sta sve ispod moze cekati. A globalno, fikcije mozes naci koliko hoces, ali stvarnih dokaza naravno nema. Osim ako racunamo klipove snimljene digitronom.
triconja

#3 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Dope_Man wrote:Pitaj Smrleta, ima on dokaze za ovo :zzzz:

Inace, jedina nada da na Zemlji pronadjemo neka za nas nevjerovatna bica je u okeanskim dubinama. To jos nije istrazeno, i ko zna sta sve ispod moze cekati. A globalno, fikcije mozes naci koliko hoces, ali stvarnih dokaza naravno nema. Osim ako racunamo klipove snimljene digitronom.
Da kao naki loh nes monsteri i oni bigfuti i ono kad nesto blica i skace. Jedna stvar je zajednicka za to sve a to je los snimak. Da ih se pedesetak udruzi pa daju pare nekom gejming studiju da im uradi video kao ovo sto sam postavio da izgleda kao moguce i realno bila bi druga prica :lol:
haminhamo

#4 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by haminhamo »

triconja wrote:Na otvaranje ove teme sam se odlucio jer sam cuo raznih prica od strane ljudi koji su vidjeli kako se neko ko je pod uticajem neke vise sile ponasao tako da je tesko povjerovati. Nesto se desavalo kao "cosmic horror".

Primjera ima mali milion ali evo jedan: pricao mi poznanik da je vidio da je neko istjeravao nesto iz drugog i ovaj uradi neki potez kojim dize nesto tesko kao od sale. Kasnije nesto se nadnaravno desava ali to je povjerovati isto kao da neko kaze da postoji katulu.

Oko 40te sekunde se pojavljuje ovaj zmaj koji je ogroman i ljudima bi bilo tesko da povjeruju da tako nesto moze da postoji. Zanimaju me fakti koji imaju neki dokaz, video neki a ovo ja cuo od buraza jetrva skocila sa ajfelovog tornja i probudila se u kazahstanu je fikcija i kao takvo necu uzimati u ozbiljno razmatranje.

I molim vas nemojte mi nekih videa koji traju po pola sata gdje ispituju nekog bravara koji se prekvalifikovo u kazandziju na prestiznom univerzitetu u han biloj nego neki video gdje se vidi to nesto ili nesto sto se dokazalo putem naucnih metoda.

Dope_Man

#5 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Dope_Man »

Pa dobro... 29:01 koje ponudi hamo je manje od pola sata :D

Sad se sjetih, zanimljivih klipova na temu moze se naci ako potrazis emisije Derrena Browna na youtube. Imao je cini mi se jednu gdje istrazuje sugestiju, pa ljude stavi u mracni podrum nekog dvorca uz razlicitu pozadinsku pricu. Onda oni u mraku i ''vide'' takve stvari koje su im sugerisane. Naravno, u podrumu nema nista, ali zanimljivo je za gledati, ako vec trazis na ovu temu.
triconja

#6 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Dope_Man wrote:
Pa dobro... 29:01 koje ponudi hamo je manje od pola sata :D

Sad se sjetih, zanimljivih klipova na temu moze se naci ako potrazis emisije Derrena Browna na youtube. Imao je cini mi se jednu gdje istrazuje sugestiju, pa ljude stavi u mracni podrum nekog dvorca uz razlicitu pozadinsku pricu. Onda oni u mraku i ''vide'' takve stvari koje su im sugerisane. Naravno, u podrumu nema nista, ali zanimljivo je za gledati, ako vec trazis na ovu temu.
Imam ja vjesalicu blizu krevata i kad ustajem po noci ucini mi se neki lik na osnovu rasporeda odjece. To autosugestija je nesto drugo i to nema veze sa nadnaravnim.
triconja

#7 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

haminhamo wrote:
triconja wrote:Na otvaranje ove teme sam se odlucio jer sam cuo raznih prica od strane ljudi koji su vidjeli kako se neko ko je pod uticajem neke vise sile ponasao tako da je tesko povjerovati. Nesto se desavalo kao "cosmic horror".

Sve stoji to sto mislis da prikazes ali crna magija ima uticaja na ljude kao i dungeons and dragons kocke kad bacas.

Kad smo vec kod crne magije postoji prica o grobnici nekog egipatskog faraona i na ulazu u grobnicu pise ko udje nece dugo zivjeti. I sta ce ti bit dodju europljani zeljni zlata i udju u grobnicu i pomru nakon oko mjesec dana svi.

Po ovoj logici znaci da je faraon bio dobaj jaran sa tim nadnaravnim bicima pa ih kao ta bica pobila.

Pravi razlog smrti koga zanima su gljivice koje su bile u sarkofagu.
triconja

#8 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

haminhamo wrote:

Btw vidio sam malo video i posjetio stranicu i vidim ovo
Warning: file_put_contents(): Only 0 of 4634 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 74734 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 2263 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 44015 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 3070 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 1859 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 16972 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 50382 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 0 of 3364 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Warning: file_put_contents(): Only 16384 of 45108 bytes written, possibly out of free disk space in /home/islamskiducan/public_html/libraries/joomla/filesystem/file.php on line 298

Znaci da ljudi koji su vlasnici stranice ne poznaju osnove php-a i html-a ili nemaju dovoljno para da plate nekom ozbiljnom da im uradi stranicu.
triconja

#9 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Evo sazetak ovog videa za koji sam teske volje izdvojio pola sata:
Znaci stvoreni su dzini, meleci i ljudi. Dzini i meleci se bore u stilu diablo 1 i 2 cinematics-a.
madjionicari saradjuju sa dzinima i sejtanima??
Ovaj ih lijeci kur'anom (ljude koji vecinom imaju psihicka oboljenja i poremecaje) i oni vide dzine.
Ovi naratori govore kako je bilo kad je covjek i dzini i meleci stvoreni(nije mi jasno odakle im to znanje da mogu sa tolikom sigurnoscu tvrditi da je to istina)
Kaze da kad vidimo da predmeti lete i kad se prozori samo otvaraju i zatvaraju da je to djelo dzina lol
Zidovi znaju magiju i naucili su je od sejtana u babilonu??
Naucili su kako razdvojiti covjeka i zenu magijom (jest tesko razdvojit nekog od neke koja ga je ufatila na djete ili kad je ugovoren brak), to se radi tako sto se veze u cvor neki dio sa osobe (nokat, dlaka i tako to). Kad smo vec kod toga ja kupio novu napojnu i stavio je u kompjuter i ima ovih kablova na sve strane. Uzmem konac pa to pricvrstio na kuciste da se lakse prenosi i da ne dodiruje komponente. Nesto nije ventilator radio i odem da se zamjeni ventilator u napojnoj i kad je vidio taj tehnicar taj konac kojim sam vezao to kaze mi da sam sihrbaz lol.
Ljudi neki uce magiju jer su radoznali i iz raznoraznih razloga a evo jedan zanimljiv. Ko uci trikove kartama nije ni njegovo maslo za ramazana. Znaci ako znas kako da uradis "false shuffle" da si u sprezi sa dzinima i sejtanima?
Da se postane madjionicar potrebno je da se pije menstrualna krv, jedu insekti i zmije i zabe (hej moj ti sta beduini muslimani jedu po pustinjama kad presusi kamili sisa?)
Ko god koristi trikove kartama, trik levitacije, gledanje u kartama i fildzan, bilo sta sto odstupa od citanja odabranih stiva biva ubijen u zemljama gdje vlada serijat

Ima jedan primjer kako neki covjek prica svoj dozivljaj:
Neki muzicar prica kako je muzika sejtanov kur'an. I govori da se muzicari drogiraju i opijaju i vrse razvrat. lol
Prica kako je presao na islam (jeftina propaganda). Sto se mene tice ljudi koji su konvertiti su najgora vrsta ljudi.
Dalje govornik aludira da je islam jedina prava vjera kao sto imami aludiraju za vrijeme dzume da se glasa za sda u izborno vrijeme.
Arapi su odabrani ljudi i oni su jedini dobri vjernici a vi se ostali jebite, niko vam nije kriv sto nemate zemzem vodu i hurme u avliji.
Propagira su pustanje krvi (od te metode su europljani odustali prije 200 godina).
Govori kako unistiti to sto nadjemo a za sta mislimo da su sihre.

TL;DR:
Treba biti cist i ne druziti se sa jevrejima jer jevreji su izvor cistog zla (ne mrzim jevreje nego samo govorim sta video aludira) i naravno vjerovati u boga i nista ne raditi sto je drugacije od postojeceg stanja inace dodje sahbaz i zik.
Sanjarko

#10 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

triconja wrote: Pravi razlog smrti koga zanima su gljivice koje su bile u sarkofagu.
Pa gljivice su nadnaravna bica.
Cilin gljivice lijece bolesti, neke smrt uzrokuju itd.

Ne znam kak zamisljate nadnaravno bice. Ono mora bit jel veliko i slicno covjeku.
Sanjarko

#11 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
triconja wrote: Pravi razlog smrti koga zanima su gljivice koje su bile u sarkofagu.

Ne znam kak zamisljate nadnaravno bice. Ono mora bit jel veliko i slicno covjeku.
Pod ovim mislim da su na neki nacin nadnaravna bica.
triconja

#12 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Pod ovim mislim da su na neki nacin nadnaravna bica.
Nadnaravno bice je sve sto odstupa od uobicajnog. Kada bi se ljudi sa nekog groblja pretvorili u zombije bili bi nadnaravna bica jer je tako nesto nemoguce da se objasni i dokaze repliciranjem. Sad bilo to bice materijalno ili duhovno, ono mora imati neke osobine koje ne postoje na postojecim zivim bicima.

Evo jos jedan primjer da priblizim definiciji: Krava koja ima noge lava i krila kokoske da leti ili dzini, meleci, sejtani, dobri, urlikavci itd.
Sanjarko

#13 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

triconja wrote: Nadnaravno bice je sve sto odstupa od uobicajnog. Kada bi se ljudi sa nekog groblja pretvorili u zombije bili bi nadnaravna bica jer je tako nesto nemoguce da se objasni i dokaze repliciranjem. Sad bilo to bice materijalno ili duhovno, ono mora imati neke osobine koje ne postoje na postojecim zivim bicima.

Evo jos jedan primjer da priblizim definiciji: Krava koja ima noge lava i krila kokoske da leti ili dzini, meleci, sejtani, dobri, urlikavci itd.
Pa zavisi sve od toga kak zamisljas nadnaravno bice.
Evo biljke kisik daju bez kojeg ne mozemo da disemo, krave te isto mlijeko daju itd.
Nije bas to, ono bezeze.

Za mene je nekako mozda i to nadnaravno, na neki nacin. Inace ovaj svijet sav, mozda.
Sanjarko

#14 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
triconja wrote: Nadnaravno bice je sve sto odstupa od uobicajnog. Kada bi se ljudi sa nekog groblja pretvorili u zombije bili bi nadnaravna bica jer je tako nesto nemoguce da se objasni i dokaze repliciranjem. Sad bilo to bice materijalno ili duhovno, ono mora imati neke osobine koje ne postoje na postojecim zivim bicima.

Pa zavisi sve od toga kak zamisljas nadnaravno bice.
Evo biljke kisik daju bez kojeg ne mozemo da disemo, krave te isto mlijeko daju itd.
Nije bas to, ono bezeze.

Za mene je nekako mozda i to nadnaravno, na neki nacin. Inace ovaj svijet sav, mozda.
Evo. Ovo me je zaintrigiralo kada sam ga gledo.

Sanjarko

#15 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa zavisi sve od toga kak zamisljas nadnaravno bice.
Nije bas to, ono bezeze.

http://youtu.be/V8bXu8Z9kz0

http://youtu.be/gIBrY_hQAI4
Religije ovo uopste ne negiraju, cak govore ovo, propovjedaju ovo.
triconja

#16 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote: Pa zavisi sve od toga kak zamisljas nadnaravno bice.
Nije bas to, ono bezeze.

http://youtu.be/V8bXu8Z9kz0

http://youtu.be/gIBrY_hQAI4
Religije ovo uopste ne negiraju, cak govore ovo, propovjedaju ovo.
Tako nesto. Ovaj tor jel on matere zenske i oca muskog pa tako hajca macolom ili je on nefilim?
Sanjarko

#17 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

triconja wrote:

Code: Select all

Evo sazetak ovog videa za koji sam teske volje izdvojio pola sata:
Znaci stvoreni su dzini, meleci i ljudi. Dzini i meleci se bore u stilu diablo 1 i 2 cinematics-a.
madjionicari saradjuju sa dzinima i sejtanima??
Ovaj ih lijeci kur'anom (ljude koji vecinom imaju psihicka oboljenja i poremecaje) i oni vide dzine.
Ovi naratori govore kako je bilo kad je covjek i dzini i meleci stvoreni(nije mi jasno odakle im to znanje da mogu sa tolikom sigurnoscu tvrditi da je to istina)
Kaze da kad vidimo da predmeti lete i kad se prozori samo otvaraju i zatvaraju da je to djelo dzina lol
Zidovi znaju magiju i naucili su je od sejtana u babilonu??
Naucili su kako razdvojiti covjeka i zenu magijom (jest tesko razdvojit nekog od neke koja ga je ufatila na djete ili kad je ugovoren brak), to se radi tako sto se veze u cvor neki dio sa osobe (nokat, dlaka i tako to). Kad smo vec kod toga ja kupio novu napojnu i stavio je u kompjuter i ima ovih kablova na sve strane. Uzmem konac pa to pricvrstio na kuciste da se lakse prenosi i da ne dodiruje komponente. Nesto nije ventilator radio i odem da se zamjeni ventilator u napojnoj i kad je vidio taj tehnicar taj konac kojim sam vezao to kaze mi da sam sihrbaz lol.
Ljudi neki uce magiju jer su radoznali i iz raznoraznih razloga a evo jedan zanimljiv. Ko uci trikove kartama nije ni njegovo maslo za ramazana. Znaci ako znas kako da uradis "false shuffle" da si u sprezi sa dzinima i sejtanima?
Da se postane madjionicar potrebno je da se pije menstrualna krv, jedu insekti i zmije i zabe (hej moj ti sta beduini muslimani jedu po pustinjama kad presusi kamili sisa?)
Ko god koristi trikove kartama, trik levitacije, gledanje u kartama i fildzan, bilo sta sto odstupa od citanja odabranih stiva biva ubijen u zemljama gdje vlada serijat

Ima jedan primjer kako neki covjek prica svoj dozivljaj:
Neki muzicar prica kako je muzika sejtanov kur'an. I govori da se muzicari drogiraju i opijaju i vrse razvrat. lol
Prica kako je presao na islam (jeftina propaganda). Sto se mene tice ljudi koji su konvertiti su najgora vrsta ljudi.
Dalje govornik aludira da je islam jedina prava vjera kao sto imami aludiraju za vrijeme dzume da se glasa za sda u izborno vrijeme.
Arapi su odabrani ljudi i oni su jedini dobri vjernici a vi se ostali jebite, niko vam nije kriv sto nemate zemzem vodu i hurme u avliji.
Propagira su pustanje krvi (od te metode su europljani odustali prije 200 godina).
Govori kako unistiti to sto nadjemo a za sta mislimo da su sihre.

TL;DR:
Treba biti cist i ne druziti se sa jevrejima jer jevreji su izvor cistog zla (ne mrzim jevreje nego samo govorim sta video aludira) i naravno vjerovati u boga i nista ne raditi sto je drugacije od postojeceg stanja inace dodje sahbaz i zik.
Pa valjaju ljudi gluposti. Nista od toga nema u kuranu, barem ne u onome sto sam Ja u njemu procitao. Nisam nikada sva procitao, do kraja, ni bibliju, samo nesto.

Sto valjaju ovo pitanje je.
Sanjarko

#18 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

triconja wrote:
Tako nesto. Ovaj tor jel on matere zenske i oca muskog pa tako hajca macolom ili je on nefilim?
Ma daj ba, boli mene briga za to.
Mene interesuje ovo sto kaze, za magiju itd.
Your ancestors called it magic and you call it science. Well, I come from a place where they're one and the same thing.
Ovo me je zaintrigiralo.
Pust ba to nefilim i ostalo sranje.
Dope_Man

#19 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Dope_Man »

Vizionar 1985 wrote:
triconja wrote:
Ma daj ba, boli mene briga za to.
Mene interesuje ovo sto kaze, za magiju itd.
Your ancestors called it magic and you call it science. Well, I come from a place where they're one and the same thing.
Ovo me je zaintrigiralo.
Pust ba to nefilim i ostalo sranje.
To je klasicna filmska recenica koja bi trebalo da nesto veliko znaci.. ali ne znaci apsolutno nista. Da pitas pisca scenarija sta je zapravo mislio, kako on to zamislja.. ne bi ti znao reci. Lako je takve recenice pisati, isprazne filozofije bar danas ne manjka nigdje, ali kad treba nesto konkretno objasniti onda sve zastane. Naravno, s obzirom da je ovo film, dalje potrebe za objasnjavanjem i nema.
triconja

#20 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Pa zar niko nije dozivio da vidi kako ti sejtani i dzini funkcionisu i sta rade covjeku ili je to sve cuo ja od pastorka kako je vidio da neki iranac cita knjigu koju je napisao indijac o rasplodnim volovima i kako ga je opaucio dzin?
Sanjarko

#21 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

Dope_Man wrote: To je klasicna filmska recenica koja bi trebalo da nesto veliko znaci.. ali ne znaci apsolutno nista. Da pitas pisca scenarija sta je zapravo mislio, kako on to zamislja.. ne bi ti znao reci. Lako je takve recenice pisati, isprazne filozofije bar danas ne manjka nigdje, ali kad treba nesto konkretno objasniti onda sve zastane. Naravno, s obzirom da je ovo film, dalje potrebe za objasnjavanjem i nema.
Pa ima moj rad negdje o tome, valjda.
Moze bit i da ne. Zbog necega drugog.
Sanjarko

#22 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by Sanjarko »

Vizionar 1985 wrote:
Za OP sto dalje o tome razglabas, ne vjerujes i to je to.
Pola tih stvari treba dozivjet, eto bas ce neko mobitelom hvatat to.

PS. Ni Ja u to pola ne vjerujem, barem ne vjerujem da tako ovo se desi, radi itd.
JedanOdBraceMorica

#23 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by JedanOdBraceMorica »

Ja imam selfie sa sejtanom licno ali ne smijem ga podijeliti jer sam bio u alkoholisanom stanju pa na slici sejtan lici na covjeka a ja na sejtana :zekzek:
triconja

#24 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

Vizionar 1985 wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Za OP sto dalje o tome razglabas, ne vjerujes i to je to.
Pola tih stvari treba dozivjet, eto bas ce neko mobitelom hvatat to.

PS. Ni Ja u to pola ne vjerujem, barem ne vjerujem da tako ovo se desi, radi itd.
Nije problem ni povjerovati ako imaju dokazi. Ne mislim dokazi takvi da se spominje jedan pojam a tumaci se u zavisnosti od doba u kojem se zivi.
triconja

#25 Re: Nadnaravna bica fakti-fikcija

Post by triconja »

JedanOdBraceMorica wrote:Ja imam selfie sa sejtanom licno ali ne smijem ga podijeliti jer sam bio u alkoholisanom stanju pa na slici sejtan lici na covjeka a ja na sejtana :zekzek:
S kim si, takav si :izet:
Post Reply