Nada Knežević

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lamanik

#1 Nada Knežević

Post by lamanik »

Pozdrav svima!

Ukoliko već čitate sadržaj teme verovatno znate o kome govorim... Nada Knežević je jugoslovenska jazz pevačica, a nekada davno je bila i deo pop - scene. E, sad...
Tražim neke snimke, pa rekoh da vas pitam, možda slučajno imate pesmu "Prvi sneg" (ili "Dolazi zima", izvodila i grupa "Suncokret")...
I uopšte, ako neko sluša Nadu neka mi se javi, imam dosta toga :-D , možda bismo mogli nešto razmeniti ;)...
Last edited by lamanik on 16/04/2010 04:31, edited 1 time in total.
nellington

#2 Re: Nada Knežević

Post by nellington »

Sinoć, u trenucima melanholije sam pustio prvo malo Preleta, pa onda Nadu... pa Darka Domijana... Ovu pjesmu nemam, ali lijepo da se neko sjeti Nade ;) Sad sam pogledao i blog koji radiš, svaka čast :thumbup:
lamanik

#3 Re: Nada Knežević

Post by lamanik »

Da, da... hvala, iskreno se radujem kad neko pronađe sebe na blogu (a kad si već pomenuo - ako ostali ne znaju gde je to, a voleli bi da svrate evo linka: http://nada-knezevic.blogspot.com/). :razz:
banchilo

#4 Re: Nada Knežević

Post by banchilo »

Evo izvoli ceo album Moje bube .

(1977) Moje bube (RTV LJ)

01. Kara Mustafa
02. Ni sam ne znam kada
03. Moje bube
04. Moje tuge
05. Moj djerdane
06. Vuk i krava
07. Posalji mi pismo
08. Slucaj otkopcanog jeleka
09. Oglas
10. Uspavanka
11. Prvi sneg

format: FLAC (226.24 MB)
http://rapidshare.com/files/340652842/_ ... .part1.rar
http://rapidshare.com/files/340692362/_ ... .part2.rar
http://rapidshare.com/files/340731914/_ ... .part3.rar
lamanik

#5 Re: Nada Knežević

Post by lamanik »

Nažalost, OVO NIJE TO što tražim... :sad:

Pomenuo sam u prvoj poruci teme da je pesmu "Prvi sneg" izvodila grupa "Suncokret", a ovu poznatiju verziju peva Snežana Jandrlić, glavni vokal grupe...

Dakle, i dalje se traži verzija Nade Knežević, o kojoj ne znam ni kada ni gde je objavljena, ali znam da postoji....

U svakom slučaju, hvala na trudu, Banchilo! :thumbup:
tenisac

#6 Re: Nada Knežević

Post by tenisac »

Lamanik, trenutno sam u Njemackoj, ali cu ti se javiti cim se vratim, jer imam dosta pjesama od Nade Knezevic, a i drugih izvodjaca zabavne muzike sa prostora ex Yu, pa sam zainteresiran za saradnju.

Pozdrav.
lamanik

#7 Re: Nada Knežević

Post by lamanik »

Dogovoreno, tenisač ;) ;) ;) .

P.S. Nadam se da nisi otputovao u Nemačku na višegodišnji rad :-D .
tenisac

#8 Re: Nada Knežević

Post by tenisac »

Nisam :), druzim se sa rajom sa foruma, skupljam usput stare ploce, i vracam se preko Madjarske, Srbije, Hrvatske,
a dolazim u cetvrtak.

Pozdrav.
tenisac

#9 Re: Nada Knežević

Post by tenisac »

Lamanik, prvo sam pogledao tvoj blog i svaka cast na njemu. Sto se tice trazenih Nadinih pjesama, nemam ih, a mislio sam da ih imam puno dok nisam vidio tvoj blog :-D . Zao mi je sto ti ne mogu pomoci, ali cu i ja traziti te Nadine pjesme.

Pozdrav i sve najbolje.
lamanik

#10 Re: Nada Knežević

Post by lamanik »

Ok ;-) .

Moja interesovanja su uglavnom vezana za raritetne snimke, budući da već imam sve EP singlove, singlice, obe LP ploče, 4 lica jazza i trostruki CD. Međutim, postoji još BRDO kompilacijskih ploča (npr. LP sa festivala Opatija '63, '66, '67 ... , Zagreb '72, Beogradsko proleće '66, '67, '68, '69,... , '74, ... ,'83 i bogzna još koliko takvih) na kojima se Nada pojavljuje... Lista "pesama KOJE NISMO ČULI" na blogu je samo isečak sa jedne mnogo obimnije liste, čiju dužinu ni ja ne znam...

Ukoliko, pak, želiš nešto od onoga što posedujem (nešto preko 100 pesama) slobodno traži. :-D .
I naravno, hvala ti što si ponudio pomoć.

Pozdrav!
Post Reply