Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Koji su to nadimci klubova u BiH koji su se zadržali i često se koriste? Koja je pozadina nekih od tih nadimaka ako nisu baš očiti?
NK Čelik Zenica (Crno-crveni, Likče, Čelzi)
FK Olimpic Sarajevo (Vukovi)
FK Sarajevo (Bordo-bijeli)
NK Travnik (Veziri)
FK Velež Mostar (Rođeni)
HŠK Zrinjski Mostar (Plemići)
FK Željezničar Sarajevo (Željo, Plava lokomotiva)
Eborg wrote:Zaboravio sam na Orašje no prvi put čujem to za Budućnost. Ima logike ali ne znam koliko se često koristi.
Koristilo se tamo nekad kada je Buducnost bila brand, prije jedno desetak godina, kada je i igrala kvalifikacije za Kup UEFA.
Ima jos jedan naziv iz tog vremena, mada se vise veze za grad Banovice "Ćumur city".
Plavih_11 wrote:Pola tima su im bili Damjanovići i Pejići ...
Ma šta - pola tima bio Velimir Brašnić!
Sestra i ja maksuz čekali Sportski pregled samo zbog priloga iz Orašja, gledali ga svake druge sedmice jer kad Orašje igra u gostima emisija nije zanimljiva sekunde.
K'o da ga sad čujem:
...Damjanović prolazi po desnoj strani i upošljava sjajnoga Brašnića...
..brzonogi Brašnić izlazi sam pred vratara ali njegov udarac odlazi pored stative gostujućeg tima...
I obavezan komentar suđenja na kraju tipa sudačka trojka je korektno odradila svoj posao ako je rezultat povoljan ili moramo istaći suđenje koje nažalost nije bilo na visini zadatka ako izgube. Mika Damjanović je fakat bio nenadjebiv....
Plavih_11 wrote:Pola tima su im bili Damjanovići i Pejići ...
Ma šta - pola tima bio Velimir Brašnić!
Sestra i ja maksuz čekali Sportski pregled samo zbog priloga iz Orašja, gledali ga svake druge sedmice jer kad Orašje igra u gostima emisija nije zanimljiva sekunde.
K'o da ga sad čujem:
...Damjanović prolazi po desnoj strani i upošljava sjajnoga Brašnića...
..brzonogi Brašnić izlazi sam pred vratara ali njegov udarac odlazi pored stative gostujućeg tima...
I obavezan komentar suđenja na kraju tipa sudačka trojka je korektno odradila svoj posao ako je rezultat povoljan ili moramo istaći suđenje koje nažalost nije bilo na visini zadatka ako izgube. Mika Damjanović je fakat bio nenadjebiv....
Damjanović je dobro tukao, ali greda se ispriječila