Bi bio potpun naslov rubrike al nije stao u omedjeni prostor na uzglavlju ...pa eto ako dopustite dao bih uvodnu rijec.
Radi se o tome da je na temi sa naslovom prognoze rezultata utakmice BiH Moldavija doslo do odredjenih razmimoilazenja u stavovima izmedju mene i nekoliko drugih ucesnika u toj diskusiji...doslo je, sto to bogami pocesto u slicnim situacijama biva, i do odredjenog odstupanja od teme...tzv zachatavanja ili vec tako nekako. Buduci da se to kosi sa nekim clancima moderatorskog kodexa, to su isti po sluzbenoj duznosti uradili ono sto im sluzba nalaze...
Postavio sam nekoliko pitanja u vezi tih dogadjaja na jednoj drugoj temi...koja se zove "jos nije gotovo"...i nekakvi podrobniji odgovori su izistali...no nadam se da je to samo privremeno ...te mislim da ce odgovori na pitanja koja sam postavio tad i tu ...vjerovatno doci...a i ako ne dodju ...nema veze ...vrlo vazno.
Pojedinost koja me je ponukala da otvorim ovu diskusiju (a fakat ne pamtim kad sam zadnji put ja pokrenuo neku temu) je to ... da se jedan od ucesnika rasprve na onoj izvornoj , prvoj temi...javio tu na toj drugoj temi...i ukazao mi na neke stvari. Htio sam sam smjesta odgovoriti ...ali...je isti (on se izgleda ljuti kad ga oslovljavam forumskim dopisnikom ...jer izgleda nam se definicije pojma dopisnik takodjer, pored svega ostalog, razmimoilaze...pa sad ne znam kako da ga tituliram) vrlo ispravno skrenuo paznju da bi se daljnja rasprava na toj temi izmedju nas dvojce vjerovatno isto tako okoncala zustrom reakcijom nadzorne sluzbe ovog foruma...pa sam stoga odlucio otvoriti ovu temu u kojoj ce se raspravljati o tome ...dakle o tim i tim neslaganjima...a valjda i bog i vrag vec znaju o kojim se neslaganjima radi.
Evo 'vako....postovani van Basten, pomno sam procitao tvoj text na temi (kako se vez zove) nije jos sve gotovo...i nije da mi je neprijatno da ti saljem privatne poruke ...nego stvarno mislim da bi ova stvar mogla biti obradjena u vidu javne diskusije (e sad hoce li Pape biti istog utiska ...
dopisnik sa nickom hrasno nije poredio reprezentaciju sa cetnickom agresijom ... on je cetnickoj agresiji sa jedne strane ...mensecini...kao usporedbenu referencu ili kako se to vec kaze ...sa druge strane ..ipak stavio nesto drugo...a ne reprezentaciju BiH u nogometu...ili sam ja nesto tu lose razumio u komentaru istoga (a i to je moguce)
Ja sam u prvi mah stvarno bio pogresno skontao da se i to odnosi na mene i zbog toga se naravno najponiznije ispricavam.
Sve ostalo sam izgleda, sudeci po tvom textu sa ove druge teme, ipak ispravno razumio. Dakle ja nisam pozivao na deranje grla za Pasalica...Ja jesam napravio usporedbu sa nastupima reprezentativne selekcije i sa nastupima BiH predstavnika u nekadasnjem FSJ i, na nacin na koji sam ja to uradio, mislim da to uopste nije neuporedivo ...dapace.
A o tome sto si usput prokomentarisao i neke moje ...valjda pretpostavljene...karakterne crte...u smislu kako sam star ...smiren ...bez bunta...i tako to. Sta da ti kazem ...jesam star...a buntovnik nikad nisam bio ... jedna od mojih omiljenih zabavno-muzickih numera je bila ona od Balasevica..."Ja pjevam svoj blues bez namjere bitne / i najvece ribe za mene su sitne/ Ja sa strane samo posmatram taj svijet"....Tako da si i tu u pravu, YBM-liga, nemere svak biti mlad i butovnik ...jasno ko sunce...samo mi ne ide u glavu sta u tome nalazis vrijedno pomena ...