Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
zlatiborka

#1 Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by zlatiborka »

Danas oko 14 sati nadjena je licna karta na Alipasinom polju, TRG NEZAVISNOSTI, otprilike sredina ulice, oko onih ulicnih tezgi. Nisam je ja pronasla, vec moj rodjak koji je privremeno kod mene. Trazila sam po imeniku BH-Telekoma nasla sam jednu ulicu u Novom gradu, nazvala broj, ali tu nema osobe koja je izgubila LK.

Ne bih da stavljam ovdje javno podatke sa LK, samo mogu reci da vlasnica ima boraviste u Novom gradu.

Ako neko zna za gospodju koja je danas izgubila LK, neka se javi.

Ili, da li je u redu da napisem neke podatke sa LK?
Last edited by zlatiborka on 13/10/2010 14:47, edited 1 time in total.
Tvrtko II Kotromanić

#2 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

odnesi u policijsku stanicu
pustopoljina

#3 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by pustopoljina »

pa nosi u policiju...
pezzar

#4 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by pezzar »

Mozda da odneses do Cipsa u Novom gradu, pa nek oni dalje traze, svakako ce ta osoba prije ili kasnije doci da odjavi staru licnu i trazi zamjenu.
SA 071

#5 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by SA 071 »

Je l' se slucajno osoba zove Fata? Ako jeste na pp cu ti dati broj telefona da joj javis da dodje po to.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by Truba »

ja neki dan izgubio nisam ni znao
u roku od 1 sata zovu iz policije...

stoga predaj u policju
sirocco

#7 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by sirocco »

komi wrote:ja neki dan izgubio nisam ni znao

stoga predaj u policju

i onda se narod zali da policija nista ne radi :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :dance:
zlatiborka

#8 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by zlatiborka »

Hvala vam, nisam bila sigurna da li postoji jos onaj BIRO za nadjene stvari, ali sutra nosim LK u policiju. Mislim da je to najbolje. Mozda i ova gospodja jos ne zna da je izgubila svoju LK?
zlatiborka

#9 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by zlatiborka »

SA 071 wrote:Je l' se slucajno osoba zove Fata? Ako jeste na pp cu ti dati broj telefona da joj javis da dodje po to.
Ne zove se Fata, vec joj ime pocinje sa A...
StupskaBitanga

#10 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by StupskaBitanga »

stoga predaj u policju
meni su nazvali za manje od 1h
isto izgubio na Alipašinom dobio ju u Hadžićima
Loulou

#11 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by Loulou »

I ja sam proljetos našla novčanik. Unutra - svi dokumenti: LK, vozačka, saobraćajna. Iako je bilo prilično kasno (oko 23 sata, možda i kasnije), odmah sam odnijela u policiju. Ne znam šta je dalje bilo s tim, vjerujem da je stiglo do vlasnika.
Raz

#12 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by Raz »

Napisi bar ime, da znam dal' da zovem tetku da pitam jel' izgubila licnu
AdnanSA

#13 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by AdnanSA »

Ne nosi u policiju. Meni su bila ukradena kompletna dokumenta i dečko koji je to našao na cesti je odnjeo u policiju. Poslje toga je pronašao mene i otišli smo zajedno u policiju da to podignemo. Do sada je sve bilo ok a ostatak priče spada u rubriku vjerovali ili ne. Dežurni policajac nije znao gdje su odložena dokumenta. Njegov kolega je rekao da su možda u kontejneru. Pomislio sam da imaju neki kontejner u koji odlažu takve stvari. Međutim radilo se o kontejneru za smeće koji je smješten u krugu policijske stanice Novo Sarajevo. Dakle neko od policajaca je sve doslovno bacio u kontejner za smeće. Vozačka, lična, saobračajna i zdravstvena knjižica. Eh da bio je i pasoš jedne od zemalja EU. Zamisli te scene u kojoj nas dvojica i jedan policajac u 23:00 sa svjetiljkom i grabljama tražimo dokumente u kontejneru za smeće.
Sva sreće da kontejner nije ispražnjen i sve smo pronašli mokro i prljavo.
Od tada imam 0% povjerenja u policiju.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#14 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by arman1 »

AdnanSA wrote:Ne nosi u policiju. Meni su bila ukradena kompletna dokumenta i dečko koji je to našao na cesti je odnjeo u policiju. Poslje toga je pronašao mene i otišli smo zajedno u policiju da to podignemo. Do sada je sve bilo ok a ostatak priče spada u rubriku vjerovali ili ne. Dežurni policajac nije znao gdje su odložena dokumenta. Njegov kolega je rekao da su možda u kontejneru. Pomislio sam da imaju neki kontejner u koji odlažu takve stvari. Međutim radilo se o kontejneru za smeće koji je smješten u krugu policijske stanice Novo Sarajevo. Dakle neko od policajaca je sve doslovno bacio u kontejner za smeće. Vozačka, lična, saobračajna i zdravstvena knjižica. Eh da bio je i pasoš jedne od zemalja EU. Zamisli te scene u kojoj nas dvojica i jedan policajac u 23:00 sa svjetiljkom i grabljama tražimo dokumente u kontejneru za smeće.
Priča za riplija.
zlatiborka

#15 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by zlatiborka »

Loulou wrote:I ja sam proljetos našla novčanik. Unutra - svi dokumenti: LK, vozačka, saobraćajna. Iako je bilo prilično kasno (oko 23 sata, možda i kasnije), odmah sam odnijela u policiju. Ne znam šta je dalje bilo s tim, vjerujem da je stiglo do vlasnika.

Odnijela sam jutros oko 9 sati u policiju i sve ukratko im ispricala. Uzeli su podatke o meni, moje ime i adresu i ja sam to im rekla. Kaze policajka da ce vjerovatno ta zena doci kod njih da trazi svoju LK. Bio je prisutan i jedan mladi policajac i nekoliko ljudi koji su cekali.

Iz ovoga ne vidim sta ce oni uraditi, da li ce naci tu zenu i nazvati je ili ce cekati da ona licno dodje.

Neko je gore pitao kako se gospodja zove da provjeri, zove se Alma, ima dva prezimena i rodjena je 1967 god. u Banja Luci. Pa eto, to bi bilo dovoljno da se zna i da joj se eventualno dojavi da ode u PU Novi grad i trazi svoju LK.

:sax:
pustopoljina

#16 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by pustopoljina »

nadam se da nisi gospodji upravo oborila alibi :run:
zlatiborka

#17 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by zlatiborka »

pustopoljina wrote:nadam se da nisi gospodji upravo oborila alibi :run:
Cek, cek, ne razumijem sta ti ovo znaci?

Kojoj gospodji i koji alibi?

Ako nije problem pojasni mi..... :run:
pustopoljina

#18 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by pustopoljina »

hehe, ma ja "filmove" imam :lol:
gospodja sa dva prezimena...mozda je dosla u sa da radi belaja, a rekla da ce, recimo...u reumal :lol:
a ovamo izgubila licnu kartu (na mjestu zlocina).
mozda bi radije vadila novu,nego da se sazna gdje je izgubila :P
(ma nista :) )
zlatiborka

#19 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by zlatiborka »

pustopoljina wrote:hehe, ma ja "filmove" imam :lol:
gospodja sa dva prezimena...mozda je dosla u sa da radi belaja, a rekla da ce, recimo...u reumal :lol:
a ovamo izgubila licnu kartu (na mjestu zlocina).
mozda bi radije vadila novu,nego da se sazna gdje je izgubila :P
(ma nista :) )
:lol: :lol:

Kuzim sad, ali nisam tako "duboko" razmisljala...

hajd' dobro, nadam se da ce sve dobro zavrsiti.... :dance: uostalom LK je izdata u Novom gradu pa pretpostavljam da tu zena i zivi.....
Edin H.

#20 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by Edin H. »

AdnanSA wrote:Ne nosi u policiju. Meni su bila ukradena kompletna dokumenta i dečko koji je to našao na cesti je odnjeo u policiju. Poslje toga je pronašao mene i otišli smo zajedno u policiju da to podignemo. Do sada je sve bilo ok a ostatak priče spada u rubriku vjerovali ili ne. Dežurni policajac nije znao gdje su odložena dokumenta. Njegov kolega je rekao da su možda u kontejneru. Pomislio sam da imaju neki kontejner u koji odlažu takve stvari. Međutim radilo se o kontejneru za smeće koji je smješten u krugu policijske stanice Novo Sarajevo. Dakle neko od policajaca je sve doslovno bacio u kontejner za smeće. Vozačka, lična, saobračajna i zdravstvena knjižica. Eh da bio je i pasoš jedne od zemalja EU. Zamisli te scene u kojoj nas dvojica i jedan policajac u 23:00 sa svjetiljkom i grabljama tražimo dokumente u kontejneru za smeće.

:shock: :lol: :shock: :lol:
samo malo

#21 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by samo malo »

Dobro da vam niko nije zvao policiju
Boom71

#22 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by Boom71 »

samo malo wrote:
Dobro da vam niko nije zvao policiju
:lol:
bullmastiff

#23 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by bullmastiff »

stoga predaj u policju
blago tebi..ja prije 15 dana izgubio i licnu i vozacku i debitnu...i niko nit zove nit koga briga :-?
Boom71

#24 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by Boom71 »

bullmastiff wrote:

stoga predaj u policju
blago tebi..ja prije 15 dana izgubio i licnu i vozacku i debitnu...i niko nit zove nit koga briga :-?
Vidi s Adnanom ima li koji varijantu.
bullmastiff

#25 Re: Nadjena LK - kako da je vratim vlasnici?

Post by bullmastiff »

Boom71 wrote:
bullmastiff wrote:

stoga predaj u policju
Vidi s Adnanom ima li koji varijantu.
molim?
Post Reply