NADARENO DIJETE
Moderator: Chloe
-
veka
#1 NADARENO DIJETE
Kako pomoći i usmjeriti dijete nadareno za slikarstvo osim što ide u školske likovne sekcije gdje su profesori oduševljenim njegovim radovima.
- Vragolan
#2 Re: NADARENO DIJETE
pa fino usliaks njegove radove i "obijas" vrata na likovnoj akademiji dok ne nadjes nekoga ko je "nagodan" da te saslusa iuputi te sta dalje raditiveka wrote:Kako pomoći i usmjeriti dijete nadareno za slikarstvo osim što ide u školske likovne sekcije gdje su profesori oduševljenim njegovim radovima.
i naravno bavljanje promocijiom, ako treba i platiti novinama da napreve clanak itd itd
p.s.
ovo sto sam ja napisao uradis u slucaju da je talenat tog djeteta prevazisao likovne sekcije u skolama
Last edited by Vragolan on 10/12/2009 08:57, edited 1 time in total.
- suncica24
#3 Re: NADARENO DIJETE
Ima u Domu mladih, Medjunarodnom centru za djecu i omladinu... kurseva za djecu, ima i samostalna slikarska "radionica" koja radi i s odraslim i djecom u Vlatera Perica (ili je to Vrazova), pa isto ima prekoputa skole M.C.Catic, na Bjelavama... neka neko radi s njim i tako ces ga najbolje usmjeriti.
Usput, treba ga upoznavati sa istorijom umjetnosti, tehnikama slikanja i modelima, tako da polako odabere formu kojom se najbolje izrazava.
PS: Koliko je dijete, mozda i ja mogu pomoci, ako hoces javi se na pp
Usput, treba ga upoznavati sa istorijom umjetnosti, tehnikama slikanja i modelima, tako da polako odabere formu kojom se najbolje izrazava.
PS: Koliko je dijete, mozda i ja mogu pomoci, ako hoces javi se na pp
-
veka
#4 Re: NADARENO DIJETE
ima 15 godina i ide u gimnaziju a tamo uči istoriju umjetnosti, a rado primam pomoć i savjet jel ja sa umjetnošću nemam veze i neznam koliko je dobro to što on radi
- suncica24
#5 Re: NADARENO DIJETE
Onda je vrijeme da se upoznaje sa tehnikama.veka wrote:ima 15 godina i ide u gimnaziju a tamo uči istoriju umjetnosti, a rado primam pomoć i savjet jel ja sa umjetnošću nemam veze i neznam koliko je dobro to što on radi
Za pocetak, kupi mu knjigu o istim (ima vise autora u Sahimpasicu)
A poslije pravac na Akademiju sa par crteza-slika, ako ne uspijes uganjati profesora, uganjat ces asistente, da ocijene
-
opet ja
#6 Re: NADARENO DIJETE
ne znam...tesko je...najradije bih ti rekla da ga usmjeravas na nesto drugo...a opet znam sta znaci ako to zaista volis i zelis. Ako zaista razmisljate o upisu na ALU onda barem neka uzme produkt dizajn...to ti je moj neki savjet...od slikarstva i kiparstva hljeba nema...ako zelis da neko strucan pogleda njegove radove...mozda bi bilo bolje da odete u srednju skolu primijenjenih umjetnosti, mozda i bolje nego na akademiju...jer su susretniji...sretno!
- suncica24
#7 Re: NADARENO DIJETE
Mislim da ti je razmisljanje isuvise komercijalno.opet ja wrote:ne znam...tesko je...najradije bih ti rekla da ga usmjeravas na nesto drugo...a opet znam sta znaci ako to zaista volis i zelis. Ako zaista razmisljate o upisu na ALU onda barem neka uzme produkt dizajn...to ti je moj neki savjet...od slikarstva i kiparstva hljeba nema...ako zelis da neko strucan pogleda njegove radove...mozda bi bilo bolje da odete u srednju skolu primijenjenih umjetnosti, mozda i bolje nego na akademiju...jer su susretniji...sretno!
Mojoj sestri su tako govorili, pa evo ziva, zdrava, uspjesna na postdiplomskom, radi, zaradjuje i fino zivi. A svi okolo "Nemas od Akademije (nije bitno koje) nista, upisi nesto brate, konkretno".
I nije jedina, pola mog drustva je sa razlicitih "neprofitabilnih" faksova, zive, rade, putuju i uspjesniji su od prosjeka sa drugih, vjerovatno zato sto vole ono sto rade.
Tako da, ako zeli, ako ima talenta, samo malo vise rada i usmjeravanja treba, a kasnije ce doci sve na svoje.
I, da, VRIJEDI, vjeruj mi!