plain vanilla wrote:SaraFina wrote:Je li objavljeno ime škole???
Meni ova žena koja pokrenula incijativu liči na Martinu Mlinarević.
Fali ono "Jebem te državo" i "ostaću da se borim do zadnjeg daha protiv papaka u prosveti".
Taj rad.
A raja sva šizofreno rastrojena, aplaudira u komentarima. Dok realno niko ništa ne poduzima da se taj školski sistem popravi.
Dovoljno je u državi BiH izbaciti status na facebooku i postati "Brukina" zvijezda, stanje u školstvu, ekonomiji, I ostalom će se popraviti čarobnim štapićem.
Bitno je da živiš jedino u BiH. Da na propuste ne ukazuješ iz TuNguzije.
Mislim da ova svakodnevna negativa psihički utječe na prosječne čitaoce i "Bruke", posjetitelje i forumaše kliksa a bogami i općenito na "portalne i novinske" konzumente.
Nemoj nam na ambasadoricu, zjenicu oka u mosnjaka.
Ne znam zasto se lozis i sto tebe dotice ova objava ili bilo koga vani. Zena je pod svojim imenom i prezimenom objavila na fejsu, ljudi procitali, portali prenijeli. Bice lijepo ako se iz ovoga nesto pokrene i promjeni. Odnekud treba poceti.
Sigurno ne pocinje od "Sta fali, ni ja nisam ucio word".
Pa ti si bila glavna kritičarka Martine. Ja je branila

Kako se Martina proslavila nego preko Buke i ovim i ovakvim statusima
Zato mi upravo jeste čudna tvoja bezrezervna podrška. Iako i tekst i informacije pune su propusta i manjkavosti. Zar ne?
Dobro ti Martini ne možeš zaboraviti što pisala prije, ova žena nije. Pa iako su samo poluinformacije plasirane ti ju fanatično podržavaš. Ok. Tvoj izbor.
Međutim, uz tu podršku gospođi ti želiš osporiti meni (jer sam vani) i svakom drugom suprotno mišljenje koje tvoju fanatičnu podršku umanjuje?
Nisi jednom napisala dijaspora neka ide spavati, mogu li prestati komentirati i sl. Zar ne?
Tvoja netolerancija postaje diskutabilna. Tim statusom niti će žena šta promijeniti u obrazovnom sustavu BiH, niti ćeš ti skačući ko oparena na svaki komentar koji se kosi sa tvojim razmišljanjem.
Ja odlično znam kako podignuti tenzije i "zaljevati temu" da egzistira, ali nikad nisam neistomišljenike o bilo kom pitanju "deklasirala" tvojim pokušajima. "Šta tebe dotiče, nisi u Bosni" i draga Vanilla šupljak i nije dostojno tebe.
Imam svako pravo uljudno komentarisati ako nekog ne vrijeđam.
I nisam ja repa bez repa. U toj BiH imam ja dosta bliske familije koja živi, radi i školuje djecu.
Ćaća i mati su mi u Sarajevu također mjesecima. (U penziji)
Pa ili se izborite prvo da određene teme dijaspora ne komentariše i to uvedite u pravila foruma, ili me molim te poštedi patriotizma na baterije. Pa da mi svojim životom u BiH određuješ ti ili bilo ko šta smijem i gdje smijem pisati.
Mogu živjeti na Marsu, BiH je moja domovina i domovina moje djece.