Nade nase kosarke

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

sarajevo1962
Posts: 3
Joined: 23/06/2009 18:25

#1 Nade nase kosarke

Post by sarajevo1962 »

cetvorica rodjeni u Sarajevu, igraju za razne selekcije Ontarija . Treneri na vama je red...


http://news.therecord.com/article/453144
User avatar
spree
Posts: 7965
Joined: 04/04/2009 02:10
Location: oʌǝɾɐɹɐs

#2 Re: Nade nase kosarke

Post by spree »

ma kave ovo nade? vidis sta govore. picaju svi srpski jezik. bili u srbji. nema nista od njih, jbg. ima kod nas talenata boljih ov ovih samo im treba obezbjediti uslove za razvoj. :bih:
sarajevo1962
Posts: 3
Joined: 23/06/2009 18:25

#3 Re: Nade nase kosarke

Post by sarajevo1962 »

Koliko znam polovina reprezentacije Bosne i Hercegovine cine Srbi.
To nema nikakve veze sa sportom.
Trebalo bi tako biti.
Zar ne?

Naravno nisam zagledao u njihove clanske knjizice...
Manite se politike, djeca zasluzuju da igraju gdje zele.
Kako pricaju i kako se zovu nije prioritet za izbor u reprezentaciju.
Da je srece izbor igraca bi bio po kvalitetu , ma gdj ese igraci nalazili. Tada bi samo reprezentacija bila najjaca.
Ovako, kako nam je tako nam je.
Last edited by sarajevo1962 on 23/06/2009 22:20, edited 1 time in total.
User avatar
spree
Posts: 7965
Joined: 04/04/2009 02:10
Location: oʌǝɾɐɹɐs

#4 Re: Nade nase kosarke

Post by spree »

momci ocigledno uzivaju status srpske petorke kako ih svi zovu. sto to nije bosanska petorka? ipak su trojica iz sa, jedan iz novog sada i jedan iz crne gore. dakle momci vjerovatno zele da igraju za srbiju jer tako se predstavljaju i taj jezik pricaju. da imaju neka patriotska osjecanja vjerovatno bi se bunili protiv tog naziva. ja sam svakako da ih se proba pozvati da igraju za nas (ako uopce posjeduju kvalitet), mada cisto sumnjam da ce oni prihvatiti. svakako da u reprezentaciji treba da igraju najkvalitetniji bez obzira na sve ostalo.
User avatar
mgogic
Posts: 530
Joined: 20/05/2007 11:03

#5 Re: Nade nase kosarke

Post by mgogic »

A to lijepo treba nazvati momke,pa i roditelje ako treba,ako nemaju telefone,imam Skype account kod mene,pa cu ga ustupiti Savezu ako treba,pa lijepo objasniti da smo zainteresovani da zaigraju za reprezentaciju,i pratiti njihov razvoj,jer sumnjam da su momci potencijal za NBA,ali bi se mogli naci u Europi negdje,a Srbija ionako ima 2 miliona dobrih igraca tako da sumnjam da ce tu da prodju,i objasniti kako bi im velika odskocna daska bilo igranje u reprezentaciji BiH,i lobirati za njih pa sta bude!Nama definitivno treba igraca,tako da nista necemo izgubiti ako pokusamo!
User avatar
jazzer
Posts: 7231
Joined: 20/12/2004 14:44

#6 Re: Nade nase kosarke

Post by jazzer »

A sta je sa Bavom i Zimarom :? ?? Oni su za mene jos uvijek
nade BH kosarke :lol: .
sarajevo1962
Posts: 3
Joined: 23/06/2009 18:25

#7 Re: Nade nase kosarke

Post by sarajevo1962 »

mgogic wrote:A to lijepo treba nazvati momke,pa i roditelje ako treba,ako nemaju telefone,imam Skype account kod mene,pa cu ga ustupiti Savezu ako treba,pa lijepo objasniti da smo zainteresovani da zaigraju za reprezentaciju,i pratiti njihov razvoj,jer sumnjam da su momci potencijal za NBA,ali bi se mogli naci u Europi negdje,a Srbija ionako ima 2 miliona dobrih igraca tako da sumnjam da ce tu da prodju,i objasniti kako bi im velika odskocna daska bilo igranje u reprezentaciji BiH,i lobirati za njih pa sta bude!Nama definitivno treba igraca,tako da nista necemo izgubiti ako pokusamo!

Savez moze da hoce uraditi sve, dovesti , platiti ili ne , mozda bi djeca dosla o svom trosku, mozda su im roditelji jos uvijek rodoljubi, a mozda je , kao sto kazes djeci odskocna daska za Evropu igrati u bilokojoj selekciji, ionako dolaze vecinom obici rodbinu u Sarajevu.
Hoce li Savez to da uradi...to ne znamo ni ti ni ja, mozemo ovdje naglabati satima i predlagati. Ja sam siguran da ovdje ima mnogo dobrih prijedloga i igraca ali uzalud je sve to ako niko ne poduzima nista.
Interes ili profit???
Ko zna.
Pozdrav
User avatar
nidokralj
Posts: 319
Joined: 27/10/2008 14:01

#8 Re: Nade nase kosarke

Post by nidokralj »

Jordan Brand Classic - International Camp
Adin Vrabac otputovao u Istanbul

Piše: M. Skaka
Petak, 05.03.10. 09:14.

Adin Vrabac (1994 god., 202 cm) član Košarkaškog kluba Spars iz Sarajeva jučer je otputovao u Istanbul gdje će učestvovati na prestižnom košarkaškom kampu "Jordan Brand Classic - International Camp" od 04. do 08. marta 2010. godine.
Na kampu će učetvovati 40 najboljih mladih košarkaša u Europi, a 10 najboljih će uzeti učešće na kampu u SAD u mjesecu aprilu. Svi učesnici kampa u Istanbulu potpisuju ugovor sa američkim proizvođačem sportske opreme Nike, za učešće u njihovim reklamnim spotovima. Adin Vrabac je jedini igrač koji je iz nekog bosanskohercegovačkog kluba učestvovao na ovom kampu, što za njega i njegov klub predstavlja veliko priznanje za dosadašnji rad.

Inače, Adin Vrabac je samo dan prije odlaska u Tursku, izabran za najperspektivnijeg mladog sportaša Kantona Sarajevo, u izboru Sportskog saveza Kantona Sarajevo.



nemamo nista trazit nade vani.ima i kod nas kvalitetnog rada:)
User avatar
mgogic
Posts: 530
Joined: 20/05/2007 11:03

#9 Re: Nade nase kosarke

Post by mgogic »

I kad aBd bude u Sunsima zabijao 25 poena po utakmici, dodje da igra za reprezentaciju i besmrtni dozivotni doajen kosarkaskog zanata ce ga drzati na klupi i davati mu 10 minuta po utakmici!!! :x
Jebem ti i Bosnu i Memsu u njoj!!!
User avatar
nidokralj
Posts: 319
Joined: 27/10/2008 14:01

#10 Re: Nade nase kosarke

Post by nidokralj »

Vrabac nazalost nije uspio uci u top 10 i otici u ameriku ali zato je izabran u top 20 kampa.:)
User avatar
mgogic
Posts: 530
Joined: 20/05/2007 11:03

#11 Re: Nade nase kosarke

Post by mgogic »

Pa i nije to tolika tragedija, nek uleti u neku finu ekipicu npr Partizan i jebes Ameriku, Dule od takvih pravi Ameriku!!!
User avatar
Aphex_
Posts: 150
Joined: 08/04/2010 20:26
Location: Tuzla, BiH

#12 Re: Nade nase kosarke

Post by Aphex_ »

Što se bacate na Ameriku? Po meni je evropska košarka kvalitetnija od američke- NBA.
User avatar
Ave, Nijaz!
Posts: 315
Joined: 27/03/2010 18:10

#13 Re: Nade nase kosarke

Post by Ave, Nijaz! »

Aphex_ wrote:Što se bacate na Ameriku? Po meni je evropska košarka kvalitetnija od američke- NBA.
To cemo vidjeti sad u Turskoj.
User avatar
osa
Posts: 10669
Joined: 16/03/2007 14:08

#14 Re: Nade nase kosarke

Post by osa »

i ovo su nade...


POSUŠJE – Košarkaši Posušja načinili su istinsko sportsko čudo. Predvođeni trenerom Robertom Jurišićem osvojili su naslov juniorskog prvaka Bosne i Hercegovine!


Na završnom turniru, kojem su upravo oni bili domaćini, izgubili su odlučujuću utakmicu od Bosne 90:88, međutim stvorio se trokut od tri momčadi s istim učinkom, pa je na kraju zbog koš razlike najbolja bila momčad Posušja koja je prethodno sa 18 poena razlike dobila Slobodu, dok su Tuzlaci sa 10 koševa razlike bili bolji od Bosne.

„Studentima“ je tako trebala pobjeda od 14 koševa viška za sveukupno slavlje, a nakon prvog poluvremena su bili na odličnom putu da to i ostvare, jer su vodili sa 20, pa u jednom trenutku i sa 22 poena razlike.

„Moji dečki su to prvo poluvrijeme igrali u grču, bili promatrači na parketu, no u nastavku su se razigrali, posebice Marko Ramljak i Begić, ali i svi ostali i na kraju smo zamalo stigli do pobjede, premda i ovako možemo i trebamo biti sretni i ponosni, bez obzira dakle na ovaj minimalni poraz, jer smo postali državni prvaci i za košarkaško Posušje, koje ima iznimnu košarkašku tradiciju, ovo je prva osvojena titula prvaka“ – kazao je nakon utakmice za JAVNO.ba Robert Jurišić, trener košarkaškog čuda iz Posušja.

Riječ je naime o momčadi za koju mahom igraju dečki rodom iz ovog mjesta, pa je samim time uspjeh još veći. Marko Ramljak je najbolji igrač završnice, a ovo ime itekako treba zapamtiti, jer se radi o talentu kakav odavno nije viđen na širim prostorima. Momak rođen 1993. godine već je kapetan kadetske reprezentacije Hrvatske, a i to puno govori za sebe. Brat je inače Tomislava i Ivana Ramljaka, koji igraju za Zrinjski, odnosno Široki, a pitanje je do kada će i Marko braniti boje Posušja?



„Iz mog kuta gledanja on je već klasa za puno veći klub od Posušja, a hoće li već sljedeće sezone zaigrati za Široki ili neki drugi veliki klub ostaje vidjeti. Klubovi ga već zovu, menadžeri vrbuju, vrte se oko obitelji, ali ništa čudno, jer onaj tko ga je gledao par puta zna kako se radi o dragulju kakvog odavno nema. Mali je živo zlato, ali pored njega u našoj momčadi trenutno ima još čitav niz iznimno talentiranih igrača, no ništa čudno jer to je već godinama tako i stoga nam još više može biti žao što Posušje ove sezone nije igralo Prvu ligu, a eto neće ni sljedeće, jer smo u prvenstvu Herceg-Bosne osvojili drugo mjesto“ – ističe Jurišić za naš portal.

Atmosfera koja je vladala ova dva dana u Posušju, a posebice u toj posljednjoj utakmici domaćeg sastava i Bosne nešto je spektakularno i nešto što većina naših klubova u seniorskoj konkurenciji može samo sanjati. Puna dvorana, bučno, ali fer i korektno navijanje. I to je možda najveća nagrada za ove zlatne momke Posušja i 5-6 entuzijasta koji čuda čine u omladinskoj školi KK Posušja.

„Kada bi naš klub bio u mogućnosti angažirati 2-3 kvalitetna igrača sa strane ova naša mladost bi u Prvoj ligi BiH igrala itekako značajnu ulogu, a bez toga će uspjeh biti i sam plasman, odnosno povratak Posušja u elitni rang bh košarke. Potencijal i talent nisu sporni, ali financije nažalost jesu“ – za kraj iznese svu istinu košarkaški čudotvorac Robert Jurišić.
The 51st State
Posts: 16743
Joined: 12/01/2008 12:06

#15 Re: Nade nase kosarke

Post by The 51st State »

jesu ali ocigledno hrvatske kosarke, zato im rinaka treci entitet :D .
samo malo
Posts: 2313
Joined: 04/05/2009 13:50

#16 Re: Nade nase kosarke

Post by samo malo »

Ivan Ramljak i Darko Planinic nisu nade bosanskohercegovacke kosarke, radi se o vanserijskim talentima ali nazalost oni su vec clanovi mladjih selekcija Hrvatske, konkretno ove U-20 koja je bila srebrna prosle godine na svjetskom prvenstvu (dvojica izabrana u najbolju petorku prvenstva, Delas iz Zalgirisa i Zubcic iz Cibone) a ove godine igraju EP pred domacom publikom u Zadru i imaju najvece sanse za zlato.

Planinic je posebno zanimljiv, sjecam se zimus kad je napravio smijesnim razvikanog Muslija na gostovanju u Zelezniku, i to je trener FMP-a izjavio da je tamo neki nepoznati Planinic potpuno zasjenio jednu od najvecih nada srpske kosarke, Dejana Muslija.

Steta sto gubimo takve talente. Barac, Rozic, Bogdanovic, Planinic Zoran i Darko, svi su oni mogli za BiH igrati.
User avatar
osa
Posts: 10669
Joined: 16/03/2007 14:08

#17 Re: Nade nase kosarke

Post by osa »

samo malo wrote:Ivan Ramljak i Darko Planinic nisu nade bosanskohercegovacke kosarke, radi se o vanserijskim talentima ali nazalost oni su vec clanovi mladjih selekcija Hrvatske, konkretno ove U-20 koja je bila srebrna prosle godine na svjetskom prvenstvu (dvojica izabrana u najbolju petorku prvenstva, Delas iz Zalgirisa i Zubcic iz Cibone) a ove godine igraju EP pred domacom publikom u Zadru i imaju najvece sanse za zlato.

Planinic je posebno zanimljiv, sjecam se zimus kad je napravio smijesnim razvikanog Muslija na gostovanju u Zelezniku, i to je trener FMP-a izjavio da je tamo neki nepoznati Planinic potpuno zasjenio jednu od najvecih nada srpske kosarke, Dejana Muslija.

Steta sto gubimo takve talente. Barac, Rozic, Bogdanovic, Planinic Zoran i Darko, svi su oni mogli za BiH igrati.
zašto nažalost, bitno je da dečki igraju, da postanu kvalitetni ljudi i sportaši, a za koga će igrati.......
User avatar
burek_in_space
Posts: 17290
Joined: 04/12/2007 16:32

#18 Re: Nade nase kosarke

Post by burek_in_space »

osa wrote:
zašto nažalost, bitno je da dečki igraju, da postanu kvalitetni ljudi i sportaši, a za koga će igrati.......
Vjerujem da bi ovo isto govorio da su nekim chudnim i poprilichno nevjerovatnim spletom okolnosti odabrali Srbiju kao svoju reprezentaciju. :roll:
User avatar
osa
Posts: 10669
Joined: 16/03/2007 14:08

#19 Re: Nade nase kosarke

Post by osa »

burek_in_space wrote:
osa wrote:
zašto nažalost, bitno je da dečki igraju, da postanu kvalitetni ljudi i sportaši, a za koga će igrati.......
Vjerujem da bi ovo isto govorio da su nekim chudnim i poprilichno nevjerovatnim spletom okolnosti odabrali Srbiju kao svoju reprezentaciju. :roll:
apsolutno, pa siniša mihajlović je rođen u hrvatskoj, čovjek izabrao srbiju, zašto ne.......
User avatar
burek_in_space
Posts: 17290
Joined: 04/12/2007 16:32

#20 Re: Nade nase kosarke

Post by burek_in_space »

osa wrote:
apsolutno, pa siniša mihajlović je rođen u hrvatskoj, čovjek izabrao srbiju, zašto ne.......
:lol:

Nebitno...
El_comadante
Posts: 8028
Joined: 10/05/2007 13:38
Location: Sarajevo

#21 Re: Nade nase kosarke

Post by El_comadante »

pošto eto Hercegovački klubovi izbacuju dobre igrače zašto se ovi naši iz saveza malo neangažuju po tom pitanju?
User avatar
Harris14
Posts: 7
Joined: 27/06/2010 14:54

#22 Re: Nade nase kosarke

Post by Harris14 »

Zna li ikto kako doci do americkog koldeza?????
User avatar
sesalmir
Posts: 893
Joined: 11/09/2007 20:17
Location: Maria's castle

#23 Re: Nade nase kosarke

Post by sesalmir »

Harris14 wrote:Zna li ikto kako doci do americkog koldeza?????
Sjednes na autobus za Dubrovnik, adresa je Don Frana Bulića 6 i eto te stigao si, sretno.
User avatar
Harris14
Posts: 7
Joined: 27/06/2010 14:54

#24 Re: Nade nase kosarke

Post by Harris14 »

mislim na onaj u americi
User avatar
jazzer
Posts: 7231
Joined: 20/12/2004 14:44

#25 Re: Nade nase kosarke

Post by jazzer »

Harris14 wrote:mislim na onaj u americi
Eeeeeee, onda skreces desno, vidjeces Makarska, Tucepi... :)
Post Reply