NACRTNA, list za vjezbu!!
-
amce00
#1 NACRTNA, list za vjezbu!!
Vozdra raja,
nov sam i prvo da sviju pozdravim. Neznam jesam li na pravu sekciju ovo postavijo, ali treba mi pod hitno malo pomoci.
Ako neko zna onaj list za vjezbu iz nacrtne geometrije, gjde se unose ime, prezime, naslov vjezbe... Pa ako neko ima da mi posalje ili zna gdje mogu naci!!
nov sam i prvo da sviju pozdravim. Neznam jesam li na pravu sekciju ovo postavijo, ali treba mi pod hitno malo pomoci.
Ako neko zna onaj list za vjezbu iz nacrtne geometrije, gjde se unose ime, prezime, naslov vjezbe... Pa ako neko ima da mi posalje ili zna gdje mogu naci!!
-
neki
#2 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
najbolje ti je da se ispises s tog fakulteta...jos ti nije kasno
- atko
#3 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Vozdra amce i meni HITNOOO treba odgovor na pitanje ... "Koliko neki motor ima necega???" ... pa ako moze da mi odgovoris ?amce00 wrote:Vozdra raja,
- shape of despair
#4 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
To bi trebalo da se zove sastavnica
Imas ih na hiljade raznih pa pogledaj kod kolega kakvu Vi na vježbama koristite.
- nellington
#5 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
118.5... nečega.atko wrote:Vozdra amce i meni HITNOOO treba odgovor na pitanje ... "Koliko neki motor ima necega???" ... pa ako moze da mi odgovoris ?amce00 wrote:Vozdra raja,
- atko
#6 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
greska koleganellington wrote:118.5... nečega.atko wrote:Vozdra amce i meni HITNOOO treba odgovor na pitanje ... "Koliko neki motor ima necega???" ... pa ako moze da mi odgovoris ?amce00 wrote:Vozdra raja,
nekoliko!
- nellington
#7 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Nekoliko je suviše precizan odgovor, kolega 
- derion
#8 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Kolega, ja ipak mislim da je to otprilike precizno.nellington wrote:Nekoliko je suviše precizan odgovor, kolega
- threshold
#9 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Postoji moguća vjerovatnoća da je to nekim slučajem vjerovatno moguće.
- alica.k
-
MAN-lion's coach
#11 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Ne znam odakle si ali evo da ti probam pomoći,vjerovatno si mislio na zaglavlja,ova ti se najčešće koriste...
Ako ne treba zaglavlja onda imaš varijantu samo u gornjem desnom ćošku jedan pravougaonik (kada izvučeš prethodno okvir) gdje piše List i broj...

Ako ti treba detaljnije imam ista ta zaglavlja ali malo bolje kotirana da znaš kako se crta jer ima standard...i sa debljinom linija na zaglavlju...pa javi.
Ako ne treba zaglavlja onda imaš varijantu samo u gornjem desnom ćošku jedan pravougaonik (kada izvučeš prethodno okvir) gdje piše List i broj...

Ako ti treba detaljnije imam ista ta zaglavlja ali malo bolje kotirana da znaš kako se crta jer ima standard...i sa debljinom linija na zaglavlju...pa javi.
-
melac
#12 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Sad vježbe radiš?hmmmmm
- holowey
#13 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
bas vala... zar nije nacrtna u prvom semestru? ovo garant bolonja folovi golovi pa se u ljetnom uzeo predmet iz zimskog semestra....melac wrote:Sad vježbe radiš?hmmmmm
-
melac
#14 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Ili je oba semestra, bilo je ono nekih 25-30 vježbi svake sedmice, ali ove nove folove s bolonjom ne znam.holowey wrote:bas vala... zar nije nacrtna u prvom semestru? ovo garant bolonja folovi golovi pa se u ljetnom uzeo predmet iz zimskog semestra....melac wrote:Sad vježbe radiš?hmmmmm
-
MAN-lion's coach
#15 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Ne napadajte čovjeka.Nije ni kako treba objasnio šta mu treba.
Prvo nacrtne geometrije nema konkretno na Mašinskom faxu u Sarajevu.
Ima tehnička dokumentacija i CAD u II semestru i više tehničkog crtanja i nema poslije ovoga.
Ima tehnička dokumentacija i CAD u II semestru i više tehničkog crtanja i nema poslije ovoga.
- holowey
#16 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
to ukinuli nacrtnu? nekad je bila nacrtna na masinstvu u prvom semestru...MAN-lion's coach wrote:Ne napadajte čovjeka.Nije ni kako treba objasnio šta mu treba.
-
MAN-lion's coach
#17 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
holowey wrote:to ukinuli nacrtnu? nekad je bila nacrtna na masinstvu u prvom semestru...MAN-lion's coach wrote:Ne napadajte čovjeka.Nije ni kako treba objasnio šta mu treba.
Nema nacrtne.
- holowey
#18 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
blago nama sa bolonjomMAN-lion's coach wrote:holowey wrote:to ukinuli nacrtnu? nekad je bila nacrtna na masinstvu u prvom semestru...MAN-lion's coach wrote:Ne napadajte čovjeka.Nije ni kako treba objasnio šta mu treba.
Nema nacrtne.
- nellington
#19 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Bolonja i reforma srednjoškolskog obrazoanja izgleda idu ruku pod ruku, čujem da se sada u gimnazijama (neka usmjerenja) sluša nacrtna geometrija.
-
MAN-lion's coach
#20 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Ja dok sam bila u srednjoj(mašinska) prvi razre je bilo tehničko crtanje i još nešto malo nacrtne,pa u drugom je bilo koliko se sjećam do polugodišta nacrtna, a poslije tolerancije se radile.nellington wrote:Bolonja i reforma srednjoškolskog obrazoanja izgleda idu ruku pod ruku, čujem da se sada u gimnazijama (neka usmjerenja) sluša nacrtna geometrija.
Lol,kaže prof.Repčić ma kakva nacrtna ne bi niko skontao prodor kupe kroz valjak...svi bi pali...
- paja patak
#21 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
a mozda covjek ne studira masinstvo 
- Ma.Le.Na
#22 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
isto da se nacrtna crta samo na masinstvu 
- paja patak
#23 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Ma.Le.Na wrote:isto da se nacrtna crta samo na masinstvu
-
MAN-lion's coach
#24 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
Mi mašinci priskočili upomoć,a vi nas kritikujete...lol
Pa neka se javne još neko otkud znamo nije nam ni rekao čovjek odakle je sa faxom...

Pa neka se javne još neko otkud znamo nije nam ni rekao čovjek odakle je sa faxom...
- kurty
#25 Re: NACRTNA, list za vjezbu!!
mislim da je donji desni dio crteza....
Posto si od ivica papira nacrtao okvir (0,5cm s desna, i 0,5 s donje strane), onda crtas pravougaonik dimenzije 1x10 cm koji je opet udaljen po 0,5 cm i sa donje i sa desne strane, ali ovaj put od linija okvira....
Daj pravougaonik kod nas je bio podjeljen (s lijeva na desno):
1 cm za broj vjezbe
8 cm za ime i prezime
a u zadnjem dijelu smo u dva reda pisali: gornji red datum, i donji red smjer
Posto si od ivica papira nacrtao okvir (0,5cm s desna, i 0,5 s donje strane), onda crtas pravougaonik dimenzije 1x10 cm koji je opet udaljen po 0,5 cm i sa donje i sa desne strane, ali ovaj put od linija okvira....
Daj pravougaonik kod nas je bio podjeljen (s lijeva na desno):
1 cm za broj vjezbe
8 cm za ime i prezime
a u zadnjem dijelu smo u dva reda pisali: gornji red datum, i donji red smjer