Nadjoh novac i uzeh!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
SundanceKid

#51 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by SundanceKid »

Pare nisam nalazio. Jesam 3 mobitela. Sva 3 uspjesno vratio. :) Taj lijepi osjecaj koji imas poslije, kad nesto takvo uradis, ne moze se mjeriti ni sa kakvom dobiti koju bi eventualno ostvario zadrzavanjem stvari kod sebe...
zaon1

#52 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by zaon1 »

Moj otac vratio mobitel (ispalo valjda nekom iz komsiluka) koji je vrijedio vise od 1000 KM.

Nego, sto se tice ove time, iskreno kad bi nasao na ulici ili negdje te pare uzeo bi ih, mada bi prvo sacekao i raspitao se. Jer i meni se desavalo da gubim stvari i pare (mobitel npr) i niko mi nije vratio, ruzan osjecaj ali tako je.
Ali mi nikad nije jasno one sto nadju milione KM i vrate, kako bi fino to zastekao i uzivao ko hadzija (ionako se to meni ne bi desilo) :oops:
Neradnik

#53 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Neradnik »

zaon1 wrote: Ali mi nikad nije jasno one sto nadju milione KM i vrate, kako bi fino to zastekao i uzivao ko hadzija (ionako se to meni ne bi desilo) :oops:
Sta ce ljudi navikli da zive od danas do sutra bolje vratit i cekat sa neba da padne nego uzet i uzivat kao sto taj uziva sto je izgubio. :-)
Tolike pare se na posten nacin zaradit ne mogu.
Logovan

#54 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Logovan »

astrid wrote:Davno..mislim 2002,nadjem 5KM...onako zguzvane,sagnem se da uzmem,kad sin(5 god) vuce me za ruku i govori"baci to,nije nase" :oops: :lol:
:lol: :lol: Vidi se da sin ne voli sitniš. :D
zaon1

#55 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by zaon1 »

Gospodin_bez_kravate wrote:
zaon1 wrote: Ali mi nikad nije jasno one sto nadju milione KM i vrate, kako bi fino to zastekao i uzivao ko hadzija (ionako se to meni ne bi desilo) :oops:
Sta ce ljudi navikli da zive od danas do sutra bolje vratit i cekat sa neba da padne nego uzet i uzivat kao sto taj uziva sto je izgubio. :-)
Tolike pare se na posten nacin zaradit ne mogu.
Ma mogu, ali u rijetkim slucajevima.
missko

#56 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by missko »

To ti se buraz zove iskusenje. Meni se par puta desilo na naletim na lovu izgubljenu al sam se ponasao kao da je ne vidim i totalno je zanemarim i prodjem, ostavim da neki drugi grijesnik odluci sta ce s tim a mozda je i nadje onaj ko je izgubio. Ti kad lovu samo dohvatis p makar je i samo sutnuo nogom da vidis jel prava odmah si uletio u zamku i rijetki su oni koji su toliko jaki da je odmah vrate i rastanu se od nje. Imamo ovdje primjera nekih koji su mogli odoliti iskusenju i vratiti ali ti nisi. Valjda si nesto iz toga naucio, pouka je da si mirnije spava bez tih 150km a obogatio se isto nisi.
zaon1

#57 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by zaon1 »

missko wrote:To ti se buraz zove iskusenje. Meni se par puta desilo na naletim na lovu izgubljenu al sam se ponasao kao da je ne vidim i totalno je zanemarim i prodjem, ostavim da neki drugi grijesnik odluci sta ce s tim a mozda je i nadje onaj ko je izgubio. Ti kad lovu samo dohvatis p makar je i samo sutnuo nogom da vidis jel prava odmah si uletio u zamku i rijetki su oni koji su toliko jaki da je odmah vrate i rastanu se od nje. Imamo ovdje primjera nekih koji su mogli odoliti iskusenju i vratiti ali ti nisi. Valjda si nesto iz toga naucio, pouka je da si mirnije spava bez tih 150km a obogatio se isto nisi.
Haj ne rise bgt :D
missko

#58 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by missko »

zaon1 wrote:
missko wrote:To ti se buraz zove iskusenje. Meni se par puta desilo na naletim na lovu izgubljenu al sam se ponasao kao da je ne vidim i totalno je zanemarim i prodjem, ostavim da neki drugi grijesnik odluci sta ce s tim a mozda je i nadje onaj ko je izgubio. Ti kad lovu samo dohvatis p makar je i samo sutnuo nogom da vidis jel prava odmah si uletio u zamku i rijetki su oni koji su toliko jaki da je odmah vrate i rastanu se od nje. Imamo ovdje primjera nekih koji su mogli odoliti iskusenju i vratiti ali ti nisi. Valjda si nesto iz toga naucio, pouka je da si mirnije spava bez tih 150km a obogatio se isto nisi.

Haj ne rise bgt :D
Kuci pa se tamo tako ponasaj...
JOINT_1921
Vozim: odlično

#59 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by JOINT_1921 »

Ja kad sam god nasao, samo sam se neofirno sageo, i uz patiku privukao keš do djepa u pantolama... :lol: :lol: :lol: Nisu bile vece sume u pitanju... 8-)
Neradnik

#60 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Neradnik »

Meni nije jasno o kakvim grijesima pricate.Zivimo u drzavi đe bi grijesnici vec do sad trebali davno gorit u paklu ali ne oni su i dalje na svojim mjestima,kradu i sakom i kapom.Ispade sad grijesnik covjek koji nađe novcanicu na kojoj ne pise ime i prezime onog sto je izgubio :D

Samo vi recite đe se nalaze pare ili kad nađete meni dajte ja cu se ogrijesiti umjesto vas :lol:
astrid

#61 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by astrid »

Gospodin_bez_kravate wrote:Zivimo u drzavi đe bi grijesnici vec do sad trebali davno gorit u paklu
Moraju prvo na onaj svijet...pa ondaK :D
bull21

#62 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by bull21 »

Vi ljudi k'o da niste svjesni gdje živite. Neko od tih 150km može fino izgurati tokom mjeseca... četveročlana porodica može sigurno (uz pažljivu potrošnju) izdurat heftu do 10 dana. Da je rek'o da ih je propio, možda bi neka i trebala mu se reći. Al' čovjek fino rekao da je i on sam slab sa novcem bio. I zato neka si pokupio. I ja bih isto to uradio da ih sutra nađem. Znam, ružno je, i znam da će neko biti tužan i bolestan jer je izgubio pare, ali nažalost tako je kako je. Savjest je lakše imati na pun stomak.
cikaBosanac

#63 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by cikaBosanac »

Evo kako bi djuro uradio, pa ti vidi :P
Neradnik

#64 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Neradnik »

Đe li zavrsavaju ovi ublehasi sto kojekakvim tarotima otimaju sirotinji pare preko tv-a :-)
Dokle je to doslo javno te vara i uzma ti pare nizasta a vamo kad nađes pare ako ne vratis gorit ces u paklu :D

EE bosno mojaaaaa :D
HTI

#65 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by HTI »

Ja sam jednom dok sam setao, s druge strane ceste primijetio novcanicu od 100 maraka. Naravno, presao sam preko ceste da ih uzmem. Ja tamo, kad ono dvoje po 50. :D
feningas

#66 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by feningas »

Jednom s prijateljem na Vrelu Bosne, hodam, ima neke raje, i vidimo mi ustaju sa klupe one turkinje, pokrivene. Mi pozurismo da zauzmemo klupu dok neko nije sjeo, bas raje bilo. I kako sjedam, hladno vidim mobitel. Bila je Nokia, al vrijednija, ove nove, minimum 500 KM. Na trenutak mi prodje kroz glavu, nasao si mobitel, ostavi. Al onda nekako skontam, ma gdje cu to uraditi, kad sam vidio da su one ustale sa klupe, znam ciji je, ispada mi ko kradja. Krenem da ih trazim, njih nema. Kad kod onog jednog jezera one se slikaju, ko svi sretni. Reko "ikskjuz mi" pokazem joj telefon, ja kako se obradovala. A i ja sam, nekako se rasteretih. Nakon tog cina sam proglasen ludim od strane jarana :D . Ti si postupio normalno, nasao pare, na njima ne pisu licni podaci, u padze i zdravo.

A da su bile recimo pare u novcaniku, gdje imas licnu kartu, fino nazoves radio, u eter, i narucis jednu veselu pjesmu za gospodina koji je zijanio novac, da razveselis covjeka. :D
na svoju ruku

#67 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by na svoju ruku »

Ja sam prije jedno mjesec dana u Drvoprometu na Sipu medju vocem nasao novcanik.

Uzmem novcanik kao misa sam ga drzao (medju kaziprstom i palcem) na visini ramena jedno 5 minuta. Kontam mozda neko od kupaca skonta da je izgubio novcanik.

Novcanik mi se onako cinio prazan. Znaci nisam ni otvarao novcanik. Kontam sta da radim, i skontam da ja ne znam da li ce se kasirke ili poslovodje potruditi da vrate novcanik a ja 100% za sebe znam da bi ucinio sve, sve, sve da nekome vratim njegovo.

Odem kuci i tek kad sam sjeo za kompjuter otvorim novcanik.

vozacka
licna
vizit karta drvosjeca.ba (bez imena)
i 300km u kesu.

Pogledam ime ***** Hodzic. Kontam Hodzica u SA ima barem 1000. Rekoh odo na na imenik pa cu poceti sa ovom zonom oko Drvoprometa...

I na kraju (nakon duge potrage) nadjem covjeka, covjek dosao, place od srece i kaze da je tih 300km dobio kao donaciju da kupi ogrijev svojoj majci.

'Fata se on za novcanik, ko meni da dadne 20-30 maraka, ja njemu kazem, ako si namjeravao nesto dati, meni nemoj jer Bogu hvala ima dovoljno, nego nadji nekoga kome stvarno treba i halali mu u moje ime.

Eto covjek sretan sto je naisao na mene, valjda.
Logovan

#68 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Logovan »

na svoju ruku@ Potez za svaku pohvalu. :thumbup: :thumbup:
luckylaka

#69 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by luckylaka »

Ima onaj jedan stari koji kaze,,Zove Huse u radio stanicu pa kaze,,halo urednik nasao sam maloprije na ulici novcanik,,Dobro kaze urednik jeste ga otvorili.Huse,,Jesam i unutra 1000km i licna karta na ime Muharem,,Urednik ,,Zelite nesto poruciti Muharemu,,Huse,,Moze pjesma za Muharema,, :D
mousstapha

#70 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by mousstapha »

na svoju ruku wrote:Ja sam prije jedno mjesec dana u Drvoprometu na Sipu medju vocem nasao novcanik.

Uzmem novcanik kao misa sam ga drzao (medju kaziprstom i palcem) na visini ramena jedno 5 minuta. Kontam mozda neko od kupaca skonta da je izgubio novcanik.

Novcanik mi se onako cinio prazan. Znaci nisam ni otvarao novcanik. Kontam sta da radim, i skontam da ja ne znam da li ce se kasirke ili poslovodje potruditi da vrate novcanik a ja 100% za sebe znam da bi ucinio sve, sve, sve da nekome vratim njegovo.

Odem kuci i tek kad sam sjeo za kompjuter otvorim novcanik.

vozacka
licna
vizit karta drvosjeca.ba (bez imena)
i 300km u kesu.

Pogledam ime ***** Hodzic. Kontam Hodzica u SA ima barem 1000. Rekoh odo na na imenik pa cu poceti sa ovom zonom oko Drvoprometa...

I na kraju (nakon duge potrage) nadjem covjeka, covjek dosao, place od srece i kaze da je tih 300km dobio kao donaciju da kupi ogrijev svojoj majci.

'Fata se on za novcanik, ko meni da dadne 20-30 maraka, ja njemu kazem, ako si namjeravao nesto dati, meni nemoj jer Bogu hvala ima dovoljno, nego nadji nekoga kome stvarno treba i halali mu u moje ime.

Eto covjek sretan sto je naisao na mene, valjda.
Ispunjenje koje covjek moze dozivjeti nakon ovog ovakvog gesta ne moze zamjeniti nikakav novac. :thumbup:
duspi

#71 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by duspi »

nikad nisam našao pare na ulici, ali jesam novčanik koji je očito neko izdžepario, uzeo pare i bacio

nema feninga unutra, ali su dokumenti i sve ostale džidže koje ljudi nosaju po novčaniku netaknute. po članskoj iz videoteke prilično brzo dođem do broja telefona cure čiji je novčanik, nađemo se u gradu, vratim joj novčanik...

cura ga ljutito uzme iz moje ruke i bez riječi se okrenu i odstupa...

mislim da nikad u životu nisu gore psovke iz mojih usta izašle :S
talić

#72 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by talić »

Zanimljivo je koliko ljudi vrište protiv političara, administracije i korupcije, ..... vješali bi ih,.... a onda se na ovoj temi pokaže da 70% ljudi isto pa i gore nego li ti političari.
Nema sreće u tuđoj nesreći.
Zox

#73 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Zox »

Jesul apoeni bili 100 i 50? meni je ispalo!
Lex77

#74 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by Lex77 »

Koja krava! :x Svatko bi bio presretan da mu vratiš novčanik zbog svih dokumenata i patnje oko vađenja novih.
P.S. Ja sam ljetos u Grčkoj uz cestu našao 5 eura i platio ležaljke i suncobran za taj dan (6E je dan) i super!
O'zone
Globalni moderator

#75 Re: Nadjoh novac i uzeh!

Post by O'zone »

Stvar je jednostavna:

Nađeš novac bez novčanika i bez dokumenata pogledaš oko sebe niko se ne hvata za džep niti paniči da je izgubio lovu (a vjeruj mi da bi poznao osobu bijelu kao zid koja je skontala da je izgubila lovu) tvoj je i nema tu nikakve rasprave pa čak i da se radi o iznosima od više hiljada maraka (e tu već možeš ko Redžo poštenjačina da javiš preko novina ili TV-a ali to je tvoj izbor).

Nađeš novčanik sa dokumentima i novcem- dužnost ti je da ga vrati ako prisvojiš novac a baciš dokumente činiš krivčno djelo (ako te ikad uhvate)

I to je to nema tu neke velike matematike i palamuđenja na 4 strane. Uživaj u onome što ti Bog,život,priroda,sudbina da i nemoj previše razijati glavu oko toga :thumbup:
Post Reply